Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Man strādāt ir tik pat svarīgi kā ēst un gulēt. Darbs mani piepilda un pilnveido. Patīk justies vajadzīgai un novērtētai. Bet, kas attiecas uz pelnīšanu naudas izteiksmē, tad man ar vīru sakrīt uzskati, ka vīrietim ir jānodrošina ģimene. Un es laikam esmu no tām sievietēm, kam nepatīk būt līdzvērtīgai ar vīrieti.
22.10.2015 12:30 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja es būtu vīrietis, es arī gribētu par visu maksāt, jo man jau tagad kā sievietei ļoti patīk dot naudu. Nezinu, kāpēc - varbūt varas sajūta :D
22.10.2015 12:31 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
es dalītu ikmēneša izdevumus proporcionāli algām uz pusēm :p

Ja tas tā ir iespējams tad jau viss ok un normāli, bet ja vīrietis pieprasītu 50/50 variantu, neatkarīgi no tā cik pelni. Tādas diskusijas jau te ir bijušas kur meitenei tā bija un neko laimīga viņa nejutās ka puisis sev pērk brenda lietas kamēr viņa vel mēneša beigās principā paliek vīrietim parādā jo tos 50 % nevar reāli samaksāt. :-/
22.10.2015 12:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
vīrietis izvēlas labāk sievieti uzturēt jo rezultātā sieviete ir harmoniskāka, relaksētāka, laimīga

Miss Joker, nu zini, arī koks ar diviem galiem. Man rados ir sieviete, kuras vīrs padsmit gadus izvelējās viņu uzturēt, lai viņa būtu "harmoniskāka, relaksētāka un laimīga". Šobrīd viņa ir izšķīrusies, strādā, lēnām sāk savu biznesiņu, un BEIDZOT jūtas laimīga. Pavisam cits cilvēks, neka tos gadus kamēr bija uzturēta un "laimīga".

Tā ka, ne visi modeļi der visiem. Viena būs laimīga, ja varēs uz 100% nodoties bērniem un mājam, otra jutīsies kā dekoratīvais sunītis.
22.10.2015 12:32 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
dažādi cilvēki, dažādi viedokļi. Man ir svarīgi nopelnīt normāli, lai sevi uzturētu. Vienkārši šī te atšķirība algās mums būs pirmo reizi un tad gribas redzēt kā viņš rīkosies, ja piemēram viņš gribēs kaut ko nopirkt, ar mani dalīt uz pusēm, bet es to atļauties nevarēšu. Liekas, ka ir pašsaprotami, ka pārim vienam otru ir jāsaprot un jāizrunā, bet ne visi ir tik saprotoši.
Būs mums tad viss jāizrunā, ja viens var atļauties vairāk, un otrs mazāk. Dzīvojam kopā.
Vienkārši šī nevienlīdzība man nepatīk.
22.10.2015 12:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nekad nav gadījies redzēt pāri, kur vakariņās viens ēd omārus, otrs grauž sakaltušu maizes doniņu vai viens brauc atpūsties uz Meksiku, bet otrs tikmēr grabina centus vilciena biļetei uz Siguldu :)
Bet es laikam maz pārus pazīstu :D
22.10.2015 12:38 |

Reitings 17203
Man pašai patīk doma ka abi pelna daudz, kurš vairāk un kurš mazāk īpaši neskatoties jo nauda tā pat tiek likta kopā un tērēta kopīgi. Man nav skopums dot naudu un manam vīrietim arī. Viņš pats tik būtu gandarīts ja varētu atļauties visu man nopirkt ko man sirds iekārojas, jo tas viņu pašu padarītu lepnu ka viņš tā var izdarīt un ja vel tas mani padarītu laimīgu tad kāpēc gan nē?
Nez vai kādam vīrietim patiktu skatīties uz savu draudzeni kura ar sapņainām acīm skatās uz kādu skaistu kleitu kura sirdī ieķērusies, bet meitene ar skumju skatienu nopūšas un iet tālāk jo vienkārši viņa tādu varbūt nekad nevarēs atļauties, vai arī ja pat vīrietis piedāvā viņai to uzdāvināt/nopirkt tad viņa atsakās jo tā tak nav viņas nauda.
22.10.2015 12:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
erde, tur tā problēma, ka tu uztraucies par nevienlīdzību. Saskanīgs pāris par to neuztraucas, jo izdomā, kā to nogludināt. Ja kaut ko pērk, tad maksā tā, kā var atļauties, nevis principa pēc.
22.10.2015 12:39 |

Reitings 17203
Tā ka, ne visi modeļi der visiem. Viena būs laimīga, ja varēs uz 100% nodoties bērniem un mājam, otra jutīsies kā dekoratīvais sunītis.

Protams šim es piekrītu ka ne visiem viss der, tā tas ir, bet es šajā gadījumā runāju par tiem kam tas der. Bet ne jau vienmēr iet runa ka tā sieviete nododas tikai mājas darbiem un bērniem, bet ja viņa šo iespēju izmanto tieši lai attīstītu sevi? Vai varbūt pat tad viņai būtu tas laiks un atdeve veidot pašai savu biznesu utt. Tādos gadījumos es to uzskatu par pozitīvu ka vīrietis sievieti uztur principā, jo viņš dod iespēju sievietei ko jaunu apgūt, vai mācīties utt.

Man arī nepatiktu sēdēt mājaš un audzināt bērnus, bet ja man būtu iespēja tad es to laiku izmantotu lai īstenotu to kas man ir arī sirdij tuvs.
Tas ka sieviete pati izvēlējās šo iespēju izniekot, tā nu ir viņas problēma, tikai nepārprotat, bērnu audzināšana nav laika izniekošana, tas tiek piemērots tādiem kam nav varbūt bērnu un tiešām sieviete sēž mājās visu dienu uz dīvāna un urbina degunu.
22.10.2015 12:44 |

Reitings 17203
Visi varianti var izdoties kamēr viņi neieiet galējībās, kāds nesāk apvainoties jo lūk tiek aprobežots vai ierobežots.

Ir pieņemami gan kur abi strādā vienlīdzīgi, gan kur viens pelna labāk, gan arī kur viens nestrādā un dzīvo uz otra naudas, tas viss kopumā ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem, kāds modelis viņiem ir piemērots utt.
22.10.2015 12:46 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Ja tas tā ir iespējams tad jau viss ok un normāli, bet ja vīrietis pieprasītu 50/50 variantu, neatkarīgi no tā cik pelni. Tādas diskusijas jau te ir bijušas

protams, ka tāds variants nebūtu pieņemams.
Manuprāt, ļoti svarīgi ir tas, lai abiem pārī ir vienāda attieksme pret naudu un tās tērēšanu , un tas pat ir svarīgāk nekā summa, cik kurš pelna. Ja abi ir taupīgi, ar naudu rīkojas apdomīgi, izvirza lielāku mērķi, kam iekrāt, tad abi arī tērēs ar apdomu un nebūs situācijas, ka viens ēd ikrus, bet cits tikmēr sausiņus grauž. Turpretī, ja vīrietis būs taupīgs, bet sieviete tērētāja, nu nebūs viņš laimīgs un agri vai vēlu viņam nervi uzdos apmaksāt visas sievietes iegribas un tēriņus, ja pats, piemēram, to naudu labāk iekrātu nekustamajam īpašumam vai auto. Un otrādi taupīga sieviete nebūs apmierināta ar vīrieti, kurš naudu ātri notriec nevajadzīgās lietās. Ja abiem atšķiras attieksme pret naudu, tad labāk lai tā katram ir sava un visu dala proporcionāli algai uz pusēm, ar pārējo rīkojoties pēc personiskajiem ieskatiem.
22.10.2015 12:57 |

Reitings 17203
Šarlote_ +Plusiņš tev, šim es tiešām piekrītu ka viss ir atkarīgs no tā kāda pārim ir uztvere par naudu, viss labāk jau ir tā ja abi tomēr ir apzinīgi :)
22.10.2015 13:01 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja abiem atšķiras attieksme pret naudu, tad labāk lai tā katram ir sava un visu dala proporcionāli algai uz pusēm, ar pārējo rīkojoties pēc personiskajiem ieskatiem.

Tā rodas diskusijas Facebook jauno vecāku forumā, ar ievadtekstu "Cik lielu summu jāprasa no vīra par bērna kopšanu? Dzīvojam abi kopā, visu maksājam uz pusēm."
Smieklīgi un skumji vienlaicīgi.
22.10.2015 13:03 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cik lielu summu jāprasa no vīra par bērna kopšanu?

Aukles vidējā stundas likme x 24 h diennaktī x 30 dienas mēnesī dalīts ar 2 !

Ja valsts maksā bērna kopšanas pabalstu, tad savādāk - no aukles 24/7 summas atrēķinam bērna kopšanas pabalstu, un atlikumu dalam ar 2.

Ja vīrs katru vakaru stundiņu pasēž ar bērnu, attiecīgi, šīs stundas arī var iekļaut aprēķinos.
22.10.2015 13:09 |

Reitings 17203
57days vot tas gna man sāk izklausīties skumji :-(
22.10.2015 13:13 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Es neesmu sieviešu nīdējs. Vnk ir pietiekami daudz vīriešu kas negrib sievieti,kurai nebūtu ne savs darbs,ne mērki izaugt karjerā. Man lepnums būtu sieviete,kas ir neatkarīga no manis u pelnitu vai vismaz censtos pēc iespējas vairāk. Un sieviete kas sēdētu uz kakla,man nekādu lepnumu neizraisītu,arī draugi sāktu skatīties ar neizpratni un lielu izbrīni,kur es tādu gold digger esmu izracis... Man nevajag oblugati,lai sieviete pelna tik cik es,bet vismaz lai ir darbs kaut par minimālo un cenšas kko sasniegt un pelnīt pati,nevis es būtu vinas vēlmju vienīgais sponsors.

Un Miss joker par to kleitu- Personigi es meitenei iemacitu tad skatities uz letakam lietam un to ka ne viss kas ir dārgs,ir labs.
22.10.2015 13:14 |

Reitings 17203
Bruno Vai tev nevarētu arī gan būt tā ka tu vēlies to sieviete kura pat tiecās vairāk ko sasniegt nekā tu lai tev pašam būtu tā motivācija un gribas spēks mērķēt vel augstāk? Tas tā, bez apvainojumiem domāts.

Zini Bruno, ne vienmēr pat ir runa par dārgākajām lietām, ja vienkārši nav tā nauda tad nu ir kā ir. Un nav runa arī par kaut kādām 100+ euro mantām, bet gan par pat salīdzinoši lētām mantām kuras vienkārši ne vienmēr var atļauties jo lūk naudiņa nav un ja vīrietim arī tai mirklī velns tie liekie 20 euro nav lai iepriecinātu meiteni, tad vīrietis arī gan jau sajūtas ļoti slikti par to.

Kā manējais grūtajā naudas posma laikā, viņš bija gatavs izdot pēdējo naudu lai mani iepriecinātu, bet es ko tādu vienkārši nevarēju pieļaut jo viņam tak pēc tam burtiski ar stopiem būtu jābrauc. Un viņš tad arī sajutās ļoti slikti, ka vienkārši nevar ar kādu sīkumiņu iepriecināt.
22.10.2015 13:24 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Bruno
Tu neticēsi, bet ārpus tavu draugu/paziņu loka ir ļoti daudz veiksmīgu vīriešu, kas arī vienā darbā strādājot spēj uzturēt sevi un savu sievieti. Un viņi nav nekādi izredzētie-parasti izglītoti vīrieši, kas strādā savā profesijā. Viņiem pietiek gan sadzīvei, gan izklaidei. Ak jā, um viņiem nav laika tupēt skuķu forumā un čīkstēt par to, cik sievietes stulbas un kādas golddigeres :D
22.10.2015 13:27 |

Reitings 17203
Mani arī apbrīno tas ka nonāk pretrunā pats ar sevi, draudzenei iemācītu taupīgai būt un neskatīties uz dārgām lietām, bet tajā pašā laikā sev grib pirkt Iphone 6 lai gan vienīgais iemesls kāpēc to vajag ir dēļ ekrāna. Ekrāns ka nav tik liels var arī paciest kādu laiku, it īpaši ja cilvēks ir taupīgs vai arī pirkt ko lētāku kam ir tas lielais ekrāns un tās fīčas ar pa lielam, bet maksās uz pusi lētāk un nebūs jauztraucas par to ka ir škrobe ka liela nauda izdota.

Man liekas ka ja tev būtu draudzene tad viņa pat ļoti justos aizvainota par to ka viņai māca dzīvot taupīgi, bet pats ir gatavs izdot nevajadzīgi lieku naudu.
22.10.2015 13:47 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Personigi es meitenei iemacitu tad skatities uz letakam lietam un to ka ne viss kas ir dārgs,ir labs.

Tas gan butu interesanti, ka turigs biznesmenis vai labi atalgots profesionalis savai sievietei macitu pirkt letakas lietas. Ja Tev butu kaut kads stus sabiedriba, tev nebutu vienalga ko tava sieviete velk un kur strada, bet ta ka tev statusa nav, tad tadas lietas nesaprast.
22.10.2015 13:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits