Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pag, un tavi komentāri, kur tu norādi uz gaļas gabaliem un stulbu meiteņu domāšanu, ir ok?
Tev ir savs viedoklis, kuru tu ar prieku katrā diskusijā ieraksti, lai gan saprašanas tev no attiecībām ir nulle. Ja tu būtu gudrs, tad saprastu, ka arī vīrieši ir dažādi un neuzdotu jautājums "ko tu dod vīrietim?" "piespied vīrieti saprast, ka viņam nav par visu jāmaksā" u.t.t.
Tik pat labi arī tu varētu aizmirst citādi domājošo cilvēku viedokli un nepļūtīt katrā diskusijā par to kā ir taviem draugiem, brāļiem, lai gan pats neesi bijis ilgstošās, nopietnās attiecībās.. kur nu kopīgā dzīvošanā un saimniekošanā.
Un kompleksi ir tev, jo tevi ļoti aizvaino mani komentāri :) kož tev tā naudas neesamība un nopietnu attiecību neesamība. Tikai tā vietā, lai to labotu, tu sēdi cosmo forumā un mēģini sievietēm iestāstīt kā pareizi dzīvot. Sievietēm, kurām ir vīri, bērni vai vairāku gadu attiecības ar kopīgu saimniecību.
22.10.2015 11:04 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
57days- tapēc ka ta ir visbiežāk. Un es runaju par uzturesanu kā tādu. Ir cilvēki kam tas liekas mulkīgi un nepareizi. Vai tas ir kas divains vai slikts?

Un es piemeram vēlos meiteni,ar kuru varētu iet ēst ātrajās ēstuves un dzert alinus,skatoties seriālus,nevis iet uz grezniem restoraniem vai teātri. Un zinu ka nekas nemainitos,ja pelnītu miljonus.
22.10.2015 11:06 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu ne blonda, ne caca, bet mans vīrs uzskata, ka viņa pienākums ir nopelnīt naudu ģimenes uzturēšanai. Pati gan strādāju, bet ne tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka gribēju. Algu gan nenotēŗēju muļķībās, bet pietiekami iekrāju, ko ieguldīšu ģimenes mājokļa iegādē. Tagad esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, un vēl neesmu izlēmusi, vai atgriezīšos darbā.
22.10.2015 11:07 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Mums ir ļoti vienkārši - kamēr vīrietim ir nauda, viņš visu maksā (pats pēc savas iniciatīvas), kad nav, tad maksāju es. Atbalstam viens otru un neko neskaitām un nerēķinām.
22.10.2015 11:12 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bruno, zini, ar tevi ir grūti diskutēt. Tikko runajām par uzturēšanu, pēkšņi parādās tēmā dārgi restorāni - ja sieva nestrādā, vīŗs strādā, tad viņš viņu uztur, pat ja abi vakaros iet nevis uz restorānu, bet uz dīvāna divata sūc aliņu.

Vai arī uzturet skaitās tikai tad, kad bagats vīrietis "uztur" mākslīgu blondīni? Viss cits ir labi, skaisti, pieņemami?
22.10.2015 11:13 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Es nesaprotu, no kurienes tas lielais aizvainojums, ka vīrietis savus līdzekļus iegulda arī sievietē un ģimenē? Un kas tur tāds, ja sieviete uztur māju kārtībā un ģimeni paēdušu?
Piemēram, man patīk kārtot, tīrīt māju, gatavot ēst un daru visu bez sava drauga palīdzības. Man vienkārši patīk sajūta, ka viņš var atnākt mājās pēc darba, paēst un neuztraukties par traukiem. Es pati arī varu padomāt, nomierināties kārtojot māju. Savukārt draugs saka, ka viņam tā ir ar finanšu lietām- viņam patīk sajūta, ka var nopirkt produktus, lai es pagatavotu un citas lietas. Dzīvesvietas maksājumiem piemetu arī es, bet ne tāpēc, lai būtu finansiālā vienlīdzība, bet tādēļ, ka paliek pāri kādi līdzekļi, nekam nekrājam un man nebūtu jāpiemet tikai tādēļ, ka viņš nepalīdz nomazgāt traukus?
22.10.2015 11:15 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
laikam svarīgi pieminēt, lai nebūtu pārpratumu, ka studēju un strādāju. Gadījumā, ja kādam rastos viedoklis, ka esmu blondīne un tādēļ esmu mājsamniece
22.10.2015 11:16 |

Reitings 266
Reģ: 05.07.2013
Nelasīju visus komentārus, un gan jau, ka atkārtošos kādu piekto reizi, bet tomēr man tas neliekas nekādu pārdzīvojumu vērts, ka Tavs vīrietis pelna vairāk. Protams, es nezinu kādas kuram ir tās attiecības, bet manās- vīrietis pelna vairāk, tātad viņš samaksā vairāk rēķinus un tādas lietas. Un manas attiecības noteikti nebūs no tām, kur tas, kurš pelna vairāk brauks ar labāku mašīnu, nekā tas, kurš mazāk, jo savu naudu mēs liekam kopā, lai kaut ko pirktu un darītu.

Šis gan ir ārpus tēmas, bet- Bruno lasot tavas diskusijas, komentārus es nesaprotu, kādēļ Tu tā nicini sievietes, visas sliktas, visas slinkas, tādas šitās un vēl kādas. Nu nav labu sieviešu- bet kādēļ tad Tu pats ''sēdi'' sieviešu formā? Tev nav ar ko parunāties, nav draugu vai viekārši patīk justies ''varenam''?!
22.10.2015 11:18 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Es būtu priecīga, ja manējais pelnītu vairāk, mums ir otrādi, manējais pelna mazāk par mani. It kā ikdienā netraucē, jo cilvēks daudz strādā cenšās, mājās daudz dara un pelna tomēr prieks LV virs vidējās algas, bet dažreiz aizdomājos, cik tas ir normāli.......Pat reizēm domāju, varbūt man vajag mazāk pelnīt :D :D
22.10.2015 11:20 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pagaidām vīrietis pelna 3-4x vairāk kā es. Viņš apmaksā visus!!! Jā visus rēķinus, nopērk pārtiku, izmaksā kafejnīcās/restorānos/izklaides. Es pati strādāju/studēju. Pa savu pus algu sedzu studiju maksu katru mēnesi. Otra puse, ja kaut kas paliek pāri, nopērku sev kaut ko. Man nav liela alga. Minimālā. Bet draugs tikai priecājas par mani, ka es studēju. Un beidzot studijas es palīdzēšu draugam. Nevis, ja maksāsim maksājumus uz pusēm, bet domāsim par mājokļa iegādi un tad arī sāksim abi cītīgi krāt. Draugs man nekad nav pārmetis, ka pelnu maz un, ka nekādu ieguldījumu nesniedzu( pēc šī mani viņš izlaboja, ka manas studijas un centība ir arī tas ieguldījums gan sev gan mūsu nākotnei) . Draugs tāpēc vienmēr mani atbalsta un iedod naudu, ja man vajag. :)
22.10.2015 11:25 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man gribetos zinat ko Sarlote teiktu, ja vinas alga butu 700, bet viriesa alga 2300 un majokla izmaksas 1000 kuras godigi tiktu dalitas uz pusem. Tadas ir autores summas, jo vina dzivo arzemes. Tas nozime, ka Sarlotei uz rokas paliktu 200 no kuriem vel butu jamaksa par transportu. Autobuss nedela varetu but 20, menesi tas sastada 80 menesi. Vel ir partika japerk, uz to aizies visi atlikusie 120 un varbut vel pietruks. Tur naudas ne tikai drebem nepaliek, tur higiens preces pat nevar nopirkt. Turklat autores virs nekados divos darbos nestrada.
Nu Sarlote, ko tu daritu? Ietu stradat pilnu slodzi un pa mellam naktim studetu un rakstitu magistru nodzenot darba sevi par vecu veceni?
22.10.2015 11:30 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Vatsons, es dalītu ikmēneša izdevumus proporcionāli algām uz pusēm :p
22.10.2015 11:33 |

Reitings 3925
Un es piemeram vēlos meiteni,ar kuru varētu iet ēst ātrajās ēstuves un dzert alinus,skatoties seriālus,nevis iet uz grezniem restoraniem vai teātri.

:-O

Es tadus potencialos kandidatus atri vien atsijaju, nepatik man smirdigas atras estuves un alins vel jo mazak, bet skatities serialus kopa ar jaunu virieti ir vispar kaut kas neiedomajams. Neviens no maniem pastavigajiem draugiem nekad nav mani vedis uz letam estuvem un nekad nav lavis man maksat. Pat studiju gados, ad naudas bija maz, teja un kafija tika dzerta labas kafejnicas.
Trollis tu esi.
22.10.2015 11:35 |

Reitings 17280
Ātrajām ēstuvēm nav ne vainas :) Pirms pāris dienam pa ilgiem laikiem biju hesītī. Dabūju dzirdēt skolas vecuma jauniešus, kas runāja dzejā - bļ**, bļ**, bļ**! Bet burgerīši bija pat ļoti OK.
22.10.2015 11:48 |

Reitings 3925
Skolas laika ar draudzenem gajam burgerus est, bija okei, bet ne jau ar virieti tur randinu sarunat! Tas ir ka laulibas gredzenu lobarda meklet un kazu kleitu humpalas. Pee!
22.10.2015 11:54 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Te izskatās, ka pastāv tikai melns un balts. Nevar būt tā, ka sieviete strādā, bet vīrietis visu apmaksā un vińam tā ir labi?
Es, piemēram, strādāju. Nepelnu daudz, bet vismaz kaut ko. Draugs saka, lai eju prom, jo nav jēga man tur strādāt. Mājās es arī nesēžu 24/7 pie tv un netrallinu apkārt.
Vai tiešām nevar saprast, ka visiem nederēs viens variants? Tak, ja tā abas puses apmierina, tad, kur ir problēma..? (t)
22.10.2015 11:59 |

Reitings 17280
Cik saprotu, Bruno tos Hesīšus un aliņu domā nevis randiņu periodā, bet tad, kad jau ir attiecībās ar draudzeni. Man nav problēmu ar otro pusi ieskriet paēst ātrajā ēstuvē. Randiņš, protams, ir jau cita tēma.
22.10.2015 12:00 |

Reitings 17280
uniqueღ, tu taču pati labi zini - vai nu meitene ir vienkārša, dabiska, gudra un dala maksājumus 50:50, vai arī ir glupa mākslīga blondīne, kas pa smalko parazitē uz vīrieša rēķina.

Viss. Citu opciju nav.
22.10.2015 12:03 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un miss joker- Es gribu,lai atnākot mājas,manai meitenei būtu ko man pastastīt kā gāja,negāja darbā un aprunāties dzerot vīnu pēc darba dienas. Nevis tādu kas lepotos ka saveda kārtībā jau tā tīru māju un iekēra kaut ko man galīgi neinteresējošu par manu naudu un lepotos ka parazitē. Nafig tādas.

Tev vienkārši neder tāds modelis kur vīrietis uztur sievieti. Nav jau runa par to ka sieviete vienmēr ar pati neko negrib darīt, bet gan par to ka vīrietis izvēlas labāk sievieti uzturēt jo rezultātā sieviete ir harmoniskāka, relaksētāka, laimīga pat un tad viņa savu labo enerģiju var sniegt atpakaļ vīrietim. Tādas sievietes kuras nostrādājas, gribot negribot būs nogurušas, kašķīgākas, viņām nebūs laika piekopt varbūt pat kārtīgi māju vai rūpēties par bērniem, velns varbūt pat nebūs laika sēdēt vakarā ar tevi, strebt aliņu un skatīties tv un kopā pasmieties par redzēto.
Un tas ka sieviete nestrādā nemaz arī nenozīmē to ka viņai nebūs ko stāstīt, darbs nav vienīgā vieta kur iegūt materiālu priekš vakara sarunu tēmām. Tik pat labi viņa to laiku var pavadīt citās aktivitātēs, kuras neizraisa tādus ikdienas uztraukumus un nervu bojāšanu.

Un jā tev nepatiktu dzirdēt ka sieviete lepojas ar kārtību mājās utt. bet vot ja sieviete lepotos par darbu tad ir ok un ja jau tu būtu ar kādu kopā nav jau teikts ka viņa tai mājai nopirks ko tādu kas tev būs pilnīgi neinteresējošs. Tu esi ieķēries uz konkrētu modeli pašlaik, bet tu neredzi tajā modelī opcijas kas to visu padarītu pieņemamāku un normalizētu arī tavās acīs.

Ja es būtu vīrietis un varētu to atļauties, tad es sievietei maksātu par visu, velns man pat šajā gadā bija gana daudz izdevumi uz vīrieti savu jo vienkārši viņam šis nebija labs gads, bet es viņam palīdzu sasniegt viņa velmes un vajadzības, kad viņam pašam tam līdzekļi nebija un atdeves arī.
Tad kāpēc lai vīrietis sievietei neradītu foršus apstākļus kur viņai nav jauztraucas ar naudām, kur viņa var arī varbūt vairāk padomāt par sevi pašu, varbūt darīt ko tādu ko viņa visu mūžu ir gribējusi darīt, kas viņai sagādā lielu prieku, bet lūk strādājot pilnas slodzes darbu, esot nogurušai viņai vienkārši tiem sapņiem neatliktu ne laika, ne atdeve.

Man arī kādreiz gribētos mierīgi dzīvot mājās, darīt to ko es vēlos, ja no tā var nopelnīt tad tas ir tikai plus. Piemēram man sirdij ļoti tuva ir gleznošana un godīgi sakot ar pietiekami lielu trenniņu un mierīgāku dzīvesveidu es savas prasmes varētu attīstīt līdz profesionālam līmenim ar ko pat var pelnīt, bet tas lūk nav standarta darbs no 8 lidz 17, tas ir iedvesmas darbs.
22.10.2015 12:19 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es šobrīd strādāju ne pilnu slodzi un paralēli studēju, vīrs strādā pilnu slodzi un viņam ir lieliska izglītība, tāpēc pelna savas (ne ārkārtīgi finansiāli izdevīgās) profesijas maksimumu. Mums ir kopējas finanses un ilgtermiņa plāni. Tāpēc jau es šobrīd studēju, lai pēc 3-5 gadiem varētu pelnīt tikpat kā viņš vai vairāk. Un tad mums abiem kopā būs vairāk naudas. Kas attiecas uz to, kurš pelna vairāk, mans vīrs ir daudzkārt izteicies, ka viņa vīrieša lepnumam nekādi netraucētu, ja es pelnītu vairāk, jo viņš uzskata mani par gudru un spējīgu cilvēku, kas pelnījis labu algu par savu ieguldījumu. Es melotu, ja teiktu, ka to nav patīkami dzirdēt ;-)
22.10.2015 12:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits