Hallo!!! BĒGĻI

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Brīnos par mieru un ka nav ne vārda par šo tēmu.. meitenes, šodien ir gājiens pret bēgļiem. iesaku nepalikt malā un nedomāt, ka gan jau kāds cits aizies, tāpat jau nekas nemainīsies un tml

https://twitter.com/imigranti_stop/status/640188910925185024

Nepalieciet malā, informējiet draugus, paziņas.. Vai nesaprotat ar ko mums tas draud?! Jo tie nav bēgļi, tie ir pabalstu meklētāji un teroristi-nekārtību cēlāji. Tās ir beigas civilizētas Eiropas pastāvēšanai. Tie ir elles vārti. :'-(

Gribas, lai jūs izvaro uz ielas, jo nenēsājiet galvassegu? Jo esiet mau*as? (viņu uzskatā) Vai lai jūs aplaupa? neviens par to nenesīs atbildību, neviens uz ielas jūs neaizstāvēs. Gribat, lai izvaro jūsu mazo meitiņu vai citus bērnus? Lai kādam nogriež galvu, jo mēs esam neticīgie un viņiem tas ir atļauts? Gribat aizmirst par kleitu un svārciņu valkāšanu uz visiem laikiem? Tie nav cilvēki, ko pie mums sūta.. Es nevēlos, ka man atņem tiesības uz brīvu dzīvi. Jūs to gribat? Nepalieciet malā.. :-(
22.09.2015 16:24 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Cormeum, un es spēju iedomāties, ka ielās būs vairāk šādu te...
22.09.2015 18:23 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Atļaušos publicēt meitenes rakstu, kurš mani uzrunāja.
Šodien biju iegājusi babaju (tā mēs nedzirdot arābiem viņus saucam) veikalā, jo tur un tikai tur var nopirkt Latvijā marinētu siļķi, biezpienu un īstu krējumu. Kad piegāju pie kases maksāt, veikala īpašnieks sāka lamāties, jo pa mazajā televīzoriņā sāka rādīt ziņu sižetu par bēgļiem. Un es parunāju ar viņu par šo tik sāpīgo visiem tēmu. Viņš teica, ka pats kā bēglis ieradies ar sievu, kura gaidīja mazuli un mazu meitiņu uz rokām. Bēga no valsts, kur viņus sita nost, jo tika žēlotas lodes parasto iedzīvotāju iznīcināšanai. Viņa ģimeni pieņēma. Viņš atrada darbu sabiedrisko darbu lauciņā, sakrāja naudu kopā ar saviem radiem, uztaisīja savu biznesiņu, dzīvo te jau daudzus gadus un ir laimīgs, ka viņam ir divas meitas, nevis dēli, kuriem asins vietā būtu uguns. Viņš sauca tagadējos bēgļus par sūda iznireļiem, kas ir pabiras, kuru dēļ tagad cieš arī viņš un viņa ģimene, jo angļi nešķiro - visi, kas ir tumšādaini, ir mēsli, kas izvaro viņu meitas un aplaupa viņus pašus. Viņš teica, ka tie, kas tagad pieprasa savu bēgļu statusu ir rūpīgi apmācīta armija, nemiernieki. Pietiekot ar 2% tādu militāri apmācītu cilvēku, lai sajauktu galvu pārējiem 98% un sākas nemieri. Arābu jaunēkļiem vajag maz. Viņiem apsola darbu, ja viņi tiks valstī, kuru izvēlējušies kūdītāji. bet skarbā patiesība ir tāda, ka tad kad tie jaunēkļi ir tikuši iekšā un dabūjuši to darbu, 80% viņu alga aiziet tiem, kas darbu dod un tā nauda tālāk aiziet nākošo nemiernieku vervēšanai. Sievietēm apsola drošu patvērumu un viņas izģēŗbj bērnus kailus, lai iežēlinātu militāristus, kas cenšas apturēt bēgļus. Neviens eiropietis nesitīs sievieti ar kailu bērnu rokās, jo tas izraisa žēlumu. Viņš lamāja šo plānu iekarot Eiropu un nevis meklēt tajā patvērumu. Tā ir armija - tie nav bēgļi. Tās nav ģimenes, kas bēg. Tie ir vīrieši, kuriem maksā par masu nemieru celšanu. Viņu darbs ir iebiedēt visus, jo bailes ir pats spēcīgākais ierocis. Un šo bandītu dēļ cieš tie, kam patiešām palīdzība ir nepieciešama. Viņiem neviens vairs negrib palīdzēt. Viņus neglābj. Ja viņi tomēr tiek valstī, tad kļūst par savu glābēju vergiem un turpina dzīvot bailēs, tāpat kā tas bija viņu dzimtenē.
Tas viss man ļoti lika aizdomāties par visu situāciju no šāda punkta. Un jā, man palika bail. Tajā visā bija tik daudz loģikas. Es it kā nedzirdēju neko jaunu, bet dzirdēt to no ex-bēgļa mutes bija pavisam savādāk. Un beigās pateiktais - lai Allahs sargā mūs, kad viņu plāns izdosies, jo cietīs visi, lika uzmesties zosādai. Mūsu sarunas laikā aiz manis stāvēja vēl divas sievietes, arābietes. Nokārtām galvām, klusēja. Ne tikai mēs baidāmies, baidās visi. Un man bail domāt, kas ir tas briesmīgais, kas var notikt. Grūti atteikties no savas pārliecības un vēl skaļi tajā atzīties. Ļoti grūti.
22.09.2015 18:26 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Taam kuram interesee fakti/statistika/nummuri iesaku noskatities video zemak. Varbut kaadai ieinteresees.

http://www.vagabomb.com/The-Syrian-Refugee-Crisis-Explained-Perfectly-With-a-Simple-Animation-Video/
22.09.2015 19:00 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Ieraugot tekstu par to mazo puisīti, saprotu, ka kārtējais joks, safabricējums. Viņi bija TURCIJĀ, no tās ar laivu peldēja uz labāku dzīvi - tie nav bēgļi vairs, bet labākas dzīves meklētāji. Viņi nebija vairs kara zonā. Tas puisītis ir kā nelaime, ja godīgi. Uztaisa kā simbolu, kura dēļ daudzi eiropieši ir iežēlināti. Nebrīnītos, ja tiešām šamējais bija izskalots citā vietā un tiešām pārnests uz pludmali skaistākam skatam.

Labi, runāsim godīgi. Latvijā nekas traks nenotiks, bet runa ir par visu Eiropu! Ja kaut vienu valsti pārķer musulmaņi, var izjukt visa ES. Vispār jau viņi varētu braukt, ja CIENĪTU kultūru, kura ir valstī, kurā šie iebrauc, bet mums būs jākalpo viņiem - neģērbties tā, nedarīt to un šo.
22.09.2015 19:12 |

Reitings 263
Reģ: 20.09.2015
Nekāds islāms nedominēs Eiropā, Latvijā! NEKAD! . Latvijai ir sava Satversme un likumi! Tāpat kā citām ES dalībvalstīm. Te ir suverēna vara, un suverēns ir Latvijas pilsonis!
Vienīgais drauds var rasties pārdodot, vai nepārdomāti piešķirot pilsonību citu rasu pārstāvjiem, un naidīgi noskaņotiem cilvēkiem pret Latviju. Protams arī kara draudi , un reāla kara situācija var izjaukt ierasto kārtību, mainīt robežas un varu!

BET

Šis nav tas gadījums , kurš apdraud Latvijas suverenitāti, vai valsts drošību!

Nevajag murgot par kaut kādas pasaules pāreju uz islāmu. Neko viņi te nediktēs.!
Tagad jau visi bļauj, ka pasaule pieder žīdiem :D :D

Mudaki jūs!
22.09.2015 19:13 |

Reitings 2784
L.. Noskaties video! Tas vispar nav par puisiti! Tieshi tika minets, ka tas tika izmantots , kaa "simbols" pamatoti vai nee
22.09.2015 19:15 |

Reitings 2784
L "nav beegli, bet labakas dzives mekleetaji" tiesam noskaties video kuraa tiek izskaidrti shie "labakas dzives mekleetaju" iemesls
22.09.2015 19:17 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Un kā Jūs plānojat apturēt bēgļu krīzi Eiropā?
22.09.2015 19:23 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Kaitina apkārt tās runas, čīkstēšana.
Ar savu čīkstēšanu neko nepanāksiet.
22.09.2015 19:24 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Uz šo visu vajag paskatīties no otras puses & katram pašam pie sevis atbildēt uz jautājumu:

Vai es paliktu Latvijā, ja te sāktos karš vai arī dotos bēgļu gaitās?

Es tikai ceru, ka visi tie bļāvēji, kas ir pret bēgļiem, var 100% apgalvot, liekot roku uz sirds, ka paliktu savā valstī arī kara gadījumā.
22.09.2015 19:25 |

Reitings 2784
Es tikai ceru, ka visi tie bļāvēji, kas ir pret bēgļiem, var 100% apgalvot, liekot roku uz sirds, ka paliktu savā valstī arī kara gadījumā.

Es tieshi to pashu teicu! Ja nedod Dievs lv kkas tads notiktu es atdotu pedejo santimu, lai gimeni araa no turienes dabutu
22.09.2015 19:28 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Interesanti palasīt viedokļus..
Man ir viens jautājums, varbūt kāda var atbildēt- Kas izraisīja tādu pēkšņu bēgļu plūsmu?
22.09.2015 19:29 |

Reitings 2784
Mazinssusurs- labs jautajums! Manis ieliktajaa video ir izskaidrors.
22.09.2015 19:30 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Es tieshi to pashu teicu! Ja nedod Dievs lv kkas tads notiktu es atdotu pedejo santimu, lai gimeni araa no turienes dabutu

Tur jau tā lieta - paskatoties uz tām sejām, tur nav nekādu ģimeņu, nekādu bērnu, kuri darītu visu, lai tiktu prom no kara, kas sagrāvis mājas. Tur ir bari brēcošu, jaunu vīriešu.
22.09.2015 19:33 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Žēl, ka man video uz planšetes never vaļā. Bet bieži sastopos ar cilvēkiem, kuriem ir stingrs viedoklis par bēgļu uzņemšanu/neuzņemšanu, Latvijas atbildību šajā lietā, taču uz jautājumu, kas izraisīja pēkšņu bēgļu plūsmu, nevar atbildēt. Skumji. Tā mediji veido sabiedrības domu.
22.09.2015 19:34 |

Reitings 2784
Tur jau tā lieta - paskatoties uz tām sejām, tur nav nekādu ģimeņu, nekādu bērnu, kuri darītu visu, lai tiktu prom no kara, kas sagrāvis mājas. Tur ir bari brēcošu, jaunu vīriešu.

Nopirtni- kur tu redzu shiis viirieshu brecoshas sejas? Pati esi redzejusi? Vai aviizees vai internetu rakstos kuru nostaja ir pret beegliem? Dzive beglus esi redzejusi?

Es esmu. Redzeju gimenes.

Australiete kura muus veda " viina tuuree" noradija uz vietu kur simtiem gimenes ar berniem gul uz zemes bez ediena, medicinas neko nepieprasot. Gimenes! Ar aciim pashai vaig redzet nevis blaut no taa ko redzi internetaa !

Tumsoniiba
22.09.2015 19:37 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Jūs tak nedomājat, ka visi tie bēgļi tiešām bēg no kara? Tiešām latviešu ziņu portāli ir iezombējuši jums, ka viņi tiešām visi ir kara bēgļi?

Es nesaku, ka nav jāpalīdz tiem, kas tiešām bēg no kara, bet šobrīd situācija ir tāda, ka šo palīdzību izmanto cilvēki no vietām, kur no kara nav ne miņas, tikai no neciliem pabalstiem, kuri, protams ES ir lielāki. Kādēļ tad visi uz Vāciju skrien? Nejau tur ir drošāk no kara, bet gan pabalsti. PABALSTI!

Un par pilsonību runājot, tas nesen tika apspriests - viņiem jau to nevajag, tik jāsapārojas ar mūsu sievietēm, jāliek audzināt viņu bērni un gatavs - mazie Vācijas, Zviedrijas musulmanīši. Nejaus tuvākajos 5 vai 10 gados tas notiks, bet lēnām eiropieši paliks mazākumā. Ja domājat, ka arī 1 radikālis no 100 normāliem cilvēkiem neko neizdarīs, jo ir tikai 1, tad kļūdāties.

Protams, ja sāktos karš, es bēgtu, jo BŪTU KARŠ! Bet te ir pavisam cits stāsts lielākai daļai no tiem, ko laiž tagad Eiropā! Un izceļojošie latvieši nebļauj - laid mani Vācijā, te ir karš, glāb mani, esmu upuris! Nē, mēs labi zinām, kādēļ izbraucam no valsts un to labi zin VISI. Tad lai arī godīgi saka, nevis pie robežām izmet dokumentus, lai nevarētu pierādīt, ka nemaz nav kara bēglis.
22.09.2015 19:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tiešām iesaku noskatīties Cheeky ielikto video, tas atbild uz daudziem jautājumiem!

Neviens nenoliedz, ka starp visiem patvēruma meklētājiem ir daudz pašlabuma meklētāji, kuriem briesmas nedraud, bet tāpēc katras dalībvalsts pienākums ir šos cilvēkus deportēt!!
22.09.2015 19:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Mums ir jādara viss, lai atstātu tos, kuriem tiešām vajag palīdzību un liktu atgriezties mājās tiem, kuriem briesmas nedraud!
22.09.2015 19:40 |

Reitings 85
Reģ: 12.06.2015
karty:
"Kad vajag Latvijai, lai palīdz, tad prasa no ES viss kaut ko. Kaut vai militāri, lai apsargā. Piemēram, gaisa telpā mūs apsargā Francijas lidmašīnas. "
Nato ģenerālis jau cik reizes ir teicis, ka šos tekstus izmanto tikai, lai baidītu cilvēkus, kuriem nav zināšanas par politiku. ES NAV(!) NATO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Latvija var izvēlēties pieņemt 0 bēgļus, kā to dara bagātās arābu valstis, dēļ drošibas iemesliem - Katāra, S-Arābija, Omana, Bahreina, Kuveita, Apvienotie Arābu Emirāti un var arī izstāties pavisam no ES.....bet NATO valstis patrulēs tāpatās.
----
++++ Teddy

----
cheeky*:
"Roku uz sirds- beglus kurus redzeju es bija gimenes. Neviens virietis nebija atstajis nevienu maajaas."

Nevajag runāt muļķības, varbūt tas bija Tavā rajonā....bet Apvienoto Nāciju dati liecina, ka sievietes ir tikai 13% no visiem "bēgļiem":

http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php

----
++++ Principā piekrītu Mincija teiktajam....

"Tie nav cilvēki, kur bēg no kara. Vai tiešam nesaprotat? īstie bēgļi būtu pateicīgi, nevis mestu zemē ēdienu un saņemtu ieročus humānajā palīdzībā. mī un žē, pilni vagoni ar vīriešiem 20-40 gadi, ar iphone un stilīgām drēbēm.. ar šo visu Eiropai beigas. žēl, ka ir cilvēki, kas joprojām nesaprot, ka tas notiek speciāli, tiek iesūtīti islāma teroristi.. un tām ,ka saizistāv bēgļus- jūs nebaidieties tik izvarotas un bezmaz piesistas līdz nāvei un varbūt vēl komplektā apgraizītas? jeb domājiet, ka viņi cienīs mūsu tradīcijas un to, ka mēs sievietes esam līdztiesīgas un neaizskaramas?! šausmas, man bail par sevi un mūsu tautiešiem!"

Man vispār pārsteidz vēlme riskēt ar valsts drošību, šie bēgļi nav salīdzināmi ar latviešu bēģliem. Paskataties cik šogad ir bijuši Islāmistu anti-terrorisma reidu R-Eiropā un cik A-Eiropā. Tur būs arī atbilde.

Šaubos vai cilvēki protestētu, ja šie bēgļi būtu no Polijas vai Igaunijas.

Pilnīgi dažādas kultūras un dzīves uzskati. Es pats mācoties ārzemēs esmu saticis ļoti daudzus šos cilvēkus un starp "džekiem" runājot viņiem baltās sievietes nav gluži "respektējamas".... Man personīgi svarīgi ir, lai manai meitai, mātei, sievai, māsai ir droša nākotne Latvijā un tā man ir prioritāte, nevis kautkādu klaidoņu vēlme padzīvot labāk.

Šiem klaidoņiem, jeb saucamajiem "kara bēgļiem" pat Dānija vairs nav pietiekami laba(jo samazināja no 1000eiro+ pabalsta uz aptuveni 650eiro), pieprasa tagad uz Zviedriju un Somiju. Austrija arī nebija OK, vajadzēja uz Vāciju. Par šo tēmu bija labs citāts Facebookā, viens no maniem paziņām nošēroja:

"Tikko LNT ziņās, kādā mini intervijā, bēglis teica, "Mēs gribam uz Vīni, mēs negribam palikt Ungārijā. Mēs te taisīsim bada streiku kamēr neatvērs robežu"
Es varbūt pārāk daudz no šī visa nesaprotu, bet ko nozīmē - mēs gribam ? Vai tad viņi negrib prom no kara? Sanāk, ka - mēs vairs negribam tikai prom no kara, bet mēs gribam tur kur ir labākā haļava?
Es gribu dzīvot mājā Jūrmalā, nevis dzīvoklī Kadagā, tad sanāk, ka man ir vienkārši jākāpj vilcienā uz Dzintariem un jālaužas pie kāda mājā ?"

(t)
22.09.2015 19:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits