1) Teātri apmeklēju reti. ~3-6x gadā. Koncertus un izstādes biežāk.
2) Pēdējā laikā ietekmē, jo ir aizvien vairāk izrāžu, kuras vēlētos redzēt, bet naudas ir tikai tik, cik ir. Es gan joprojām uzskatu, ka neesmu teātra mīle, bet šad tad aiziet gribas. Tad nu izmantoju izdevības - studentu atlaides, draugu, kursabiedru uzaicinājumus utt. Koncerti un izstādes gan naudas ziņā ir elastīgāk pieejami.
3) Protams, gribas jau sēdēt pēc iespējas tuvāk, bet pagājušonedēļ biju uz izrādi NT, tur sēdēju pirmspēdējā rindā un redzamība bija laba (ar brillēm un sajātu redzi). Mēģinu atrast cenu un redzamības vidusceļu - lai nav pārāk jāmoka acis un necieš naudasmaks.
4) Domāju, ka tiem, kuri varētu justies apdalīti, kultūra nemaz nav prioritāte. Ar savām mazajām finansēm pagaidām nejūtos apdalīta - šobrīd ieturu tādu mērenu pasākumu apmeklēšanu, līdz ar to tas nerada ne maziskuma, ne pārsātinājuma sajūtu. Iespējas baudīt kultūras gaisotni vienmēr ir, pat ja maciņš nav tik biezs. Protams, ja vien mērķis nav sēdēt Barišņikova izrādē 1.rindā.
5) Uz man interesējošiem pasākumiem cenas lielākoties ir adekvātas. Pat tad, ja es nespēju uz tiem aiziet. Bet tas jau ir gandrīz gaumes jautājums, jo par labu metālkoncertu man nav žēl nolikt 20-25 eiro, kamēr citam tas radītu īstu dusmu rievu pierē. Tāpat es nekad nemaksātu 90 eiro par Valērijas koncertu Dzintaru koncertzālē, bet joprojām ir masas, kas par to ir gatavi maksāt dubultā, jo uzskata to par mākslu.