Laukos laikam ir tikai saulainas vasaras dienas piknikiem ko tur darīt rudenī, ziemā? Jau ap 16:00-17:00 tumšs-kur tur makšķerēt?! Ar lukturīti pastaigāties?! Tur pat ielu apgaismojuma nav! Un vai nav vienveidīga izklaide-makšķerēt, cept gaļu, klausīties mašīnā mūziku? Varbūt, ja cilvēks dzīvē neko citu nav redzējis, tas liekas forši.
Cilvēkiem, kas dzīvo laukos (nedomāju mazas pilsētas, kur dzīvokļos dzīvo) viensētās, kuriem ir dārzs, lopi, kūts, puķudobes, siena pļavas utt., tieši lietainās dienas vasarā, rudenī, pavasarī ir tas laiks, kad atvilkt elpu no visiem darbiem, atpūsties. Un ne jau doties uz kino, restorāniem, bet gan mierīgi iedzert tēju, neuztraucoties par to, ka siens jāvāc, dārzs jālaista utt. jo it īpaši vasarās laukos ir tāda amoka skrējiens, kad pa dienu bieži vien pa apsēsties nesanāk, tikai tik, cik paēst (nesaku, ka man tā ir, bet redzu savus vecākus ikdienā) ;)
Ziemā nav ko darīt? - medības, tā pati makšķerēšana, slēpošana, slidošana (bet, ak, es aizmirsu - mūsdienu cilvēki nemīl diemžēl fiziskās aktivitātes).
Un loģiski diezgan, darba dienā liela daļa taču strādā, labi, brauc 20 km līdz darba vietai, mājās ir ap 6iem vakarā, pusdienu taisīšana, atpūšanās un tad jau gulēt. Cik daudzas no jums, kas dzīvo pilsētā, katru vakaru apmeklē teātri, kino, operu vai restorānus?
Un par kultūras trūkumu laukos - no manas mājas 50 km attālumā ir brīnišķīgs teātris, ko apmeklējam ap 2x mēnesī. Arī ja kāda laba opera Rīgā, braucam. Uz koncertiem Dikļu pilī. Tā kā viss notiek. Viss ir iespējams, ja cilvēks pats to vēlas. Mani vecāki tajā visā ir izguldījuši milzu darbu, un varbūt tieši tāpēc tas ir iemesls, ka varam to visu atļauties, jo taisnība ir - bieži vien tas, pret ko atturas liela daļa cilvēku, ir finansiālā situācija ;)
Nākotnē mans sapnis ir dzīvot lauku mājā, guļbūves tipa, ar sniegotiem rītiem, netāli ezeru, mieru, brīvību un visu pārējo. (l)