karty:
"Kad vajag Latvijai, lai palīdz, tad prasa no ES viss kaut ko. Kaut vai militāri, lai apsargā. Piemēram, gaisa telpā mūs apsargā Francijas lidmašīnas. "
Nato ģenerālis jau cik reizes ir teicis, ka šos tekstus izmanto tikai, lai baidītu cilvēkus, kuriem nav zināšanas par politiku. ES NAV(!) NATO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Latvija var izvēlēties pieņemt 0 bēgļus, kā to dara bagātās arābu valstis, dēļ drošibas iemesliem - Katāra, S-Arābija, Omana, Bahreina, Kuveita, Apvienotie Arābu Emirāti un var arī izstāties pavisam no ES.....bet NATO valstis patrulēs tāpatās.
----
++++ Teddy
----
cheeky*:
"Roku uz sirds- beglus kurus redzeju es bija gimenes. Neviens virietis nebija atstajis nevienu maajaas."
Nevajag runāt muļķības, varbūt tas bija Tavā rajonā....bet Apvienoto Nāciju dati liecina, ka sievietes ir tikai 13% no visiem "bēgļiem":
http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php
----
++++ Principā piekrītu Mincija teiktajam....
"Tie nav cilvēki, kur bēg no kara. Vai tiešam nesaprotat? īstie bēgļi būtu pateicīgi, nevis mestu zemē ēdienu un saņemtu ieročus humānajā palīdzībā. mī un žē, pilni vagoni ar vīriešiem 20-40 gadi, ar iphone un stilīgām drēbēm.. ar šo visu Eiropai beigas. žēl, ka ir cilvēki, kas joprojām nesaprot, ka tas notiek speciāli, tiek iesūtīti islāma teroristi.. un tām ,ka saizistāv bēgļus- jūs nebaidieties tik izvarotas un bezmaz piesistas līdz nāvei un varbūt vēl komplektā apgraizītas? jeb domājiet, ka viņi cienīs mūsu tradīcijas un to, ka mēs sievietes esam līdztiesīgas un neaizskaramas?! šausmas, man bail par sevi un mūsu tautiešiem!"
Man vispār pārsteidz vēlme riskēt ar valsts drošību, šie bēgļi nav salīdzināmi ar latviešu bēģliem. Paskataties cik šogad ir bijuši Islāmistu anti-terrorisma reidu R-Eiropā un cik A-Eiropā. Tur būs arī atbilde.
Šaubos vai cilvēki protestētu, ja šie bēgļi būtu no Polijas vai Igaunijas.
Pilnīgi dažādas kultūras un dzīves uzskati. Es pats mācoties ārzemēs esmu saticis ļoti daudzus šos cilvēkus un starp "džekiem" runājot viņiem baltās sievietes nav gluži "respektējamas".... Man personīgi svarīgi ir, lai manai meitai, mātei, sievai, māsai ir droša nākotne Latvijā un tā man ir prioritāte, nevis kautkādu klaidoņu vēlme padzīvot labāk.
Šiem klaidoņiem, jeb saucamajiem "kara bēgļiem" pat Dānija vairs nav pietiekami laba(jo samazināja no 1000eiro+ pabalsta uz aptuveni 650eiro), pieprasa tagad uz Zviedriju un Somiju. Austrija arī nebija OK, vajadzēja uz Vāciju. Par šo tēmu bija labs citāts Facebookā, viens no maniem paziņām nošēroja:
"Tikko LNT ziņās, kādā mini intervijā, bēglis teica, "Mēs gribam uz Vīni, mēs negribam palikt Ungārijā. Mēs te taisīsim bada streiku kamēr neatvērs robežu"
Es varbūt pārāk daudz no šī visa nesaprotu, bet ko nozīmē - mēs gribam ? Vai tad viņi negrib prom no kara? Sanāk, ka - mēs vairs negribam tikai prom no kara, bet mēs gribam tur kur ir labākā haļava?
Es gribu dzīvot mājā Jūrmalā, nevis dzīvoklī Kadagā, tad sanāk, ka man ir vienkārši jākāpj vilcienā uz Dzintariem un jālaužas pie kāda mājā ?"
(t)