Bet vispār, ja godīgi, tad pamatīgi nobrīnījos par to, ko te dažas saldē... (t) es laikam tā nemāku :-D
Produktus, kurus sapērku ar domu, ka "ai, šitam termiņš vēl ilgi" un atceros par tiem, kad jau ir par vēlu, tos metu ārā, jo kam man saldēt vecu pastēti vai kausēto sieru...vai biezpienu... tāpat zinu, ka izmetīšu sasaldētu, kad pietrūks vietas :D
Maizi gan mēdzu ielikt ledusskapī, ja braucam prom uz ilgāku laiku :)
Parasti izplānoju iepriekšējā vakarā, ko gatavot uz nākamo dienu. Tomēr ne vienmēr veikalā būs pieejami maltītei nepieciešamie zaļumi (garšaugi).. tāpēc man ir sasaldēti to krājumi, lai nepiedzīvotu vilšanos :D
Gaļu parasti nopērku vairāk nekā ēdienreizei nepieciešams.. tad arī atlikušo daļu ievietoju saldētavā.
Gatavojot pastu (vai raviolli), daļu ievietoju saldētavā.
Saldēju arī odziņas, picu (ja ēšanas jautājums jārisina operatīvi)..
Ledusskapī ir saldētas visādas ogas (zemenes, mellenes, upenes, avenes, dzērvenes, ērkšķogas, ķirši).
Zaļumi - dilles, lociņi, pētersīļi
Skābenes
Zaļie zirnīši, burkāni (rīvēti).
Buljons.
Par pārējo man ir tāpat kā Agī
Produktus, kurus sapērku ar domu, ka "ai, šitam termiņš vēl ilgi" un atceros par tiem, kad jau ir par vēlu, tos metu ārā
Saldējam tikai ogas un zaļumus uz ziemu. Vēl, kad bija iespēja pie liela daudzuma superlētas gaļas (fasējumos), tad 3 saldētavas bija pilnas ar gaļu, bet lēnām esam noēduši :D
Drīzāk, ja produkts lēnām iet uz beigām, piem., gaļa drīz paliks nesvaiga, tad pagatavo uz priekšdienām un ledusskapī iekšā, tā vēl pāris dienas ilgāk var stāvēt. Saldēt produktu, kas iet uz beigām liekas jocīgi, jo tā pat vēl paiet diena, kamēr atsalst..
šeit var pasmelties idejas saldējumiem - noteikti šogad ielikšu saldēties nedaudz ķirbja!
saldēju ūdeni (ledus kubiņiem :-D), burkānus (rīvētus un sagrieztus ripiņās), zemenes (veselas un blenderētas ar cukuru), upenes un jāņogas, kā arī sagrieztas dilles un pētersīļus!
Gaļu saldēju tikai tad, kad vecāki ir nopirkuši puscūku un piešķir kādu daļu mums! Citādāk gaļu pērku tik daudz lai vienas/ divu dienu laikā apēstu, nepatīk saldēta gaļa.
aaa.. un vēl saldēju speķi, ar ko ziemā putniņus barot! :-P
protams, saldētavā turu arī visus produktus, kuri veikalā stāv saldētavā - picas pamatnes, Tešla, saldējums utt:-D
Es saldēju ogas, dilles un pētersīļus. Protams ja gadās tā ka ir nopirkta gaļa, bet izkrīt vienu dienu gatavot vakariņas tad to arī ielieku saldētavā, bet pēdējā laikā tā vispār nav problēma. Vel protams tiek turēti saldētavā visi produkti kurus tur ir paredzēts uzturēt(pelmeņi, saldēti dārzeņi utt.)
Wow, mī šokiņā :D es tiešām neiedomājos pat ne pusi no produktiem ,ko saldējat . Kā,piemēram, dilles garšo pēc atsaldēšanas? Un pupas? Nav savādāka garša?
Mums saldētavā ir pelmeņi, picas, maize, citreiz gaļa , tas arī praktiski viss.
Cik ilgi var gaļu turēt saldētavā?
Mēs ,kad būs pašiem sava mājvieta, pirksim saldētavu, un tad es varēšu izpausties. :D
Man maza saldētava.
Saldētavā vienmēr pudele limoncello. Izspiesta citrona sula sasaldēta kubiņos. Norīvēta apelsīna un citrona miziņas, daļa sasaldētas, daļa izkaltētas. No ogām tikai nedaudz ķirši. Sasaldēts nedaudz ricotta saldais krēms. Un mēdz būt kaut kas no jūras veltēm.