Sveikas meitenes! :)
Vairāk jau laikam uzrunāju māmiņas un topošās māmiņas, bet jebkurš viedoklis būs svarīgs :-)
Man ir sekojoša situācija - mācos maģistratūrā, iestājos šogad, tātad pirmais kurss. Mācības ir pilna laika klātienē, skola katru dienu, mācības ir nopietnā zinātnē, ar kvalifikācijas eksāmeniem galā un tādēļ īsti nav baigi daudz brīvā laika. Sākoties studijām, uzzināju, ka esmu stāvoklī. Attiecīgi mazulis gaidāms uz maija beigām/jūnija sākumu. Manā universitātē tas ir sesijas laiks. Īsti nezinu vai spēšu ar lielu vēderu un līdz pēdējam brīdim mācīties, kā arī izbraukāt (dzīvoju Pierīgā, skola centrā, mašīnas nav) + veiksmīgi nolikt sesiju. Ak jā, sestdienas grupa nav, ir tikai pilns laiks pa dienu vai pilns laiks vakarā. Tāpat, nākamajā septembrī jāsākas praksei, lekcijas nebūs, bet tas nemaina faktu, ka prakse ir katru dienu. Vīrs, mamma strādā, bet vīra ģimene dzīvo otrā Latvijas galā. Attiecīgi īsti nebūs kas bērnu pieskata tajā laikā.
Esošajā situācijā īsti nezinu kā rīkoties, jo varianti ir vairāki un iespējas arī, bet īsti nezinu kā būs, jo nākotni paredzēt nevar. (t)
Mani varianti:
1) Ņemt akadēmisko jau februārī. Neņemot vērā, ka studijas faktiski ilgst tikai 2 gadus, bet es tās paildzināšu uz 3 gadiem.
2) Nomainīt skolu, kurā ir neklātienes grupa. Respektīvi, turpināt mācības, iekavēt tikai pusgadu, apmeklēt visu grūtniecības laiku skolu, tomēr iegūt mazliet zemāka prestiža izglītību ( salīdzinājumam - tas ir tāpat kā juristus LU nomainīt pret juristiem RSU);
3) turpināt studēt un cerēt, ka viss saies. Tas ir - nebūs grūti apmeklēt skolu, viss noritēs skaisti, viegli un rožaini, kā arī dzemdības nesāksies eksāmena vidū :-D
No jums ļoti gaidu pieredzi kā bija pašām/māsām/draudzenēm/mammām, ieteikumus un viedokļus kā man labāk darīt, jo tiešām esmu ļoti apjukusi!(t)
Paldies jau iepriekš! :-)