Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pēc skata "visa brendos"

Reitings 37
Reģ: 02.03.2014
Šī nav nekāda troļļu vai joku tēma.
Man ir jautājums - kas tieši liek izskatīties turīgam? Ir sievietes, kuras izskatās pēc skata ļoti smalkas, dārgi ģērbtas. Man ir viena pazīstama sieviete, zinu, ka arī viņa var atļauties nopirkt somiņu par 400 un vairāk eiro. Es viņai tā arī pajautāju kur viņa šo somu iegādājusies, jo biju pilnīgā pārliecībā, ka tā soma ir oriģināls, varbūt kaut kur ārzemēs pirkta. Viņa man atbildēja, ka nopirkusi Turcijā fake somu. Es nekad nepateiktu, ka fake, jo viņas koptēlā tā iederējās ļoti labi, tā dabiski. Man secinājums bija - viņa var pirkt pakaļdarinājumus, bet uz viņas fona tas vienalga izskatīsies kā oriģināls.
Tai pat laikā, uz ielas vai tramvajā redzi nošņurkušu sievieti, kurai plecā LV soma un uzreiz ir skaidrs, ka tā ir fake no Centrāltirgus.
Tāpat ir zināma meitene, kas strādā vidēji pelnošā amatā, nelienu protams makā, bet ir skaidri saprotams, ka Labutēnu, Diora somas viņa nevar atļauties katru nedēļu un katru mēnesi.
Kas kopsummā rada šo turīgā cilvēka iespaidu?
11.09.2015 19:44 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
vai tiesham visas sheit var atljauties bluuzes pirkt sakot no 50 eur?

Jā, jo visām te alga ir 2000 eur. :P
15.09.2015 22:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man radaas jautajums- kur juus pashas iepeerkaties?
Kur tad ir taas labaas dreebes?

Mana garderobee ir dazas Zara drebes,Monsoon, Topshop, MK, Karen Millen, Vera Vang, gan Moncler, Sandro, Lacoste, Guess drebes.

No apaviem un somaam ir gan Chanel, gan DG.

Es uzskatu, ka es labaak noperku 1 labu adas jaku, sekoju vinjai lidzi, nekaa katru gadu perku Zara pa 80euro maksligas adas jaku. Noperku labaak vienu kartigu melno vakarkleitu un dargas kurpes, rokassominju, meteli, lai man ir gatavs izejamais komplekts, ja jaiet kaut kur.

Ka jau ieprieks tika minets, apgerbu ir jaamiil un jakopj. Es kopju ljoti savu apgerbu, tadelj man vinji "kalpo" gadiem un es varu atljauties nopirkt vienu, bet kartigu kashmira dzemperi, nekaa 1000 letus dzemperishus. Ta pat par apaviem. Un vai neiziet no modes? Neiziet, jo perku pardomati un parsvara klasisku apgerbu.

Tagad nozaga man jaku, par 800euro, gandriz jaunu, ir ljoti zheel, jo ja butu pa 80 euro sape butu mazaaka, bet nu, kaa ir taa ir, naks vietaa cita :)
15.09.2015 23:01 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
nemaz nezinot cik ilgi kalpo tommy hilfigher bikses? ))

man TH bikses izdila pus gada laikā, krāsoja rokas un pašas nomazgājās baltas, bet nu es Latvijā pirku...
15.09.2015 23:03 |

Reitings 6040
vai tiesham visas sheit var atljauties bluuzes pirkt sakot no 50 eur?

var, ja neperk katru nedelju, var! Pardoats pirkums reizi dazos menesi - ljoti iespejams!
15.09.2015 23:03 |

Reitings 6040
nemaz nezinot cik ilgi kalpo tommy hilfigher bikses? ))

Man TH bikses nokalpoja gadus 5? lidz partapa par shortiem :D Nu neko, nesaju!
15.09.2015 23:04 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
50 euro par bluuzi jau nav nekas, bet tas atkariigs cik biezi taas dreebes peerk. es, nezinu, es ,piemeram, neperku drebes katru meenesi, man tam pat fiziski laika nepietiktu :D
15.09.2015 23:06 |

Reitings 220
Man nav saprotams uzskats "labāk 1 kvalitatīva/dārga lieta nekā 100 nekvalitatīvas/lētas". Ja cilvēks nav turīgs, viņš, iespējams, var atrast naudu tai vienai kvalitatīvai blūzei, bet tā patiešām arī būs viena, burtiski. Nu labi, varbūt divas. Un tā šīs divas blūzes ies pa riņķi diendienā. Man liekas, pat viskvalitatīvākā lieta pēc nonstopa nēsāšanās izskatīsies drausmīgi, nemaz nerunājot par garīgo nolietojumu - kurš gan gribēs teju vai katru dienu nēsāt vienu un to pašu, pat ja lieta būs ļoti labā stāvoklī. Tas pats notiktu ar vienu pāri dārgu bikšu utt. Pirkt kvalitatīvas lietas var atļauties cilvēki, kuri pelna labi. Vidējam latvietim nekas cits neatliek kā samierināties ar lētākām precēm.
15.09.2015 23:08 |

Reitings 220
Bet tā es, protams, arī labprāt pirktu jakas par 800 euro utt., neapšaubāmi, ka tādas lietas varētu būt kvalitatīvākas, labākas utt., tikai ja es kaut ko tādu pirktu, tad arī mans līmenis man atļautu nopirkt vairākas tādas jakas.. Nevis tikai vienu.. Un, kā jau teicu, nedomāju, ka tā ir vidējā latvieša garderobes sastāvdaļa - 800 euro veŗta jaka.
15.09.2015 23:11 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
palomare, protams, ka ne jau visi var atļauties dārgi. Tāpēc ir ļoti rūpīgi jāizvērtē, ko, kad, kur un par cik pirkt. Tāpat arī jāpiedomā, kad ir un kad nav nepieciešams tas glaunais izskats. Jo, ja brauc uz laukiem vākt kartupeļus, vai kraut malku, džinsi no prasta veikala, kas uz tādu pasākumu jau ir bijuši, ir nevis prastuma, bet prāta pazīme.

Ja naudiņas maz, labu garderobi vienā dienā nesavāksi. Ar to bieži kļūdās, ka nopērk to labo blūzi un no nākamās dienas nevelk nost. Tā viņa ātri kļūs par izmetamu lupatu. Sākumā jāpērk tikai klasiskas, no modes neizejošas lietas un tās jāpietaupa gadījumiem, kad ir tiešām svarīgi ko par valkātāju padomās, nevis jāskrien pie pirmās iespējas ar jauno drēbes gabalu mugurā uz klubu.
Tā ar laiku visa Lindex produkcija no skapja pazudīs.

Lai gan man skapī ir viss iespējamais. Pa mājām valkāju lēto galu, ārpus mājas, atkarībā no tā, kur eju, citas drēbes.

Vēl jau ir second hand veikali. Tur var ietaupīt naudu, bet iztērēt laiku, ja gribās tiešām pērli atrast.

Kas attiecas uz to, kur pirkt blūzi, tad sākot no Zaras un uz augšu - atkarībā no pielietojuma. Vēl jau pilna Čaka/ Tērbatas/ Barona ielas ar visādām mazām bodītēm - sākot no second hand un beidzot ar tādām, kam skaļa vārda nav, bet lietiņas tur nopērkamas jaukas un kvalitatīvas.
15.09.2015 23:49 |

Reitings 239
Reģ: 27.03.2015
Nezin kapec man AMISU klasisks vilnas meetelis kalpo jau 10 gadus.Pec jusu spriedelejumiem tam vajadzeja jau pec vienas sezonas palikt nelietojamam. Pirkts par 40latiem New Yorkerii.
16.09.2015 01:10 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Man nav saprotams uzskats "labāk 1 kvalitatīva/dārga lieta nekā 100 nekvalitatīvas/lētas". Ja cilvēks nav turīgs, viņš, iespējams, var atrast naudu tai vienai kvalitatīvai blūzei, bet tā patiešām arī būs viena, burtiski. Nu labi, varbūt divas. Un tā šīs divas blūzes ies pa riņķi diendienā. Man liekas, pat viskvalitatīvākā lieta pēc nonstopa nēsāšanās izskatīsies drausmīgi, nemaz nerunājot par garīgo nolietojumu - kurš gan gribēs teju vai katru dienu nēsāt vienu un to pašu, pat ja lieta būs ļoti labā stāvoklī. Tas pats notiktu ar vienu pāri dārgu bikšu utt. Pirkt kvalitatīvas lietas var atļauties cilvēki, kuri pelna labi. Vidējam latvietim nekas cits neatliek kā samierināties ar lētākām precēm.

Piekrītu šim
16.09.2015 17:30 |

Reitings 31
Reģ: 16.09.2015
Nekad īsti neesmu sapratusi dāmas, kas visu algu izšķiež drēbēs, kurpēs vai somiņās, bet tajā pat laikā nespēj pat kārtīgi paēst vai apmaksāt savus rēķinus. Man šķiet smieklīgi taisīties un pucēties katru rītu 2 stundas, taupīt uz miegu, dažreiz pat brokastīm, lai izpatiktu kam - tiem 20gadīgajiem tirliņiem, kas nemāk teikumu bez lamu vārdiem salikt kopā, jebšu lai izlielītos savām kursa biedrenēm, cik es šodien wow izskatos? Es, protams, neko nesaku par pucēšanos mēreni, un skaistu sievieti var jau pa gabalu pamanīt arī bez pieaudzētām skropstām vai ''brenda''somiņas.

Nedomāju, ka kāda turīga sieviete, kam nu bagāts vīrietis, kam savs bizness, cenšas katru apģērba komplektu salikt kopā ar domu - lai tikai visi padomātu, ka man ir baigi daudz naudas un varu atļauties. Tāda stulba lielīšanās un cenšanās izskatīties dārgi nodarbina tikai nabadzīgos, kam naudas nav. Tā gribas uzlēkt augstāk par savu pakaļu, bet patiesībā pats pat nezina iemeslu, kā dēļ cenšas - un tā visa dzīve paiet kādam izpatīkot.

Un par atdarinājumiem runājot - labāk būtu tērējuši naudu par sevis izglītošanu, radījuši biznesu un nopelnījuši vairāk, lai var nopirkt īstu brenda somu vai kurpes, nevis tērēt pusalgu par MK somiņu, kuru neviens aiz tavas pārdevējas kases sēžot tāpat nenovērtē.
16.09.2015 17:51 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
z.adriana-labi teikts!:-)
16.09.2015 18:55 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014

Man jau liekas, ka sheit ta doma ir nedaudz parspileta. Protams, ka ja vari atlauties tikai vienu bluuzi, tad taa nav laba doma investet visu shajaa bluzee, bet doma jau tada, ka nevajag sapirkt visadas leetas drazas, iespeju robezaas meginat atrast kompromisu laba cena + kvalitate.
Patiesiba ir lietas, kuras var nopirkt pa kapeikam un buss smuki - bluuziites, kleitas, svarki, topinji, jacinjas, bet ja rodas iespeja, tad kvalitativakas ir japerk tadas lietas, kaa apavi, somas, virsdrebes. Bet tajaa pat laikaa piekritu OranGe, ka var atrast labus metelus arii zem simts, man pashai ir viens taads un kalpo jau kadus 8 gadus.
18.09.2015 19:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)