Colorstay, es lielàkoties ēdu grillētus dārzeņus. Tas mans mīļākais dāzeņu gatavošanas veids. Un, manuprāt, šādi gatavojot nav nekā ģeniālāka par tuč tuč sāl un tuč tuč peper. :) un tuč tuč oliv oil.
Parasti visa veida dāzeņus (vislabāk man garšo kopā cukini, mazās kukurūzas vālītes, paprika, radicchio rosso (sarkanais, rūgtais itāļu kāposts) un puķu kāpostu) sametu uz grill pannas, uz gāzesplīts ļauju dārzeņiem drusku apbrūnēt, tad uzberu sāli, piparus, rozmarīnu, pārleju pāri nedaudz eļļas un metu iekšā cepeškrāsnī. Kad gatavi, pārleju ar citrona sulu.
Sautējumos man garšo pievienot kurkumu. Vispār kurkums ir viena no manām mīļākajàm garšvielām.
Man dikti garšo viena austrumu recepte, kas gan nav visai diētiska, bet ja labi pamenidžē, ir ok.
Lielā katlā lejās nedaudz eļļas. Tajā apcepās čili pākats (ja grib mazāk asu, tad daļu pāksts, kurkums, sinepju sēklas. Apcepas tik daudz, lai sāk smaržot, bet ne tik daudz, lai sēklas sāktu sprāgt :D ) , tam visam pa virsu berās liela kaudze ar spinātiem, tie ātri saplok. Pāri lej saldo krējumu (tas arī lielākais klupšanas akmens, bet var atrast arī mazprocentu) un pa virsu ber saujiņu indijas riekstu. To visu nedaudz pasutina un gatavs. Lieliski garšo ar basmati rīsiem, zirņiem, lēcām utt.
Vēl man garšo basmati rīsi vai savvaļas rīsi ar kariju un dārzeņiem. Rīsus parasti vāru pa sarežģīto, pēc vēdiskajām teadīcijām. Man nav visas receptea tagad pie rokas, bet tā rīsi sanāk izcili gardi un irdeni. Principā googlē var meklēt pēc atslēgas vārdiem - vēdiskā virtuve, rīsu pagatavošana. Bet var arī pa vienkāršo un ne tik garšīgi - rīsus apvārīt ūdenî, kam pievienots karijs. Tad uzmet uz dziļas pannas, pievieno klāt zirņus, papriku, rīvētus burkànus un visus citus dārzeņus, kas garšo (es parasti vēl klāt lieku sēnes un/vai olīvas), var piemest melno sinepju sēklas, nedaudz kopā pasutina, uzsit virsū vienu olu, to iecilā. Kad ola gatava, pārlej pāri citronu sulu. Ņamma!