Sagriež bekonu un sīpolus. Uzliek vārīties sālsūdeni makaroniem. Blodinā sajauc 15-20% saldo krējumu, rīvētu parmezāna sieru, vienu sarīvētu kiploka daivinu, 1-2 olu dzetenumus (atkarībā no porciju daudzuma, 2as porcijas- 1 olu dzeltenums), melnie pipari, nedaudz sāls. Ieliek vārīties makaronus. Sakarsētā pannā cep mazus bekona Un sīpolu gabalinus līdz apbrūnējis. Izslēdz uguni. Pievieno saldā krējuma mix un maisa. Liek iekšā makaronus pa taisno no ūdens, kad tie ir al dente. Maisa līdz viegli sabiezē. Ja Vajag, var ieslēgt uguni uz min. Es pabeidzu, piemaisot svaigu baziliku in apkaisot ar parmezāna sieru. Pasniedz uzreiz. Otrreiz sildot, mērce pārvērtīsies par omleti. Bet svaiga pasta carbonara ar baziliku ir supergarda! :-)