Kas šodien vakariņās?

 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Ko plānojat šovakar gatavot?

Dalāmies un iedvesmojamies :-)
30.10.2015 14:04 |
 
Reitings 110
Reģ: 01.01.2016
Man vienreiz palika vistas cepetis no pusdienām pāri, desas mājās nebija un nolēmu pielikt to vistas cepeti. Garšoja vienkārši SUPER! Tagad tiešām visas aukstās zupas taisīšu ar vistas gaļu.
30.05.2016 18:43 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Par spīti siltajam laikam, mums silta zupa - puķkāpostu krēmzupa ar sakraukšķinātu bekonu.
30.05.2016 19:03 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Gan jau arī te būs kāda ko tādu gatavojusi, bet man tā ir jauna recepte :-D. Kūpināta vistas gaļa jau sagriezta kubiņos(forevers veikalā var nopirkt), ar sarīvētu sieru, tomātiem sagrieztiem, marinētiem šampinjoniem ,un visu sajaukt ar gurķu majonēzi (spilva). Ļoti gardi. :-)
30.05.2016 19:31 |
 
Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Man salāti no spinātlapām, cherry tomātiem, gurķa, garnelēm. Draugam cepts lasis, saldie kartupeļi, svaigie dārzeņi.
30.05.2016 19:42 |
 
Reitings 62
Reģ: 21.05.2016
Uz grilla cepta vistas fileja ar zaļajām pupiņām ķiplokos un saldajā čili mērcē, kā arī salāti (tomāti, gurķi, paprika un redīsi).
30.05.2016 19:43 |
 
Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Apelsīns :)
30.05.2016 19:50 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Pie mums negaiss jau kādu 3. dienu. Drusku vēss arī. Lai sasildītos arī dvēselē, gatavoju Thai style vistas zupiņu ar rīsu nūdelēm (l)
30.05.2016 19:51 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
. varbūt meitenes ir kāda ideja, ko lai taisa šādā karstā laikā? jo reāli stāvēt pie plīts, cept gaļas utt, nu galīgi negribas +26 grādos...


Karstā laikā nav nekā labāka par lēnvares katlu, nav ne tikai jāstāv pie karstas plīts, bet pie plits vispār nav jāstāv un jebkurā diennakts laikā var tikt pie kārtīgas maltītes.
30.05.2016 20:46 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Šodien pēc visas dienas pavadītas aktīvi svaigā gaisā bija baigi forši atgriezties mājās kur gaida sātīga jaunjēra zupa ar svaigu koriandru.
30.05.2016 20:48 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vatsons, kurš lēnvāres katls Tev ir? Es kā reiz esmu meklējumos. Lauzu galvu- pirkt vienkāršāku vai krāt naudu Thermomix brīnumam.
30.05.2016 21:22 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Padalīšos ar mūsu šī vakara gardajām vakariņām. Vīrs, kurš savulaik daudz pa Taizemi izceļojies pat slavēja :D Pašai baigais prieks. :D


Ja nu kāda vēlas recepti, tad varu padalīties :)
30.05.2016 21:31 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Favel izskatās ļoti labi un gardi, labprāt gribētu receptīti :-)
30.05.2016 21:35 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Nepieciešams:
* 2 ĒK kokosa eļļas;
* 4 smalki sagrieztas vai sarīvētas ķiploka daiviņas;
* 2 ĒK smalki sakapāta svaiga ingvera;
* 4 burkāni sagriezti smalkās ripiņās;
* 650g atkaulotu vistas šķiņķīšu vai vistas filejas;
* 1-2 ĒK dzeltenās karija pastas (protams, var izmantot arī zaļo vai sarkano, bet es izmantoju maigāko, jo zupu ēda arī mana 3-gadniece) ;
* jūras sāls pēc vēlmes;
* 900ml vistas buljona (man mājās gatavots pilna saldētava);
* 1 bundžiņa kokosriekstu piena;
* 4 laimu svaigi spiesta sula;
* 1,5 ĒK zivju mērces (fish sauce);
* sauja sagrieztu cukurzirnīšu pākšu (protams, var arī nelikt);
* viena kārtīga sauja sasmalcinātu sīpolloku;
* sauja sakapāta koriandra (ja nepatīk koriandrs, to, protams, var arī nelikt);
* 170g stikla nūdeles pagatavotas pēc iepakojuma norādījumiem.



Pagatavošana:
Uzkarsētā katlā liek eļļu un uzkarsē. Apbrūnina 1min ķiploku un ingveru, pievieno burkānus apbrūnināties. Pievieno gabaliņos sagrieztu vistu apcept. Pievieno karija pastu un sāli, samaisa. Pielej buljonu, uzliek vāku un ļauj pavārīties kādas 15min.
Pievieno kokosriekstu pienu, laima sulu, zivju mērci. Samaisa. Pievieno cukurzirnīšu pākstis, sīpollokus, koriandru.
Servē bļodiņā ieliekot rīsu nūdeles un pārlejot ar zupiņu (l)
30.05.2016 22:21 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Favel, izskatās ņammīgi..knapi 2 nedēļas pagājušas, bet es jau sailgojusies pēc tiem ēdieniem. (l)

Šodien negatavoju, bet visticamāk ēdīšu Cēzara salātus. Rīt plančikā krāsnī ceptas jauno kartupelīšu daiviņas un cūkgaļu ķiploku marinādē, klāt zaļumu salāti. (l) Ja sanāks laiks, gatavošu arī Snickers šokolādītes.
31.05.2016 10:43 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Favel, skatoties kādas Tev vajadzības un gribēšanas. Thermomix jau ne tikai gatavo, bet dara praktiski visus virtuves darbus. Šitādu katlu tikai priekš lēnvares funkcijas pirkt ir neprāts :D Ja Tev ir vajadzīga tieši šāda ierīce- viena mašīna kas dara pilnīgi "visu", nav vērts pirkts vienfunkcionālus virtuves priekšmetus.
Lēnvares katliem nav īpaši daudz papildus funkciju, pec tādam vienkārši nav vajadzības šai ierīcei. Cept kaut ko pirms gatavošanas lēnvāres katlā nav vajadzības, ja vien nav specifiska recepte kur piemēram nepieciešami obligāti karamelizēti sīpoli vai kas tāds. No taimera arī nav pārāk lielas jēgas, jo ēdienu pārgatavot šajā katlā ir praktiski neiespējami. Vakardienas zupa vārījās vismaz 10-11 stundas uz augstu t' un tomātu sķēles bija saglabājušas savu formu.... Faktiski jo ilgāk šajā katlā gatavo ēdienu jo gardāks rezultāts. Nav arī daudz jālauza galva par to ko un kā likt katlā, lai butu garšīgi, var likt ko un kā grib un viss būs garšīgs pavisam citādāks kā uz plīts gatavots un vēl smuki izskatīsies.
Ieteiktu apsvērt katla izmēru jo tilpumi šiem ir dažādi, derētu padomāt vai ēdienu vajag tikai vakariņām x skaitam cilveku vai gribi lai kaut kas paliek pāri citai ēdienreizei.
31.05.2016 17:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Manejam kartupelisi ar vistinu. Man mineraludens un kafija. Vispar neko tada laika negribu. Nu mos sulas saldejumu
31.05.2016 17:38 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es vakariņas jau esmu paēdusi. Grillēts lasis un parastie lapu salāti ar kefīru, krējumu.
31.05.2016 17:43 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Mm, sulas saldējums tagad būs kā reiz
31.05.2016 19:01 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
No sākuma rabarberu šeiks, pēc tam- presītes, daaaudz :D
31.05.2016 19:14 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man likās, ka šodien pēc jūras iešu apēst lielo kebaba komplektu ,bet noturējos, tiku līdz mājām un sacepu vistas gabaliņas ar kariju un paprikas pulveri, klāt daudz svaigo gurķu
31.05.2016 19:21 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits