Nav Mātes Pases!!!

Reitings 80
Reģ: 29.01.2009
Daudzas pārmet!!! Es uzzināju, ka esmu stāvoklī, kad biju 7 grūtniecības mēnesī, visu pārējo laiku, bija MR un nekādu pazīmju. Mazliet bija izaudzis vēders, bet domāju, ka tas no tā, ka daudz strādāju, un ēdu naktīs.Aizejot pie ginekoloģes, man pateica, ka bērniņš-dēls ir vājš, nekustās, un teica visu to sliktāko. Aizgāju pie citas, arī teica, to pašu. Abas teica, ka mazais drīz nomirs, tuvāko dienu laikā. Viena ārste sāka bļaut, kāpēc man nav ģimenes ārsta un mēģināja mani nosūtīt uz piespiedu abortu, es atteicos. Uz ko sekoja atbilde, tad staigā kamēr nenomirs.
Tātad man jādzemdē ir kaut kad decembra sākumā, skaitot pēc ārsta teiktā, ka biju 7 mēnesī un arī rēķinot, kad bija pēdējais sekss, tas man bija ar manu bijušo.
Tagad esmu jau nu 9 mēnesī, bērniņš ir dzīvs, ļoti stiprs, ļoti stipri spārdās. Es jūtu , ka mazais ir stiprs un vesels, un zinu, ka ar viņu viss ir kārtībā!
Es uzskatu, ka izdarīju pareizi neuztaisot abortu, un paturot bērnu, jo viņš ir dzīvs. Pēc tām reizēm neesmu bijusi pie ārsta uz pārbaudēm, un mātes pases man nav! Pēc ārstu apmeklēšanas nesapratu, kas vispār notiek, bija neliela depresija, un apjukums, līdz vienu dienu saņēmos, un pateicu sev ka viss būs labi un man būs bērns!!! Sāku ēst daudz augļus, nopirku grūtnieču vitamīnus, vingroju, daudz laika pavadu ārā. Lasu, visu par dzemdībām un grūtniecību!
Par šo savu notikumu izstāstīju šodien vienā sarunā, kur meitene rakstīja par lāstu un neveiksmēm viņas dzīvē.
Tad man sāka pienākt personīgas vēstules - ka esmu stulba - vajadzēja taisīt abortu - kā var nepamanīt, ka esi 7 mēnesī jau - lai eju tagad uz suņu būdu dzemdēju - ka mazais tāpat nomirs ja jau ārsti teica - ka esmu slikta māte - ka žēl manu bērnu, ka es viņu audzināšu - un vēl šo to nepatīkamu uzrakstīja!!! :-O

Mani ļoti atbalsta viena mana draudzene, kas dzīvo Dānijā, viņai pagājušo gadu piedzima meitiņa, dzemdēja Latvijā, ar Dānijas mātes pasi, kurā bija 2 lpp. Viņa esot bijusi uz 2 USG, 1 reize 8 nedēļā , pēdējā 25 nēdēļā, 1 reizi nodevusi asins un urīnu. Viss!!! Tās ir visas pārbaudes ko tur veic!!! Kopumā pie ārsta bija 4 reizes pa visu grūtniecību, kur tikai tika pļāpāts kā jūtās un vai ir sūdzības, vēl viņa bija uz midwife pulciņu, kur stāstīja par dzemdībām un kā jārūpējās par mazo, protams, dāņu valodā, ko viņa nesaprata :-D skatījās youtube video. Latvijā - dzemdību namā, kad brauca dzemdēt iesniedza šo dāņu mātes pasi, uz ko ārsti atbildēši, kas tās par lapelēm, ka tur nekā nav!!!

Varat rakstīt gan sliktus, gan labus komentārus. Esmu gatava tiem nosodošajiem arī!

Es zinu to, ka esmu laimīga, un priecīga, ka man būs dēls. Katru rītu mostos ar smaidu sejā, un sāku runāties ar mazo, un viņš sāk kustēties, nekas mani nepadara tik laimīgu un atvieglotu, kad sajūtu, ka viņš ir dzīvs!

