Sveikas dāmas! Arī es mocos ar šo šausmīgo kaiti - migrēnu. Beidzot arī saņēmos un pierakstījos pie neirologa, jo sāpes briesmīgas un parastie pretsāpju līdzekļi nepalīdz. Tikai gribēju pajautāt, kādas pārbaudes parasti, veic, cik ilgs laiks nepieciešams, lai noteiktu, ka tā ir migrēna, lai izrakstītu zāles?
Zinu, ka tā īsti to nevar noteikt, migrēnu konstatē, ja tiek izslēgtas visas citas slimības- to gan es zinu uz 100%, ka man ir migrēna, ne kas cits, un pieļauju, ka tieši no orālās hormonālās kontracepcijas. Vai vēl kādai šī problēma, kā tiek galā? Man lēkmes uzrodas lielākoties pirms mēnešreizēm, bet tad tā, ka nekas nepalīdz. Tikai klusums, tumsa, un stingri ap galvu apsiets auksts, slapjš dvielis. Bet tā, nu mirsti vai nost. Paldies Dievam, migrēnas lēkmes nav TIK bieži, kādas 5 vai 6 reizes mēnesī tikai, bet vienalga, kad ir, tad neizturami. Vakar bija, jūtu pēc priekšvēstnešiem, ka kuru katru brīdi sāksies atkal.
Tātad, vēlējos pajautāt, kurai vēl ir, kā tiekat galā ar to un cik ilgi tiek veiktas pārbaudes/ kādas? Kādas zāles un cik dārgas izraksta?
Un pie tam, nav tā, ka liek pārtraukt lietot hormonālo kontracepciju? Man no tā bail...