Pēc skata "visa brendos"

Reitings 37
Reģ: 02.03.2014
Šī nav nekāda troļļu vai joku tēma.
Man ir jautājums - kas tieši liek izskatīties turīgam? Ir sievietes, kuras izskatās pēc skata ļoti smalkas, dārgi ģērbtas. Man ir viena pazīstama sieviete, zinu, ka arī viņa var atļauties nopirkt somiņu par 400 un vairāk eiro. Es viņai tā arī pajautāju kur viņa šo somu iegādājusies, jo biju pilnīgā pārliecībā, ka tā soma ir oriģināls, varbūt kaut kur ārzemēs pirkta. Viņa man atbildēja, ka nopirkusi Turcijā fake somu. Es nekad nepateiktu, ka fake, jo viņas koptēlā tā iederējās ļoti labi, tā dabiski. Man secinājums bija - viņa var pirkt pakaļdarinājumus, bet uz viņas fona tas vienalga izskatīsies kā oriģināls.
Tai pat laikā, uz ielas vai tramvajā redzi nošņurkušu sievieti, kurai plecā LV soma un uzreiz ir skaidrs, ka tā ir fake no Centrāltirgus.
Tāpat ir zināma meitene, kas strādā vidēji pelnošā amatā, nelienu protams makā, bet ir skaidri saprotams, ka Labutēnu, Diora somas viņa nevar atļauties katru nedēļu un katru mēnesi.
Kas kopsummā rada šo turīgā cilvēka iespaidu?
11.09.2015 19:44 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Izlasīju visas 12 lapas.

Sākšu ar to, ko es saprotu no tēmas:
* Ja nav sajēgas, ka dārgāks ne vienmēr ir vislabākais šajā gadījumā, tad, pat iztērējot visus dzīves ietaupījumus, lai nopirktu tās drēbes, beigās tāpat izskatīsies prasti.
* Moderns ir tas, ko par tādu atzīst īsti modes eksperti, nevis tas, ar ko piebāž mūsu veikalus. Lai atrastu kaut ko labu, šeit tas aizņem laiku.
* Jāsāk ir ar stāju un gaitu. Jā, jā, to pašu vecmāmiņu nodriskāto "Zodu taisni, plecus atpakļ un bez kūkuma uz muguras". Uz sievieti, kas iet kā govs, atskatīsies tikai, lai pasmietos.
* Sieviete, kas neprot labas uzmanības pamatus, labu kleitu var pārvērst par lupatu acu mirklī.
* Diemžēl nostāšos tajā pusē, kas saka, ka lielākoties lētas drēbes lēti arī izskatās. Ja tomēr izdodas atrast kaut ko par kapeikām, bet labu, diemžēl pieredze rāda, ka pavisam lētās ķīniešu un poļu drēbes tomēr deformējas ātrāk, ātrāk izbalē, audums saveļas vai izdilst. Nevaru noliegt, ka esmu pati pirkusi drēbes tādos veikalos kā NewYorker vai Meta. Pirmajā dienā izskatās labi, pēc tam - atkarīgs no lietošanas intensitātes, tāpēc neteikšu dienās vai mēnešos, bet lielākoties pēc kādas 3-5 mazgāšanas tas apģērba gabals jau atgādina grīdas lupatu. Lēta trikiotāža tā dara. Pat tad, ja par to samaksājat tūkstošus.
* Brenda XXX bises un YYY kreklu izceļ nevis valkātāji, bet dzeltenā prese. Ja pats valkātājs ar to lielās, tātad nekā cita ar ko lielīties viņam nav. Par drēbēm nav jārunā, ja vien saruna nav ar stila konsultantu. Tās ir jāvalkā.
* Nav būtiski kāds brends tas ir. Ja tas nav valkātāja augumam piemērots, nav svarīgi, ka dārgs. Tāpat izskatīsies pretīgi.
* Nevajag taisīt no sevis papagaili. Vienmēr jāatcerās, ka komplektā nevajag kombinēt vairāk par 3 krāsām un, ja kaut kas ir puķains/rakstains/svītrains, tad visam pārējam noteikti jābūt vienā krāsā. Nu, kurai gaumīgi ģērbtai sievietei ir mugurā visas varavīksnes krāsas vienlaicīgi, pie kam blūze puķaina, bikses pumpainas, kurpes ar fliteriem un matos puse botāniskā dārza? Varbūt katrs elements par sevi viņai arī ir izmaksājis LV vidējo mēneša algu kā minimums, bet kopā tas izskatās lētāk par lētu.
* Somām un kurpēm ir jābūt saskaņotām.

Rezumējot - kad iemācīsies uzvedības un apģērba etiķetes pamatus, nebūs jautājumu, kā izskatīties tā vai šitā.
15.09.2015 12:11 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Izlasīju Alexxa komentāru un gribēju papildināt:
Nav jēgas arī izdot vairākus simtus apavos, ja nejēdz regulāri nospodrināt tos :D
15.09.2015 12:14 |

Reitings 7408
cormeum, ja Tev šķiet, ka te kāda pati par to neiedomāsies, varbūt man drošības pēc piemest klāt, ka ne tikai drēbēm, bet visam, kas mugurā, jābūt tīram un sakoptam? Mazums, kāda neiedomāsies, ja mēs nepateiksim... :D
15.09.2015 12:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Alexxa, ir nereti redzēti skati, ka meitene kā odziņa, bet tās kurpes... :)
15.09.2015 12:23 |

Reitings 498
Reģ: 04.02.2015
Oj, oj, oj kādas Mums te ekspertes visas.
a man patīk izskatīties , kā es izskatos. Ja visi būtu vienādi, tad tak vairs nebūtu interesanti. 8-)
15.09.2015 13:57 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
a man patīk izskatīties , kā es izskatos.

Bet lieliski!

Problēmas autorei, savukārt, NEpatīk, kā viņa izskatas (ja jau vēlas izskatīties vismaz tikpat dārgi, kā paziņa ar Turcijas feiko somiņu). Tad nu neatliek nekas cits, kā prasīt ekspertēm.
15.09.2015 14:04 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Autorei gan dzive sarezgijumi.
preceta, bet iemilejusies cita, un izradas tam citam pieklibo higena un papildus tam neizdodas izskatities turigai :-O:-D beidz krapt, varbut tas palidzes :D
15.09.2015 14:13 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
preceta, bet iemilejusies cita, un izradas tam citam pieklibo higena un papildus tam neizdodas izskatities turigai

+1 :-D
15.09.2015 14:16 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
preceta, bet iemilejusies cita, un izradas tam citam pieklibo higena un papildus tam neizdodas izskatities turigai

+ labs novērojums :-D
15.09.2015 14:20 |

Reitings 630
Reģ: 11.07.2009
preceta, bet iemilejusies cita, un izradas tam citam pieklibo higena un papildus tam neizdodas izskatities turigai beidz krapt, varbut tas palidzes

ahaha+++
15.09.2015 14:22 |

Reitings 17280
Nezināju, ka krāpšanas atmešana automātiski uzlabo stila izjūtu ;)
15.09.2015 14:32 |

Reitings 630
Reģ: 11.07.2009
57days, nezināju, ka nesaproti prastus uzbraucienus, lai vienkarši kāds aizvērtos ar stulbām tēmam.
15.09.2015 14:34 |

Reitings 17280
Citas tēmas neesmu lasījusi, šī konkrētā tēma kā tāda nav nemaz tik stulba - stulbā daļa parādījās taja lappusē, kur krāniņu (somiņu) mērīšanās un 6 tramvaja piesaukšana. Ta jau ir, ar originālo Gucci brauc tikai 11. tramvajā, sestajā - nekad!

Visādi citādi, sarunas par kvalitatīvu apgērbu ir OK. Man pašai arī ir liela sāpe, ka apgērbs, kurs patīk un piestāv, pēc dažām mazgāšanas reizēm sāk izskatīties draņķīgi...
15.09.2015 14:38 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Nezināju, ka krāpšanas atmešana automātiski uzlabo stila izjūtu

Tas tak nebija domats nopietni ;) Un te nejauta par stila izjutu, bet radit turiguma iespaidu
15.09.2015 14:41 |

Reitings 7408
Ta jau ir, ar originālo Gucci brauc tikai 11. tramvajā, sestajā - nekad!

15.09.2015 15:00 |

Reitings 125
Reģ: 03.03.2010
man arī kvalitatīvas & modīgas drēbes ir ļoti aktuāla tēma - kur tādas iegādājaties?

man piemēram patīk Massimo Dutti, Ivo Nikkolo cenu/kvalitātes attiecība, bet ne vienmēr tur ir tas, ko sirds kāro. kur jūs pirktu kvalitatīvu baltu blūzi vai biezāka auduma kleitu (kas pēc trešās mazgāšanas neapveltos) vai vilnas auduma uzvalktipa bikses?

biežāk kā gribētos sanāk nopirkt sliktākas kvalitātes drēbes, jo lielāko daļu brendus īsti nevaru atļauties (& pat ja varētu - bieži to apģērbi nav pa manai gaumei, jo patīk tīras līnijas, neitrālas krāsas: balts, melns, pelēks, camel).
15.09.2015 15:00 |

Reitings 125
Reģ: 03.03.2010
Ivo Nikkolo man patīk kvalitāte - cenas mazāk
15.09.2015 15:03 |

Reitings 17280
Es esmu nolēmusi sākt šūt - man nekas nav īsti uz auguma, un ne-uzauguma apģērbi apnikuši. Nesen pāris veikalos uzmērīju kādas 6-7 lietišķā paskata kleitas - vai nu augša karājas, vai pēcpuse nelien iekšā.... Nenopirku, attiecīgi, nevienu. Vazājos apkārt džinsās (tām ir elastāns, tās der) un neizskatos dārgi :(
15.09.2015 15:28 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
o bože (t)
15.09.2015 15:38 |

Reitings 553
Reģ: 29.01.2009
Man radaas jautajums- kur juus pashas iepeerkaties?
Kur tad ir taas labaas dreebes?

es pati visbiezhak ieperkos ZARA un Mango.. neteikshu ka cena/kvalitaate tur atbilst, reizem bikseem kraasa nomazgajas aatrak ka gribetos, bet tomer, neteikshu ka tur ir ljoti leeti. meetelis 130eur - pietiekami augsta cena, lai visi nenopirktu. veel retu reizi - massimo dutti - tur reizeem cena liekas neadvakaata, jo ipashi tapec, ka massimo dutti bluuze man stav skapii ne reizi neuzvilkta :))))

vai tiesham visas sheit var atljauties bluuzes pirkt sakot no 50 eur? :)) un ja jaa - kur peerkat? vai arii pa labo kvalitati runaa tas kuru miljaakais veikals ir lindex un reserved, nemaz nezinot cik ilgi kalpo tommy hilfigher bikses? :)))
15.09.2015 22:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!