Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīksti pufīgi speķu pīrādziņi!

 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Sveiciens visiem cosmo! Šodien ņemos pa virtuvi un izdomāju savam vīrietim uzcept garšīgos speķa pīrādziņus.
Skatījos internetā tik daudz tās receptes,ka galva jūk meklējot labāko recepti..! :-O:-P
Tāpēc iedomājos varbūt kāda pavārīte vai vienkārši tā kura labi gatavo man varētu pačukstēt kā uztaisīt pēc iespējas mīkstākus un pufīgākus speķa pīrādziņus!
Būtu vsp feini ja varētu palūgt receptīti..(l):-)
11.09.2015 20:01 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Vakar tieši manējais pasūtīja pīrādziņus..tā arī nedacepu. Var likt cepamo pulveri klāt. Man liekas, ka tas varētu līdzēt. Un pašai mīklai jābūt "pufīgai".
Saule veicina D vitamīna izstrādi, ne B. Šis ne pa ķeksi, bet nu tu sapratīsi, parko ir runa :D
11.09.2015 20:10 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Hmm..nu jā tikai jāzin tās proporcijas pareizi..!
Unique labi ka ievēroji! Paldies! :)) Bišķiņ sajaucu vitamīnus! (s):-D;-)
11.09.2015 20:15 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Ar to gan nemācēšu palīdzēt. Cerēju, ka kāda jau būs padalījusies ar receptīti, jo man pašai nav vēl atrasta īstā un vienīgā :)
Es tik gāju pačekot Tavu profila bildi un iekrita acīs :D - ļoti skaista meitene. Ja tā esi Tu, tad komplimenti no manis :)
11.09.2015 20:18 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Nu cerēsim ka kāda nepaskoposies un iedos to brīnum recepti! :)
Esmu esmu es..Nepatīk slēpties! (l):-P:-P
11.09.2015 20:23 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
11.09.2015 20:26 |
 
Reitings 819
Reģ: 21.02.2015
es vnm taisu šo...

sanāk gardi.. (l)
http://receptes.tvnet.lv/receptes/atra-rauga-mikla/
11.09.2015 20:29 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Marri šī jau skaitās gatavā?
Es domāju ka tādu nekur nevarēšu iegādāties jo esmu īrijā! (t):'-(:-P
11.09.2015 20:30 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Paldies Šēka! (l)
Un kā tur ar to raugu? Man mājās pašlaik ir viena paciņa raugs 7 g ..ar to pietiktu uz tām visām proporcijām? :-)
11.09.2015 20:34 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Marīī mīļš paldies par receptīti! (l)
11.09.2015 20:36 |
 
Reitings 819
Reģ: 21.02.2015
sausais vai parastais?

parasto es izmantoju 1/2 pacinu uz 500 g miltu :)
par sauso nezinu isti kadas vinam attiecibas pret parasto.
11.09.2015 20:46 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Šēka man ir sausais! :-/
11.09.2015 20:53 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mīklu parasti taisu uz acumēru, tāpēc propoctijas nepateikšu, bet, lai pīrādziņi būtu pufīgi, pats pats svarīgākais ir pēc pīrādziņu sataisīšanas tos nolikt siltā vietā uz minūtēm 20-30, lai pīrādziņi jau uzrūgst uz pannas un tikai tad likt cepeškrāsnī cepties.
Lielākā problēma jau ir tā, ka, taisot pīrādziņus, rauga mīkla tiek saplacināta, ja uzreiz pīrādziņus liek cepties, tad mīkla tā arī nepaspēj atkārtoti uzrūgt.
Vēl mīklu mīkstāku/pufīgāku padarīs kefīrs piena vietā.
11.09.2015 21:03 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Freya liels liels paldies! Ļoti noderēja Tavs info! (l) Man ir svarīgs katrs sīkumiņš kad vēlos ko pagatavot! :-)
11.09.2015 21:15 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Vēl aktuāli vai jau izdevās ? :)
Man ir divas labas receptes, pēc kurām izdodas lieliski pīrādziņi un pēc atdzišanas joprojām ir mīksti.
Līdz nokļuvu līdz gala receptei, daudzas lietas izmēģināju un internetā padomus salasījos.
Lai būtu mīksti, sastāvā izmanto arī taukus, jaucot ar sviestu vai vienus pašus.
Ja vēl vajadzīgs, nedēļas nogalē kādā brīdi varu pārrakstīt šeit.
12.09.2015 00:10 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
gazele, ja ne autorei, tad man noteikti noderēs :)
12.09.2015 00:22 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
labi, domājams rīt būs :)
12.09.2015 00:24 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Ar nelielu nokavēšanos ierakstos. Man vecmodīgi receptes ar roku sarakstītas, tagad pārrakstu datorā.

Pirmā recepte laikam no interneta dzīlēm, nedaudz pielāgota.
Otrā recepte ir no grāmatas "Mūsu Mantojums" Signe Meirāne.
*
Sastāvdaļas: ( daudzums pietiks kārtīgai klasiskajai pīrādziņu bļodai un no pēdējās daļas parasti pagatavoju arī kādas smalkmaizītes )
- 800 g kviešu milti ( +/- orientējoši )
- 35 g svaigais raugs
- 500 ml piens
- 125 g cukurs
- 1/2 ed.k. sāls
- 2 gab. olas ( izvēlos bio olas, un olas no vistām, kuras barotas ar kukurūzu būt vairāk tāds dzeltens skaists tonītis)
-80 g tauki ( var arī 40 g tauki + 40 g sviests, ir kuri izmanto margarīnu, bet ar taukiem gatavojot pīrādziņi būs pufīgi un mīksti arī atdziestot)
- 30 g majonēze vai kārtīgs krējums ar labu procentu
Pildījumam
- 200 g šķiņķis ( skatoties kas būs ēdāji, savējiem ar spēķi, šķiņķi, piemēram, prāgas gaumē)
- sīpols 50 g lielumā
- melnie pipari
- sāls
- pētersīļi ( nedaudz, tādam svaigumiņas un garšas niansei man patīk, bet tas gaumes jautājums)
- ola pīrādziņu ieziešanai

Gatavo:
Lielā bļodā saberž raugu ar 2 ēd.k. cukura, 3 ēd.k. miltu un aplej ar 100 ml remdena piena. Izmaisa un noliek siltā vietā rūgt.
Kamēr ieraugs rūgst. (~20 min varētu būt) Olas saputo ar atlikušo ckuru. Taukus (ja taisa kopā ar sviestu, tad kopā) izkausē. Kaltiņā mēreni uzsilda atlikušo pienu un tam pievieno izkausēto masu., arī pievieno saputotās olas, sāli, majonēzi un kārīgi izmaisa.
Kad ierags uzrūdzis, tam pievieno katliņa sastāvu, izmaisa un var likt klāt miltus. Kādus 4 kausiņus izsijājot liek klāt uzreiz un izmīca. Tālāk miltus liek klāt pēc sajūtas, lei veidojas ne pārāk stingra mīkla, mīca mīklu līdz tā atlec no rokām. Gatavu mīklu apsedz ar dvielīti un liek siltā vietā, kur nav caurvējš. 1 h (var drošibai1,5 h ierēķināt) laikā mīklā būs gatava.

Pildījumam sagriež šķiņķi, sīpolus, pieber piparus, ja šķiņķis jau tāpat nav sāļš, tad pievieno arī sāli, un sakapātu svaigu pētersīli.

Kad viss sagatavots, galda virsmu nosijā ar miltiem, ņem daļu no mīklas un izveltnē kādu 3 mm biezumā, veltnē no abām pusēm. Ar kādu formiņu, glāzi, pēc vēlamā lieluma izspiež caurumiņus - aplīšus, vidū liek pildījumu, malas aizspiež nedaudz ielokot un veido mēness formu. Pīrāgus liek uz paplātes ar šuvi uz leju un ievēro starp pīrāgiem atstarpi. Ar otiņu pārziež pīrāgus ar sakultu olu. Cep 180 grādos vaktējot līdz pīrāgi brūni. Parasti pildījums beidzas un mīkla vēl ir, tad taisu kādas bulciņas, piemēram, ar magonēm vai riekstiem,

Pēc šīs receptes arī no pilgraudu miltiem pīrāgi sanāk mīksti.

Otra būs šodien vai rīt :)
13.09.2015 22:59 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Otra recepte no "Mūsu Mantojums", kādas jaukas sievietes recepte

Sarstāvdaļas:

rauga atdzīvīšanai:
-50 g svaiga rauga
- 1/2 ēd.k. cukura
- 1/4 ēd.k miltu
- 1 tēj.k. silta ūdens

Mīklai:
- 400 g piena
- 25 g cukura
- 500 g augstākā labuma kviešu milti
- 60 g saulespuķu vai rapšu eļļās bez aromāta ( kad es mēģinināju šo recepti, izmantoju olīveļļu, jo mūsmājās tiek izmantota tikai mūsu pašu eļļā, un arī der )
-šķipsniņa sāls

Pildījumam:
- 600 - 800 g žāvētas, cauraugušas cūkgaļas, sagriezta mazos gabaliņos
- neliels sīpols smalki sakapāts
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipar pēc garšas

Pārsmērēšanai:
- 1 ola
-2 ēd.k. piena

Gatavošana:

Bļodā liek raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisa. Liek siltā vietā - vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī - lai raugs atdzīojas. Atkarībā no tā cik silts, tas prasa 10 - 25 min.

Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā uzsilda pienu un cukuru. Uz galda uzklāj avīzi vai cepamo papīru un izsijā miltus.
Bļodā lej pienu, pieber sāli, pusi izsijātu miltu un ar koka karoti samaisa. Liek klāt raugu un iemaisa. Piebr vēl milts un atkal samaisa.

Pēctam diezgan aktīvi mīca mīklu ar rokām. Liek miltus klāt pa saujai un kārtīgi iemīca. Kad mīkla ir vijīga un iejaukti ir aptuveni 450 -480 g miltu, pielej eļļu un iemīca mīklā. Tas jādara salīdzinoši aktīvi un apmēram 5-8 minūtes, cilājot mīklu uz augšu un leju. Mīkla būs ļoti vijīga.

Izveido no mīklas bumbu, liek bļodā, uzkāj dvieli un liek rūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas. Ja raugs ir labs un mīkla pareizi izmīcīta , tā var zrūgt pat 30 minūšu laikā. Ja rags nav svaigs, tad rūgšanas process prasa aptuveni 1,5 - 2 h.

Gatavo pildījumu. Bļodā sajau gaļu, sīpolus, sāli un piparus.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu un liek krāsnī pannu, lai tā sasilst. Kad tā sailusi, izņem ārā un iesmērē ar žāvētas ckas ādiņas speķa pusi., vai cepampapīrs.

Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzber salīdzinoši daudz miltu un paņempusi pusi vai trešdaļu mīklas un apviļā to miltos.

Izrullē mīklu un veido pīrādziņus.

lai labi garšo :)
14.09.2015 00:31 |
 
Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Gazele mīļš Tev paldies! No Tevis kārtīga informācija! (l)(l) un
17.09.2015 01:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits