Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Tas algu samērs mainās, jo, kad viņš izdomā kārtējo diplomu dabūt, tad nestrādā tik daudz kā kādu laiku iepriekš. Bet zinu, ka nākotnē algu atšķirības būs vēl iespaidīgākas. Un arī mani tas biedē. Kā arī biedē šī izglītības atšķirība. Nepaies ilgs laiks un viņam jau būs doktora grāds, kamēr es uz to laikam gan neiešu. Ļoti iespējams, ka apprecēties nepaspēsim, jo man sāk vilkt uz kādu daudz vienkāršāku puisi ar to pašu vienu bakalauru. Vēlos mazliet vienlīdzīgākas attiecības.
21.10.2015 22:29 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Attiecību sākumā es pelnīju krietni vairāk nekā vīrs, jo tad viņš tikai tikko bija uzsācis savu biznesu. Pēdējos gados jau vīrs nopelna krietni vairāk nekā es un tagad vispār abiem ir iepatikusies mana nestrādāšana. Nekāda nevienlīdzības sajūta nav bijusi ne man, ne vīram, jo kopš kopdzīves uzsākšanas abi apzinājāmies, ka neesam vienkārši gultas/dzīvokļa biedri, bet gan ģimene ar savu mājsaimniecību! :)
21.10.2015 22:39 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Wtf? Kā var apskaust savu draugu? Tev būtu jāpriecājas par viņu. :D
21.10.2015 22:46 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Šur tur ārzemēs tā tiešām ir, ka grūti cīnīties par to, ka tomēr vīrietis un sieviete nav vienlīdzīgi.

Šis te man mazliet uzsita asinis. Jo nu redz te tagad mēs postpadomijā dzimušās meitenes skriesim pasaulei mācīt, ka visa šī cilvēces attīstība ir bullshits un sieviete patiesībā ir tāda maza, glīta lellīte un vīrieša īpašums. Kurš bagātāks, tas arī pērk un lieto. Katram var būt savas attiecību modeļa vēlmes, bet sludināt, ka nē, nē sievietes nav vienlīdzīgas, vīrietis ir pelnītājs un lēmējs, sieviete dzemdētāja.. Nu, piedodiet, es nevēlos atteikties no gadu simtos izcīnītām tiesībām uz vārda brīvību, tiesībām vēlēt, tiesībām ģērbties kā es vēlos utt. utjpr. Ok, es te ļoti vispārināju, bet vienkārši paliku dusmīga. :D

Par autori - jums tā maksāšana ir jāizrunā. Varbūt jau, ka viņam nav iebildumu apmaksāt rēķinus un pārtiku, ja tu uzņemies visus mājasdarbus.
21.10.2015 23:01 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man liekas Tava problēma ir netaisnīguma sajuta. Laikam esi no tam sievietēm kuram tā ir psiholoģiska vajadzība izjust, ka virietis ir Vīrietis un rūpējas par savu sievieti. Man ir bijusi līdzīga situācija, es to vīrieti vienā brīdī sāku ienīst. Ja reiz no manis sagaida visus sieviešu pienākumus tad ir tikai taisnīgi ka virietis pilda vīrieša pienākumus. Nevaru sadzīvot ar netaisnīguma sajutu sevī

Es tomēr vēlos pajautāt kapec Tev ir vajadzīgi maģistri? Ko Tev tas dos?
21.10.2015 23:02 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
sieviete dzemdētāja.

Bet kā ar šo nevienlīzību? Kāpēc vīrieši ar sievietēm "uz pusēm" neiznēsā un nedzemdē bērnus?!(t):-D
21.10.2015 23:07 |

Reitings 3925
so.so

Tieši postpadomju telpā sieviete ir bijusi vislielākais darba zirgs un vel joprojām ir. Anglietes, zviedrietes vai francūzietes nekad dzīvē ne rautos kā darba kamieļi kā to dara austrumeiropietes.
21.10.2015 23:10 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un ja tad kartupelu maisu piemeram uz piekto stavu ari lai sieviete nes lai ta vienlidzigak butu! :-D
21.10.2015 23:10 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Nekad nevajag mērīties ar krāniņu ar vīriešiem, kad tev tāda NAV.
21.10.2015 23:12 |

Reitings 3925
Tur jau tā nelaime, ka mūsu sievietes nes to kartupeļu maisu uz pēdējo stāvu. Viņas var uznest. Kapec tad lai to virietis darītu?
21.10.2015 23:13 |

Reitings 23705
es nenesu, nevelos dzemdes noslidejumu un operacijas. Apzinos ka sievietes kermensi atskiras no viriesa, ta to daba iekartojusi,
21.10.2015 23:15 |

10 gadi
Reitings 2916
Tas par tiem darba zirgiem taču visbiežāk tiek attiecināts uz to, ka sieviete dara visus mājas darbus, ne jau tas, ka viņa iet uz darbu. Kāpēc? Tāpēc, ka ir šis "nevienlīdzības" princips, kas ietver sieviešu darbus. Ja padomijā cilvēki pieļautu, ka dies' pasarg' vīrietis arī ir spējīgs pagatavot ēst vai izmazgāt bērnam autiņus, tad šīs darba zirga sajūtas, iespējams, nerastos. Dzimumu vienlīdzība jau nav par to, lai sieviete "drīkstētu" kaut ko darīt - iet uz darbu, stiept malku utt., bet par to, ka visu ir iespējams sadalīt un visiem darbiem/pienākumiem/maksājumiem lielos vilcienos būtu jābūt vienlīdzīgiem, lai nerastos disbalanss.
21.10.2015 23:17 |

10 gadi
Reitings 2916
Bet es principā piekrītu kādā intervijā ar filozofi lasītajam - ja sieviete ir materiāli atkarīga no vīrieša, viņa kļūst par pakļautu, nebrīvu būtni un laika gaitā tas neatgriezeniski traumē psihi.
21.10.2015 23:20 |

Reitings 3925
Mājas darbi ir zirga darbi? Nez kā tas iet kopā ar dīkdienības un vīrietim uz kakla sēdēšanas pārmešanu mājsaimniecēm?
21.10.2015 23:21 |

Reitings 3925
Nu tad pasaule ir ļoti, loti daudz psihiski traumētu sieviešu. (t)
21.10.2015 23:23 |

Reitings 23705
Turklat sabiedriba isteniba neuztver sievieti un virietis vienlidzigi. Ja bernu pamet sieviete trakums un sausmas, ja virietis tad ta skaitas norma. Ja piedzeraqs virietis nu kam negadas, ja sieviete tad arprac un sausmas. Un ta var bez gala turpinat.
21.10.2015 23:24 |

Reitings 23705
Mājas darbi ir zirga darbi? Nez kā tas iet kopā ar dīkdienības un vīrietim uz kakla sēdēšanas pārmešanu mājsaimniecēm?
to var elementari arstet. Iet stradat un maja neko nedarit, tas tiek pamanits jau pec nedelas ka haoss iestajies,:-D Jo izradaqs putekli pasi netiras, zupa pati nevaras, proidukti no veikala pasi neatnak un vela pati negludinas un grida pati netiras un etc.
21.10.2015 23:28 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Šis te man mazliet uzsita asinis. Jo nu redz te tagad mēs postpadomijā dzimušās meitenes skriesim pasaulei mācīt, ka visa šī cilvēces attīstība ir bullshits un sieviete patiesībā ir tāda maza, glīta lellīte un vīrieša īpašums. Kurš bagātāks, tas arī pērk un lieto. Katram var būt savas attiecību modeļa vēlmes, bet sludināt, ka nē, nē sievietes nav vienlīdzīgas, vīrietis ir pelnītājs un lēmējs, sieviete dzemdētāja.. Nu, piedodiet, es nevēlos atteikties no gadu simtos izcīnītām tiesībām uz vārda brīvību, tiesībām vēlēt, tiesībām ģērbties kā es vēlos utt. utjpr. Ok, es te ļoti vispārināju, bet vienkārši paliku dusmīga.

Tu tā vispārīgi par citu cilvēku viedokli runā? Tas, ka es uzskatu, ka sieviete un vīrietis nav vienlīdzīgi, nenozīmē, ka sieviete ir dzemdētāja un vīrietis plenītājs un lēmējs :D
Vienkārši pasaulē ir tā iekārtots, ka vīrietim visbiežāk ir iespēja pelnīt vairāk un vieglāk nekā sievietēm. Protams vienmēr ir izņēmumi un katra situācija ir savādāka, bet es runāju par lielo vairumu un normu.
21.10.2015 23:29 |

10 gadi
Reitings 2916
Nekas jau nav zirga darbs, teorētiski. Tu jau pieminēji to vārdu salikumu - darba zirgs. :)
Es personīgi sievieti, kura ir mājsaimniece un uztur māju, audzina bērnus utt., nesaucu par dīkdieņu.
Es vienkārši esmu par vienlīdzību (kad abi strādā, abi pelna, abi maksā un abi dala mājasdarbus) un manās attiecībās tā strādā labāk, jo man patīk būt patstāvīgai. Citām labāk strādā modelis, kur vīrietis pelna, bet sieviete rūpējas par mājas darbiem. Es nenosodu tādu izvēli, tikai nepriecājos par tekstu, ka jāatgādina - sievietes nav vienlīdzīgas. Nu nē, es vēl uz musulmaņu ģimenes modeli nevēlos pāriet.

Bet, ja jūs gribat kā vispārpieņemtu modeli ieviest, kur vīrietis maksā, sieviete nē + vēl mājas darbi tiek dalīti uz pusēm, tos dara vīrietis vai arī tos veic apkalpojošais personāls + sievietei ir visas lēmējtiesības ģimenē, tad, nu, cik daudzos gadījumos tā realitātē ir? Maz, jo tad vīrietim ir jābūt ļoti, ļoti pofigistam vai ar mīkstu raksturu.
21.10.2015 23:31 |

10 gadi
Reitings 2916
Nu tad pasaule ir ļoti, loti daudz psihiski traumētu sieviešu.

Un vai tad nav? :D Traumēta psihe jau nenozīmē uzreiz Tvaika ielu.
21.10.2015 23:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits