Neēdu gaļu uz zivis, tāpēc no pupiņām un kvinojas gataviju daudzas lietas! Pirmkārt, pupiņu burgeri. Var gašīģi un arī veselīgi uztaisīt. Jāieraksta tik google "black bean burger" un būs ļoti daudz recepšu.
Vēl lietoju gan kvinoju, gan amarantu, bet vāru abus kopā. Kāpēc? Vērtīgi ir abi, bet amarants ir lētāks (lai gan abi ir padārgi salīdzinājumā ar pupiņām).
Amarantu izvārot veidojas tāda kā lipīga putra, tāpēc, lai to lipīgumu novērstu, vāru šādi: 3 daļas kvinojas, 1 daļa amaranta. Izvāru un lieku klāt salātiem - sagriež salātlapas, gurķi, tomātu, papriku, tālāk 1 tējkarotē eļļas apcep mazliet kabaci, izvārīto kvinoju+amarantu, ķiploku, mazliet kukurūzas+garšvielas. Visu liek vienā traukā, pa virsu mazliet balzamiko krēms, varbūt vēl druciņ eļļas, mazliet Fitaki siers. Ļoti garšīgi! Var arī likt vistas fileju droši vien. :)