SUNS-DZĪVOKLĪ.

Reitings 59
Reģ: 21.10.2015
Sveiki visiem!
Man ļoti patīk dzīvnieki un domāju iegādāties suni pēc šķirnes rotveileri.
Protams jautājums suns dzīvoklī? Gribēju dzirdēt citu viedokļus.
Vai es daru pareizi ņemot suni dzīvoklī? Un vai ar 4 reižu pastaigām pietiks pastaiga pirms skolas kādos astoņos jo 8:45 sākas skola otrā pastaiga pēc skolas apmēram divos trijos trešā pastaiga ap kādiem pieciem sešiem un pēdējā vakara pastaiga vakarā kādos deviņos desmitos?
Ceru kad varat kaut ko ieteikt(t)(t)(t)(t)(t)(t)(t)
21.10.2015 21:09 |

Reitings 59
Arven!
Man ir 11 gadi un man pašai suņu nav bijis kad man bija 2 gadi mammai un tētim bija dobermanis.:-D
22.10.2015 08:42 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
AivijaLea- suņa raksturs vienmēr ir laimes spēle. Šķirne nosaka tikai ārējo izskatu un gēnu iedzimtību, arī tās pašas displāzijas utt.
Varu pateikt piemēru, saimniekam, kuram vienmēr ir bijuši pa divi rotveileri un ar tiem nekad nav bijis problēmu, bet kādā jaukā dienā, kamēr darījis dārza darbus, viens no suņiem uzbrucis no mugurpuses. Labi, ka tas bija liels plecīgs vīrietis.
Es tagad to nesaku, lai tevi, Megija11, atbaidītu no rotveilera ņemšanas kā tādas, bet izsver plusus un mīnusus vēlreiz, jo šis suns ir tāds, kam vajag to autoritāti un respektu, kuru, manuprāt tu neesi gatava nodrošināt.
Varbūt uz kādu laiku atliec ideju par rotveileru un pārskati "maigākas" šķirnes, lai gan tas arī neizslēdz, ka var gadīties dominants raksturs, tomēr iespēja ir mazāka.
Veiksmi tev labākā drauga meklējumos ;)
22.10.2015 09:02 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Arven!
Man ir 11 gadi un man pašai suņu nav bijis kad man bija 2 gadi mammai un tētim bija dobermanis.

Zaķēn, 11 gados Tu neapzinies kādu darbiņu prasa suns. Tāpat, Tu nespēsi to ikdienā aprūpēt, tāpēc, ja vien vecāki nesola 100% uzņemties rūpes, aizmirsti par sunīti pagaidām. Būsi liela, būs Tev suns. :)

Lai laba diena skolā!
22.10.2015 09:34 |

Reitings 12651
Dzīvoklis ta dzīvoklis, bet, ja neesi pārliecināta par apmācību, tad neņem! Nav rotiņš nekāda uķi puķi šķirne, viņš ir jāapmāca, savādāk Tev tur var sanākt mežonis, kuru nezināsi kur likt pēc tam. Man tieši ap 12 gadiem bija rotijs, bet, nu, protams, ka visa nasta uz vecākiem - suņu skola utt., es tikai darīju tik daudz, cik vedu ārā...Tā kā, ja vecāki nav gatavi tam, noteikti nogaidi un klausi cnt. ;-)
22.10.2015 09:45 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Roteveilers- dzivoklī.
Nabaga suns.

Ja vien Tu neapņemies viņam ikdienā veltīt ilgu laiku aktivām pastaigām, tad jā, bet savādāk neatbalstu lielu dzivnieku turēšanu dzivoklī.

Ir daudz nejauku cilvēku, kas nerūpējas par dzivnieku kā nākās, bet dzivo uz savām iegribām, bet tik pat daudz , kuri patiesi mīl un rūpējas un dzivoklis nav tam šķērslis.
22.10.2015 10:36 |

Reitings 59
Jā mamma palīdzēs. Un vai obligāti rotveilerim vajadzīga suņu skola?
22.10.2015 13:26 |

Reitings 59
Protams suns vēl mazs šī ir mājas lapa kur ņemšu:https://www.ss.lv/msg/lv/animals/dogs/rottweiler/jicjm.html
22.10.2015 13:28 |

Reitings 12651
Nu, tas nav rotveilers, tas ir jauktenis. Tu nemaz nevari zināt, cik liels viņš būs, tikpat labi var izaugt lielāks nevis rotveilera augumā. Tev ir jāsaprot, ka šāds suns nav joka lieta, Tu nevari viņu izmest pēc tam, kad apniks, neklausīs vai tml. Pēc Taviem tekstiem neizklausās, ka Tu to saproti. Kā suns socializēsies, kā viņš iemācīsies, ko var un ko nedrīkst darīt attiecībā pret saimnieku utt., ja Tev vispār nav nekāda pieredze saistībā ar suņiem un neplāno apmācīt viņu?
22.10.2015 13:41 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Mīļo Megij, jā vieim pirmajiem suņiem ir vajadzīga suņu skola. Pilnīgi vsiem suņiem ir jābūt apmacītiem, un tu pati ar pirmo suni nepratīsi apmācību parezi veikt - pilnas ielas ar psiholoģiski nestabiliem un saimniekus neklausošiem suņim, lūdzu nepapildini to skaitu. Arī mazajiem suņiem jāmācas, bet viņus saimnieki šaubīgos gadījumos var nomākt ar fizisku pārspēku - nu čivava nevilkst tevi pa ielu, neizrausies ar spēku, un kodieni nebūs letāli. Rotveileram tas viss ir citādi. Ko tu darīsi, ja neudzināts suns ieriagot to pašu kaimiņu čivavu izrausies tev no rokām un pārkodīs mzjam rīkli? Diemžēl šaid gadījumi notiek, un bieži.
Turklāt runa nav pat par rotveileru (kas ir adekvāta un viegli apmacām suga patiesībā), bet par jaukteni, tur sazin kas var lekt laukā... Tur ir apmācība, apmācība un vēlriez apmācība pilnīgi obligāta.
22.10.2015 14:08 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Tuviem cilvēkiem ir rotveilers dzīvoklī. nekādas problēmas tur nesaskatu. Droši vien būtu būtiski, ka tas gluži nebūtu vienistabas dzīvoklis, bet ar nedaudz lielāku platību. Ja Tu vedīsi suni četras reizes ārā, tad viņš neiemācīsies ciesties un vairs to nevarēs, ja pēkšņi izdomāsi vest tikai divas reizes. Labāk radināt no rīta un ap pl.18 vakarā un paretam izvest biežāk, nekā pretēji.
22.10.2015 14:13 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Mums pašiem bija dzīvoklī vilku sugas suns līdz pārvācāmies uz laukiem. Un viennozīmīgi sunim laukos ir labāk nekā dzīvoklī. Sevišķi ja tu gribi tik lielu suni kā rotveilers. Varbūt vari ņemt mazāku sunci, kuram nevajag tik daudz vietas un kuru tev pašai nebūs problēmas izvest ārā :)
22.10.2015 14:22 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Megija11, suņu skola vairāk ir nepieciešama tev pašai, lai iemācītos apieties ar savu mīluli.
22.10.2015 14:24 |

10 gadi
Reitings 2563
Es par suņiem neko daudz nezinu, bet man liekas, ka sunim un jo īpaši lielam sunim dzīvoklis nav gluži tā labākā vieta, kur dzīvot. Ja vēl liels un plašs dzīvoklis un ir iespēja viņu palaist ārā izskraidīties, tad vēl tā. Es personīgi suni dzīvoklī neturētu, tikai privātmājā. Man pat kaķu turēšana dzīvoklī šķiet mocīšana, kur nu vēl suņu, bet tas jau man tikai tā liekas. :)
22.10.2015 14:29 |

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
arven - tieši tāpēc ir jāskatās no kurienes ņem šo kucēnu un kā to apmāca.
Ja runa ir par ņemšanas vietu, tad ir jāņem no audzētavas, protams, tas būs dārgāk, bet tur jau senču senčiem iekšā ir stabila psihe, protams, lielu daļu no rakstura veido saimnieks, un arī šī audzētava palīdz jaunajiem saimniekiem, gan ar nepieciešamajām apmācībām suņu skolā, padomiem utt.
Jo lai nu kas, bet labi audzināts rotiņš tā pat vien savam saimniekam neuzbruks, tur kaut kādam knifiņam apakšā jābūt. Jo tieši rotiņiem saimnieks ir 1 cilvēks, un viņiem šis cilvēks ir Dievs, valda savstarpējs respekts un cieņa, tāpēc procents tuvu nullei, ka tā pat vien viņam tā uznāca melnie un uzbruka..
26.10.2015 20:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits