Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Brekešu veidi

Reitings 378
Reģ: 24.05.2010
Biju uz konsultāciju pie ortodonta (jātaisno apakšējie zobi), biju jau nobriedusi ņemt pašliģējošās/estētiskās breketes, lai būtu retāki apmeklējumi (darba braucienu dēļ) un simpātiskāks skats , bet viņa vairāk spieda uz to, lai lieku parastās, metāliskās. (t)
Varat padalīties vairāk ar praktisko pieredzi šajā jautājumā?
21.10.2015 15:52 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Metāliskās breketes iesaka tad ja ir diezgan nopietna sakodiena problēma, jo estētiskās vai pašleģējošās nav tik ļoti efektīvas, turklāt rezultāts ar metāliskajām būs ātrāks,

Pirms 6 gadiem man bija estētiskās breketes (keramikas), izskatā nemanāmākas. Rezultāts bija labs, bet man nācās izraut zobus, jo bija pārāk maz vietas, rezultātā gadu laikā zobi ir nedaudz pabīdījušies veidojot vienā pusē šķirbu. Protams, to varēja novērts liekot vai nu atkārtoti vai nēsājot platīti un kapi ilgāk.
21.10.2015 16:04 |

Reitings 973
Vēl ir Lingviālās breketes, vai šo neaprunājāt iespēju? Lingviālās cenas ziņā daudz neatšķiras no estētiskajām. :-)
21.10.2015 16:07 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Man bija parastās vairāk kā 2 gadus. Tīrās šausmas. Visu laiku kaut ko nolauzu/atlauzu tā, ka mutes gļotāda no iekšpuses bija jēla, bet varbūt es viena tāda tizla esmu. :-D
21.10.2015 16:08 |

Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
Ir keramiskās, februārī būs 2 gadi. Ceru, ka nākošgad noņems.
21.10.2015 16:10 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
+ ja nav TIK traki šķībi zobi un ar sakodienu viss ok, es neliktu, jo izmaksāja ļoti dārgi un tagad zobi sākt nedaudz šķiebties atpakaļ. :-/
21.10.2015 16:11 |

Reitings 378
Man augšējam žoklim agrāk bija metāliskās, gāja līdzīgi kā Izoldei- loki dūrās vaigos, krita nost vēl tas metāla kronis (to tagad vairs neliekot) utml.

Apakšējam žoklim man būs jārauj viens zobs ārā.
Lingvālās man nepiedāvāja.
21.10.2015 16:20 |

Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Apaksejam zoklim metala bretes tapat ipasi nemanis. Cik ikdiena biezi tu kadam vispar redzi apaksejos zobus runajot, edot, smejoties? Metala breketes nav tik sausmigas nemaz, pietam, ka jau ieprieks minets, tas ir efektivakas.
21.10.2015 16:27 |

10 gadi
Reitings 3167
Reģ: 13.11.2011
vienai paziņai ir šādas breketes

nezinu kādas viņas skaitās, bet ja zobi nav pilnībā balti tad skats ir diezgan briesmīgs, ja dzeltenīgi zobi un baltas breketes. un tai paziņai tieši tā arī ir - iedzelteni zobi un baltas breketes, galīgi nesimpātiski. es vasarā uzliku parastās metāla augšējam žoklim, pēc diviem mēnešiem zobs jau ir iegājis vietā. sākumā arī berza, bet ortodonte man iedeva vasku, ko uzlikt uz to vietu, kas berž.
21.10.2015 16:55 |

Reitings 326
Reģ: 11.01.2015
Apakšā tiešām bieži nevar pat pamanīt, es ar vienu meiteni kontaktējos gadu, kamēr pamaniju, ka viņai apakšā ir breketes :D Pašai arī bija, bildēs smaidiju un pat nevarēja redzēt. Tā kā, nav ko satraukties, var likt arī parastās.
21.10.2015 17:01 |

Reitings 973
Apakšžoklim iesaka metāliskās, jo ir grūtāk koriģējams. Mana ortodente teica, ka no efektivitātes viedokļa vispiemērotākās breketes apakšžoklim ir metāliskās, par lingviālām nerunājām, toreiz tā bija baigā ekstra un reti kur tādu lika, un viņām arī ir savi trūkumi no kopšanas viedokļa :)
21.10.2015 17:18 |

Reitings 973
Bet tas ir ļoti individuāli, man arī ieteica likt apakšžoklim lai veidotu precīzu sakodienu, bet vizuālais nav manāms, minimāli izšķiebies 1 zobiņš.
Iesaku šo visu apspriest ar dakteri, katru konsultāciju taču maksā, ja ne, nomaini speciālistu :-)
21.10.2015 17:20 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Man bija keramiskās. Kad mācījos skolā, neviens pat neievēroja :)
21.10.2015 18:39 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
ir jau netikai baltas, bet arii caurspiidiigas, ja nu loti bail vai kraasas saskanees :D
man bija keramikas, gan augshaa gan apakshaa, dziiva esmu :D
21.10.2015 19:25 |

10 gadi
Reitings 167
Reģ: 11.06.2011
Padalaties arī ar to kurā vietā jūs likāt?
21.10.2015 19:45 |

Reitings 326
Reģ: 11.01.2015
liku stomatoloģijas institūtā. ļoti dārgs prieks :-D
21.10.2015 22:16 |

Reitings 378
Es eju te- http://www.adenta.lv/lv/arstnieciba/cenas/ , pie ortodontes Iveta Jankovska, pieņem arī Stom.intstitūtā.

Paldies visām par padomiem un viedokļiem! :-)
21.10.2015 22:39 |

10 gadi
Reitings 823
Reģ: 16.08.2009
Ja apakšējie zobi-kāda vaina metāla breketēm? Tāpat Tev tos apakšējos zobus neviens neredzēs.
Es pati ar šīm pašām breketēm nostaigāju 3 gadus (noņēma pirms mēneša). Nekāda vaina,nekaunējos-pfff.Nav jau vairs tas vecums.
21.10.2015 23:56 |

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Vilionata nerunā muļķības,gan koriģēšanas ziņā metāliskās no nemetāliskajām neatšķiras nekā(arī ne pa žokļiem), vienīgais aspekts, kas ir atšķirīgs ir estētika, gan arī runājot par cenu, var redzēt, ka cilvēkam nav bijusi absolūti nekāda saskarsme un zināšanas par šīm lietām, vai, ja ir bijusi tad, kad visa šī ortodontijas nozare vēl nav bijusi tik attīstīta kā pašlaik, kā arī trūkst komentāri par to Tavu "speciālisti", ja apgalvo ko tādu.
Kā arī gribu piebilst, ka zobu ekstrahēšana (izraušana ortodontiskos nolūkos) absolūti nav saistīta ar izvēlētās ortodontiskās aparatūras veidu( lingvālās, metāliskās, keramiskās(estētiskās), pašliģējošās), JO, ortodintijas mērķis ir izveidot pareizu sakodienu, liekot vienādības zīmi- skaistu smaidu. Un ja žoklis ir pārāk mazs un ir radies šis saspiestais/ šķībais zobu stāvoklis, tad ir jāekstrahē jebkurā gadījumā, jo pareizs sakodiens citādāk nevar veidoties, kas ir arī pats svarīgākais(jo, ja nepareizs sakodiens, zobu stāvoklis, rodas pastiprinātas problēmas higiēnai(līdz ar to karies risks ir augstāks, un augstāka bojāšanās), kā arī, iespējams, pastiprināts zobu nodilums, kas ilgtermiņā dos daudz lielāku skādi, nekā, izraut zobus, kuru funkcija dabiski ir aizvietojama). Parasti tiek ekstrahēti 1. premolāri( 4.zobi skaitot no viduslīnijas), kuriem nekāda īpaša funkcija nav, un pacients nav reāls zaudētājs, jo pastāv arī 2.premolāri utt, kas lieliski pilda šī ekstrahētā zoba funkciju..
Tieši to pašu varu teikt par absurdo apgalvojumu par izmaksām, ka "daudz neatšķiroties" estētiskās no lingvālajām, estētiskās izmaksā vidēji - 500eur, lingvālās- vidēji 2000eur(cena tāda, jo neizgatavo pie mums uz vietas LV un materiāls ir daudz specifiskāks nekā metāls, keramika vai safīrs, nemaz nerunājot par to, ka tās tiek pilnīgi individuāli izgatavotas, pretēji klasiskajām breketēm, kur, tā, lielos vilcienos, mainās tikai breketu aparatūras ķermeņa- "kvadrātiņa" lielums atkarībā no zoba anatomiskajām īpatnībām)(TĀS IR TIKAI UZLIKŠANAS IZMAKSAS, neierēķinot loku maiņu utt). To ir grūti nosaukt par nelielu atšķirību.
Daļēji varu piekrist fifa rakstītajam, bet tikai daļēji, jo pats ortodontiskās aparatūras keramiskais ķermanis nav balts, bet gan caurspīdīgs, un tieši tā pat arī ir ar fiksējošajām gumijām, kas katru vizīti tiek mainītas. Problēma, kapēc rodas neestētisks izskats ir tāpēc, ka mūsu uzturā tiek lietoti zobos krāsojoši pārtikas produkti(+kaitīgie ieradumi, apgrūtināta higiēna), un ja, no emaljas gludās virsmas ir vienkārši šo pigmentu notīrīt, tad no ortodontiskās aparatūras ne, un šis aplikums un pigments tur "pieķeras" un paliek vairāk, līdz ar to pēc kāda laika šīs keramiskās breketes kļūst, manuprāt, vēl neestētiskākas. (Pirms kāda laika pašai bija keramiskās breketes, lai arī tajā laikā jau studēju šo jomu, tā pat nevarēju pilnībā izvairīties no šī pigmenta palikšanas, un domāju, ka tas nav arī iespējams, pirmās 2-3 ned. skats bija ļoti labs, estētisks, bet pēc tam, pa gabalu izskatījās kā totāli aplikti zobi ar aplikumu(lai arī cik pareizi koptu). Bija reizes, kad bija jāstaigā līdz pat 50 dienām, un, nu, jutos ļoti nelaimīga), savā ziņā labāk izvēlēties metāliskās breketes, jo vairs jau nav tie laiki, kad vajadzētu par to kautrēties, ka ir breketes, tas ir tikai apsveicami, ka cilvēkam ir vēlme un finanses regulēt savu smaidu, un arī attieksme nav tāda pret to. (Ja man būtu iespēja izvēlēties, tad noteikti liktu metāliskās, vai apzeltītās)
Reizēm pārņem šausmas lasot šeit kaut ko par mutes dobuma veselību, jo tas, kas tiek šeit rakstīts ir totāls ārprāts, pilnīgi nepamatots.
Nevarēju atturēties uzrakstīt šo garo penteri, jo bailes vien iedomāties, ko tik šeit nevar salasīties, ja vēl ir kādi jautājumi autorei, tad droši vari uzrakstīt vēstuli man, palīdzēšu kā varēšu :-)
22.10.2015 01:16 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits