Man mājās parasti ir sarkanvīna, baltvīna, balzamiko, ābolu sidra, rīsu un destilētais etiķis. Tīrāmo līdzekļu skapī stāv arī esence, bet to es lietoju tiešām tikai tīrīšanai. Vīnu etiķus lieku salātu un siltajās mērcēs, sautējumos, zupās. Tā izvēle par to kuru ņemt parasti ir tāda, vai šīs garšām labāk ietu klāt baltvīns vai sarkanvīns. Nu tā, uz čuju :-) Balzamiko parasti izvēlos sīrupa veidā un tas ir gards ar tomātiem un maocarellu, kā arī ar zemenēm. Ābolu sidra etiķi pievienoju salātu mērcēm, dažiem kāpostu ēdieniem un kopā ar medu un karstu ūdeni dzeru pret klepu un saaukstēšanos. Rīsu un destilēto etiķi lietoju āziešu ēdieniem. Ja rīsu etiķis beidzies aizstāju ar baltvīna etiķi. Lai panāktu labu un niansētu garšu gan nepietiek tikai ar kvalitatīvu etiķi, bet vēlams to kombinēt arī ar garšas bagātu salduma avotu - medu, kļavu sīrupu, brūno cukuru, utt. :-)