Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
visu nelasīju, bet piekritīšu Bruno un paudīšu , kā izskatās, šeit nepopulāru viedokli. Es daudz labāk izvēlos strādāt un maksāt visu uz pusēm, nekā tupu mājās un gaidu pārrodamies vīrieti, kurš strādā divos darbos par mums abiem, lai var galus savilkt kopā. Un es labāk strādāju algotu darbu un maksāju rēķinus, bet mājas darbus, ēst gatavošanu un uzkopšanu arī dalu uz pusēm nekā saņemu no viņa kaut kādu naudu, bet esmu pilnībā atbildīga par mājas darbiem, kas man ne visai patīk, piemēram (jo man būtu neērti lūgt, lai viņš pēc strādāšanas divos darbos vēl putekļus izsūc). Diemžēl Latvijā ir tāda situācija, ka, lai daudz maz turīgi dzīvotu, jāstrādā abiem ģimenē, vai arī vienam tad ļoti, ļoti jāraujas.
Un otrs - tās meitenes, kas ar putām ar lūpām apgalvo, ka vīrietim visss jāaapmaksā, iedomājieties, ka esat vīrietis. Jūs tiešām gribētu par visu un vienmēr maksāt un dzīvot pēc tāda principa, kādu te sludināt? (Nav jāatbild publiski, vienkārši sev pašai - domāju, ka daudzos gadījumos atbilde būtu, ka jūs negribētu dzīvot pēc tāda dzīves modeļa). Arī vīrietim ir savas intereses, vajadzības, tēriņi, tāpat kā sievietei - kāpēc viņam jāmaksā par sievieti?
noteikti man daudzas bruks virsū, ka man skauž, jo man nekas tāds nav. Patiesībā es pati to nemaz nevēlos. Bija man tāds, kurš uzskatīja, ka par visu viņam jāmaksā, bet viņš arī noteica, kādu šampi dzersim, uz kādu filmu iesim, utt. Nafig man to! Es labāk pati daļu maksāju, bet pati arī pasūtu mūziku!
22.10.2015 09:10 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Manejais pelna daudz vairak nekaa es jo esmu tieshaa liigumaa ar kompaniju, bet viirs ir pashnofarbinatais kursh ar savu kompaniju strada prieksh naftas kompanijas. Angliski es skaitos staff, bet vinsh contractors.

Man galigi nav nekas pret to, ka vinsh pelna vairak. Un pilnigi nemaz neskauz. Nedzivoju vinjam uz kakla un rekinus palidzu maksat. Bet ja vajag iekrat, Karajam no vinja vairak kaa no manis.
22.10.2015 09:20 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Šarlote arī es Tev piekrītu, īpaši par pirmo rindkopu. Bet es neuzskatu, ka citāds modelis ir sliktāks, ja apmierināti ir abi. Man nav saprotams kāpēc sievietes mēdz savā viedoklī būt tik kategoriskas, uzskatīt, ka nedzīvojot pēc viņu modeļa ir kaut kas nepareizs.
Mūsmājā es pelnu mazāk, bet es ar savu algu tāpat iesaistots maksājumos, mēs esam komanda un nepastāv tikai mana un tava alga, dalamies, un esam arī veiksmīgi sadalījuši mājas darbus, tie nav mani pienākumi, bet abu. Turklāt man arī patīk, ka draugs strādā vienā darbā un ir laicīgi mājās, nepārstrādājās, var veltīt laiku man un mūsu ģimenei, zinu, ka bērniņš būs, man būs maiņa, nevis varēšu līdz vēlam vakaram nodarboties ar bērnu, kamēr otrs pelna naudu 2 darbos vai papildus slodzi. :-)
22.10.2015 09:23 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Šarlote_

Normālā sabiedŗībā tādiem kā Bruno nebūtu iespējams tikt pie attiecībām... Te, kur nav konkurences, tādi var atļauties tēlot kingus.
22.10.2015 09:26 |

Reitings 1267
Arī vīrietim ir savas intereses, vajadzības, tēriņi

Vīrieša primārie tēriņi ir ģimenes uzturēšana.
22.10.2015 09:27 |

Reitings 452
Reģ: 25.09.2015
Mums ir liela atšķirība algās.. Viņam 3 reizes vairāk nekā man. Kad bijam sākuši tikties - bija pretēji, es pelnīju vairāk.
Nav nekādu problēmu, es uzskatu, ka tas ir normāli, ka vīrietis pelna vairāk par sievieti.
22.10.2015 09:31 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
v35, ja vīrietim un sievietei ir vienādas algas, bet viņš samaksā par dzīvokli, rēķinus, ēst nopērk, kamēr sieviete savu naudu neaiztiek, kas notiek tālāk? sieviete grib ceļojumā, uz teātri, izklaidēties, utt, bet vīrietim vairs naudas nav, jo viss iztērēts ikmēneša maksājumos! iznāk, ka vīrietim gribi, negribi jāmeklē otrs darbs, lai var tikt līdzi sievietes iegribām, vai arī sievietei jānīkst mājās, jo , pēc jūsu uzskatiem, kauns taču izmaksāt vīrietim! varbūt tad labāk, ka abi maksā par ēdienu, īri, komunālajiem, bet abiem arī atliek laiks un nauda kopīgai atpūtai?
22.10.2015 09:39 |

Reitings 1267
Šarlote_

viņš samaksā par dzīvokli, rēķinus, ēst nopērk, kamēr sieviete savu naudu neaiztiek, kas notiek tālāk? sieviete grib ceļojumā, uz teātri, izklaidēties, utt, bet vīrietim vairs naudas nav, jo viss iztērēts ikmēneša maksājumos

Vīrietis, kurš vēl nav sasniedzis ienākumu līmeni, kurš pārsniedz ikmēneša maksājumus, ir pārāk jauns attiecību veidošanai.
22.10.2015 09:44 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Miljons plusi Sarlote_ ++++.

Kā var tik debili domāt ka visi vīrieši it vienādi un visiem vajag galas gabalu ko uzturēt un tie las tā negrib uzreiz ir dīvaini. Pilnīgs sviests un bērna domāšana. Un par izskatu tas pats- Iedomājaties,vīrišiem var nepatikt mākslīgas sievietesn,bet patiks apaligas,kas nenēsās tizlas augstpapēdenes,bet gan Parastas botas, neies katru mēnesi uz restorāniem,bet labāk ar draugu iedzers alinu un iekodīs cipsus pie tv.

Un miss joker- Es gribu,lai atnākot mājas,manai meitenei būtu ko man pastastīt kā gāja,negāja darbā un aprunāties dzerot vīnu pēc darba dienas. Nevis tādu kas lepotos ka saveda kārtībā jau tā tīru māju un iekēra kaut ko man galīgi neinteresējošu par manu naudu un lepotos ka parazitē. Nafig tādas.
22.10.2015 09:54 |

Reitings 1267
aprunāties dzerot vīnu pēc darba dienas

Proletārieša sapnis... :'-(
22.10.2015 09:56 |

Reitings 1267
Bruno, rekur ir par tādiem... Skarbi, bet trāpīgi.
22.10.2015 09:58 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Un otrs - tās meitenes, kas ar putām ar lūpām apgalvo, ka vīrietim visss jāaapmaksā, iedomājieties, ka esat vīrietis. Jūs tiešām gribētu par visu un vienmēr maksāt un dzīvot pēc tāda principa, kādu te sludināt? Arī vīrietim ir savas intereses, vajadzības, tēriņi, tāpat kā sievietei - kāpēc viņam jāmaksā par sievieti?

Pag, a sieviete pistoli vecim pie deniņiem tur, lai šis maksātu? :D Jums neliekas, ka tas viss ir KOPĪGI IZRUNĀTS? Ja vīrietis grib maksāt - KUR PROBLĒMA un kāda JUMS daļa gar to?

Es neatbalstu paratizēšanu, bet katram pārim ir SAVS modelis. Kāds pelna 3xvairāk, bet tāpat liek maksāt sievietei pusi, kāds pelna 3xvairāk un uzskata, ka pats var visu samaksāt, jo viņam ir 3xvairāk nekā sievietei. Kādam patīk, ka sieviete sēž mājās, no rīta ceļas un pagatavo brokastis, vēlāk pusdienas un vakarā laimīga sagaida ar vakariņām + izgludinātām drēbēm, tīru māju u.t.t. Kādam patīk maksājumus dalīt 50:50, bet atnākot mājās uzskatīt, ka sievietes pienākums ir gatavot, tīrīt u.t.t
NAV JŪSU DAĻA!
22.10.2015 10:14 |

Reitings 7827
Un Bruno, tu toč dunduks esi. Brālim ir, draugiem ir.. PAŠAM TEV NAV NEKĀ! Beidz gudri D* kamēr pats kaut vienās attiecībās neesi bijis un piedalījies/dalījies maksājumos!
Paratizēšana uz drauga/vīra rēķina ir slikti, bet paratizēt un vecāku rēķina ir ok? Cik atceros, tad darbiņš tev tikai nesen ir, iepriekš tāds vien dīgdienis biji ar savu 5to aifōnu :)
Pfe, grib viņš, lai sieviete daudz strādā.. WTF nīkuli! Beidz sēdēt COSMO forumā, bet strādā arī pats!
22.10.2015 10:24 |

Reitings 7827
*dīkdienis
22.10.2015 10:25 |

Reitings 683
Selina- :-D:-D Man jau patik ka kadai seit tik loti nav dzīves,ka lasa pilnīgi visus manis komentārus un stalko mani :-D Atbildēšu taviem vārdiem- KAS TEV PAR DALU??? Beidz mani stalkerot un aizej kādreiz izvēdini savu galvinu,nevis lasi ko es rakstu šajā forumā. ;-)
22.10.2015 10:36 |

Reitings 7827
Es lasu visu diskusiju, tas, ka tev ir debīlākie komentāri, kuri acīs krīt, tā nu nav mana vaina :D
22.10.2015 10:41 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Bruno, pats saki, kāda Selīnai daļa par tevi, ko tad pats konkrēti cilvēkiem brauc virsū par viņu ģimenes modeli? :-D
22.10.2015 10:43 |

Reitings 683
Selīna- Ja tu būtu gudra meitene,tu izlasītu,saprastu ka cilvēki var domāt dažādi un aizmirstu,nevis pa visām varītēm pusstundu domātu ko lai aizvainojošu vinai uzraksta,vajag taču kaut kā savus kompleksus visiem parādīt :-)
22.10.2015 10:51 |

Reitings 683
Apple- Es tikai uzrakīju ka nevisiem patiks tās,kas grib lao vinas uztur,nevisiem patiks slaidas,blondas mākslīgas un prātā dumjas cacas. Ir vīrieši (to starp ari es) kam patīk pilnīgi savādākas. Bet tur nekāda sakara nav ar naudu vai citām lietām.
22.10.2015 10:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāpēc tu domā, ka tikai slaidas, blondas, makslīgas un prātā dumjas grib tikt uzturētas...? Ir gana daudz apaļīgu, tumšmatainu meiteņu, kurām patīk mājsaimnieces (attiecīgi, "tikt uzturētai") loma. Pazīstu nestrādājošas sievietes, kuras vīri "uztur", kuras nav ne slaidas, ne blondas, ne makslīgas, ne dumjas. Kam saimieīcība liela, kam bērni mazi.... Un "tiek uzturētas", lai gan līdz cacai viņām ka rāpus līdz Ķīnai.
22.10.2015 11:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits