Nepieciešams:
* 2 ĒK kokosa eļļas;
* 4 smalki sagrieztas vai sarīvētas ķiploka daiviņas;
* 2 ĒK smalki sakapāta svaiga ingvera;
* 4 burkāni sagriezti smalkās ripiņās;
* 650g atkaulotu vistas šķiņķīšu vai vistas filejas;
* 1-2 ĒK dzeltenās karija pastas (protams, var izmantot arī zaļo vai sarkano, bet es izmantoju maigāko, jo zupu ēda arī mana 3-gadniece) ;
* jūras sāls pēc vēlmes;
* 900ml vistas buljona (man mājās gatavots pilna saldētava);
* 1 bundžiņa kokosriekstu piena;
* 4 laimu svaigi spiesta sula;
* 1,5 ĒK zivju mērces (fish sauce);
* sauja sagrieztu cukurzirnīšu pākšu (protams, var arī nelikt);
* viena kārtīga sauja sasmalcinātu sīpolloku;
* sauja sakapāta koriandra (ja nepatīk koriandrs, to, protams, var arī nelikt);
* 170g stikla nūdeles pagatavotas pēc iepakojuma norādījumiem.
Pagatavošana:
Uzkarsētā katlā liek eļļu un uzkarsē. Apbrūnina 1min ķiploku un ingveru, pievieno burkānus apbrūnināties. Pievieno gabaliņos sagrieztu vistu apcept. Pievieno karija pastu un sāli, samaisa. Pielej buljonu, uzliek vāku un ļauj pavārīties kādas 15min.
Pievieno kokosriekstu pienu, laima sulu, zivju mērci. Samaisa. Pievieno cukurzirnīšu pākstis, sīpollokus, koriandru.
Servē bļodiņā ieliekot rīsu nūdeles un pārlejot ar zupiņu (l)