Kā jūs ar savu vīrieti dalāt maksājumus?

Reitings 45
Reģ: 15.04.2015
Kā jūs ar savu draugu vai vīru dalāt maksājumus? Kā jums mājās pieņemts, kurš maksā ko?
11.09.2015 00:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es nekad ilgstoši neuzturētu vīrieti.Un nekad mūžā neko neesmu izmaksājusi vīrietim.
11.09.2015 16:04 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Nekā, jau labu laiku esmu totāls parazīts! :-)
11.09.2015 16:27 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
Es nekad ilgstoši neuzturētu vīrieti.Un nekad mūžā neko neesmu izmaksājusi vīrietim.

Prieks ka šeit līdzīgi domājoši :-D

Es nekad neuzturētu ilgstoši sievieti un faktiskivienīgais kad izmaksāju sievietei ir laiks līdz pirmajam seksam, pēc tam jau sekss pašsaprotams un ja sieviete grib glauni ēst vietējā bistro vai ziedus saņemt lai pati pērk ;-)
Vienīgais ko pats pēku kartupeļus, ko sievietei dodu mizot ;-)
11.09.2015 16:28 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mums ir kopeja nauda, mana alga nak uz vira kontu un vins visu maksa, kraj, skaita, atliek, dod man teriniem, visu perk. Pec 10 gadu kopdzives nonacam pie sada modela un strada perfekti, jo virs mak rikoties ar naudu, bet es nee.
11.09.2015 16:28 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
Dominika tev māsa nav?

respekts tevi māte un tevs ir izaudzinājuši par krietnu meiteni 8-)

Tā ir dzīves patiesība, ka vīrietis māk rīkoties ar naudu un sievietei naudas maku rokās turēt pat nevajadzētu ;-)
11.09.2015 16:31 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Interesanti ir tas, ka vīrietim jāuztur ģimene, tā ir pierasts. A kāda ir sievietes loma? I don't get it, ja vēl nav bērnu, piemēram, un sieviete nav pilnas slodzes māmiņa. Abi iet uz darbu, abi strādā, abiem ir nauda, a par visu maksā vīrietis?!

Kamēr mūsu mājās vēl nebija ieradies mazais un strādājām abi, pie kam ar +/- vienādām algām, tāpat mājās pietika, ko darīt.
Tāda dīvaina loģika, uzskatīt, ka sakopt māju, vest pie ārsta dzīvnieku, gatavot ēst, sakopt drēbes abiem, plānot brīvdienas, skraidīt pa veikaliem, meklējot īsto dāvanu viņa vecākiem vai draugiem, un daudzas citas lietas, sieviete sāk darīt tikai pēc bērna piedzimšanas. Tā nav. Tas viss ir pirms tam arī un nekur nepazūd.

Un te nu sākas dažādi attiecību modeļi. Ir, kam būs ērti, ka tiek atgriezta puse maksājumu summas un abi piedalīsies gan pie gatavošanas, gan uzkopšanas, gan shoppingos pa veikaliem un ir, kam būs ērti kā mūsu mājās - viņš ir samaksājis rēķinus un uzpildījis ledusskapi, bet viņam nav jādomā par sadzīviskiem sīkumiem. Viņš ir audzināts, ka ir lietas ar ko jātiek galā vīrietim un ir lietas, kur viņam savs deguns nav jābāž.

Rezumējot - viņš tērē vairāk savas naudas visam kopīgajam, es vairāk sava laika. Kamēr abiem labi, kas tur slikts?
11.09.2015 16:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tāda dīvaina loģika, uzskatīt, ka sakopt māju, vest pie ārsta dzīvnieku, gatavot ēst, sakopt drēbes abiem, plānot brīvdienas, skraidīt pa veikaliem, meklējot īsto dāvanu viņa vecākiem vai draugiem, un daudzas citas lietas, sieviete sāk darīt tikai pēc bērna piedzimšanas. Tā nav.
+++
11.09.2015 16:39 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ja vīrietis,ilgstoši pelnītu salīdzinoši mazāk,kā tiktu sadalīti maksājumi,izklaides? Vai būtu gatavas ilgstoši maksāt lielāko daļu,izklaides,braucienus?

Jā, protams (bet vispār mums jau tagad ir tā, lai gan vīrietis pelna vairāk)! Ja esmu ar vīrieti precējusies, esmu solījusies, būt kopā kā bagātībā, tā nabadzībā un man nebūtu problēmu arī ilgstoši nodrošināt mūs abus.
11.09.2015 17:39 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Dalām uz pusēm gan maksājumus par dzīvokli, gan rēķiniem, gan pārtiku. Protams, neiet runa par galējībām, kad tiek sarēķināts, lai no abiem būtu vienāda naudas summa, taču tā, ka viens maksā par visu nav, jo pati uzstāju uz to, ka nevēlos, lai vīrietis visu maksātu viens. Šī brīža modelis mani pilnībā apmierina. Arī mājas darbus iespēju robežās daram abi, nav tādu "sieviešu darbu" un "vīriešu darbu". Man patīk, ka abi esam vienlīdzīgi un tēlot smalko dāmu, kura pati nevar samaksāt par dzīvokli vai pārtikas izdevumiem, arī negribu.
11.09.2015 18:37 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Interesanti ir tas, ka vīrietim jāuztur ģimene, tā ir pierasts. A kāda ir sievietes loma? I don't get it, ja vēl nav bērnu, piemēram, un sieviete nav pilnas slodzes māmiņa. Abi iet uz darbu, abi strādā, abiem ir nauda, a par visu maksā vīrietis?!

Mana alga pagaidām ir niecīga, salīdzinot ar vīrieša algu. Un man vairāk kā puse no algas aiziet par skolu. Studēju neklātienē un pati maksāju par skolu 170 eiro mēnesī. Es ļoti reti uz rokas saņemu 300 eiro. Kur es varu kat palīdzēt vīrietim ar savu algu? Es šad tad nopērku vakariņās sastāvdaļas. Kaut ko no sadzīves līdzekļiem. Bet man tā alga ir pagaidām kamēr studēju. Kad strādāšu savā profesijā un pelnīšu vairāk tad protams palīdzēšu vīrietim ar maksājumiem, bet tagad man tas nesanāk. Un vīrietis neko, nekad man nav pārmetis. Tikai priecājas, ka es pati maksāju pa skolu, studēju un vēl strādāju cik varu.

Tas, ka mēram pēc savas kabatas, tad nenozīmē, ka visas pelna kā jūs un nesaprotat, kur tad pārējās tik daudz naudas bāž?! Pati sitos kā varu tagad, lai vēlāk man būtu labāk. :)
11.09.2015 18:59 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Es laikam izcelšos, bet es maksāju visus dzīvokļa rēķinus, arī inetu un tv. Telefona rēķinus maksājam katrs par sevi. Viņš maksā par degvielu, mašīnas līzingu, pārtiku un izklaidi. Līzings šobrīd ir liels slogs, tāpēc uzvedos cilvēcīgi. Dzīvokļa maksājumus nevaru viņam uzticēt, jo tad būtu risks palikt uz ielas - viņš reti apmaksā rēķinus laicīgi.
11.09.2015 19:09 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Manējais pelna vairāk kā es,bet ari vairāk strādā.Un pagalam necieš mājas darbus,ēst gatavošanu,rēķināt un laikus visu pārskaitit. Māja tikai atpūšas. Visu nokārtoju es. Vienbrīd ņēmu 2 darbu,patika taču mājā haos un manējam dārgāk un negaršīgāk bija jāvakariņo kafūzī+maksājam uzkopējai un veļasmāja visu mazgāt un gludināt nesām. Iznāca mana alga par to arī aizgāja.mums tas neder.un es pārgurusi,manējais dusmīgs ka mani neredz.
11.09.2015 19:09 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Es pārskaitu naudu par dzīvokli 250 eiro apmera, dzīvoklis mums īre + komunālie 450 - 520 eiro atkarībā no gadalaika :-D pārējo katrs pērkam, neko nedalam. Alga man ir 700, līgavainim vairāk ;-)
11.09.2015 19:52 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
viss 50-50
11.09.2015 21:43 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Salemana, es ceru, ka tie 520 eur ir ieskaitot īri, nevis tīrie komunālie?! :-O

Ar pēdējo draugu neko nedalījām - visu maksāja viņš, mana alga bija maniem tēriņiem. Tomēr bija posms, kad viņa visi līdzekļi bija iesaldēti, tad nu dzīvojām uz mana rēķina kādu brīdi. Tas padarīja stiprākus patiesībš.

Ir bijis arī draugs, kurš pelnīja 2x mazāk par mani, man bija diezgan grūti (t) rēķinus un ēdienu dalījām uz pusi, izklaides viņš centās apmaksāt, bet es sapratu, ka nevaru izklaidēties, kā vēlos es un beigās tur nekas nesanāca... Tas pats vienīgais brauciens uz ārzemēm bija tāds nekāds, jo ne visu vienādā līmenī varējām atļauties...
11.09.2015 21:51 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Nezinu, mees esam gjimene liidz ar to iipashi nedalaam. Es maksaaaju internetu, telefonus, peerku dreeebes utt. , viirietis komunaalos, paartiku, mashiinai benziinu.
Nedalam iipashi, vinsh gan vairaak iegulda finansiaali, es savukaart maajsaimnieciibaa.
11.09.2015 22:01 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Es - par pārtiku,drogu precēm un mūsu kopīgajām izklaidēm,draugs - par mašīnu t.sk benzīnu,remontiem,īri un komunālajiem.Viens otram aizdodam vai aizņemamies arī šad tad.Kādu mēnesi viņš maksā vairāk,citu es mazliet vairāk.Tā kā viņš tomēr saņem vairāk,tērē arī vairāk.Bet nav tā,ka viņš nenopirktu pārtiku ja vajag vai es kādā sapringtākā mēnesī par īri nesamaksātu.
11.09.2015 22:33 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nedzíojam kopá, es maksáju par savu máju, rékinus, visu pérku pati, vins maksá par manu skolu, jo pelna daudz, daudz vairák, un pats piedavaja.
12.09.2015 01:09 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
nekad neesam neko dalījuši uz pusēm vai vēl sazin kā. Šobrīd par vienu algu dzīvojam, otru atliekam krājkontā. Kad ejam izklaidēties vai iepirkties, parasti maksā viņš, jo viņam līdzi ir maks, bet nauda tāpat mums ir kopīga. Veikalā pārtiku utt. maksā tas, kuram attiecīgajā brīdī ir uz kartes vai makā (vai vispār ir paņemta līdzi) nauda. Lielākus pirkumus saskaņojam, izvērtējot kopīgo budžetu un pirkuma nepieciešamību. Naudu parasti lieki netērējam, bet arī nepukstam, ja otrs nopērk kaut ko savam prieciņam. Nekad neesam pat apsprieduši šādas lietas, mums tas liekas pašsaprotami un kopumā šāds modelis man ļoti patīk.
12.09.2015 01:38 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Lex, tur viss ir ieklauts, izskatas pec standartcenas :)
12.09.2015 14:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits