Ginekologs

Reitings 11
Reģ: 23.10.2015
Labvakar visiem.
Es gribēju pastāstīt par savu problēmu un cerams ka no jums iegūt vismaz drosmi no atbildēm.

Ļoti liels kauns teikt, bet savos 25 gados nekad neesmu bijusi pie ginekologa. Kā jau lielākoties visiem, man ir bijušas drausmīgas bailes no tā pirmā apmeklējuma. Jau sen jaunībā bija bailes pierakstīties, bet pierakstījos un pat tad esot vel vairāk bailīga tā arī neaizgāju toreiz.
Ilgi sevi kaunināju par to ka neaizgāju kad vel bija pieņemams vecums, bet tagadējā vecumā mani māc vel lielākas bailes, jo tomēr vecākai paliekot es saprotu ka sen jau bija laiks, bet tagad tās bailes arī ir pāraugušas tik tālu ka liekas ka pat ārsts mani nosodītu.

Man nekad pa sievišķo līniju nav bijušas problēmas, vismaz nekas tāds dēļ kā ārsts būtu bijis neatliekams gadījums. Es sevi kopju, sekoju tomēr līdzi lai viss būtu labi, bet tomēr es jau arī neesmu ārsts lai to pilnvērtīgi noteiktu vai viss ir labi.
Man ir bijuši trīs patstāvīgi partneri manā dzīvē, ar pirmo mēs neaizsargājāmies visu attiecību laikā, bet viņam es arī biju pirmā un tur nu nevajadzētu domāt par to ka kas ir saķerts seksā vismaz nekas par to neliecināja. Ar pārējiem diviem partneriem esmu vienmēr aizsargājusies un arī nekad nav bijušas sūdzības vai sajūta ka kaut kas nav labi.
Partneri arī nekad nav izteikuši kādas nepatikas vai ko tādu kamēr sniedz orālo, pašreizējais pat ar prieku to dara un viņam to patīk darīt, tā kā arī no tā viedokļa sūdzības nav bijušas.

Es drīzāk viss vairāk baidos nevis no tā ka man ko varētu atklāt, bet gan no tās ārsta attieksmes kurš varētu mani nosodīt vai arī tā izturēties kas mani iedzītu vel vairāk kompleksos ka nevēlētos to pat atkārtot.
Vel mani uztrauc tas ko ārsts domātu kad redzētu mani tur lejā, man tomēr reizēm skujoties mēdz ka vēlāk tur uzmetas kāda pumpiņa/ieaudzis matiņš un tad nu es iedomājos ka ārsts to redzētu un atkal nāk prātā tas ka kauninātu vai padomātu ka es sevi nekopju.

Es gribēju dzirdēt jūsu domas un pieredzi, varbūt vel kādai ir bijis kā man un ir tam tikusi pāri un tomēr saņēmusies un aizgājusi?

Vel arī vēlētos dzirdēt par pirmajām pieredzēm pie ginekologa, cik traki tas bija?

Un pavisam labi būtu ja kāds arī varētu ieteikt kādu ārstu kurš būtu saprotošs un padarītu to pieredzi kaut cik vieglāku man.

Godīgi sakot es pat nesaprotu to kā tas viss process notiek aizejot pie šī ārsta, kas man arī interesē, jo gribētos jau tomēr saņemties un aiziet, bet pirms tam gribētos jau visu zināt kas un kā un morāli sagatavoties.

Es sevi par šo esmu tā nosodījusi jau tik ilgu laiku, bet dūša nav arī aiziet. :-/:-(
23.10.2015 23:27 |

Reitings 11
Reģ: 23.10.2015
Anne Shirley, tas pat ir smieklīgi ka jūs sakat ka pie zobārsta ir trakāk, jo lūk pie zobārsta es eju ar smaidu, man ir ļoti jauka zobārste un arī viņa strādā tā ka es gadrīz ar atvērtu muti un jauko mūziku fonā varētu aizmigt kamēr man pa muti urbjās. :-)

Bet nu jūs man arī ļoti palīdzat tomēr saprast to ka tas nav tik liels bubulis kā es esmu ieņēmusi savā galvā, vienīgais ja to īsto ārstu vel dabūtu kurš mani ar mietu nesistu tad būtu pavisam labi :)

Nu tas auglības tests es jau teicu ka vairāk gribētos to noskaidrot priekš manis pašas, jo nu laiku pa laikam tā aizdomājoties ir tāda sajūta ka 5 gados tak lielākoties visi paliktu stāvoklī kārtīgi neaizsargājoties. Parasti jau pat 2 gadu laikā tas notiek lielākajai daļai.
24.10.2015 00:17 |

Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
saulesina - noteikti varu ieteikt doties pie dr. Maksimeno 1. slimnīcā. Pavisam nesen pati devos pirmo reizi pie ginekologa, un varu teikt, ka tiešām nekas traks nebija. Daktere uzdeva pāris jautājumus un pēc tam tikai ar usg pārbaudīja, tā kā vari būt mierīga. :)
24.10.2015 01:16 |

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Ja interesē arī auglības jautājums,var iet uz Avaclinic. Viņi ar to tieši arī nodarbojas. Un,ja nav iebildumu pret vīrieti-ginekologu,iesaku Avaclinic dakteri Jaroslavu Ļakutinu. (l) Tās ir vienīgās retās reizes manā dzīvē,kad no ārsta kabineta iznāku ar platu smaidu un man nesteidzīgi,kārtīgi viss ir paskaidrots. Un viņš ir superjauks un iejūtīgs.
24.10.2015 07:50 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Man liekas pilnīgi stulbi melot/neteikt, ka esi pirmo reizi, brīnos, ka tik daudz meitenes to iesaka. Manējai pats pirmais jautājums, kad atnācu pie viņas ar tukšu kartiņu, bija, kad pēdējo reizi biju pie gin. Kad teicu, ka neesmu bijusi, jo nebija līdz šim nekādu problēmu (vecums diezgan līdzīgs tavam), pamanīju vieglu izbrīnu viņas acīs, bet neko vispār neteica. Man gan arī nekad nebija nolūka to slēpt. Domāju, ka ir pietiekami tādu sieviešu, kas ap tādu vecumu pirmoreiz atnāk - neesi ne pirmā, ne pēdējā.

To, ka esi pirmo reizi, nez vai noslēpsi tāpat, ka nezini, kad jānoģērbjas, kā jāsēžas uz krēsla utt. Ja viņa zinās, ka nāc pirmo reizi, tad tieši tev pateiks visu, kas un kā.

Arī - ja analīzēs kaut kas nav normā, viņa var jautāt, kā bija iepriekšējās reizes, un tad tāpat būs jāsaka, ka neesi bijusi.

Pati vizīte jau vispār kādas 20min vai mazāk, nedaudz pacieties, un būs viss garām :)
24.10.2015 10:14 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Pirmkart nav jakaunas teikt taisnibu, ka juties samulsusi un ilgi nespeji sanemties lai aizietu uz viziti. Es pati ta esmu taikeuis, es gan pirmo reiz aizgaju kad man bija skiet 20 gadu. Attieksme bija pilnigi normala. Un pati arste teica, ka sievietes pietiekami biezi nak pirmaja viziete taa ap gadiem 25 jo problemu nav, iemesla isti nav. Neviens nevienu nenosoda. nu varbut ja loti nepaveicas ar dakteri. Vari jau protams nemaz neteikt, ka ta ir tava pirma vizite pie sada veida arsta, bet cik atceros man jautaja kautko par ieprieksejam vizitem un kadi izmeklejumi bijusi, ja bijusi, par analizem.

Pirmaja reize mes ar arsti tapat vien parunajam, izmeklesanu neveica jo man nav jekadu sudzibu lai to vispar daritu. Uztaisija analizes hormoniem un viss. Pirmo reiz veica gin. apskati kad njema uztriepi.
24.10.2015 10:25 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es pavisam muļķīgi jūtos jautājot, bet kā tad viss notiek, ieej pie ārsta, viņš palūdz lai izģērbjas un apsēžas vai tur ir kaut kāda secība kas un kā, vai man kailai pilnībā jāģerbjas vai pa priekšu tikai bikses un vēlāk augšu kad krūtis pārbauda

Es nezinu kada prakse ir LV, bet man krutis nekad nav parbaudits vienkarsi tapat. tas parbaudija un veica usg izmeklejumu kad atradu bumbuliti.
ja man tiks veiks gin. izmeklejums uz kuisetes, parasti ta ari pasaka. Azivelk aizkarinjus, nogerbjos un apgulos. VIna parasti panem gabalu no ta gara liela papira salvetes rulla, kuru klaj uz kusetes zem dupsa, noples gabalu un uzklaj uz vedera, ta lai nosedz bikini zonu. Citreiz iedod tadu planu, mazu segu ko uzklat virsu. Pec tam kad viss izdariits, aizver aizkarius, pati saraksta papirus, es tikmer apgerbjos. Pec tam jau abas sezam pie galda un runajam kas jarunaa.
24.10.2015 10:29 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Es nezinu kada prakse ir LV, bet man krutis nekad nav parbaudits vienkarsi tapat. tas parbaudija un veica usg izmeklejumu kad atradu bumbuliti.

Cik man zināms, pārbauda gan. Un es noteikti negribētu, lai man nepārbauda, jo domāju, ka viņa labāk atpazītu, ja kaut kas pēkšņi tur būtu sataustāms nekā es pati.
24.10.2015 10:38 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Nav ko kaunēties un vajag iet.
Dažreiz problēmas var būt un tu pat tās vari nejust :-/.
Viņi ir tikai ārsti.
Galvenais ej pie tādas, par kuru ir labas atsauksmes un ir patīkams cilvēks,jo bubinoša ome tevi diži nenomierinās un neiedrošinās pirmajā vizītē.
24.10.2015 10:48 |

Reitings 1660
Jautājums- krūtīm taisa USG?
Ik pa laikam pasāp viena.
Drīz būs vizīte pie dr.Melkas. Ir kāda bijusi. Var ko pastāstīt?

Dažu mēnešu laikā pie GIN būšu bijusi piecgades normu izsmēlusi :D
24.10.2015 10:50 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Aiziej pie ārsta un pasaki, ka esi pirmo reizi un tad viņa tev apstāstīs visu kas jādara un ko viņa darīs. Būs jāuzkāpj uz krēsla un tad ārsts ar ginekoloģisko spoguli paskatīs. Ar rokām pataustīs to kā stāv dzemde. Paņems analīzes no dzmedes kakla (tas nav patīkami, bet diskomforts ir tikai mazu mirkli). Tad droši vien uztaisīs sonogrāfiju un pataustīs krūtis. Viss. Nekas briesmīgs :)
24.10.2015 11:00 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Maggi, man padsmit gados taisīja krūtīm USG, jo toreiz bija kaut kāds bumbulītis. USG daktere ieteica moš būs kkādi hormoni jāpalieto, bet beigās izrādījās pietiekami ar A vitamīnu :)
24.10.2015 11:32 |

Reitings 1660
Anne Shirley, nu skaidrs, paldies :)
Es uzsāku lietot naktssveces eļļu un Prefemin. It kā labāk ir salīdzinot kā bija iepriekš.
Bet nekādu izteiktu bumbuli nejūtu, daktere ar nejuta.
Jebkurā gadījumā ejot pie šīs dakteres būs jāpasaka,lai pievērš uzmanību.
24.10.2015 11:46 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Nav ko kautrēties, ka ej pirmo reizi ;-) Saki kā ir un viss būs labi, ginekologs nav domāts nosodīšanai, bet gan ārstešanai. Bet par to sievietes auglības pārbaudi, tur gan nesanāks kā tu domā. Sievietes reproduktīvā sistēma ir ļoti ļoti sarežģīta un tās pārbaudē iekļaujas arī invazīvas un sarežģītas procedūras, kuras var būt ar komplikācijām, tāpēc tā vienkārši pārbaudīt, lai zinātu ka esi auglīga nesanāks. Daudz vieglāk ir pārbaudīt vīrieti, veicot spermogrammu, kas ari pirmā tiek veikta, ja ir aizdomas par neauglību. Tas, ka 5 gadus ar pārtraukto neesi palikusi stāvoklī neko nenozīmē. Ja gada laikā mēginot tikt pie bērna nesanāks, tad gan būs jāveic pārbaudes, bet pašlaik vari vien uztaisīt usg apskatīt dzemdi, olnīcas vai tur nav kādu patoloģiju. Uztaisīt ovulācijas testus, lai zinātu, kad ir ovulācija un vai vispār notiek, taču ari tad tas neko nenozimē, jo ovulācija var notikt, bet olvadi var nebūt caurejami. Tā ka nesatraucies pirms vēl vispār esat mēginājuši tikt pie bērna ;-)
24.10.2015 22:34 |

Reitings 124
Reģ: 24.10.2015
Dārgā meitene,
tev nav nevienam jāsaka, ka esi atnākusi pirmo reizi, pat ja esi. Pieraksties VC4 (Mairita Liepiņa) un ej uz vizīti. Kad jautās, ja vispār jautās, kad pēdējo reizi biji, vai nu atbildi sen, vai arī, ka neesi bijusi. Daktere ir sirsnīga un ļoti saprotoša. Tici man viņiem ir nedaudz vienalga par tevi kā indivīdu, pat ja nebūsu 26gados bijusi, vai vēl būtu nevainīga. Paņems analīzes, veiks izmeklējumus, pateiks, lai nāc pēc gada, ja viss kārtībā, ja nē, paši zvanīs uz telefonu un būs jānāk uz atkārtoto konsultāciju.
krūtis iztaustīs uz vietas, pārējo darīs uz krēsla.

Par pārējo, dakterus neinteresē(ja nu vienīgi nav kas anormāls), kā tev tur lejā izskatās : noskūts, neskūts, ieaugusi pumpiņa vai nav. Pilnīgi vienalga. Viņus interesē, kā izskatās tava dzemde, vai vagīnai viss ir pareizi, vai novietojums olnīcām un dzemdei ir pareizs.
24.10.2015 23:06 |

Reitings 124
Par savu pirmo pieredzi.
Tas bija sen 13 gados mani nozīmēja bērnu slimnīcā. Neko sliktāku, pretīgāku un šausmīgāku, jāsaka godīgi neesmu piedzīvojusi. Ar tagadējo prātu domāju, kā tādai sievietei atļauj tādā vietā strādāt.
Uz mani sabļāva, lika novilkt drēbes, neapmierināti pukšķēja pie sevis, iztaustīja krūtis, nikni pajautāja vai neesmu jau ar kādu salaidusi (jā tieši ar šo teminu) un beigās pateica ka nekas nekaišs. Ne analīzes, ne paskaidrojumi uz manu jautājumu kāpēc sāpīgas mēnešreizes. Atbildē saņēmu "Tāpēc ka tā jābūt".

Toreiz, nospriedu, ka nu pie šī daktera es nemūžam, vairs nekad neiešu. 18 gados saņēmos aiziet, un kā izrādās, tā ir daktera vaina. Ginekoloģiskie izmeklējumi nav ne patīkami, ne nepatīkami. Jāsaka, ka uz asins nodošanu man daudz mazāk patīk doties.
24.10.2015 23:12 |

Reitings 47
Dr.Vēsma Kažociņa (Kalviņa) ir tā pie kuras tev jāiet, tik superīgu ginekoloģīti reti var sastapt. Pieņem Rīgā, centrā A. Čaka iela 83/85, 4. stāvs. Jutīsies kā draudzene viņai un attieksme būs ļoti jauka pret tevi :-)
25.10.2015 00:13 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Drīz būs vizīte pie dr.Melkas. Ir kāda bijusi. Var ko pastāstīt?

Eju pie citas ārstes viņu klīnikā uz Stabu ielas, ļoti patīk. Arī par Melku ir dzirdētas tikai tās labākās atsauksmes.
25.10.2015 00:23 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ginekologa apmeklējums nav nekas briesmīgs, nu nemaz! Mana ārste ir Inta Dinsberga (VC4/Wellslim centrs), viņa ir tiešām ļoti jauka un uzmanīga. Iesaku sevis pašas labā neslēpt, ka esi pirmoreiz, tad tev visu apstāstīs un pateiks, ko darīt.
25.10.2015 00:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits