Man ir doma atdzīvināt ideju par
Cosmo grāmatu klubu. Ideja nav pirmā svaiguma, bet iepriekšējā reizē diezgan drīz pēc idejas palaišanas „tautiņās” tā pagaisa nebūtībā. (t)
Kas notiks?
Tiks izvēlēta viena grāmata (vēlams ne pārāk bieza), ko interesenti varēs lasīt. Domāju, ka viens mēnesis varētu būt pietiekams laiks. Pēc grāmatas izlasīšanas dalāmies ar atsauksmēm, iespaidiem, jautājumiem utt.
Kā tas notiks?
Tagad ļoti labs laiks – mēneša beigas. Līdz 1.novembrim katrs, kas vēlas, ieraksta komentārā kādu grāmatu grib piedāvāt izlasīt (1 lietotājs – 1 grāmata). Es izveidoju sarakstu un izlozēju vienu grāmatu. Ja ideja aizies, tad nākamā mēneša izlozē varētu piedalīties tās grāmatas, kas nav tikušas izvēlētas, gan jaunie ieteikumi. Lietotāja, kuras grāmata iepriekš jau izvēlēta, nepiedalās nākamajā izlozē. Domāju, ka varētu aprobežoties ar daiļliteratūru. Izvēle ir pietiekami plaša- latviešu un ārzemju, dažādi žanri. Valoda- kāda nu kuram ērtāka.
Kur tas notiks?
Te. :-) Domāju, ka šajā diskusijā varētu rakstīt grāmatu ieteikumus un apspriest tehniskos jautājumus (piemēram, kur dabūt grāmatas lasīšanai). Konkrētas grāmatas apspriešanai varētu izveidot atsevišķu diskusiju, lai nebojātu lasītprieku, tiem, kas grāmatu vēl nav izlasījuši. Tie, kas negribēs zināt, kas notiek, varēs vienkārši nelasīt diskusiju, bet pievienoties vēlāk, kad grāmata būs izlasīta- pēc mēneša beigām un turpmāk.
Kāpēc tas notiks?
Man pēc kādas grāmatas izlasīšanas bieži vien gribas to pārrunāt, apspriesties, padalīties ar iespaidiem. Bet manā tuvāko draugu un paziņu lokā grāmatas diemžēl nav īpaši lielā cieņā. Ceru, ka atradīšu interesantus sarunbiedrus šeit. Otrais iemesls- šāds grāmatu klubs var kādam palīdzēt izkāpt ārpus komforta zonas un izlasīt grāmatu, ko varbūt citādi nemaz neņemtu rokās. Tas var palīdzēt atklāt sev jaunas grāmatas, jaunus autorus, jaunas domas un nianses jau izlasītajās grāmatās.
Un tagad galvenais jautājums-
VAI tas notiks? :-D
Respektīvi, vai vispār kādam būtu interese par šādu Grāmatu klubu? :-)