Pārtikas izdevumi VIENAI personai (sievietei)

Reitings 137
Reģ: 07.10.2014
Tēma neoriģināla un ne vienu reizi vien šeit jau apmuļļāta, bet gribētos šoreiz konkrētību. Cik tērējat pārtikā sev vienai? Vieglāk atbildēt būs tām, kuras dzīvo vienas, bet varbūt arī attiecībās esošās šo summu zina.

Diskusiju veidoju ar mērķi samazināt pārtikai iztērēto summu, lai vairāk paliktu citām tēriņu pozīcijām/ iekrājumiem. Šobrīd tērēju, daudz nepiedomājot, atlaižu katalogos neieskatos, visbiežāk apmeklētais veikals - Rimi. Garšo augļi, konditorejas izstrādājumi un alus. Tērēju ap 170- 190 eiro, gribētu šo summu samazināt līdz 100- 120. Kā man būt?
21.09.2015 13:45 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Man sanāk paliela summa ņemot vērā,ka esmu viena.Būtībā,ja nevazātos pa restorāniem,summa būtu krietni mazāka.Ēdu praktiski daudz dārzeņu,griķus,rīsus,augļus utt,alkoholu lietoju ļoti reti.Uz snackiem arī dažreiz aiziet mazliet par daudz.Ieskaties tajos katalogos,noteikti,jo bieži vien sanāk diez gan labi ietaupīt (bet arī ne vienmēr).
21.09.2015 22:26 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
+/- 300eur mēnesī!
21.09.2015 23:09 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Uz šo brīdi ir 57 pārtikai mājās, 45 ir ēšana ārpus mājas, ieskaitot nevajadzīgas kafijas, ūdens pudeles utt. Tā kā kādi 120-130 aiziet. Esam divi, bet pārtiku mājās rēķinu kā uz sevi, kad es pērku, jo citreiz es, citreiz viņš, kā arī mēs kojās praktiski esam, lai tikai pārgulētu un viss. Daudz ēdam paši par sevi un es edu daudz ko, ko viņš neēd.
21.09.2015 23:17 |

Reitings 42
Reģ: 17.09.2015
Ja iet baigā ekonomija - ieteiktu arī veikalu nomainīt. Rimi vidēji cenas ir augstākas kā Maximā, sākot ar 0.02-0.20 eiro par preci/kg un vairāk.
Piemēra pēc - cik esmu novērojusi cūkgaļas kakla karbonāde uz atlaidēm Rimi un Maximā atškiras aptuveni par 0.20 eiro. Ja jāiepērkās tā pamatīgāk iespējams ieekonomēt no 1-5 eiro un vairāk.
No galvas cenas neatceros, un slinkums tagad meklēt salīdzinājumus, bet tie, kas seko līdzi akciju avīzītēm abos veikalos - domāju, man piekritīs - ja abos veikalos ir atlaide uz vienu un to pašu preci - tad Maximā cena parasti ir mazliet mazāka. Bet nu tas tā - zinu cilvēkus, kas principiāli iepērkas tikai kaut kādā vienā veikalā un zinu tādus, kas iepērkas pārsvarā tikai tirgū, bet ne visiem tas ir pieejams.
Bet domāju vienmēr var paskaitīt uz ko tiek tērēta nauda un izdomāt kur ieekonomēt un no kā vispār atteikties vai atteikties uz laiku.
Veiksmi! ;-)
22.09.2015 08:14 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tās ir tikai iedomas, ka šādu veidu tirdzniecības tīklos preču cenas vienā vai otrā ir augstākas, preču groza cena visos ir vienāda.
22.09.2015 08:18 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es ar nākammēnes paskaitīšu, tik nezinu, cik objektīvi būs rezultāti, jo gan jau gribēsies vairāk ietaupīt un padomāšu, ko pirkšu :D :)

Par tiem veikaliem piekrītu - ir, protams, šis tas lētāks arī citviet, bet maximā iepirkties ir izdevīgāk un liela daļa produktu arī viena un tā pati, tiesa, ja netālu no mājām tikai viens veikals, tad jau īsti nav citas izvēles! :)

Grāfiene, es ar nezinu, vai kinderola + divi lāsēni dienā ir tik ļoti bērnam nepieciešami. Drīzāk jau nē
:-|
22.09.2015 08:21 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Man ir ļoti daudz. Bail pat skaitīt, tāpēc summu nezinu :-D Neesmu no tām, kas ēd, lai būtu paēdušas, esmu diezgan atkarīga no ēdiena un bieži gribu tieši to, kas tobrīd sakārojas. Daudz ēdu ārpus mājām, nekādas 1x nedēļā iepirkšanās nesanāk, jo tāpat nevaru pēc tam bez našķiem izdzīvot. Nu tā apmēram... Mēģinu ik pa laikam sevi kaut cik ierobežot, bet summa tāpat noteikti ir lielāka kā vairums šeit nosaukto.

Autorei iesaku konditorejas izstrādājumus gatavot pašai, lai gan tā pati Martiņa Beķereja Rīgā nu galīgi nav dārga..

Vispār man liekas, ka, vienai dzīvojot, nav lētāk konditoreju cept. Ja nu kūku ko paņemt līdzi ciemos, bet citādi sev pašai tik mazos apjomos vispār daudz ko ir neizdevīgi gatavot. Ja vajag 1 olu receptei, tāpat jāpērk 6-10, ja vajag 100ml piena, tāpat jāpērk vesela paka. 40g sviesta - atkal vesela 200g paka, kas virs eur maksā un sviests jau neglabājas pusgadu. Es gatavoju samērā reti, tāpēc tos atlikumus parasti nepaspēju iztērēt, pirms tie sabojājas.
27.09.2015 08:27 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mums uz diviem aiziet 400-500 eur/mēnesī, bet atbalstām vietējos ražotājus, iepērkos arī vietējā zemnieku tirdziņā, kur viss, protams, ir daudz dārgāks kā veikalos, bet vismaz zinu, kas tas ir un no kā sastāv. Man pie darba ir dārzeņu veikaliņš, kurā arī regulāri iepērkos, lai arī dārzeņi tur ir krietni dārgāki kā tajā pašā rimi, bet plašā izvēlē un vienmēr ļoti svaigi, jo piegādās tos katru rītu. Ja rēķinām par vienu personu, tad man tie būtu vismaz 250 eur, jo ap 100 eur aiziet pusdienām darbā.
27.09.2015 08:44 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Varētu būt ap 200€. Pati principā vispār ēst negatavoju, ēdu ārpus mājas vai pērku jau gatavu ēdienu.
21.09.2015 17:24
kur tu perc vegetaro partiku vuemer un kur pusdieno?
02.12.2015 14:08 |

Reitings 177
Reģ: 28.10.2015
Ja neskaita ēšanu ārpus mājas, tad kādi max 200-250 eur uz diviem.

Kad biju viena, varēju ēst griķus ar plikiem salātiem, vai arī apēst vakariņās lielu salātu bļodu un man pietika. Tagad jācep gaļa, jāgatavo vairāk un dažādoti.

++Varēju agrāk uzvārīt skābeņu zupu, kas sastāvēja no skābenēm, burkāniem un kartupeļiem un ēst 3-4 dienas. Vai brokastīs viena ola un viena ķelmēnu maizes šķēle. Vēl man dikti garšoja bukstiņputra, to arī brīvdienās reizēm vārīju.
Tagad ir vairāk gaļas, gaļai jābūt gandrīz katru dienu. Cenšos ēst samērā veselīgi. Ja ir gaļa, tad klāt salāti, dārzeņi. Šobrīd svaigu dārzeņu ēšana vien jau visu sadārdzina.

Vēl ko mēs darām - iepērkam tirgū gaļu uz 2 ned., sagatavojam porciju lielumos un liekam saldētavā. Krietni lētāk, katru dienu nav jādomā par iešanu uz veikalu.
Iepērkamies piemājas Rimi un tirgū (vasarā it īpaši).
02.12.2015 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits