Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dažādas algas attiecībās...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas! :)

nezinu, vai nu man vajag uzmundrinājumu vai vispār ne par ko nedomāt... vai nu tās ir muļķības ka es par to domāju.
Mēs ar draugu beidzam abi studijas. Viņš sāks strādāt un pelnīs tā kā nav iesācējs diez gan vairāk nekā es, jo es gribu studēt tālāk un strādāt puslaika darbu sfērā, kurā jau tā daudz nenopelnīsi. Laikam esmu skaudīga vai kā, bet man nemaz nepatīk, ka viņš tik daudz pelnīs un es ar savu puslaika darbu nē. Teica ka viņš priecājas, ka es izlēmu tālāk studēt maģistratūrā. Bet nezinu... man prieks ka viņam būs tik laba alga, bet man nepatīk tā nevienlīdzība algas ziņā.

Pastāstiet cik apmēram pelnāt jūs un jūsu draugs\vīrs? vai ir atšķirības? Kā reaģē jūsu draugs\vīrs ja jūs pelnāt mazāk?
21.10.2015 21:26 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Es pelnu mazāk vai vienlīdzīgi kā draugs, tas atkarīgs kā kuru mēnesi.Novembrī alga lielāka būs man.Viņam tas kompleksu nerada.

Man ir svarīga sava nauda.Lai man pietiek.Nemīlu no viņa prasīt.Tomēr ir gadījies.

Par izglītību,man ir maģistrs.Studiju laikā arī strādāju.Pabeigsi studijas - strādāsi normāli.Vai draugs Tev ko pārmet?Pašai laikam neomulīga sajūta...

Droši vari man uzrakstīt.
23.10.2015 14:09 |

Reitings 209
Reģ: 19.12.2013
Kur nauda tur domstarpības. :D Tas ir tik cilvēcīgi.
24.10.2015 03:01 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Manuprāt, nav tāds viens pareizais modelis, jo katrā ģimenē, katrās attiecībās tas ir katram savs un teikt otram, ka tas kā viņš dzīvo nav pareizi, tikai tāpēc, ka pats tā nedzīvo un pašam tāds modelis nav pieņemams, ir nepareizi.
Pati esmu bijusi abās lomās. Esmu strādājusi un maksājumus par dzīvokli, komunālajiem pakalpojumiem, pārtikas iegādi ar vīrieti dalījusi 50/50. Ne tāpēc, ka vīrietis to nevarētu atļauties segt no savas kabatas, bet tāpēc, ka man gluži vienkārši ir svarīgi dot savu daļu un nepatīk dzīvot uz vīrieša rēķina. Vienmēr paturu prātā - ja attiecības izjūk, taču sieviete nekad nav mācējusi pati sevi nodrošināt, tad beigu beigās var sanākt palikt pie sasistas siles. Es gribu spēt strādāt un par sevi parūpēties arī tad, ja attiecības izjūk.
BET!
Esmu arī bijusi tā, kura parazitē uz vīrieša rēķina. Laika posmā, kad sapratu, ka man ir vajadzīga atpūta no darba un sfēras kādā strādāju, vairāk kā gadu pavadīju mājās. Man patīk mājas darbi - dzīvokļa uzturēšana kārtībā, trauku mazgāšana, vakariņu gatavošana utt. Tai pat laikā ikdienu veltīju savai radošajai izaugsmei - daudz lasīju, rakstīju, gleznoju. Vīrietis pats uzstāja, ka man laiks sev jāņem tik daudz, cik pati uzskatu par vajadzīgu. Vienmēr priecājās par karstām vakariņām un skaistu, tīru mājokli, kā arī sievieti, kuras acīs mirdz prieks, nevis redzamas nogurdinoša, nemīlama darba radītās sekas.
Tieši tāpēc, ka esmu bijusi gan vienā, gan otrā frontes pusē, nespēju atļauties pateikt, ka kāda ģimenes modelis būtu pareizs vai otrādi - nepareizs. Katram savs un ja abi cilvēki ir apmierināti, tad neredzu iemeslu kādam to nosodīt.
25.10.2015 23:35 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Esmu krietni jaunāka par savu draugu, tāpēc vislaik pelnīja vairāk viņš, kaut arī alga manam vecumam man bija tiešām laba. Tagad esmu atradusi vēl labāku darbu un viņa alga tagad ir lielāka tikai par nepilniem 100 eur. Ja godīgi, jūtu, ka viņam ir parādījies respekts :D Viņš manā vecumā pelnīja krietni mazāk. Man patīkami, ja finanses ir vienlīdzīgas, bet priecātos ja draugs atkal sāktu vairāk pelnīt :)
26.10.2015 08:32 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Bet man nauda nav galvenais attiecībās. Attieksme vienmēr svarīgāka.
26.10.2015 08:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits