Tām, kurām ir suns

Reitings 53
Reģ: 22.12.2010
Sveiki!

Gaidu komentārus, ieteikumus, pieredzi par šādu tēmu - maza/vidēja auguma suns dzīvoklī.
Man nenormāli patīk suņi, jau vairākus gadus es gribu kādam dot mājas. Bērnībā, dzīvojot ar vecākiem, mums vienmēr bija suns un es tik ļoti mīlu dzīvniekus (izklausīsies dīvaini, bet daudz vairāk kā bērnus), ka visu laiku svārstos - ņemt vai neņemt. Jo problēma ir tāda, ka es dzīvoju dzīvoklī. Zinu, ka suns ir jāved ārā regulāri un tā ir atbildība - jo vecākiem vienmēr ir bijis suns, par kuru arī es rūpējos. Bet vecāki dzīvo lielā mājā ar pagalmu un vienmēr kāds bija mājās, kurš suni varēja izvest ārā un pabarot. Bet dzīvoklis - vai tas sunim nebūs mokoši? Māja un dzīvoklis ir divas dažādas lietas un to saprot tikai tie, kas paši ir mājā dzīvojuši. Visvairāk jau - kamēr esam darbā, suns būtu viens. Treniņu dienās vispār suns būtu viens par 12 stundas. Kā jums šķiet, vai tas ir reāli? Vai šo domu atmest?
21.10.2015 16:10 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
VivaDiva, par to krunku - tā tiek regulāri tīrīta, jo viņš psts, kad kādu laiku nav iztīrīta, spiež degunu pret sienu utt. Bet, tā kā zinu dauduzs suņu nīdējus, viņi saka, ka visi suņi smird :-D Protams, ir kkāda smaka, tāpat kā jebkuram cilvēkam ir sava smaka/smarža. BEt nu, kka liekas, ka pekinietim tas ir baigi izteikti - viņam ir superbieza vilna, un, ja mājās visi drebināmies, viņam ir karsts tāpat. Vienu laiku dzīvoju Grieķijā, kur blakus dz;ivoklī bija haskijs un pekinietis. Vasarā 40-45 grādi, abi pārmocījušies, nezinu, kādēļ kko tml vajag nodarīt dzīvniekam, ir taču daudz piemērotākas šķirnes (t)
21.10.2015 17:34 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Elsošana ir tad, ja suns uztraucās.
Esmu apmeklējusi kinoloģijas semināru, tur uzzināju ļoti daudz ko.
Kinoloģe teica, ka tas ir absurds, ka cilvēki suņus neņem, jo ir darbā visu dienu, jo suņi lielāko diennakts daļu guļ, vismaz daudzas sugas. Protams, neiet runa par haskijiem utml., bet ļoti daudziem dzīvoklis ir ok un arī uzmanība 24/7 nav vajadzīga.

:-D:-D:-D
21.10.2015 18:04 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Arī esmu suņa saimniece. Nu jau 3 gadus. Režīms man ir diezgan saspringts un, protams, sanāk dienas, kad suns ir viens mājās 12h. Nekas traks nav :) Suns ir pieradis pie ļoti noteiktas lietu kārtības: pastaiga uzreiz no rīta, pastaiga uzreiz, kad pārnāku mājās, un pastaiga pirms nakts. Viņš pats to ļoti labi apzinās un savas pastaigas arī pieprasa! Viņam vispār tāds pieprasošs raksturs, ēdienu viņš nelūdz, bet arī pieprasa uzrejot, ja nedod :D
Mans suns un es kopā esam laimīgi. (l)
21.10.2015 18:06 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Nelasīju diskusijas, bet varu runāt par savu pieredzi.
Suni dzīvoklī var droši ńemt, galvenais lai škirne ir mazā. Lielam sunim butu par šauru dzivokli, bet mazam ir tieši laikā. Mums ir suns škirne tojterjers+ civava. Dzivojam vienistabas dzīvoklī, kā arī reizēm neesam mājās pat 12h. Nokārtojas tikai ārā.
Galvenais ir veltīt sunim uzmanību, kad esi mājās. Kad esi prom suns ar laiku saprot, ka vińam ir jāgaida saimnieks. Mūsējais man pa klēpi vien dzīvojas, kad esmu majas.(l) Kā ari mīli savu sunīti un vinš būs laimīgs :-)
Paskatigas ikdienā nav garas, bet vedam vińu ārā bez saites kur pats vins riktigi izskrienas ( uzticamies vińam :-D).. Kā arī brīvdienas cenšamies ilgak pastaigaties un uz mežu aiziet, lai izskrienas. Kā arī dzīvoklī vińam patik patrakot, bet ne daudz.
21.10.2015 18:52 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Man ir 2 takši dzīvoklī (te gan taisnības labad jāpiebilst, ka pati dzīvoju brīvā režīmā ,gandrīz jebkurā brīvā brīdī varu atvēlēt laiku pastaigai un suņi ļoti reti paliek ilgstoši vieni) un nešķiet, ka tāpēc suņi kaut kā ciestu, tāpat jau arī tad, kad tiek "brīvībā" (laukos, plašumā) neskraida apkārt visu dienu-paskraida, padauzās un tāpat iet istabā gulēt uz dīvāna. Tā ka man nešķiet, ka sunim dzīvošana dzīvoklī būtu baigā problēma, ja saņem pietiekamu uzmanību un pastaigas/kustības (tās pieminētās 12 stundas vienatnē sunim būtu stipri mokošākas nekā dzīvoklis kā tāds..)
21.10.2015 20:24 |

Reitings 59
Reģ: 21.10.2015
Man vēl nav suņa bet vēlētos ņemšu rotveileri vai īstais lēmums nezinu.Turēšu viņu dzīvoklī ar 3 istabām viņam tikai 2 mēn. tāpec iesaku atrodi īsto šķirni un droši var suni turēt dzīvoklī un par tām 12 h suni pirod tikai pēc tie m treniņiem pievērs sunim gan daudz uzmanīmu:-)
21.10.2015 20:57 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ja gribi pašpietakmu suni,tev jāmeklē kaut kas ar flegmatisku vai sangvinisku raksturu.Holēriķi(kas ir visi toji,čivavas,levretes) visi kā viens ir holēriķi un bez saimnieka nezin,ko darīt.Pie tiem pirmajiem varētu pieskaitīt mopšus,frančus,pekiniešus,bet es tādu suni neņemtu kaut vai tāpēc,ka uzskatu,ka ir sadisms tādus suņus vispār audzēt.Viņiem ir TIK daudz problēmu,sākot ar neesošām degunu ejām,pārāk garām mīkstajām augslejām,kas noslēdz elpošanas ceļus(tāpēc viņi krāc,suns gārdz pēc gaisa,nevis rukšķš,jo deguntiņš īss),lielākai daļai 3 nedēļu vecumā tiek apgriezti deguna spārni,citādi viņi nosmok,visas tās krokas iekaists,struto,jo nevēdinās,galvas viņiem pārāk apaļas,acīm nav vietas,skrienot pa garāku zāli viņi pavisam viegli sagriež radzenes,nerunājot par to,ka pat no neliela nejauša trieciena pa pakausi sunim acis no dobumiem var izkrist.Vasarās viņi ir tie,kas klīnikās nosmok,jo nespēj paelpot.Ja gribās slimu suni-uz priekšu.
Es izskatītu variantu par basetu,BET meklētu audzētāju,kas audzē ne tik ļoti mitrus suņus.Šie būs flegmatiska rakstura suņi,mierīgi pārdzīvos arī 12 stundas vienatnē,nav elpošanas problēmu,acis turās dobumos,nav alerģiski,nav agresīvi.Vienīgā problēma-ja sunim ir pārāk mitra konsitūcija,nokarās apakšējie plakstiņi,atsedzas gļotāda un tas nav patīkami,tāpēc jāmeklē cilvēku,kas audzē sausākas konsitūcijas suņus.Bet būs jāmeklē ārzemēs,jo Latvijā metienu ir maz,taču tas varētu būt perfektais variants
22.10.2015 10:52 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man ir stafs , vedu ārā 2x dienā , ir dzīvojis arī vairāk par 12h viens mājās un nekas visi sveiki un veseli
22.10.2015 11:02 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Man ir pekinieša krustojums, kad suni paņēmu, dzīvojām privātmājā, nesen pārvācāmies uz dzīvokli- pilnīgi nekāda starpība, kur viņš pavada sav laiku, jo tāpat, ja esmu mājās, viņš visu laiku atrodas man līdzās, bet, kad neesmu mājās, visticamāk guļ. Tomēr es neteiktu, ka viņš ir pieradis pie tā, ka nākas laiku pavadīt bez manis, katru reizi, kad eju prom ir ļoti noskumis. Es laikam vienu viņu negribētu turēt, bet tā kā ir vēl citi dzīvnieki, garlaicīgi viņam te nav un viss ir kārtībā.
Laukā ejam staigāt 2-3 reizes dienā, bet ar to, manuprāt, nepietiek, jo izskrieties un izspēlēties laukā viņš nevar, ja staigājam pa pilsētu, tādēļ labi, ka ir iespēja azbraukt uz laukiem, kur viņš var izskrieties.

Tā kā es domāju, noteikti ņem suni, galvenais atrodi piemērotu šķirni.
22.10.2015 11:30 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Iesaku paskatīties youtube.com pēc atslēgas vārdiem "Dogs 101" un tur ir video par katru šķirni, par raksturu, piemērotību apstākļiem, bērniem, dzīvniekiem, kopšanu utt :)
Piemērs par franču buldogu https://www.youtube.com/watch?v=K5KIqlISk9Y
22.10.2015 11:33 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Sibille,piekrītu.Sunim ir galīgie vienalga vai tev ir milzu villā ar vairākiem hektāriem zemes vai mazs kambarītis.Sunim vajag cilvēku,izņēmums ir dažas sargsuņu šķirnes,kam vajag teritoriju,ko apsekot.Pašai šobrīd dzīve sagrozījusies tā,ka ar 4 suņiem nāksies no privātmājas uz vienistabas dzīvokli pārvākties.Suņiem jau vienalga,tāpat uzturās ar mani vienā istabā,grūtāk būs man,nepastāves opcija pavērt durvis,lai iziet nokārtoties,jāģērbjas un jāiet staigāt.Gan pārdzīvosim.Ceru,ka sevišķi ilgi uz savu māju nenāksies gaidīt.
22.10.2015 11:36 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
22.10.2015 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits