Pēc skata "visa brendos"

Reitings 37
Reģ: 02.03.2014
Šī nav nekāda troļļu vai joku tēma.
Man ir jautājums - kas tieši liek izskatīties turīgam? Ir sievietes, kuras izskatās pēc skata ļoti smalkas, dārgi ģērbtas. Man ir viena pazīstama sieviete, zinu, ka arī viņa var atļauties nopirkt somiņu par 400 un vairāk eiro. Es viņai tā arī pajautāju kur viņa šo somu iegādājusies, jo biju pilnīgā pārliecībā, ka tā soma ir oriģināls, varbūt kaut kur ārzemēs pirkta. Viņa man atbildēja, ka nopirkusi Turcijā fake somu. Es nekad nepateiktu, ka fake, jo viņas koptēlā tā iederējās ļoti labi, tā dabiski. Man secinājums bija - viņa var pirkt pakaļdarinājumus, bet uz viņas fona tas vienalga izskatīsies kā oriģināls.
Tai pat laikā, uz ielas vai tramvajā redzi nošņurkušu sievieti, kurai plecā LV soma un uzreiz ir skaidrs, ka tā ir fake no Centrāltirgus.
Tāpat ir zināma meitene, kas strādā vidēji pelnošā amatā, nelienu protams makā, bet ir skaidri saprotams, ka Labutēnu, Diora somas viņa nevar atļauties katru nedēļu un katru mēnesi.
Kas kopsummā rada šo turīgā cilvēka iespaidu?
11.09.2015 19:44 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Cik te tad ir "taas kuras iedomajushas, ka MK it baigais brends?" . Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitiit. Paarejas piekrit, ka brends nav no tiem dargakajiem, tapec tik biezi tiek pieminets. Ko lielakaa dala var atlauties "nesavelkot jostu" . Tapec arii neesaa jo patiik somas dizains un nav "brendu snobi".

Man pashai pirms gada patika, panesaju pus gadu, bet apnika tik del taa , ka katrai piektajai meitenej bija klasiski melnaa MK sominja. Dizains smuks.Tagad nesaju vel "nekrutaka" brenda somu, bet man dizains patiik un kvalitaate loti laba. Un taa kaa es neveroju kaads kuram dizaineris uz somas juutos eerti.
12.09.2015 13:15 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
cheeky, Furla somas ir ļoti labas somas, manuprāt, labākas par MK. :)

Manuprāt, nav jāpērk dārgas lietas, bet kvalitatīvas gan - mētelis, soma, kurpes, ziemas zābaki, žakete, tumši zili džinsi, klasiska kleita... pārējo var atrast gan mazāk kvalitatīvu, gan lētāku, bet tādas pamatlietas ilgtermiņā sanāk izdevīgāk, ja pērk kvalitatīvas.
12.09.2015 13:24 |

Reitings 2784
Salome- es pilnigi piekritu! Man pashai Furla liekas kvalitatiivaka un pagaidam vismaz manaa pilsetaa katrai pretiimnakoshai meitenej nav taada, kaa man. Teicu , ka vnk nav tik "kruta" . Nav pilns Instagrams ar taas bildeem :-D

Piekritu , ka ilgterminam parasti daarga brenda zabaki, meeteli utt kalpos ilgaak. Bet shaadas lietas man patiik mainiit katru sezonu. Tapec nesmaadeeju zaru prieksh meetela un dune prieksh zaabakiem. Zinu , ka neiskiidiis pie pirmas lietus laases, bet neizstukshos man maku(l)
12.09.2015 13:31 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
turīgs cilvēks to izstaro no iekšienes. ne par velti ir tā, ka ir sievietes, kas var uzvilkt kartupeļu maisu, un vienalga izstaros turību un neviens pat nepamanīs, ka mugurā ir maiss.
tā ir pavisam cita domāšana, īpaši ja turība ir jau no bērnības. tiem, kas nesen kļuvuši turīgi, tie gan mēdz īpaši smieklīgi izcelties. te laikam arī ir tas variants, ka mantas ir dārgas, bet cilvēks no iekšienes vienalga vēl joprojām turpina izstarot vēlēšanos vel tikai kļūt turīgs.
tām, kas arī vienkāršās mantās izskatās koptēlā labi, iekšienē nav tukšuma/trūkuma sajūtas. arī gaumei ir liela nozīme.
12.09.2015 13:33 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Man ir atkariba no skaistam sominam - visu nosaka dizains nevis ziimols vien. Parsvaraa man ir Guess, MK, Ferre, Desigual, Love Moshino, Armani vai Versace sominas nevis pilnigi bez zimola. Uzskatu, ka soma, apavi, virsdrebes un mati nosaka lielu dalu no cilveka teela.
Vissliktakais, ko redzu uz ielam ir arzemes sapirktas fake somas, ja nevari atlauties cc, dior, tad daudz labak ir nopirkt vienkarshi kvalitaivu, skaista dizaina aadas somas nevis braukt troliitii ar LV sominju :)
12.09.2015 13:35 |

Reitings 2784
tām, kas arī vienkāršās mantās izskatās koptēlā labi, iekšienē nav tukšuma/trūkuma sajūtas. arī gaumei ir liela nozīme.

+
12.09.2015 13:36 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
par nebraukāšanu sabiedriskajā transportā nepiekrītu. ārzemēs ļoti iespiedusies ir vēlme dzīvot videi draudzīgi, kas, starpcitu, dažreiz ir pat dārgāk.
iebraucot pilsētā, izmanto piepilsētas parkingu un pārsēžas sabiedriskajā. ir arī pazīstami vietējie, kas tā dara.
12.09.2015 13:36 |

Reitings 2836
Angella, piekritu, bet Latvijaa sabiedrisko uzskatu par tiirajam shausmam, piebazsts ar ar cilvekiem, ziemaa vel bomzi sakapj, sachurati sedekli utt. - izmantoju tikai galeejaa situacijaa.
12.09.2015 13:44 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kas ir brends.
Tā ir tikai iespēja ražotājiem nopelnīt vairāk par to pašu izstrādājumu izmantojot cilvēku psiholoģiju.

Pircējs grib kaut ko īpašu un ir gatavs pat to maksāt. Un ražotājs parasto izstrādājumu uztaisa par īpašu.
Viss ir vienkārši
12.09.2015 16:11 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man šķiet diezgan dīvaini, ja galvenais ir izskatīties dārgi. Ne ģērbties gaumīgi un augumam atbilstoši, ne ģērbties interesanti un ar savu stilu, bet tieši izskatīties dārgi :D Laikam vienkārši neatbalstu lēkšanu augstāk par savu pakaļu. Ja gribi izskatīties dārgi, tad domā, kā sapelnīt tādam dzīvesstilam :D
12.09.2015 16:18 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Tikai LV cilvēki domā, ka, ja ir brenda soma, tad cilvēks ar tādu nebraukās tramvajā vai autobusā. Diezgan stulbs uzskats. Plus, ja jūs, domājat, ka MK soma ir super dārgais brends, ta nav par ko cepties, jo pašas tādas nevar atļauties, tāpēc tagad lielā skaudība, ka kāda var tādu somu atļauties. Un vai tiešām ir nozīme, kādos veikalos citas meites pērk somas/apģērbus/apavus?
12.09.2015 16:25 |

Reitings 2836
leillu, tieshi otradi MK sominas nav tajaa darguma limenii, lai ar tam nevaretu braukat sabiedriskajaa, sheit es vairak runaju par nekvalitativiem LV vai CC sominu feikiem, ar kuriem cilveki parvietojas sabiedriskajaa un domaa, ka izskataas dargi, LOL, tak vajag lasiit!!!
12.09.2015 19:59 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Gadiem cosmo ap somiņām ņemas. Lielāko līdzcilvēku daļu vispār po kāda tam svešam skuķim soma.:-D
12.09.2015 20:02 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Esmu pateicīga, ka mans prāts nav aptumšojies ar mērķi kādam pierādīt, ka man ir kas dārgāks, labāks, skaistāks,aizmirstot par patiesajām vērtībām. Man ir būtiski, lai mani mati, sejas āda, nagi un viss pārējais būtu kopti. Tā ir prioritāte un tas arī ir mans "dārgums". Apģērbā vados pēc domas, lai koptēls ir gaumīgs un ērts, vienlaikus klasisks. Savos 25 beidzot sapratu, ka labāk 1 kvalitīva prece, nekā 10 sintētiski mēsli, tāpēc pārstāju sūtīt ķīniešu drēbes no ebay u.c. interneta portāliem, bet labāk nopirku vienu klasisku melnu kleitu, padārgu, bet zinu, ka nebūs kauns tajā iziet arī nākamreiz no mājas. Tas gan nenozīmē, ka tērētu naudu tūkstošiem dārgās somās un apģērbos. Neredzu tam jēgu. Man, piemēram, ir somiņa Guess pa nedaudz virs 100 eiro pirkta, bet zinu, ka tā man nesaplīsīs pēc 2 mēnešiem un labi izskatīsies arī vēlāk. Lai vai kā, iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem vai, piemēram, biznesā man ir svarīgāk, lai cilvēks, piemēram, novērtē manas svešvalodu zināšanas, nekā somu pa tūkstoti. Šādā veidā atsvešinājos no iepriekš tuvas draudzenes. Viņa ir kopā ar turīgu puisi, kurš katru mēnesi viņu apdāvina ar dārgāko brendu drēbēm, somām un es pamanīju laika gaitā, ka man ar viņu nav vairs interesanti. Viņas prioritātes ir mainījušās.
12.09.2015 20:14 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Njaa... Es originalo LV no feika MK neatskirtu, kur nu vel detalizetak :D

Izskatities "dargi" var ieperkoties dargos veikalos laba stilista pavadiibaa. Jautajums tikai - kur raut naudu?
12.09.2015 20:23 |

Reitings 594
PaulaMonro, tev vajag mazāk skatīties uz svešu cilvēku somām. Man nav un noteikti arī nebūs LV soma nekad, neatšķiru, vai ir feiks vai nav, un man arī neinteresē, vai ir feiks. Ja ir, tad ļoti labi, vismaz cilvēks ir priecīgs, ka viņam ir tāda soma. Ja nav feiks, arī labi, ka cilvēks tādu var atļauties. Un vai tad tiešām cilvēki, kuri var atļauties dārgas LV somas nekad dzīvē nepārvietojas ar sabiedrisko transportu? Latvija jau ir tik maza, ka visi superturīgie cilvēki cilvēki no punkta A līdz B pārvietojas tikai ar savām krutajām mašīnām.
12.09.2015 21:26 |

Reitings 2836
leillu, katram ir savas vajiibas, vienam taas ir kurpes, citam kosmetika, pulksteni, mashinas, mana vajiba ir sominjas, kas tur slikts? Gribot negribot pamanu arii kadas sominas citiem. Nesaskatu tur neko nosodoshu.
13.09.2015 01:08 |

Reitings 594
Neuztraucies, es tevi nenosodu. Vienkārši vajag atslābt un nešausmināties, ka kāds nēsā fake somu. Tev tāda nekad nebūtu, man arī, taču citi cilvēki varbūt ir stāvā sajūsmā par tādām. Ar to visu es domāju, ka LV, manuprāt, cilvēki par daudz pievērš uzmanību brendiem un to, kā kaut kas izskatās, bet vai tam tiešām ir nozīme? Galvenais, ka tu pati jūties ērti un tev patīk.
13.09.2015 01:34 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Lai nokoļītu foršāko vīrieti, brendus tiešām nevajag. Tad kam domāta šī krāniņu mērīšanās ar dārgākajām lupatām?
13.09.2015 01:57 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Latvijā ieejot "dārgākos" veikalos, tevi nopētīs no augšas uz leju un kā zaglim pakaļ staigās, visu laiku uzpasējot. Šeit gluži vienkārši tam nav tik liela vērtība/ nozīme.

nezinu, kā ir Skandināvijā, bet kolēģis stāstīja, ka UK ir veikali, kuros tevi laipni palūgs atstāt telpas, kad pamanīs, ka tu neesi nekāds naudīgais. Tā ka nav Latvija vienīgā vieta, kur tā ir.
13.09.2015 03:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!