Tas pats - vīrieša/sievietes nauda. esmu apjukusi

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Gribas pačīkstēt :'-(
Pēdējās dienās draugs kkāds sabesījies. Šodien izdevās izvilināt iemeslu - nauda.
Es strādāju (pilna slodze, virsstundas, normāla vidējā LV alga, sanāk gan dzīvei, gan atlikt mantojuma lietu sakārtošanai). Viņš studē pēdējo gadu, strādā pusslodzi, mamma viņam katru nedēļu sūta kko uz kontu.
Dzīvokli maksājam precīzi uz pusēm, saimniecības lietas pērku es. Paliek pārtika. Šodien viņam jautāju, vai varu kā palīdzēt, lai nav jābesās par naudu. Uz ko dabūju baigo belzienu (metaforiski). Izrādās, ka viņam visnepatīkamākais no tēriņiem ir pārtika darba dienās (es darba dienām mājās no darba nāku ap 20, bet viņš jau no 12iem pa mājām, tāpēc darba dienās viņš ir uz veikalu gājējs). Es darba dienu vakaros ēst netaisu - jau tā atnāku 20os,vēl uz veikalu, tad jāēd pus10 vakarā - man ļoti nepatīk ēst kotletes naktī, viņš bez gaļas nepaēd vnk. Oktobra sākumā uzvārīju viņam veģetāru zupiņu, joprojām piemin. Tā kā viņš ir mājās visu dienu, parasti kko uztaisa pusdienās, to mēs abi paēdam arī vakarā, kad es atnāku (vakariņas). Nedēļas nogalēs brokastis,pusdienas, ēšanu ārpus mājas maksāju es, kkādu kārumiņu bieži atnesu mājās arī darbadirnās. Tad nu viņš man šodien pateica,ka man būtu jāmaksā vairāk par ēdienu.
piedāvāju viņam kopīgu pārtikas budžetu - uztaisīt kontu, kurā kopīgi liekam finanses pārtikai un izmantojam - sen pie tam - pateica "atkal man viss jādara" un pēc mirkļa paziņoja, ka tas neko neatrisinās.
piedāvāju dot viņam nedēļas sākumā naudu pārtikai, lai jau necieš tādas mokas, kas rodas man iedodot no sava sagatavotā ēdiena mazliet - neko neatbildēja.
Un tad vēl klausījos kādus aprēķinus, ka ir 5 darba dirnas un tikai 2 brīvdienas... karoč sapratu, ka viņš jūtas, ka manis barošana ir ielākā problēma, kāpēc viņam naudas nav.
Jautājums: vai tiešām esmu briesmonis-naudas izsūcējs, ja vakariņās ēdu vīrieša sagādāto ēdienu?
Otrs: mazliet jūtos jau pēc nospiesta kukaiņa, jo eju darbā, tīru māju, rūpējos par savu un viņa ģimeni un pretī saņemu to, ka apēdu visu viņa naudu. Kad bija saruna par palikt kopā vai šķirties prombraukšanas kontekstā, nolēmām kopā, lai vai kas, bet ...
Tagad braucu uz dažām dienām viena pabūt, un.. jo vairāk km no mājām, jo absurdāk jūtos par šo situāciju. Es neuzskatu, ka viņam mani jāuztur, bet to, ka viņš skaita, cik viņam izmaksā rīsi, ko apēdu.. un nesaprotu, vai man jāuztur vīrietis,kas pats iet darbā, saņem stipendiju un regulāru finansiālu atbalstu no mammas un tēta? Tam sarakstam jāpievieno arī "draudzene ieskaita"?
29.10.2015 15:58 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Pēdējais kurss Stradiņos(?).. Kādiem 24 būtu jābūt gan.
29.10.2015 18:02 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Džeks pats nesaprot, ka tu esi viņam par dārgu? Vnk triec ratā :)
29.10.2015 18:04 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man jau ļoti pie sirds cosmo attieksme pret attiecībām - kā kaut kas tā šķirties.

Atkarīgs no tā, kas slēpjas zem vārdiem kaut kas..
Ir situācijas, kad labāk tiešām šķirties, nevis mocīt vienam otru un mānīt sevi ar pieķeršanās jūtam.. :-/
29.10.2015 18:05 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Atkarīgs no tā, kas slēpjas zem vārdiem kaut kas..

cormeum Nu jā, bet manā teorijā tam nav nozīmes. Bet par autores gadījumu neņemšos pārāk dziļi spriest.
29.10.2015 18:09 |

Reitings 16391
Blacksmith, kas ir pipeļdvēsele? :D
29.10.2015 18:10 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Puisis, kur var piedāvāt tikai seksu.
29.10.2015 18:13 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
cormeum Tas takā būtu vīrietis. Tāds ar lielo V.
29.10.2015 18:13 |

Reitings 16391
Savdabīgi gan Tev tie sinonīmi.. :D
29.10.2015 18:14 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Pēc mēneša būs 25.

Varbūt iespraukties ar vēl kādu jautājumu, ko nav, kam pajautāt - jūtos mazliet salauzta. Jūtos vāja un nevarīga, un mani lēmumi un spriedumi nav nozīmīgi, kaut gan man ir lieliski panākumi darbā, karjeras iespējas, vēlēšanās un spējas sasniegt vēl vairāk, vēlme uzlabot savu vidi. Saprotu, kaut kādā mērā vīriešu lietas, bet gana daudz paspēju arī sievišķīgas lietas, gatavoju lieliski, kopju sevi, labprāt nodarbojos ar rokdarbiem, uz lielajiem pasākumiem vienmēr uzšuju sev kaut ko tādu, par ko visi ir sajūsmā. Pati sev rakstot atbildu uz savu jautājumu. Jautājumā tomēr nav :D
29.10.2015 18:16 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es gan neuzskatu, ka tikai tāpēc, ka vīrietis mācās un strādā pusslodzes darbu (un vecāki palīdz finansiāli) - viņam obligāti tagad par katru cenu ir jāmeklē vēl kāds papildus darbs. Ka tik ne tā - jārukā divos darbos un jāmācās. Kāpēc gan? Ja kopīgais budžets ir tāds, ka visam naudas gana - tad kāpēc gan vīrietis nevar normāli izmācīties vispirms? Sieviete kaut kāda princese, ka nevar pagaidīt nedaudz un uz laiciņu uzņemties galvenā pelnītāja lomu?...

BET!!! Tas viss būtu tā normāli, ja ir attiecīgais vecums (studentu gadi, tā teikt) un, ja vīrietis pats par sevi būtu normāls! Šajā konkrētā situācijā - vīrietis ir gatavais alfonss! Tāpēc vienīgais ieteikums - bēgt ko kājas nes!

Par to Holivudu - dzīve noteikti nav viss kā filmās, bet ar pārliecību varu teikt, ka var dzīot reālās attiecībās ļoti tuvu tam. Katram podiņam savs vāciņš! Ja neesi laimīgā - tatad tas nav tavs vāciņš. Un nav svarīgi, kāda tieši tu esi vai neesi sieviete - svarīgi ir, lai esi laimīga!
29.10.2015 18:19 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ak jel kas viņai jāklanās tā veča priekšā lai tik viņš izdara parastus darbus kā savāc aiz sevis vai izdara kādu mājas darbu? Kam tāds vajadzīgs?

+++

Es arī neuzskatu, ka par parastām lietām, pašsaprotamām darbībām vīrietis būtu nez kā jaslavē un pēc katra sīkuma jāskandina paldies. Galu galā viņš nav nekāds trīsgadnieks, kuram tiek pastiprināti mācīta pieklājība.
29.10.2015 18:19 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Vispār autore izklausās pēc ļoti jaukas jaunas sievietes - saimnieciska un miermīlīga. Žēl, ka tērē savu potenciālu uz kaut kādu idiotu, kurš to nemaz nenovērtē, tā vietā, lai padarītu laimīgu vīrieti, kurš tieši meklē sev tādu ideālo sievieti.
29.10.2015 18:23 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
es laikam pat negribu iedomāties, kāds ārsts sanāks no tā cilvēka.
29.10.2015 18:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vispār autore izklausās pēc ļoti jaukas jaunas sievietes - saimnieciska un miermīlīga. Žēl, ka tērē savu potenciālu uz kaut kādu idiotu, kurš to nemaz nenovērtē, tā vietā, lai padarītu laimīgu vīrieti, kurš tieši meklē sev tādu ideālo sievieti.

+++
29.10.2015 18:26 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sāku lasīt, vēl nelikās tik traka situācija, bet jo tālāk, jo trakāk. Kas tas par vīrieti? Par to maisiņu nešanu es vispār neizteikšos. To jau sen esmu ievērojusi, ja vīrietis neciena savu māti un sievietes vispār, viņš arī savu sievieti necienīs. Kārtējo reizi pārliecinos, cik svarīga loma ir audzināšanai.
Īsts vīrietis ar vislabākajām īpašībām izaugs tādā ģimenē, kur ir abi vecāki , kas viens otru mīl, ciena, rūpējas viens par otru.
Ok, var samierināties, ja vīrietis nav baigais džentelmenis, romantiķis, nenēsā sievieti uz rokām, bet cieņai ir jābūt. Bez tās attiecības nekad nebūs veiksmīgas.

Autori biju ievērojusi iepriekš, izklausies patīkams cilvēks, noteikti satiksi kādu labāk audzinātu vīrieti.

Par kaitiņas attiecību modeli atliek vien nobrīnīties. Tu esi kopā ar bērnu vai pusaudzi, ka viņš nespēj bez uzslavām un komplimentiem darīt elementāras un pašsaprotamas lietas?
29.10.2015 18:34 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013

+++++
29.10.2015 18:34 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Īstā problēma jau nav naudā šajā situācijā, tā ir attieksmē. Man izskatās, ka jūs vispār viens otru vairs nemaz negribat. Ka tu dzīvo ar viņu, jo kā tad tā šķirsies, baigās klapatas.. Viņš - jo viņam šobrīd tā ir izdevīgi, ja negrib dzīvot pie vecākiem.
Es pieļauju, ka pat, ja jūs precīzi uz pusēm visu maksātu un darītu, tāpat kaut kas otrā kaitinātu un atrastu par ko sūdzēties.
29.10.2015 18:36 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Man arī žēl, jo cik esmu lasījusi Tavas diskusijas gan par Vāciju, gan par to, ka puisis ikdienā nemaz nav tik mīļš un vēl šo, šķiet, ka esi pelnījusi daudz labāku. (t)
29.10.2015 18:47 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Kampannella, tad jau sanāk, ka pateikt PALDIES vīrietim ir uzvesties kā pret pusaudzi? Mans vīrietis ir īsts vīrietis un viņš, kā jau īsts vīrietis priecājas mani darīt laimīgu. Man žēl, ja Tavās attiecībās Tu nesaki vīrietim paldies par ziediem, par remontu mājās, tādā gadījumā, nabadziņš varbūt cenšas, cenšas visu darīt, lai tikai izdabātu nepateicīgajai kampannellai. :D Un beigās pārvērtīsies par Ievas puiku, jo nav jau jēgas censties, ja neviens to nenovērtē. Tas ir tikai cilvēcīgi - jūtot, ka Tevi novērtē, darīt vairāk. Un šādu sievietes rīcību - teikt paldies un priecāties, kad mīļotais Tevi ir iepriecinājis - sauc par sievišķību, nevis puikas slavēšanu.
29.10.2015 18:53 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ēd ārpus mājas. Pērc tikai tēju/kafiju. Pārējo lai pusaudzis sev nodrošina pats.

Gatavojies attiecību beigām pēc gada (atsaucoties uz Vācijas diskusiju).

Tu neapraksti attiecības, par kurām ir vērts cīnīties. Ticu, ka puisī ir arī lieliskas īpašības, bet, ja tu tās šobrīd vairs neredzi (un diskusijās nekas pozitīvs par čali īsti neparādās, vien saki, ka mīli viņu. Bet "ļubovj zla, poļubish kozla" princips arī var būt spēkā), tad nez vai arī ieraudzīsi.

Es principā apvainotos - lai cik sūdīgi ar naudām, bet skaitīt, cik otrā puse apēda - tas jau ir par traku. Tos jautājumus var izrunāt arī citādi.
29.10.2015 18:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)