Es tikai nesaprotu, kāpēc, tik daudzas pret to izturās kā pret kaut ko nosodamu, un grib nosodīt , pateikt ko sliktu???
02.11.2015 23:08 |

Reitings 231
Schogetten. Piedod, ja aizskāru personīgi, nebūt nebija nolūks. Arī es zinu fantastiskus, sirdsgudrus un atbildīgus ārstus, viņi ir dāvana bez jebkādiem iebildumiem. Taču diemžēl IR arī ārsti, kas nudien par vieglāku izeju un labāku peļņu uzskata šādus gadījumus, kad pretī sēž nezinošs, apjucis un viegli ietekmējams cilvēks. Tādi IR! Atvaino, ja aizskāru, vēlreiz :)
03.11.2015 13:31 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Prieks, ka viss ir labi un tu esi ārsta kontrolē. Poliklīnika Aura neizklausās pēc kaut kādas pagrīdes iestādes. Es nevaru saprast, vai tu esi pārpratusi ārstu teikto par to abortu, vai arī... Nu, es nevaru noticēt, ka veselas divas ārstes (neatkarīgi viena no otras) tevi gribēja aizsūtīt uz abortu, kuru tādā termiņā nemaz nevar veikt! (Kā jau te teica, var tikai izraisīt dzemdības.)
03.11.2015 13:33 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Visu šito palasot, man sāk likties, ka autore ir trollis.
03.11.2015 13:41 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Autore vai nu neizdevies trollis, vai nu jāiet ārstēties. Kādā pasaulē tu dzīvo?

+++

Ja godīgi, izklausās pēc troļļa.

Septītajā mēnesī neveic abortu, bet gan stimulē dzemdības, kā jau te bija minēts. Pie tam, to nedara bez pamatojuma. Jābūt analīzēm, kas pierāda, ka bērns nav vesels un teikt, ka bērna sirdspukstus labi nedzird, tāpēc jātaisa aborts - kā kaut ko tādu var izdomāt. Ja nu vienīgi par ārstu tu uzskati tantiņas vārdotājas, tad šis stāsts ir absolūtas muļķības.

Tāda attieksme esot bijusi no diviem ārstiem? Šķiet neticami un pat absurdi.
Ja pieņemam, ka šāda ārstu rīcība ir reāli notikusi, nesaprotu, kāpēc autore nemeklēja vēl trešā ārsta viedokli, vai uzreiz negāja uz VC4.
Un tos divus mēnešus neko nedarīt? Bet tagad - pēkšņi - ka deus ex machina - aiziet pie ārstierm un viss kārtībā. WTF
03.11.2015 13:44 |

Reitings 10
Reģ: 22.05.2014
Par situāciju man pat nav ko piebilst, bet par abortu- man tiešām liekas, ka esi kaut ko pārpratusi.

virdzinija minēja 7.mēnesī par abortu nevar būt runa- var runāt tikai par priekšlaicīgu dzemdību veicināšanu.

Bet vēlu tev un tavam bērniņam veiksmīgu atlikušo grūtniecību un dzemdības.

Un tālāk tomēr ieteiktu tālāk apmeklēt ārstu regulāri- pēc 37.nedēļas nebūtu slikti arī vismaz reizi nedēļa iet un paklausīties toņus, lai zinātu, ka bērns labi jūtas. Sekot līdzi asinspiedienam un urīna analīzēm- bet cerams, ka to arī ārsts tev izskaidroja, kāpēc tas ir svarīgi un kādēļ nevajadzētu brīvi tagad staigāt līdz dzemdību datumam neliekoties neparko ne zinis.
03.11.2015 13:48 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Trollis!
03.11.2015 13:48 |

Reitings 2059
Ja man 7th mēnesī paziņotu divi ārsti šādas lietas, es aiz stresa vel 10 ārstus apskrietu nevis mierīgi un neuztraucoties dzīvotu līdz dzemdībām.
03.11.2015 13:49 |

Reitings 80
virdzinija - poliklīnika, izskatās tiešām ok. bet, ārste ļoti pārmeta, ka nav ģimenes ārsta, pilnīgi sastresojās, kā es tā dzīvoju? Nometa tos papīrus uz galda, un teica, ka viņai jau nav kam sūtīt šos papīrus. Pēc apskates teica, ka ir grūtniecība, USG bija jāveic citā kabinetā,gāju tajā pašā dienā, par ko maksāju naudu 23euro , ja nemaldos bija. Darba laiks - jau bija sācies, neviens pie durvīm nebija - nebija rindas, un durvis bija ciet. Noejot lejā uz info, teica, ka dakterīte kavējās mazliet. Ok, gaidām tālāk. Daktere atnāk pēc, kādām 5 minūtēm, saka, lai uzgaidu, tad tā gaidīšana ieilga uz stundu, ka viņa kaut kur vazājās un nez ko darīja. Gāju atkal uz info, lai pateiktu, kas notiek, un ja neveiks man USG, lai atgriež naudu. Uzejot augšā, atnāk ārste, ne vārdu nesakot ieet kabinetā, izziet pēc minūtes un saka, vai iekšā nenākšu? Līdzi bija labākā draudzene, kuru uz USG neielaida!!! Prasīju, ja būtu vīrs līdzi arī nelaistu - atbilde bija - nēēē!!! Ka visu apskatīties varēs bildēs.
Kad uztaisīja USG, sākās pārmetumi, ka tur nekā laba nav u.t.t., tad devos pie otras ginekoloģes, kur abas man arī sāka stāstīt par abortu un visu pārējo ko rakstīju iepriekš!
03.11.2015 13:50 |

Reitings 2059
Kā tas ir-nav ģimenes ārsts? Tev nav ? Kāpēc tad nav?
03.11.2015 13:51 |

Reitings 80
Ilze171 - man jāiet ir piektdien pie ārstes, tad redzēs ko teiks! :-)
03.11.2015 13:53 |

Reitings 2059
Pēc USG iedot papīrus,kur viss ir uzrakstīts. Tev tādi ir?
03.11.2015 13:53 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es negāju klausīties toņus un nebiju arī pēdējās 2 vizītēs , vienkārši sanāca pārcelt domāju , ka paspēšu un nepaspēju .... :D un arī ĢĀ atradu tikai pēc dzemdībām , DzN vienkārši ierakstīju ranom vārdu un uzvārdu :D :D nu taču nav tas viss tiiiiik ļoti svarīgi ....
03.11.2015 13:55 |

Reitings 3647
Ja autore/s ir trollis - ieteiktu aiziet pie psihiatra. Cilvēks, kas izdomā šādus murgus nevar būt vesels :-|

Ja pastāv 0.01% iespēja, ka autore nav trollis, arī ieteiktu aiziet pie psihologa - divus mēnešus nelikties ne zinis un tagad tēlot baigo viszini un varoni :-/
03.11.2015 13:55 |

Reitings 80
eksotika - nu nav man ģimenes ārsts! Nekad, nav bijis vajadzības pēc ģimenes ārsta. Vienīgais darbam, sanitāro grāmatiņu vienmēr esmu taisījusi VC4! Slimojusi, nekad nopietni neesmu. Nu klepu, iesnas, temperatūru - vienmēr ārstējos pati.
03.11.2015 13:57 |

Reitings 208
Reģ: 28.11.2014
Es gan vairāk saskaros ar nevis ar ārstu nolaidību, bet gan ar tādiem pacientiem kā autore, kurai nav pilns rublis. Tā vietā, lai dotos uz slimnīcu un veiktu pārbaudes, viņa paļaujas uz intuīciju un cer, ka augļi ar vitamīniem visu atrisinās. Bet ja nu ārstēm būtu taisnība, bērns nomirtu, būtu asins saindēšanās un autore aizietu pie dieviem, tad atkal ārsti būtu vainīgi.
03.11.2015 13:58 |

Reitings 3647
Uz ko sekoja atbilde, ka tur neko neredz, ka nav nekādu pataloģiju, un USG vispār uztaisīts nepareizi, ka neredz nevienu iemeslu, lai sūtītu mani uz abortu.

Tu domā, ka ārsti skatījušies tajās mazajās bildītēs, ko izdod pēc USG un pēc tām noteikuši diagnozi, ka viss kārtībā... nevis pēc mērījumiem, kam jābūt uz A4 lapas, pie kuras ir pievienoti USG attēli?
03.11.2015 14:00 |

Reitings 80
eksotika - šo man šodien pateica VC4!!!
03.11.2015 14:00 |

Reitings 2059
Bērnam gan vajag vai nu ģimenes ārstu vai nu pediatru. Obligāti.
03.11.2015 14:02 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es gan vairāk saskaros ar nevis ar ārstu nolaidību, bet gan ar tādiem pacientiem kā autore, kurai nav pilns rublis. Tā vietā, lai dotos uz slimnīcu un veiktu pārbaudes, viņa paļaujas uz intuīciju un cer, ka augļi ar vitamīniem visu atrisinās. Bet ja nu ārstēm būtu taisnība, bērns nomirtu, būtu asins saindēšanās un autore aizietu pie dieviem, tad atkal ārsti būtu vainīgi.

+1
03.11.2015 14:02 |

Reitings 80

USG ar aprakstu!!! Apraksts arī ir tā Jūsu A4 lapele, kur rakstītas muļķības!!!
03.11.2015 14:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits