Uģis Kuģis - Sievišķība

Reitings 367
Reģ: 22.10.2015
Sveikas! :)

Gribēju uzsākt sarunu vai dzirdēt Jūsu domas par šo jauno-veco aizsākumu, par ko runā Uģis Kuģis, par vīrieša un sievietes lomu. Viņš ir kļuvis ārkārtīgi populārs facebook vidē, kas liek domāt, ka tiešām sākam atgriezties pie kā zināma? Pie kaut kā, kas trūcis?
Pati pēc šķiršanās sāku aktīvi meklēt sievietes/vīrieša jautājumus, bija aktuāli un principā šķiet, ka tas, par ko viņš runā, ir īsts un aktuāls arī šodien.

Kā jums šķiet, vīrietis sagādnieks, sieviete pie pavarda - vēsture vai esošs modelis? Vai arī abi dzimumi tomēr vienlīdzīgi? :)

Man pašai par pārsteigumu, ļoti šāds modelis izrādījās derīgs.
22.10.2015 17:25 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
A man besī arā, ka kaut kādi Facebook dižgari man stāsta, kādai man ir JĀbūt (jo citādi es esmu nekam nederīgs, nesvievišķīga, neforša un vēl visādi ne....)

Lai tas Kuģis ar savu Supervīrišķīgā mužika telu iedvesmo vīriešus, nevis norāda MAN, kā man jādzīvo, jādoma un jājūtas. Nav Kuģa darīšana, kā mēs ar vīru dalam pienakumus ģimenē.

+1

Es biju vīlusies, kad ieraudzīju savā iemīļotajā ''Ievā'' tās viņa publikācijas. Līdz šim likās, ka tur tomēr vairāk piedomā par saturu un izvērtē, pirms publicē...
Izlasīju vienu rakstu. Pasmaidīju. Sametās mazliet šķērmi, bet nolēmu ignorēt un turpmāk nelasīt viņa apgaroto dzejojumu atvērumus. Kaut kādi facebook ''dižgari'' jau nebūs tie, kuru dzejojumi mainīs manu dzīvi. Es arī twiterī sagrābstītas muļķības neņemu nopietni - pasmaidu un aizmirstu.
Man viņa pamācības vispār atgādināja to čali, kurš gribēja visiem lasīt seminārus par to, kā labāk pavedināt sievietes :D:D Abi divi no sevis tādus ekspertus sadomājušies.

Uģis redz ir sajūsmā, ka viņā ar valgām acīm lūkojas bariem nogurušu sieviešu un piekrītoši māj ar galvu. Ir gan alga, gan iedvesma (būtijs), gan viss pārējais

Sasmējos :D:D
22.10.2015 19:23 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...par Raini un Aspaziju ir lasīts, ka tieši Aspazija esot bijusi talantīgākā no abiem, un reāli ziedojusi savu karjeru, lai palīdzētu vīram. Daudzos raiņa darbos literatūrzinātnieki atrod Aspazijas stila pēdas - tātad, ir sedējusi, palīdzējusi, iedvesmojusi. Rezultats? Slavena Menessmeitiņa, kaimiņu skuķis, ar kuru Rainis supersievisķīgo Aspaziju krāpa.

Bet toties - sievišķigums Kuģa gaumē.
22.10.2015 19:23 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Vispār iedomājos, vai nav paradoksāli, ka šāda tipa semināri tēmēti primāri uz sievietēm-kā kļūt tādām, kā kļūt šitādām etc. Atkal sievietēm ir jālabo situācija, jāmainās, jāpielāgojās, jāatrod jaunas šķautnes un blah blah blah.:D Same old story. Lai rīko seminārus vīriešiem!
Bet nu fakts ir tāds, ka, ja vīrietis ir vīrietis, viņš tāds būs vienmēr un visur, savādāk sanāk, ka vājš vecis momentā pārvērtīsies par atbildīgu apgādnieku, jo sieviete blakus būs pareizā. Tāpat kā godu, cieņu, lepnumu etc, arī vīrišķību seminārā nenopirksi, tā cilvēkā vai nu ir, vai nav, neatkarīgi no apstākļiem.
Un kas tad buutu tas loti jaunais,kas notiek ar cilveekiem...citplaneetiesu energija

Redzesloku nekad nenāk par ļaunu paplašināt.:-D

Katrā ziņā, ja man būs meita kādreiz, mācīšu viņai ne uz vienu nepaļauties, bet spēt pašai par sevi parūpēties. (Bet tajā pašā laikā gudri ļaut arī par sevi parūpēties citam:))
22.10.2015 19:26 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Man šādas idejas patīk, es vēlētos strādāt sev par prieku un būt "iedvesmas avots" savam vīrietim. (l) Bet nu - jāskatās reāli, tā ir teorija vai bagātnieku prakse, bet vidusmēra latviešu pāris nevar atļauties tādu dzīvi, ir jāstrādā pat ja darbs nesagādā pārāko prieku, jo citādi kā gan nomaksās visus rēķinus utt. Būt sievišķīgai sievietei vai visu varošai, kāda tur nozīme, kad vajag samaksāt par dzīvokli, par ēšanu un pārējo. Vai obligāti ir jāmeklē turīgs partneris? Nejau visi ir tik turīgi, lai uzturētu abus. Un es diez vai piekristu tādam modelim, kādu izlasīju vienā no šīm algu diskusijām, kur meitene stāstīja, ka viņas vīrietis strādā divos darbos, par visu maksā un viņa nepiedalās kopīgā budžetā. Tas, protams, ir izdevīgi, neapšaubāmi, bet man būtu cilvēcīgi žēl sava vīrieša, es gribētu, lai viņš normāli dzīvo, nevis raujas divos darbos, lai mani uzturētu.
Tātad teorētiski man tas patiktu, praktiski arī, ja vīrietis spētu atļauties to bez īpašas piepūles.. Bet nu realitāte pārsvarā ir cita.
22.10.2015 19:29 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Jackie-nu redzi ,un man ir deeli -es kaa deelu mamma priecaajos,ka manas meitenes prieciigas,ka nav jaastraadaa 3 darbos,ka es to dariju vecos laikos Latvijaa!
Es saadus domu graudus neuztveru kaa kaadus likumus,kurus nevareetu paarkaapt.Viens pienem,citi nepienem ,bet teikt ,ka mani kaitina kaads,kurs domaa citaadi,geerbjas citaadi utt, es noteikti nevaru!
22.10.2015 19:36 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
lai šis Kuģis labāk primāri vēršas pret vīriešiem ar šiem sludinājimiem, varbūt būs kāda jēga

+++

Man nepatik tas, ka visu jamacas sievietei, bet uz virieshiem netiek stradats
22.10.2015 19:41 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
nu fb citāti protams saldi un jauki, dzīvē esam tikušies un viņš ir jauks cilvēks, bet man nepatīk viņa lekcijas un informācijas pasniegšanas stils, negribu klausīties ne par sievietēm dievietēm, ne veģetārismu, neko :D
22.10.2015 19:45 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
bdw, uz vīriešiem arī tiek strādāts, ir savi vīriešu semināri viņam, bet sieviešu laikam jau apmeklētāki/populārāki.
22.10.2015 19:45 |

Reitings 2836
Vinam vajadzetu stradat vairak uz viirieshiem, sievietem, lai paliek shis:

22.10.2015 19:47 |

Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
pati nesekoju & ikdienā nelasu, bet reizi pa reizei redzu tos tekstus, ko draugi ir ielaikojuši/nošērojuši.

man šķiet dīvaini, ka viņš citē citu autoru teikto un neraksta atsauces. dažreiz pieliek "sena japāņu teika", kaut gan tekstam ir konkrēts autors. dažreiz dzimumneitrālas idejas pieslīpē tā, ka sieviete atkal paliek tajā "iedvesmotājas" lomā
22.10.2015 19:56 |

Reitings 3871
Mans viirs vienmeer saka,ka sieviete loti iespaido viiriesa izaugmi biznesaa.Harmonija ,kas naak no sievietes maajaas ir zelta veerta!
22.10.2015 19:58 |

Reitings 735
oi, atvainojos. tikko paskatīju - dažviet ir arī autori atzīmēti.
22.10.2015 19:59 |

Reitings 735
Sievietēm nav noteikumi, ir garastāvoklis…un kāds garastāvoklis- tādi arī noteikumi.

Sievietes ir kā āboli kokos - labākie ir pašā galotnē. Vīrieši nevēlas sniegties pēc šiem labākajiem, jo nevēlas krist un savainoties, bet tā vietā viņi izvēlas salasīt tos, kas nedaudz iepuvuši mētājas pa zemi, jo tas ir tik daudzkārt vieglāk.
Protams, galotnē esošie domā, ka viņiem kas kait, lai gan patiesībā tie ir lieliski. Viņiem tikai jāgaida īstais ābolu lasītājs, kam netrūkst drosmes uzrāpties līdz pat pašai galotnei.

Ļaujiet mums, vīriešiem, pieņemt lēmumus, nevis bēgt no tiem vai uzkrāmēt tos sievietēm. Ļaujiet pieaugt un kļūt par vīriešiem, parūpējoties par savām lēdijām. Tikai vājai sievietei var blakus būt spēcīgs vīrietis.

palasīju.
nē, nepārliecina viņa idejas.

man laikam tā izteiktā dalīšana dzimumos nav pa prātam.
22.10.2015 20:06 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tikai vājai sievietei var blakus būt spēcīgs vīrietis.

Tikai blakus vājai sievietei jebkurs tirliņš var sajusties kā spēcīgs vīrietis.

būs man arī jāapdomā Feisbuka sludinatāja karjera.
22.10.2015 20:25 |

Reitings 2836
57days, es domaju, ka Tev padotos, bez jokiem :):D
22.10.2015 20:29 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Tikai blakus vājai sievietei jebkurs tirliņš var sajusties kā spēcīgs vīrietis.

:D
Bet patiesi.

būs man arī jāapdomā Feisbuka sludinatāja karjera.

Tev atliek izdomāt kaut kādu līdzīgu pseidonīmu no Līze Krīze(Anna Panna un Uģis Kuģis, kā zinām, ir jau aizņemti) sērijas un uz priekšu :D
22.10.2015 20:36 |

Reitings 5
Nebrīnos, ka viņš savas teorijas pamato ar Vēdām, jo hinduistu zemēs (Indijā, Pakistānā, Maurīcijā, un citās nabadzīgās, atpalikušās austrumu/Āfrikas valstīs) sievietēm vispār nav praktiski nekādu tiesību vai vērtības. Skaidrs, ka viņām vēdās nekāda īpaša strādāšana nav paredzēta, viņām vispār nav paredzēts no mājas tālāk par pagalmu iziet un iepīkstēties pirms vīrs ir devis komandu runāt. Un tagad latvietes arī šo atpalikušo mācību no Bengladešas un citām lieliskām zemēm pārņem un stāsta, cik viss garīgi un lieliski :D Pilnīgs sviests.
22.10.2015 20:36 |

Reitings 2836
Par sievishkibu runajot, vai skataties jauno S●TV - jauno sievieshu kanalu? :D
22.10.2015 20:37 |

Reitings 2353
Līdz pagājušajai nedēļai likās tīri ok tie viņa citāti fb, bet pēc intervijas izlasīšanas ievā, atstāja man tādu sektanta iespaidu.
22.10.2015 20:38 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es arī balsoju par "Līzi Krīzi"! :-D
22.10.2015 20:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!