Cik pelnam?

Reitings 201
Reģ: 19.06.2012
Meitenes, vai Jūs uzskatāt, ka pelnāt:
* maz
* normāli
* vidēji
* pietiekoši
* ļoti labi ?

Un kādas summas jums šķiet labas?

* līdz 1000eur
* 1000-2000eur
* 2000-3000eur
* 3000- 5000eur
* virs 5000eur ?
23.09.2015 17:05 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Labojums: Es nosodu dzīšanos pēc naudas kā galveno laimes avotu!
23.09.2015 22:38 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
http://Kāpēc Tev šķiet, ka tās, kam ir lielās algas, neprastu būt laimīgas arī pieticīgākos apstākļos?Loti patika sis teikums!
No sevis vareetu pateikt vienu-ja cilveeks nemaak dziivot ar 1000$,tad nemaacees arii ar 10000$ utt.
23.09.2015 22:39 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Atbildi man uz jautājumu- tu strādātu to pašu darbu,bet par 2x mazāku samaksu? Ir milzīga atškirība vai tu strādā dēl naudas,vai tapēc ka tas darbs tev patīk un ir tava dzīve.
23.09.2015 22:42 |

Reitings 3871
Bruno-es noteikti straadaatu to pasu darbu...
23.09.2015 22:49 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
es nenosodu tevi, ka tu pelni daudz. Malacis! Es nosodu dzīšanos pēc naudas un galveno laimes avotu!

Tāda sajūta, ka Tev šķiet, ka tas, ka cilvēkam ir panākumi karjerā, attiecīgi arī liela alga, padara naudu par viņu galveno laimes avotu.
Man nav skaidrs kas cits - kāpēc nepelnīt, ja var pelnīt? Ja cilvēks dara darbu, kas viņam patīk un padodas, kāpēc par to nesaņemt vairāk?
23.09.2015 23:03 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
450eur neto
23.09.2015 23:06 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es strādātu darbu ko daru arī tad, ja man maksātu uz pusi mazāk. Esmu darījusi to pašu, ko daru tagad par algu, kas šeit skaitās nepiedienīga un dvēseli iznīcinoša, par 3, 4 reizes mazāku algu, pat par velti. Un es to turpināšu darīt. Jo tas ir tas, kas man patīk un padodas. Ja man par to, ko es mīlu, maksā vairāk, es tikai priecājos. Alga, tas, manuprāt, ir ļoti daudznozīmīgs vārds. Tas ir mans spēks, laiks, enerģija, izdoma, dvēsele, ko darbā ieguldu. Un laba alga par labi padarītu darbu vairo prieku.
23.09.2015 23:06 |

Reitings 7408
Atbildi man uz jautājumu- tu strādātu to pašu darbu,bet par 2x mazāku samaksu? Ir milzīga atškirība vai tu strādā dēl naudas,vai tapēc ka tas darbs tev patīk un ir tava dzīve.

Tev nav bērnu, vai ne? Man ir. Pirms diviem gadiem es nedomājot būtu piekritusi strādāt to pašu darbu par 2x mazāku algu, man nebija neviena par ko būt atbildīgai, bet darbs man ļoti patīk.

Šobrīd drīzāk korekts ir jautājums, vai es būtu gatava atteikties no brīvā laika, ko pavadu ar savu ģimeni, lai tikai saņemtu vairāk? Viennozīmīgi nē.
23.09.2015 23:07 |

10 gadi
Reitings 123
Reģ: 29.01.2009
Visu diskusiju es neizlasīju, saku uzreiz. Man pietika ar pirmajām lapām un es sapratu, ka liela daļa kosmiešu pelna vismaz 2000-3000€ mēnesī uz rokas (sapņos). Es ticu, ka te noteikti ir tādas meitenes, kas šīs summas tiešām saņem, bet nejau visas. Esat taču reālas.
Es laikam esmu pieskaitāma pie cosmo bomžu kārtas, jo uz rokas saņemu algu ap 600€. Ar vīru kopā mēnesī ienākumi sanāk ap 2000€ ( mana alga+vīram alga ap 1000€, divi dzīvokļi mazpilsētā, izīrēta zeme un zeme, par kuru saņemam LAD maksājumus).
BEEEEET, man pie kājas, tas cik es saņemu. Es droši varu teikt, ka es mīlu savu darbu. Darbs ir samērā prestižs, bet ne pārāk labi atmaksāts (diemžēl). Mēnesi nodzīvot, īpaši neskaitot naudu, var mierīgi, bet iekrājumiem neatliek.
23.09.2015 23:47 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012

Es esmu strādājusi to pašu darbu par 2x mazāku samaksu, un pat vēl mazāku. Darbs man patīk un ir sirdslieta. Šobrīd apmierina gan darba laiks, gan samaksa. Darba laiks ir tāds, kas ļauj man vairak veltīt laika ģimenei. Ja es strādātu vairāk, attiecīgi, arī vairāk saņemtu. Es izvēlos to nedarīt.

Vai es darītu to pašu darbu par 2x mazāku stundas likmi, kā nozarē vidējā...? Nē, būtu apvainojusies par šādu nepiedienīgu piedāvājumu :D
24.09.2015 00:03 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Tāda varbūt neliela atkāpe no tēmas par to jautājumu saistībā ar korelāciju starp gara bagātību un finansu neatkarību.

Man liekas, ka jebkurā dzīves posmā cilvēkam vērtīgi ir apzināties savas prioritātes un nostādīt konkrētus mērķus. Ja kādā dzīves posmā cilvēkam prioritāte jebkādu iemeslu dēļ ir nopelnīt vairāk, es nedomāju, ka kādu drīkst par to nosodīt, tāpat kā arī tos, kuriem nauda un ērtības ir relatīvi mazsvarīgākas par citiem dzīves aspektiem. Saku relatīvi, jo, diemžēl, nedzīvojam tādos platuma grādos un ekonomiskajā sistēmā, kurā ikvienam būtu iespēja piekopt tādu dzīvesveidu, kādu sirds vēlas - vienam malka jāpērk, citam bērns jāapģērbj, citam ir smagi neiekļauties aifonu un MK somu sabiedrībā. Bet tās prioritātes, manuprāt, ir radušās no cilvēka paša pieredzētā, līdz ar to kādu nosodīt vai saukt par garā nabagāku ir nedaudz muļķīgi. Manās acīs cilvēku gara bagātība (vai nabadzība) izpaužas viņa attieksmē pret apkārtējiem, ne maka biezumā vai amatā.

Man ir draudzene, kura savos 20+ sāka strādāt par viesmīli pēkšņi. Sākotnēji strādāja vidēji normālu biroja darbu par zemu samaksu, jo, nu, pa smalko taču. Pēc tam vienā dienā no tā darba aizgāja un iestājās darbā par viesmīli uzņēmumā, kurā nopelna sev ja ne deputātu algu, tad autores algu stabili. Kāpēc? Ne jau lai pēc naudas dzītos, nē. Meitene vēlas līdz 30 gadiem iegūt augstāko izglītību, ceļot, apprecēties, izveidot ģimeni un tad veidot savu biroja karjeru, bet viss tas taču maksā naudu. Citiem liekas kaut kāds greizs plāns, ka mantrause un tā tālāk, bet es gan tā nedomāju. Man liekas, ka cilvēkam vienkārši beidzot ir tapis skaidrs dzīves plāns.

Es arī šo to izmainīju dzīvē šogad, atmetu visus iesāktos projektus, pārvācos pie vecākiem, iestājos augstskolā. Vai, vai, Pārsliņ, kā tad tā, tagad ar trīsciparu skaitli naudiņu dzīvosi un sēdēsi saviem vecākiem uz kakla pārējā laikā - cik es šito neesmu dzirdējusi. Bet man arī ir plāns, man ir iespējas to realizēt, līdz ar to naudas nozīme relatīvi manā dzīvē ir mazinājusies.

Tas, ko es gribu teikti ir, ka ne vienmēr tie, kas saņem mazāk naudiņas, ir mazāk mērķtiecīgi, tāpat arī ne vienmēr tie, kas skrien pēc naudas, par to vien dzīvē domā. Galvenais, lai cilvēks vispār par kaut ko domā, ir tolerants savā attieksmē pret citiem, nav augstprātīgs... Tā ir īstā gara bagātība un tādu cilvēku pietiek gan starp bomžiem, gan starp miljonāriem par laimi. :)
24.09.2015 00:04 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Piekrītu!
24.09.2015 00:12 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Greja, ja jau tik labi pelni, kāpēc nevarēji savam nabaga čalim piešķirt tos nabaga 200 eirikus viesnīcai, lai viņam nenāktos dzīvot dzīvoklī ar kolēģi? :D :D
un ja jau esi tik bagāta, tad kāpēc esi tupa "po žizņi"?
24.09.2015 00:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nu jo parasti tiem,kas izauguši trūcīgis apstāklos,visvairāk gribas sevi apliecinā un arī visvairāk jūsmos par visādiem brendiem un ekskluzīvām lietām,jo jaunībā nekā no tā nebija,kamēr visiem draugiem bija viss,ko vēlas.

Man it kā nekas dzīvē nav trūcis, tomēr patīk ekskluzīvas lietas. Ja cilvēkam patīk priecāties par skaistām lietām un ceļojumiem, tas nav nekāds personības dziļuma rādītājs.
Ir tikai dabiski tiekties pēc izaugsmes, pat..ja tā ir materiāla :)
Šī diskusija man sāka atgādināt bērnības pasakas, kurās bagātais ir ļaunais, bet trūcīgais ir tas vienīgais ar labo sirdi.. :-)
24.09.2015 00:21 |

Reitings 7408
Cukurvāvere, lai labi pelnītu, ne vienmēr ir jābūt baigaijam umņikam. Tie paši online kazino - cik lasu, pietiek ar valodas zināšanām un spēt iekalt, ko apmācībā rāda. Viss - ej strādā. Tas, kāds cilvēks ir "po žizņi", tādā darbā ārā nelien, bet pie lielas centības var dabūt autores minēto algu.
Tāpat zinu vienu programmētāju. Cilvēks no pieprasītajiem un algu saņem 2x lielāku, kā autore. Kamēr tēma par programmēšanu, viņš ir guru. Pamēģini ar viņu parunāt par ko citu :D Pie kam savos 30 viņš joprojām dzīvo pie mammas, jo nav pārliecināts, ka viens pats tiktu galā ar saimniecības lietām. Bet alga ir.
24.09.2015 00:23 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
esi vēl loti jauna un nenobriedusi,ja tiešām uzskati ka kabs ir tikai tas kas maksā lielu naudu.

Palaidu garām tādu citātu!

Ir gadījies nakšņot superlētā viesnīcā, kur veļa sen nav mainīta, uz izlietnes sēz milzu tarakāns, un ekskluzīvais pakalpojums ir puisis ar slotu, kas to tarakānu aizdzen. Ir gadījies nakšņot 5zvaigzņu viesnīcā bez šādām ekstrām.

Nu ir atšķirība. Jaatzīst, ka par tarakānu beigās sanāk jautrākas atmiņas, bet nu... Ir atsevišķas jomas, kur piemaksājot vairāk tomēr ta kvalitāte lietai vai pakalpojumam ir stipri vien baudamāka. Šobrīd ar vīru un mazu bērnu es tarakanviesnīcā neapmestos, tad jau drīzāk izvēletos baudīt atpūtu mājās.

Neviena brīdī neesmu teikusi, ka baudī ar mīļoto saulritu, kas atmirdz Purvciema daudzstāveņu logos nevar būt forši - var. Bet iespēja ik pa laikam to saulrietu pabaudīt citādāk tomēr ir lieta, ko es vēlos arī turpmāk varēt ik pa laikam atļauties.
24.09.2015 00:31 |

Reitings 3871
Man reizeem rodas doma,ka veeleet "VISU savam beernam"-domaaju visu to labaako un daargaako utt(ne taa kaa bija pasiem bija jaasaak dziive...) nemaz nav tik veseliigi.Vareetu pienaakt taads moments beerna dziivee,ka vinam nekad nepietiks...
24.09.2015 00:31 |

Reitings 683
57days- Ir loti naivi domāt,ka vienmēr tas kas būs dārgāks,arī būs kvalitatīvāks. Es piemēram esmu cilvēks,kas visu pirks par maksimāli zemu cenu,jo tādejādi nejūtos neko pārmaksājis un arī ekskluzīvas lietas nesaista jo- kas gan tu var saistīt?! Bet tas nenozīmē ka to nevaru atlauties. Ja man būtu jaizvēlas starp poemēr kvalitatīvu kreklu pa 40 euro un mazāk kvalitatīvu par 15. Pirktu otro,jo vinā justoa daudz ērtāk cenas dēl vien, nevis staigātu loti dārgā kreklā un vislaik domātu ka to naudu varēji iztērēt daudzām citām lietām. Tas tā, piemēram, cerams domu saprati.
24.09.2015 00:46 |

Reitings 7408
kumu, dot bērnam visu dārgāko un izpildīt katru iegribu ir neveselīgi. Apģērbt bērnu kaut cik kvalitatīvās drēbēs, barot ar normālu ēdienu un veicināt interesi par dažādām nodarbēm, vedot uz pulciņiem, tas nav slimi.
Es nesaprotu tos vecākus, kas zīdainīti jau ir saģērbuši brendu drēbēs. Nu nesaprotu. Pašam tam bērnam vēl pamatskolas sākumā ir pie vienas vietas, kādas firmas ir tās drēbes. Bērns vairāk ir priecīgs par džemperīti no e-bay, ja tikai uz tā ir virsū viņa mīļākais multeņu varonis, nekā jaunākās kolekcijas Armani Junior kreklu, jo mammai tas redz liekas glauni.
Tas pats attiecas uz rotaļlietām. Šābrīža bērnu top manta ir tie stickeez no RIMI. Viņi taču maksā gandrīz neko. Kur problēma to iedot bērnam? Cita lieta, kad vecāki uzskata, ka viņa bērns ar tādu lētu plastmasu nespēlēsies un pērk dārgas rotaļlietas.
Tas "visu bērnam!" klasiskajā izpratnē, tas ir slimi. Bet dot bērnam daudz, jo vari iedot, kamēr tas ir saprāta robežās, kāpēc ne?
24.09.2015 00:49 |

Reitings 683
Alexxa- Vini to dara tapēc,ka to prasa statuss. Ja cilvēks ir šovbiznesā, ir sabiedrībā zināms un loti bagāts un pata staigā vienka brendos,būtu mazliet dīvaini,ja savas atvases gērbtu tirgus šmotkās. Tad arī noteikti zinu portālos paradītos raksti ar līdzīgiem virsrakstiem. Bet to dara tikai šovbiznesa cilvēki un protams nevisi. Parastam miljonāram piekrītu ka savas atvases gērbt brendi drēbēed ir pedējā mulkība.
24.09.2015 00:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits