Aizbraukt uz pusgadu

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Esmu absolūta savas valsts patriote un nekad līdz šim neesmu apsvērusi domu aizbraukt prom, lai darītu melno darbu. Man ir laba izglītība un diezgan prestižs darbs. Man ir 25 un gribās beidzot kaut ko savu, bet LV es nevaru tādu naudu sakrāt pat ne 2 gados. Nesen ar līgavaini bijām ciemos pie radiem UK un sākām runāt par to, ka varbūt vajadzētu aizbraukt uz pusgadu, lai nopelnītu naudu pirmajai mājokļa iemaksai, kāzām un, varbūt arī manai mašīnai. Viņu LV nekas īpaši netur, ja neskaita mani. Man gribās pamatu zem kājām, bet bail pārraut saikni ar Latviju. Es noteikti nebūtu tas cilvēks, kurš aizbrauktu ar domu par pusgadu un atgrieztos pēc 10 gadiem vai vispār nekad. Diez vai man būtu iespēja ar vidusmēra angļu val.zināšanām tur darīt ofisa darbu, tāpēc runa droši vien ir par melno darbu, kaut gan man liekas, ka tas mani degradētu un man būtu kauns kādam stāstīt, kur es esmu un ko daru.

Kā ar jums? Pieredzes stāsti, viedokļi - vai ir iespējams aizbraukt uz pusgadu? vai tas ir ok?
15.10.2015 12:25 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
http://Es noteikti nebūtu tas cilvēks, kurš aizbrauktu ar domu par pusgadu un atgrieztos pēc 10 gadiem vai vispār nekad.
Es arii nebiju tas cilveeks....Laikam gruuti pateikt kaa liktenis izversiisies tev!Es vienmeer saku braukt vajag,ja ir veeleesanaas peec paarmainaam!
15.10.2015 16:52 |

Reitings 616
amsterdama - man nav tik vienkāršs paper work, lai es paspētu degradēties sēžot ofisā. Es strādāju tikai ar galvu un man šī brīža darbs mani noteikti tikai attīsta, ko gan droši vien nevarētu teikt par to pašu darbu fabrikās, utml. Viss jau forši - iespējams, pelnīšu pēc dažiem gadiem tā, ka viss arī te būs īzī šmīzī, bet man šķiet, ka ja es gribu pastrādāt kur citur, tad tagad ir īstais laiks to darīt - kamēr nav bērnu un kamēr ir vēlme pamainīt vidi uz kādu brīdi. Visvisvairāk mani tiešām uztrauc vai neizkritīšu no aprites LV. Manā ieskatā jau pa pusgadu nekam ļaunam nevajadzētu notikt...
15.10.2015 17:07 |

Reitings 616
Tomēr mani priecē, ka te nav tikai negatīvi viedokļi. Tas man liek domāt, ka tas tomēr būtu iespējams, ar nosacījumu, ka maksājam par vienu istabu pie radiem.
Manī ir ļoti daudz baiļu no jaunā, bet es laikam neuzzināšu kā būtu, ja būtu bijis.
Mana motivācija nav tikai nauda, tā ir arī angļu valoda.
15.10.2015 17:11 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Nu, nezinu, nezinu...Man draugu lokā ir šie pusgadi...Kas izvērtušies jau gados. :( Draudzene arī sākumā brauca vasarā. Divas vasaras pēc kārtas. Pēc studijām arī aizbrauca. Teica, ka uz kādu gadu. Nu jau ir pagājuši trīs. Pagaidām neplāno atgriezties. Un es arī neticu, ka viņa atgriezīsies. Un, ja arī atgriezīsies, tad uz īsu brīdi. Viņa ir pieradusi pie tās naudas un viņa nespēs šeit dzīvot ar mūsu algām. Diemžēl! Cits pāris ir prom jau piecus gadus. Vēl viens ir divus gadus. Visi šie brauca uz pus gadu vai gadu, bet aizsēdējās! :)
Bet jeb kurā gadījumā - veiksmi! Lai izdodas! :)
15.10.2015 17:17 |

Reitings 616
Nav tā, ka esmu šobrīd nolēmusi aizbraukt, jo pati ļoti šaubos un draugs ir tas, kas saka, ka viss būs super. Viņš ir strādājis vairākās valstīs, savukārt man vispār nav poņas par to, kā būtu strādāt citur. Paldies par veiksmes vēlējumiem, bet nav jau tā, ka es pakoju mantas un braucu. Man ir sevi jāsaprot, jāpārvar, lai es varētu uzdrīkstēties vispār. Ja es zinātu, ka es varētu tur dabūt darbu, ko varu CV ierakstīt, es būtu gatava pelnīt mazāk, nekā pelnīt daudz, bet kko sūdīgu.
15.10.2015 17:34 |

Reitings 3871
Peec taviem ierakstiem saprotu ,ka veelies vairaak braukt,kaa nebraukt!Brauc!Tiesi taa kaa teici-kameer veel nav beerni!Lai veicaas!
15.10.2015 17:36 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
sapforums.lv tur pajautam strada dama laba darba LV tagad, padzivoja paris gadus UK un iekraja dzivoklim LV. Vinai gtan ir tiesam laba iglitiba un loti, loti merktieciga. Tas lai t5ev ir reals piemers, calis ir tadu ari daudz.

man gan pazinas braucot prom ar lidzigu domu7 jau 5 vai 15 gadus atpakal nebrauc, visa dzive ir tur , lai gan videji pa 1,5 gadu kamer iedzivojas sudzejas visi,
15.10.2015 17:39 |

Reitings 616
Kumu - nav tā. Meklēju gan +, gan -. Drīzāk teiktu, ka negribu braukt, bet tad apzinos, ka mēs 80% neapprecēsimies nākamvasar un vismaz pāris gadus vēl krāšu pirmajai iemaksai (es vienskaitlī, jo viņš ar saviem ienākumiem un neprasmi tos menedžēt, iekrāt LV nevar neko.)
15.10.2015 17:56 |

Reitings 3871
Es arii laikam apsveeru doomu braukt uz ilgaaku laiku-ja dara ,tad dara!Pusgada laikaa neko daudz neiekraasi...
15.10.2015 17:56 |

Reitings 23705
Un tie kas atbraucot atpakal LV dzivo loti labi, ir pratigi un merktiecigi. Piemeram ta sieviete braucot stradat UK zinaja ko grib sasniegt t uvakos gados. Stradaja 2 , 5 darbos atputas labi ja reizi mnenesi lieki nekur netereja dzivcoja loti taupigi. Un atbaruca tapakal atrak nekaa planboja, un dzivokli pirka apdomigi un dabuja letak neka vinai te visi gribeja ieskapet, Karoc ja merkis un smadzene un pacietiba ir viss izdodas,
15.10.2015 18:04 |

Reitings 23705
(es vienskaitlī, jo viņš ar saviem ienākumiem un neprasmi tos menedžēt, iekrāt LV nevar neko.)
15.10.2015 17:56 | nosūd
tadam ari tur ies loti smagi un neko neiekras, Ja brauksiet kraj atseviski naudu, neliec kopaa ar tadu.
15.10.2015 18:06 |

Reitings 616
Kā vīrietis un potenciālais bērnu tēvs man būs lielisks, bet kopā iekrājumus nelikšu un arī dzīvokli kādreiz ņemšu tikai uz sava vārda, jo viņam nav īpaši izteikta tendence laikā apmaksāt rēķinus, bet mājas man ir ļoti svarīgas. Savukārt (es iedomājos), ka viņam būs uzdevums sakrāt kāzām. Ja izdarīs, tad viss super, ja nē, tad man būtu jāpadomā vai tas viņam maz ir svarīgi.
15.10.2015 18:24 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Brauc! Labāk aizbraukt un nožēlot, nekā domāt kā būtu, ja būtu aizbraukuši! Ja nepatiks, brauksi atpakaļ! Protams, atbraukt un būt bez nekā nebūs forši, bet a, ja nu viss izdodas?
15.10.2015 18:29 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
ā, bet manas ambīcijas neļaus man darīt tādu darbu ilgi. Man jau tāpat būtu kauna kādam pateikt, ka es aizbraucu. Darbu es tāpat LV plānoju mainīt tuvākajā nākotnē, tā ka...

Nezināmais biedé, bet ja esi apņēmīga, tad spēsi arī tur sasniegt daudz. Mācîties, strādāt un tad atrast labāku darbu. Sāksi no mazumińa un virzīsies uz saviem mèrķiem, lai nav jāstrādā melnais darbs.
Tu nevari zināt kā bùs, bet vari izmantot iespéjas. Jo dzïvot bûs kur, darbs bûs. Vismaz sākumam ir ok. Tålākais jau paśas ziņā iet uz priekšu vai palikt, kur esi.
15.10.2015 18:41 |

Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
izteikšu savas domas šeit...Raksta autore, ja jau esi gana ambicioza, iemācies labāk valodu un atrod labāku darbu ārzemēs, kāda jēga dēļ tās naudas bendēt veselību fabrikās? (un pēc tam ar Latvijas "izdevīgo" veselības sistēmu to kārtot) Pēc tam atpakal uz Latviju un atkal pa kapeikām strādāt? Kāda jēga būt patriotei valstī, kur nevar ar labu darbu cilvēks pamata lietas atļauties, normālu mājvietu, mašīnu?
15.10.2015 18:54 |

Reitings 616
Manu mīļo dēļ, kas ir te - tieši tik vienkārši!
15.10.2015 19:02 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Ja draugs nemāk iekrāt, arī lielāku naudu pelnot, neiekrās. Tā ir tāda cilvēku suga, kas būs mīnusos arī tūkstošus pelnot
15.10.2015 20:17 |

Reitings 3871
Sarlote-te es tev noteikti piekriitu.Kaadreiz cilveeks domaa,ja buutu lielaaka maaja, to uztureetu labaakaa kaartiibaa,buutu vairaak vietas,kur izveersties uttBeigaas taa nekaartiiba ir veel lielaaka.Taapat ar naudu-ir cilveeki ,kuri nespeej lielu naudu satureet ,teereet ar galvu.Pareizaak sakot-ja nespeej dziivot ar mazaam summaam,nespees arii ar lielaam!
15.10.2015 20:29 |

Reitings 616
Es arī tam piekrītu, bet viņam tie LV ienākumi nav pārāk patstāvīgi. Visādi mēsli gadās - viņam mašīna salūzt, utml., papildus izdevumi...varbūt tāpēc man ir sajūta, ka viņš nevar taupīgi izlietot to, kas ir. Bet viņš nav cilvēks, kas to nodzertu vai nospēlētu. Ja ir nauda, tad tērē to arī manam priekam - restorāniem, izklaidēm, drēbēm, bet brīžiem nejūt robežu apstāties. Iepriekš viņš ir strādājis dažādās valstīs un iekrājis sev vēlamām lietām. Tāpēc varbūt ir tā, ka LV viņam nemaz nav no kā iekrāt...
16.10.2015 10:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits