Vai vajag atbalstīt?

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Nesen noskatījos raidījumu ar populāro Krievijas reperi Timati,kurā vinš atklāja ka kaut arī vina tēvs ir bagāts oligarhs,vinš principa pēc nav devis un sākot no 18 gadiem nekādīgi finansiālo palīdzējis,aizbildinoties ar to ka,kad vinš auga,vinam nekā nebija un visu sasniedza paša spēkiem un vēlējās lai vina sēls Timati dara tāpat (kā zināms vinam tas ir labi izdevies). Kā arī pats Timati izteicās ka savus bērnus audzinās tieši tāpat un nedos saviem bērniem naudu,bet laus klūt ātrāk patstāvīgiem un sasniegt visu pašiem.
Es to uzskatu par loti pareizu audzināšanu jo kad bērnam paliek 18. Vecākiem vairs nav nekādu pienākumi vinu finansiālo atbalstīt. Jo agrāk iemācīsies sasniegt visu pats,jo veiksmīgāks cilvēks izaugs.
Kā domājat jūs?
16.10.2015 17:44 |

Reitings 363
Reģ: 05.04.2015
Par enerģijas vampīriem kāda te ir dzirdējusi? :D
17.10.2015 15:36 |

Reitings 683
Savāda jo vecāki vēlas savus bērnus uzaudzināt par patstāvīgiem cilvēkiem,nevis izlutināt?? Protams palīdzēs,ja būs nepieciešams,bet vairāk morāli,ieteiks ko un kā labāk darīt nevis ar naudu. Un piemēram ja bērns jau strādā un vinam pēksni savajagas kaut kam vairāk naudu,tad manā gimenē ir pienemts vecākiem to AIZDOT,ar noteikumu ka kolīdz varēs,tā atdos. Nevis vienkārsi tāpat dot. Nu un tagad mani nopel ka pastāstu ka manā gimēnē ir pienemts tā, nevis kā citiem un uzreiz skaitos ar absurdu domāšanu...
17.10.2015 15:40 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nē, draugs, tu nevis "pastāsti, kā tavā ģimene ir", bet gan noziņo, ka visi tie, kam vecaki palīdz ar naudu, ir izlutināti, parasti tizleņi, no kuriem dzīvē nekas nesanāks.
17.10.2015 15:44 |

Reitings 683
57days- Jo tā gandrīz vienmēr arī notiek. Jūs pašas galīgi tādas neesat,tad kapēc tā noliekat tos kuri audzināt stingrāk savus bērnus,bet atbalstāt tos kuri izlutina?!
17.10.2015 16:04 |

Reitings 17280
Es nepiekrītu, ka gandrīž vienmēr tā notiek. Tev jau meitenes teica, palasi ne tikai Timati un Cukenberga biogrāfiju, palasi par Bušiem un Klintoniem!

Man draugu lokā vairums jauniesu nāk no ģimenem, kur bērniem apmaksāja studijas, strādāt īpaši nesūtīja. Un neko. Tagad vecumā ap 30 - labi darbi, normālas savas ģimenes, labas attiecības ar vecakiem.

Nu neteiktu gan, ka baisie lūzeri vien.
17.10.2015 16:15 |

Reitings 683
57days- Nu mani ari nekad nav dzinuši,tikai motivējuši un teikušu ka tad ir loti,loti vēlams tajā vecumā.

Piemēram ja manai mammai darbā visu kolēgu bērni,kuriem ir vismaz pilngadība,strāda un kaut vai hesburger,bet strādā un neprasīs naudu no vecākiem,bet tieši otrādi,pelnīdi daudz mazāk, paši palīdzēs finansialo vecakiem. Tad logiski ka uzskatīs ka tā ir vispareizāk. Arī manā pazinu lokā tādu cilvēku ir daudz.

Bieži kādam draugam,kam gadas finansialas problēmas,iesaku lai aiznemās no vecākiem. Visi kā viens atbild:"Ne,vecakiem naudu neprasīšu"...
17.10.2015 16:28 |

Reitings 683
Un neiet runa par uzreiz mešanu ārā no mājās. Laigan loti liela dala jauniešu pasi saprot,ka lidz ar pilngadibu jasak but patstavigam un aizvien mazak prasit naudu no vecakiem,jo ir stradatspejigs vecums. Bet nu kā tas pats Timati stāstija- Neskatoties uz to ka naudas man daudz, nebūs tā ka,mans bērns sagribēs iet uz randinu un es vinam priekš tā došu naudu. Ja ir pietiekami pieaudzis lai randinotu,tad ir pietiekami pieaudzis,lai nauda priekš randiniem būtu. Es personīgi nekad neesmu un butu liels kauns prasit naudu mammai prieks randina vai jauniem apaviem. Es tā nevarētu.
Bet ēdiens ledusskapī ub beliela dzeramnauda būtu vienmēr. Vai tad tiešam ar to nepietiek?
17.10.2015 16:48 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Nē, es tam nepiekrītu, situācijas ir dažādas. Ir cilvēki, kuriem vecāki nav turīgi, bet šie cilvēki izsitās dzīvē, bet ir arī tādi gadījumi, kad cilvēki nekur neizsitās dzīvē. Var būt ļoti turīgi vecāki un palīdzēt saviem bērniem līdz ar to viņiem, bet tas jau tālāk atkarīgs no pašiem bērniem, kā viņi izmantos finansiālo atbalstu. Un pēc viena Timati neko nevar spriest, plus ticēt visam, ko stāsta populārs cilvēks, kuram ir bagāts tēvs arī ir naivi.

Un, ja par tēmu, tad uzskati, ka, ja vecākiem ir līdzekļi un vēlme finansiāli atbalstīt, tad tas ir normāli. Ja man vecāki, piedāvātu atbalstu, tad es neatteiktos, es pilnīgi to pašu darītu, ja man būtu bērni.
17.10.2015 16:57 |

Reitings 17280
Ja tu teiktu to pašu, bet nevis - no 18 gadu vecuma (daudzi videni beidz, kad viņiem ir 19, ko tad darīt - pēdējo gadu mācīties vakarskola, tikai tāpēc, ka vecaki pavelāk skolā palaida?), bet gan tad, kad jaunietis ir beidzis mācīties (vidusskola, profesionalā skola, augstskola - atkarība no gribešanas un rocības), tad jā - liels esi, IZGLĪTĪBA ir iegūta - davai, beidz prasīt randiņiem naudu!

Ja uz patstavības rēķina tiek ziedota izglītība vai veselība, vot tad gan nav diez ko labi.

Protams, ir 101 apstaklis, kas jāņem vērā, kā jau vienmēr.
17.10.2015 16:59 |

Reitings 683
Bet tur jau ir tā lieta,ka nevisi bagātie vecāki dod naudu vai lutina savus bētnus un tas ir pilnīgi normāli.
Manas mammas boss arī ir ar dažiem miljoniem kontā un vinam ir meita,vecumā nedaudz virs 20. Un vina nekad,tiesam nekad neesot neko dārgu pircis un/vai lutinajis savu meitu. Jo gluži tāpat,kā Timati tēvs,grib lai vina visam ko vēlas nopelna pati. Un galvenais ka vina nekad par to neesot čīkstejusi vai ko,bet arī no agra vecuma strādā un visam ko vēlas pērk par savu naudu.
17.10.2015 17:05 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Nu es, piemēram, varu pateikt vislielāko paldies vecākiem, kuri man nodrošināja labus dzīves apstākļus un augstāko izglītību. Kad gribēju iet strādāt, man teica - labāk ar pilnu atdevi mācies un izbaudi jaunību, strādāt paspēsi visu mūžu. Jā, vecāku māju pametu 23 gadu vecumā, tad arī sāku pastāvīgi strādāt un iekārtoties dzīvē. Ne par ko nesūdzos - strādāju normālā darbā, kredītu man nav un viss ir forši.
Nez, vai kredīti un pieredze mazkvalificētā darbā man dikti daudz ko vairāk šajā dzīvē dotu.
17.10.2015 17:05 |

Reitings 17280
Daudzi nabadzīgie vecaki bērnam pēdējo atdod, lutina, cik spēj. Un zini ko, arī tas ir pilnīgi normali.
17.10.2015 17:09 |

Reitings 683
57days- Nee,tas nekas normāls gan nav. Vecākiem vispirms ir jārupejas pašiem par sevi. Mazak filmas skaties ;-)

Es tomēr arī piekrītu ka lai neizlutinātu savu bērnu,vinam ir jau laicīgi jaiemāca ka "Visu ir jānopelna pašam".
17.10.2015 17:18 |

Reitings 17280
Bruno, būtu grūti skatīties vel mazāk filmas, kā es JAU skatos :D

Bet nu, personīgi es esmu audzinata tā, ka bērniem ir japalīdz. Man vienmēr ir devusi pēdējo.

Un, attiecīgi, ES uzskatu, ka ta darīt ir normali un pareizi. Tu esi audzinats citādi un doma citādi.

Bet par to, kā ir "labāk", 2-3 slavenību un 3-4 paziņu biogrāfijas tomēr īsti nav vērā ņemama statistika. Ne tavu paziņu, ne manu paziņu.
17.10.2015 17:22 |

Reitings 683
Un ka nauda nekrīt no gaisa. Vismaz man to vienmēr tā ir mācijuši.

Un vēl man mamma vienmēr ir teikusi ka nekas neviena sevis cienoša meitene netiksies ar chali,kas vinu vestu uz randiniem par vecāku naudu. Vienalga vai vinam 16 vai 25.
Protams iespējams kāda šim te arī nepiekritīs,bet mamma man tā vienmēr ir mācijusi.
17.10.2015 17:23 |

Reitings 683
57days- Nu es arīcesmu audzinats ka vajadzības gadijumā palīdzēs, BET TIKAI tad ja ari pats bērns vienmer palīdzēs vecākiem.
17.10.2015 17:32 |

Reitings 594
Bruno, dzīvo savu dzīvi, kā tev pašam liekas, ka būtu pareizi, bet nemēģini atkal citiem iestāstīt, ka tas nav normāli, kā citi dzīvo. Tu pajautāji viedokli, tad, lūdzu, tev ir dažāda viedokļi, bet nemēģini ieskaidrot, ka tavējais ir absolūti pareizais viedoklis. Cik cilvēku, tik viedokļu un arī pieredzes.
17.10.2015 17:35 |

Reitings 683
Es tikai pastāstu kā esmu audzināts un kā es uzskatu par pareizu. To nav aizliegts darīt un es to turpināsu darīt.
17.10.2015 17:40 |

Reitings 683
Tapēc jau šeit dažas domā,ka es tikai nolieku tos kuri domā savādāk,bet patiesībā es vienkārsi izstāstu kā ir man un vienmēr pamatoju,kādēl tā ir pareizi un priecājos par katru,kas domā līdzīgi.
17.10.2015 17:47 |

Reitings 594
Ir atšķirība starp vienkāršu pastāstīšanu un sava viedokļa iestāstīšanu, bet, lai nu ir, kā tu saki, jo ar tevi nav vērts diskutēt tālāk, jo, ja kāds cits tev izteiks pretēju viedokli, tā vietā, lai to vienkārši pieņemtu, tu tik turpināsi runāt pretim, ka tas nav pareizi, jo tu neesi tā "audzināts", un visam jābūt, kā tu saki.
17.10.2015 17:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits