Man palīdz: ultraskaņas tīrīšana pie kosmetologa - tā ir salīdzinoši maiga metode, poras netiek spaidītas - dermatologs man teica nespaidīt poras, jo tad tās deformējas un paliek lielākas, likt mālu maskas. No mālu maskām no vienas reizes efekts nav super, bet regulāri tās lietot ir labi ādai, tā tiek arī pabarota ar minerālvielām utt. Labāk pirkt gatavās, tās, kas ādu nesausina, nepirkt tās jauniešiem domātās pretpumpu - tās baigi kaltē, poras paliek platākas ar laiku. Poras paliek platākas no dehidratācijas!
No pirmās reizes pamanāms efekts jau ir no Avene Cleanance K cream-gel - ļoti iesaku, tajā ir augļskābes, ļoti labi izvelk melnos punktus, mitrina, padara ādu gludāku. Lieku dažas reizes nedēļā uz nakti.
Neiesaku mehānisku skrubi, iesaku augļskābju pīlingu. No skrubja poras tiek traumētas.
Poru sašaurināšanai ir krēmi, bet tas ir īslaicīgs kosmētisks efekts, maigi pīlingi ir mans glābiņš - gan nogludina ādu, gan izņem netīrumus, gan mitrina. Bet - man nav sausa āda. Ja tev viņa ir sausa no agresīvas tīrīšanas, ok, nomaini kopšanu uz maigāku, ja nē, tad mani ieteikumi var nederēt.
Vēl - nekāda spirta, neko sausinošu vispār nelietot, maigi attīrīt, lietot mitrinošus krēmus.