Back
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām.
Vajag 500 g viešu miltu, 250 ml kefīra, 250 ml cukura, 3 olas, 1 ēd. k. cepamā pulvera, 1 ēd. k vaniļas cukura, rabarberus 2 ēd. k skāba krējuma, 1 ēd. k kanēļa, sviests. Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā un liec nostāvēties. Tikmēr nomizo un sasmalcini rabarberus. Atsevišķā traukā sajauc 1 olu kopā ar 2 ēdamkarotēm skābā krējuma un ēdamkaroti cukura. Ar sviestu ietaukotā veidnē, kas izklāta ar cepampapīru, lej mīklu un pārkaisi to ar rabarberiem. Pārlej ar sakulto olu un krējumu, pārkaisi ar kanēli. Drumstalām: atsevišķā traukā sajauc 3 ēdamkarotes miltu, 3 ēdamkarotes cukuru, pievieno sviestu vai eļļu. Visu maisi, kamēr veidojas drumstalas. Pārkaisi tās plātsmaizei, liec veidni līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
Ātrais rabarberu rausis.
Vajag 1 glāzi kefīra, nepilnu glāzi cukura, 1 olu, 2 glāzes miltu, jauno rabarberu kātus. Samaisi kopā kefīru, miltus, olu un cukuru. Nomizo rabarberus, sagriez mazos kubiciņos. Sagatavoto masu lej formā, uzkaisi virsū rabarberus un nedaudz cukura. Kad rausis gatavs, apsmērē to ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru un vēl dažas minūtes paturi krāsnī.
Vai arī vecais labais uzpūtenis no rabarberiem!