Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Etiķi

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Labs vakars visām meitenēm, kā jau zinām, ka virtuvē katrai saimniecei plauktiņā stāv vecais labais etiķis, taču mūsdienās etiķu klāsts ir paplašinājies. Tad nu vēlējos uzzināt, kas ar ko iet kopā?Ar ko labi garšo sarkanvīna etiķis vai baltvīna etiķis, bet ar ko labi iet kopā balzamiko etiķis? Kur viņus izmantojat? Gaļas, zivju vai salātu pagatavošanai ? Dalāmies! :-)
17.10.2015 18:11 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man mājās parasti ir sarkanvīna, baltvīna, balzamiko, ābolu sidra, rīsu un destilētais etiķis. Tīrāmo līdzekļu skapī stāv arī esence, bet to es lietoju tiešām tikai tīrīšanai. Vīnu etiķus lieku salātu un siltajās mērcēs, sautējumos, zupās. Tā izvēle par to kuru ņemt parasti ir tāda, vai šīs garšām labāk ietu klāt baltvīns vai sarkanvīns. Nu tā, uz čuju :-) Balzamiko parasti izvēlos sīrupa veidā un tas ir gards ar tomātiem un maocarellu, kā arī ar zemenēm. Ābolu sidra etiķi pievienoju salātu mērcēm, dažiem kāpostu ēdieniem un kopā ar medu un karstu ūdeni dzeru pret klepu un saaukstēšanos. Rīsu un destilēto etiķi lietoju āziešu ēdieniem. Ja rīsu etiķis beidzies aizstāju ar baltvīna etiķi. Lai panāktu labu un niansētu garšu gan nepietiek tikai ar kvalitatīvu etiķi, bet vēlams to kombinēt arī ar garšas bagātu salduma avotu - medu, kļavu sīrupu, brūno cukuru, utt. :-)
17.10.2015 19:40 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ābolu man nepatīk, lietoju balto balzamiko etiķi (tumšajam krāsa bojā dažu ēdienu vizuālo tēlu), ar 9% etiķi lielajā burkā mazgāju veļu, tējkannu, leju kāju vannītēs. Ir vēl pāris citādi etiķi mājās, bet tie tā baigi nelietojas, tikai stāv.

NordicBelle, kur tu tādu vārdu rāvi, "āziešu virtuve"? arī MKR ar latviešu subtitriem esi saskatījusies? :/ Vai arī tagad tā jaunatne runā? Vidējie austrumi, āziešu virtuve....
17.10.2015 20:11 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
57days, es vienkārši nezinu kā lai savādāk pasaka. Asian food = āziešu virtuve. Āzijas, aziātu,... :-P
17.10.2015 20:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Āzijas virtuve, es teiktu.
17.10.2015 20:24 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Un es piekrītu, ka izklausās daudz smukāk, bet liela daļa no tā, ko gatavoju nav autentiskas receptes, bet gan variācijas par tēmu, visbiežāk no Amerikā dzīvojošiem izceļotāju pēctečiem (pinterest kā nekā). Vārdiņš "aziāts" savukrt man šķiet kā lode pielādētā rasistu-republikāņu ierocī :-P
17.10.2015 21:41 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu mana "āzīšu" virtuve arī nav diezko autentiska :) Jo parasti man mājās nav daļa ingredientu, un sākas trūkstošā aizstāšana ar ledusskapī esošo.
17.10.2015 22:12 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Es ar etiķi tīru māju un marinēju gaļu. :D
Draugs liek klāt savam rasolam. Nekādus citus etiķa veidus neesmu mēģinājusi, bet gribētos.
17.10.2015 22:19 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Viena Cosmo dāma mani "iepazīstināja" ar mango etiķi. No tā pat var taisīt dzērienu, piepilinot udenim. Salātos, protams. Ka tik ne kūkas arī (miglaini atceros par siera-mango kūku). Viņa zinātu labāk :-P

Agrāk lietoju balsamico krēmu, tagad pat to vairs ne.
Zinu, ka ledusskapī stāv maza baltvina pudelīte, izmantojusi tikpat kā neesmu.
17.10.2015 23:30 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man ir liela kolekcija. :D
Balzaama etikji izmantoju jeera marinaadees, balzaama redukciju paari steikam uz rukolas salaatu gultinjas.
Balto etikji - cuukgaljas marinaade, borcha zupa, skaabu kaapostu zupa ja prasaas vairaak skaabuma
Riisu etikji - lapu salaatiem kopaa ar oliivellju
Viina etikjus - liellopa galjas marinaadei, BBQ meercei
Cider etikji lieku klaat svaigu kaapostu salaatiem
18.10.2015 00:08 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Jebkurš etiķis būs labs kombinācijā ar vai bez garšaugu olīveļļas pie salātiem, bet piemēram vīģes vai mango etiķis savienojumā ar sezama sēklu eļļu ir ideāls lapu salātiem, bet īpaši labi iederās wok ēdienu pagatavošanai. Ābolu etiķis ar olīveļļu un citrona sulu labi derēs zivju ēdieniem,Balzamico manuprāt ir unikāls, ļoti labi der pat saldajos ēdienos, piemēram, ar saldējumu un zemenes... fantastika. Medus etiķi labi noder pie pastām, dārzeņu ēdieniem krāsnī. Mana mīļākā kombinācija ir ķirbju sēklu eļļa ar balzamico pie gandrīz visiem ēdieniem. Īpaši labi dārzeņu biezzupas. Klasiskie vīna etiķi, baltā un sarkanā der klāt visiem lapu un dārzeņu salātiem kopā ar olīveļļu vai garšaugu olīveļļu. Arī gaļās marinādēm labi der.
Eļļas, etiķi, sēklas, garšvielas un garšaugi manā virtuvē jo vairāk, jo labāk :)
18.10.2015 16:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits