Krāpšana, piedošana

Reitings 61
Reģ: 23.10.2012
Sveikas. Tā kā mani ļoti nomoka esošā situācija vēlos kādu padomu no malas.
Puisis ar ko man ir gandrīz 3 gadu attiecības mani krāpa. No viņa es to gaidīju vismazāk. Visu šo gadu laikā teica, ka mīl mani, ka esmu vienīgā, ka vēlas precēties. Bet tad pirms gandrīz 2 mēnešiem es uzzināju, ka viņš mani krāpj.
Krāpšana emocionāli. Pamanīju saraksti, kuru viņš momentāli izdzēsa, kad saprata, ka pamanīju. Uzdevu jautājumus kas par lietu utt. Uz visu tika melots.
Iegāju viņa mobilā operatora izrakstos un pamanīja, ka ar šo meiteni ir regulāri sazvanījies. Vēlāk mani pārņēma tāds stress, ka uzrakstīju pašai meitenei un jautāju kas bija.
Tas ko uzzināju - veselu gadu viņi bija man aiz muguras sarakstījušies, sazvanījušies. No sākuma kā pa draugam stāstot katrs par savām attiecībām, tālāk jau runas aizgājušas par seksu, precēšanos, bērniem, dzīvošanu kopā. Viņi bija kolēģi. Katru dienu kopā gāja pusdienās. Katru dienu pēc darba kopā gāja līdz pieturai. Un tad katrs pa savām mājām. Mans draugs pie manis.
Viņi abi apgalvo, ka starp viņiem fizisks kontakts nav bijis. Ne skūpsti, ne seksa. Tas mani mierina, bet laikam maldīgi, jo sāp jau ļoti.
Tagad mans draugs saka, ka tas viss esot bijis joks, bet man protams tas šķiet muļķīgs attaisnojums. Viņš šķirties negrib. Pēc lielas melošanas tomēr beigās apstiprināja, ka meitene teikusi taisnību. Bet ka tas esot tikai tāpēc, ka viņš esot domājis, ka es viņu nemīlu. Bet vai tas ir attaisnojums?
Draugs šķirties negrib. Saka, ka vēlas, lai esmu laimīga un ka darīt visu iespējamo, lai to panāktu. Man ir ļoti grūti jo tomēr kopīgi visu plānojām, kopīgi visu pirkām, kopīgi dzīvojām. Man jau slikti vien paliek no domas par to mantu dalīšanu. Negribu šķirties. Bet piedot arī nemāku. Visu laiku maļu galvā šo situāciju, šķiet drīz jau sajukšu prātā. Lūdzu dodiet kādu padomu. Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija? Vai ir iespējams saglabāt attiecības?
20.10.2015 15:40 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Sieviete, sac milet sevi. Es saprotu mileji tu vinu utt., bet vai tiesam tevi nemulsina tas fakts, ka vins ne tikai chaloja ar to illeciti, bet sauca pie sevis majas un ja vina dotu zalo gaismu, butu gatavs ar vinu pargulet ( ja vien tas nav noticis ). Vins ir veikls melis, kurs nakamreiz maskesies dubulta. Labi sanacis, vins tevi gadu chakaree un beigas vel tev jajutas vainigai, ka vinam ari redz sapigi, ka atgadini vina sanosliti.
20.10.2015 22:20 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Labi sanacis, vins tevi gadu chakaree un beigas vel tev jajutas vainigai, ka vinam ari redz sapigi, ka atgadini vina sanosliti.
Jaa sis ari mani fascine, bet ta diemzel notiek. Krapeji nereti pataisas par upuriem un apkraptajam jalien uz vedera lai nabags nedusmojas, neapvainojas. Un to dara jo kopa but velas, neapjausot, ka ne jau vinjai tagad jadriftee kaa miss pasaulei, miss perfektajai, vienmeer gribosajai, vienmeer laimigajai apkart. Vinjai butu javille nadzini un vainigajam japarada, ak vinjs vispar ir taa verts lai turpinatu. Nav japazemojas ne vienam ne otram, bet ir elementaras lietas kuras dara un nedara.
20.10.2015 22:28 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Vienkārši p****c :D

Autore, tu pati spēsi ikdienā sadzīvot ar domu, ka tavs čalis ir emocionāli pieķēries citai sievietei? Tev tiešām negribēsies katru mēnesi pārbaudīt viņa telefona izrakstus, e-pasta sarakstes, sms, fb čatus un vēl sazin ko dzīvojot paranojā, ka atkal varētu notik sarakstīšanās ar "kolēģi"?

Skaties, ka beigās nav tā, ka čalis tevi pametīs, jo redz tu viņu pārāk daudz sāksi kontrolēt.

Man savā dzīvē ir bijusi līdzīga pieredze ar šāda veida sarakstēm un tieši tāpēc droši tā laika "boyfriend" saucu par ex un uzdodu tev šāda tipa jautājumus.
21.10.2015 00:30 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dzīvē var gadīties daudz kas.
Tas ka jāsāk rakņāties pa otra saraksti un citām lietam ir diezgan zemiski. Tāpat kā rakstīt tai sievietei. Ko tad viņa būtu atbildējusi ? Šādās situācijās sievietes bieži vien ir daudz riebīgākas un gatavas izpušķot visu, lai pazemotu otru un parādītu savu pārākumu.
Ja attiecībās ir problēma, tad tā ir jārisina starp jums diviem, bez lieciniekiem.
21.10.2015 08:56 |

Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Dīvainākais ir tas ka Jūs esiet kopā 3gadus . Tātad bijāt divus līdz viņš sāka rakstīt un skatīties uz citu , padomā .... kā gan pēc divu gadu kopā būšanas var teikt ka tevi zaudējis , varbūt ka tu nemīlot .. ar cilvēku tāpat vien divus gadus nenodzīvo...

:-/
21.10.2015 09:10 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Stulbi vai nestulbi, bet pati esmu bijusi tā, kas sarakastās atticību laikā :D Tiesa gan, tikāmies mēs labi ja pāris reizes, jo attālums bija liels. Un arī tikai draugu kompānijā, ne divatā. Un bija līdzīga sarakste, mēs apspriedām savas attiecības ar otrajām pusēm, vnk tāpat pļāpājām, arī par seksu mēdza aiziet runas, bet ne tādā kontekstā - kā es ar tevi gribētu :D

Nu tā riktīgi pa draugam. Man tanī brīdī, tas nelikās nekas slikts. Vnk bija forši parunāties ar kādu no malas par savām ikdienām, dzirdētu citu viedokli utt. un vēl pie tam vīrieša. Mans draugs zināja, ka es mēdzu rakstīt tam citam, bet neko īpašu neteica. Vismaz scēnas netaisīja :D BET kad izšķīrāmies, tad nonāca vienā brīdī runas, ka bijis tomēr greizsirdīgs :D

Tas bija sen un tā vairs nav taisnība, bet lieta tāda, ka es tā padomāju, ko es darītu, ja būtu bijis otrādi, ka draugs rakstās ar citu. Nu laimīga noteikti nebūtu bijusi :D :D
21.10.2015 09:14 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Saka, ka vēlas, lai esmu laimīga un ka darīt visu iespējamo, lai to panāktu.

Ja viņš tik tiešām gribētu, lai Tu esi laimīga, tad viņš veselu gadu neuzskatītu Tevi par idioti, kuru var vazāt aiz deguna.
Vispār nesaprotu kā var ticēt cilvēkam, kurš veselu gadu (varbūt pat vairāk) ir tev melojis. Varbūt Tev liekas, ka jums bija kopīgi plāni, bet nu skatoties uz puiša uzvedību, neizskatās tā. Un vēl es nesaprotu kā var attaisnot viņa rīcību sakot, ka tas ir bijis prikols. Joka pēc sarakstijās ar kolēģi, runāja par seksu, bērniem un kopdzīvi. Tā pat, joka pēc. Joka pēc, kamēr dzīvo ar tevi kopā un guļ vienā gultā. Sieviete, atjēdzies!
21.10.2015 10:20 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Par sarakstīšanos - draugs teica, ka viņš to darīja tikai, kad bija darbā. Un sazvanījās, tikai tad kad es nebiju mājās. Teica, ka nekad neko tādu nav darījis, kad es biju blakus.

Kaut kā šis man "aizķērās" - tātad, tas, ka viņš to visu (un, sazin, ko vēl - iespējams) darīja tad, kad Tevis nebija blakus, viņu tā kā attaisno? :-/

Bet par situāciju kopumā, es droši vien savā viedoklī nebūšu sevišķi oriģinālāka par lielāko daļu šīs tēmas komentētāju. Manā uztverē emocionālā krāpšana (un šis gadījums, manuprāt, mierīgi ierakstās šajā kategorijā) var būt vēl stipri sāpīgāks un grūtāk sagremojams kumoss kā fiziskā krāpšana. Attiecībās pirmais, ko mēs meklējam, taču ir tieši tas draudzības, uzticēšanās, izpratnes moments. Tas vieglums, spēja saruāties par lietām, kas mūs satrauc, par ko priecājamies u.t.t. Un, ja šīs lietas tiek "nodotas ārpakalpojumā", tad kas paliek? Man šķiet, ka šādā brīdī pārim tomēr zūd tas intimitātes moments, jo kaut ko no tā visa ir "nozadzis" tas trešais.

Protams, tas neizslēdz iespēju, ka vīrietim vai sievietei var būt tuvi kolēģi (arī pretējā dzimuma), ar ko komunicēt, dzert kafiju vai iet pusdienās, taču ir kaut kādas sarkanās robežas, kuras nebūtu jāpārkāpj.

Esmu bijusi šāda veida situācijā no abām pusēm un jāsaka, ka tās attiecības, kurās šīs situācijas ir pastāvējušas, ir izjukušas lielākoties šī iemesla dēļ - mēs pārāk daudz atļāvāmies "draudzēties" ar kolēģiem/paziņām, un tas bija brīdis, kad sāka zust intimitāte un draudzība mūsu pašu attiecībās. Nemaz nerunājot par to, ka es esmu diezgan droša, ka manam ex ne reizi vien bija arī fizisks kontakts ar viņa n-tajām draudzenēm/paziņām/kolēģēm. Vismaz spriežot pēc dažām frāzēm, kuras manīju nejauši pamanītajās sarakstēs, kā arī pēc dažiem citiem faktoriem.

Kaut ka šķiet - ja cilvēki ir sajutuši to emocionālo kontaktu, piesaisti, sajūtu, ka tas otrs ir foršs cilvēks, tad (nu gada laikā jau nu tas varētu būt arī diezgan reāli) - varētu rasties arī vēlme ar to cilvēku satuvināties arī fiziski...
21.10.2015 10:27 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Labit!
Vienigais ko vel velejos piebilst. Autore, atceries, ka vinjs tev ir melojis gada garuma ne aci nepamirkskinot. Un tiesi tapat vinjs var turpinat melot ari tagad, tikai vinjam zinamu iemeslu deel. Tev jaapzinas, ak esi kopa ar cilveku kuram meli, slapstisanas nav svesi. Nav pat nozimes vai vinsj tiesam nozelo un velas lai viss iet uz labu. tada ir vinja daba un ka gan lai uz tadu dziivee palaujas?!
21.10.2015 10:37 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man nepiedodami likās tas, ka viņš tai savai kolēģei stāstīja, ka tu dzīvo pie vecākiem un jūs neesat kopā. Kāds bija iemesls šim? Tas, ka viņš domāja, ka Tu viņu vairs nemīli? Acīmredzot viņš centās to čiku atvilināt pie sevis uz mājām, lai...

Piespiest Tevi izšķirties jau nevar, bet es īstenībā neredzu atpakaļceļu uz veselīgām attiecībām pēc šādas melošanas no drauga puses. Nevaru iztēloties, ka ar šādu cilvēku varētu precēties un uzticēt viņam savu dzīvi ja viņš nepieļaujami izrīkojies vien pāris gadu pēc kopdzīves uzsākšanas.
21.10.2015 10:47 |

Reitings 214
Reģ: 10.09.2011
Tava aprakstītā situācija man personīgi būtu sāpīgāka nekā uzzināt, ka bijis vienkārši nejaušs vienas nakts sakars, jo tas nozīmē, ka vīrietim viņa nav bijusi vienaldzīga, loģiski, ka kaut kādas jūtas pret to sievieti bija, jo vesels gads - tas nav mazais laiks. Otrs ir tas, ka meli bijuši jūsu attiecībās diezgan ilgu laiku, nevar 100% zināt, ka arī fizisks kontakts starp viņiem nav bijis. Varbūt par to melo abi, jo tai sievietei jau arī esot draugs, varbūt pati arī neriskē ar savu pakaļu, tāpēc neatklāj to.

Par piedošanu un attiecību saglābšanu runājot, viss ir iespējams. Ir pāri, kuriem izdodas saglābt attiecības, bet jārēķinās ar to, ka tas būs liels darbs no abām pusēm. Nevarēs zāģēt par to un pieminēt katrā strīdā. Būs jāiemācās uzticēties no jauna, vai varēsi? Ja nevarēsi, tad nav vērts pat mēģināt attiecības saglābt, jo savādāk tik un tā nekas neizdosies un agri vai vēlu aiziesiet katrs savu ceļu un kad tas notiks, tad vienīgais par ko būs nožēla, par pazaudēto laiku, ko varēji izmantot savādāk.

Man patika, kā viena forumiete te rakstīja. Aizej no viņa, lai pierāda ar darbiem, ka patiešām nožēlo, ja esi viņam svarīga, tad viņš tevi mēģinās atgūt. Savādāk viņš pasaka piedot un viss atkal pa vecam, pārāk viegli viņam, mazliet pamoki viņu, lai saprot reālo situāciju, ka tas tev ir nepieņemami, ka var tevi pazaudēt. Pēc tam arī varat sākt strādāt pie attiecībām.

Tas tāds man viedoklis. Lai veicas! :-)
21.10.2015 11:08 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Tava aprakstītā situācija man personīgi būtu sāpīgāka nekā uzzināt, ka bijis vienkārši nejaušs vienas nakts sakars

Pilnīgi piekrītu!

Manā skatījumā tā būtu nodevība.Ja Tu būtu zinājusi,ka viņš sarakstās,satiekās.Nu ok,lai jau.Vajag arī kādu citu sievieti ar ko pakomunicēt.Bet melot....Izskatās,ka jums jau pirms šī atgadījuma diži labi nav gājis.Viņa ir tikai lielāks iemesls.

Ja piedot netaisies,tad šķiries..
21.10.2015 17:19 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Es nesaprotu, kāpēc kāda vēl mēģina autori pārliecināt.. Autore lēmumu jau sen ir pieņēmusi un 6 lappušu garumā viņa aizstāv savu draugu.
Interesanti, autore, kā tu plāno savu nākotni ar cilvēku, kurš šādi spēj izrīkoties? Tu plāno kāzas, bērnus ar šo cilvēku? Kopīgu māju, kopīgu saimniecību, naudas darījumus ar cilvēku, kurš melo, kuram nevar uzticēties?
21.10.2015 18:19 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Mani sadusmo šādas situācijas! Kāpēc Tu viņam neliec kaut ko saprast, ja vēlies palikt kopā? Kāpēc tēlo laimīgo un dari visu, lai tas KRĀPĒJS justos pilnībā apmierināts! Ja paliksiet kopā, kāda viņam mācība no melošanas Tev? NEKĀDA! Viņš turpinās Tev melot! Un padomā, protams, ka viņš saka, ka Tevi mīl, utt., jo viņam ir ĒRTI ar Tevi, tu rūpējies, utt., bet tāpat viņam nav gana! Pilnībā nenovērtē!

Neticu, ka bijusi tikai runāšana un kopīga pusdienošana! Tikai atrunas, lai mēģinātu izlocīties!

Un Tu tiešām visus šo laiku kopš uzzināji uzvedies it kā NEKAS NEBŪTU NOTICIS? Tas tiešām ir apbrīnojami!

Nekā personīga, bet šādas situācijas te ne reizi viens lasītas un ikreiz mani sadusmo, ka meitenes, kas piekrāptas VĒL AIZSTĀV savus "draugus".
21.10.2015 19:35 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Mani sadusmo šādas situācijas!

Lūk, precīzi noraksturoji manas domas. Un pēc tam tādi izlaistie veči tiek palaisti apritē, domādami, ka katrai sievietei ir pienākums tādu aptekalēt.
21.10.2015 20:22 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
tik precīzi par tām dusmām :D :D

un vēl bik šokē meitenes naivums un ticība katram vārdam, ko vīrietis ir pateicis. meitenei sūdīgi, bet vecim gan paveicies.
21.10.2015 21:28 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Paga, es visu pareizi sapratu? Džeks saka, ka domājis, ka viņam liek ragus un tik un tā turpinājis attiecības ar meiteni tāpat kā iepriekš, tikai paralēli piemeklējis vēl vienu ar apmēram domu "Ja jau viņai ir, es viņai neko neteikšu, bet pajokošos ar kolēģi!"

Es neredzu, kā lāpīt attiecības, kurās vainīgais uzskata, ka nav vainīgs. Būtu atzinis vainu, tur vēl kaut ko varētu darīt, bet vienā brīdī viņam vienkārši nekā nebija, citā brīdī tas ir joks, tad atkal draudzene vainīga. Vainīgi visi, izņemot pašu. Tas lieliski parāda problēmu risināšanas manieri. Nākamreiz, kad atradīsies kāda dūdiņa (Visdrīzāk tiešām atradīsies, sievietes ir ļaunas, klūp viņam virsū - re kāda kolēģe, nabadziņu gadu spīdzināja, spieda melot, ka draudzenes nav un aicināt pie sevis, gan jau šī nav vienīgā tāda ļaunuma sakne), būs atkal tas pats.
Puisis nespēj atzīties, ka ir uzvedies kā kretīns, ko tur lāpīt var?
21.10.2015 22:07 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
No visas sirds iesaku sākt jaunu dzīvi bez vinja.
21.10.2015 22:25 |

Reitings 280
Reģ: 31.01.2011
Neraksturošu šo situāciju, jo te jau viss krustām, šķērsām izrunāts.
Bet, pateikšu visu citu vārdiem, nekad necenšos atkārtoties, kad iesaistos kādās sarakstēs šeit.Kā arī skarbi, bet nepakļaujos īpaši citu viedokļiem.Jo katrs cilvēks ir neatkārtojams...
Cilvēki nemaz neaizdomājas par tādu lietu - Kas ir dzīves jēga?

Vai tā ir visbūtiskākā cilvēka pamat atziņa, kas nosaka cilvēka uzskatus, mērķus un rīcību.
Daudzi cilvēki nezina atbildi uz savu svarīgāko dzīves jautājumu, nesaprot tā būtiskumu un vispār neaizdomājas par dzīves jēgu, kas rada viņu dzīvē pārpratumus un padara viņus par ļaunu cilvēku manipulāciju upuriem.Jo MĒS paši nosakām to kā mēs dzīvosim.Ar ko MĒS dzīvosim.Vai MĒS strādāsim.Viss ir MŪSU rokās.
Dzīves jēga ir atbilde uz jautājumu, kādēļ vispār cilvēks dzīvo, kam viņš šajā dzīvē ir noderīgs un ko viņš šajā dzīvē grib sasniegt un izdarīt? SAPROTIET mēs visi pieļaujam kļūdas, citi izpušķo problēmas lai atbalstītu viņu vairāk, cits krāpj, bet ne VIENMĒR tas sākas ne no kā.Visam vienmēr vēl ir OTRA puse, otrs cilvēks kurš ne vienmēr ir balts kā visi to uzskata!
Un turpinot - par dzīves jēgas jautājumu, cilvēks pats sevi noniecina un devalvē. Piemēram, uzskatot par dzīves jēgu pelnīt daudz naudas cilvēks sevi padara par pērkamu dvēseli, naudas vergu un nostājas uz ceļa, pa kuru ejot viņš kļūs par ļaunu, zemisku cilvēku...
21.10.2015 23:01 |

Reitings 61
Reģ: 23.10.2012
Es necenšos viņu attaisnot, es saku to ko viņš vai kolēģe man ir teikuši, par to cik daudz tur ir taisnības jau zin tikai viņi paši.
Rakstu uzrakstīju tāpēc, ka līdz šim domāju, ka pati tikšu ar šo situāciju galā, bet sapratu, ka tomēr nē. Līdz šim nevienam neko nebiju stāstījusi, bet sapratu, ka gribu redzēt kā tas izskatās no malas. Protams ir slikti.
Zinu, ka ir zemiski lasīt sarakstes, rakstīt kolēģei, bet kas man cits atlika? Viņš jau sākumā meloja. Teica, ka tikai par darbu runā utt. Tad es neko no visa šī nebūtu uzzinājusi. Tā arī dzīvotu ilūzijās. Tagad man ir iespēja redzēt kas ir kas un ko darīt tālāk. Viegli nav.
Gan jau tās, kuras ir bijušas līdzīgā situācijā saprot, cik grūti ir aiziet no vīrieša, kurš nav bijis vienaldzīgs, pat tad kad tā tiek nodarīts pāri.
Zinu, ja pati lasītu ko šādu, noteikti būtu viena no tām, kura teiktu, lai ātrāk tiek prom no viņa, bet esot šajā situācijā tas nav nemaz tik viegli.

Aizvakar pēc diskusijas sapratu, ka ir pārāk traki. Pateicu viņam, ka nevēlos turpināt un ir jāliek punkts. Viņš teica, ka prom mani nelaidīs, raudāja, teica, ka nožēlo, ka vienmēr ir mīlējis mani un mīlēs utt. Godīgi sakot es pat nezinu kā no viņa aiziet. Man pašai tas ir ļoti smagi. Gribēju iet ārā prom, turēja mani un nelaida. Tā arī nekur neaizgāju.
22.10.2015 10:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits