Darbā daru visu, tikai ne strādāju

Reitings 384
Reģ: 08.10.2010
Man pašai tas sāk nepatikt... godīgi sakot, kauns par sevi :(

Es darbā visu laiku atrodu kādu iemeslu, lai nestrādātu. Ta Facebookā jāieiet un jāpačato ar draudzeni, tad jāpiezvana puisim, tad jāpačeko lidmašīnu biļetes, tad jāpaplāno kāds ceļojums, tad andelē kādas lietas jāpaskatās, ta internetā ziņas jāpalasa, un tā visu laiku. Un reāli darbs stāv uz vietas un pa dienu neko prātīgu neizdaru.

Vai tas liecina, ka man nepatīk savs darbs? Darbavieta?

Un tur jau tā lieta, ka nevaru teikt, ka man nepatīk. Bet rokas pašas sniedzas uzklikšķināt kādu interneta adresi.

Atkarība? Kur ir problēma un kā no tā tikt vaļā? :'-(
07.09.2015 13:32 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
Tev trūkst motivācijas, jo darbs vai nu garlaiko, vai arī vienkārši esi slinka. man arī ir tādas dienas, kad neko negribās darīt, bet tas notiek tikai ik pa laikam, nevis katru dienu.
07.09.2015 21:17 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man ir savā ziņā līdzīgi.
Labi, darbā internetu savām personiskām vajadzībām vai izklaidei neizmantoju praktiski nekad. Es toties mēdzu vēlu ierasties darbā, doties ļoti garos pusdienas pārtraukumos vai pēc pusdienām vispār neatgriezties birojā. Citreiz sevi aizbildinu, ka pastrādāšu no mājām, ko parasti tā arī neizdaru.

Jāsaka gan, ka tā daru tad, kad varu atļauties, ir bijis tā, ka darbi krājās čupā četras dienas, jo neko īsti nepadaru, tad piektajā dienā raujos birojā kādas 14 stundas bez pauzēm.
Tagad ir tāds periods, ka darba laiks it kā līdz 17:00, bet gandrīz katru dienu sēžu līdz kādiem 19:00. Un arī darbā ierodos ātrāk, lai visu varu paspēt. Tad citu dienu man šķiet, ka esmu nomocījusies, aizbraucu uz darbu, izdaru dažus neatliekamākos darbus un dodos mājās.

Bet fakts paliek fakts-esmu slinka. Kamēr ūdens mutē nesmelsies, tikmēr baigi nepiepūlēšos.

No otras puses-tā vai citādi, bet to, kas jāizdara, izdaru. Kaut kad.
07.09.2015 21:18 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
jā, darbs garlaiko vai atkarība no interneta
07.09.2015 21:52 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Taas ir pashdisciplinas problemas, jarisisna stradajot ar sevi.
07.09.2015 22:53 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Tev nav neviens priekšnieks, kura priekšā esi atbildīga par sevis paveikto? Parasti jau tomēr darbiniekus kāds kontrolē. Un kontrole noteikti palīdz motivācijai :)
Bet kopumā tiešām šķiet, ka darbs nu jau vairs nav priekš Tevis. 5 gadi ir tiešām ilgs laiks vienā darba vietā, tādēļ varbūt tiešām laiks domāt par ko jaunu. :)
07.09.2015 23:02 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ar manior līdzīgi laigan darbu censtos tomēr pirmo izdarīt un tad brīvā laikā pārējo vai kafijas pauzēs
07.09.2015 23:30 |

Reitings 277
Reģ: 20.02.2015
Man būtu šausmīgs kauns darba devēja priekšā. Pat, ja darbs man nepatīk, es cenšos izdarīt maksimāli visu, jo nekad negribu nevienu pievilt. Ieliec sevi priekšnieka vietā, kurš tomēr tev to darbu nav piešķīris tāpat vien, jo naudu nav kur likt un vajag vienu dūdiņu, kas atsēž dienu.
07.09.2015 23:34 |

10 gadi
Reitings 44013
Reģ: 11.02.2015
Vai šī ir pirmā darbavieta? Ja nē, vai iepriekšējās darba pieredzēs bija tāda pati situācija?

Lai gan diezgan loģiski, ja vispār pieļauj tādu iespēju, ka darbs garlaiko un nemotivē, tātad darbs garlaiko un nemotivē.
Viena izeja ir piespiest sevī esošo atbildības sajūtu, un netā sēdēt tikai tad, kad tekošie darbi izdarīti (mana taktika :D )
Otra izeja - meklēt jaunu darbavietu, kur mazāk iespēju/vēlēšanās sēdēt netā un neko neizdarīt.

Es arī nāku ātrāk un eju prom daudz vēlāk, brīvdienās daru darba lietas.

Nē nu, ja darba laikā dara blakus lietas, tad jau kaut kad tas darbs tomēr jāizdara :D Nafig tad savu brīvo laiku čakarēt??? Nebūtu vienkāršāk darbu izdarīt darba laikā, savukārt visas intereses - brīvajā laikā?
08.09.2015 00:02 |

Reitings 86
Reģ: 30.08.2015
Iesaku mainīt paradumus, zinu vienu, kura tika atlaista no divām darbavietām par skypē un feisbukā sēdēšanu. 8-)
08.09.2015 00:06 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man jau šķiet, ka 5 gadi vienā vietā ir gana daudz, lai mirtu nost no garlaicības, jo viss jau ir labi zināms un nav vairs nekā interesanta, jauna, svaiga, kaut kā tāda, kas liek smadzenēm pakustēt kaut kā savādāk. Izeja? Meklēt jaunu darbavietu vai iespēju mainīt amatu esošā uzņēmumā. Nav ko tupēt vienā vietā tik ilgi bez izaugsmes un pārmaiņām!
08.09.2015 05:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits