Jā, man mamma arī līdzīgi - kad man bija 10 gadi, uzsāka attiecības un kopdzīvi ar citu vīrieti, kuram nepatiku, Viņš bija agresīvs un man bija jāsāk cita dzīve - ja iepriekš nekādu dižo pienākumu nebija, tik cik sakārtot istabu un nomazgāt traukus, tad tagad kamēr tie brauca kkādos ceļojumus, tusiņos, man bija jāberž māja, pilnīgi jāmaina dzīves uzskati, kā šis uzsvilp, jāskrien uz veikalu. Esmu bēgusi no mājām prom no viņa, bet mamma vienmēr bijusi viņa pusē. Pat tad, kad vēlējos, lai viņai par mani noņem aizbildniecības tiesības, jo redz, es sākšu pēc 8 gadiem savu dzīvi, a vīrietis paliks visu mūžu, un kas tad ir svarīgāks. Ka bērns nedarot laimīgu kā vīrietis utml. Un nu jā.
Attiecības ar patēvu mums uzlabojās tikai tad, kad pārvācos prom un sāku savu dzīvi - tad neko vairs neteica un mani jāuztur nebija. Bet tā bjju viņa mazais, stulbais vergs, kuru arī salīdzināja ar viņa iepriekšējiem bērniem. Māte mierīgi pieļāva un neuzskatīja to par neko sliktu.
Lieki teikt, cik tas bija briesmīgi. Bet es arī neuzskatu, ka nu tik bērns ir svarīgākais un neviens nav labāks. Tā jau ir, bērns aizies savā dzīvē un tad jau māte paliks viena un vientuļa. Takā tas viss nav tik viennozīmīgi. Protams, kad biju bērns, grib;eju visu uzmanību tikai sev, bet tagad saprotu, ka tas ir egoistiski, nu ir abiem jāpielāgojas. Ja vīrietis citādā ziņā ir lielisks, ir jāizrunājas un jāpasaka, ka tev tas ir sāpīgi, ka pret tavu bērnu tā. Jo reāli, nu cik tad šim nāksies redzēt un visur ņemt līdzi to pusaudzi, nav jau vairs mazulis, kuram jāvelta liela uzmanība un rūpes.