TIEVĒTĀJAS IV

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Jauna sezona, jauni mērķi, jauns cīņasspars! Dalāmies pieredzē, motivējam viena otru, izbaudām veselīgas dzīvošanas procesu un priecājamies par rezultātiem kopā!
01.09.2015 19:52 |

Reitings 5533

Lūdzu, dibena tiltiņi :-)
08.09.2015 23:42 |

Reitings 5533
Vienīgais, kas man likās lieks bija Oreo un vafeļu tortes, savukārt tagad, dārza augļu un ogu sezonā, jāēd āboli un plūmes, cik lien (ja nesāp vēders), jo tur tik daudz vitamīnu un labuma. Man godīgi sakot prieks, ka te ir cilvēki, kas nebadojas :-D
08.09.2015 23:47 |

Reitings 10
Reģ: 05.09.2010
Applepie
Nu es savu šīs dienas ēdienkarti vispār neuztvertu kā superveselīgu, bet personīgi es pārsvarā vispār ļoti daudz ēdu svaigus augļus un dārzeņus, tāpēc jau te runa ir par individualitāti, pašsajūtu.
Saldie augļi man vispār bija pirmajās vakariņās un man tas der. Kas vienam der, otram neder.
Man nav problēmu ar vēdera pūšanos vai gāzēm, vai ko tamlīdzīgu, jo ēdu pārsvarā ļoti dalītu uzturu, nedzeru tad, kad ēdu un rezultātā viss pārstrādājas kā pulkstenis, pietrūkst tikai sporta.
Lielākais klupšanas akmens drīzāk teiktu bija mani neveslīgie našķi dienas vidū pilni ar transtaukskābēm, konservantiem un vēl visādiem draņķiem, brīnos, ka par to neko neminēji.

Un tas, ka zinu neliedz man iespēju arī kādreiz čītot un ēst to, ko katru dienu noteikti neēstu. Tu taču neiedomājies, ka dietologi un uztura speciālisti nekad neēd treknas kūkas vai sieru, kurā esošais sāls jau uzreiz Tev nodrošina maksimālo devu sliktā nozīmē. :)

Visi tikai esam cilvēki ar vājībiņām. :)
08.09.2015 23:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, es vairāk ne par kūkām, bet par pieciem āboliem brokastīm. Kūkas dažreiz var un vajag mierīgākam prātam.
08.09.2015 23:56 |

Reitings 10
Paldies, NordicBelle,
prieks, ka ievēro, kuri mani produkti bija tik tiešām nevajadzīgi un lieki. :)

Būtu jau varējusi rakstīt tikai pašus veselīgos produktus, bet kuram tad liekas interesanti cilvēki, kuri nekad nešmaucas ar aizliegtajiem saldumiem vai vēl labāk izliekas, ka ēd tikai superveselīgi. :)

Uzskatu mans uzturs tāpat ir pietiekami sārmains, dažāds, lai reizi pa reizei atļautos vaļības. :)
08.09.2015 23:57 |

Reitings 228
Reģ: 30.07.2015
Man jau Elizabete patīk. :D
08.09.2015 23:59 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
par pieciem āboliem brokastīm

man ar bijusi 5 aboli brokastiis, bet vinji bija no darza un tik mazinji, lielaas pluumes izmeraa, tadelj nekas traks. Laikam jaasaak butu cik lieli aboli :D
08.09.2015 23:59 |

Reitings 10
Applepie,
manas ēdienreizes patiesībā ir diezgan tuvas laiku ziņā, bet pārsvarā nejaucu produktus, kas pārstrādājas ātrāk ar produktiem, kas pārstrādājas ilgāk. Es tagad nevaru konkrēti sarakstīt laiku, cikos ko ēdu,
bet uzskatu, ka augļus ēst no rīta, agri no rīta, ir vislabāk, jo viņi pirmie pārstrādāja, pusstunda, stunda paiet, tad jau var atkal kaut ko ēst. Ja sajauks visu kopā, tad pieļauju arī var rasties problēmas ar vēderu.
Es nosacīti dalīju ēdienreizes,lai vieglāk uztvert, bet realitātē sanāk, ka ēdu kādas 7x dienā
09.09.2015 00:02 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Lollipop, endomondo esi mēģinājusi savām pastaigām pieslēgt?

Bez endomondo es no mājas neizeju.:-D Mana visbiežāk lietotā aplikācija telefonā.
Lasu, ka jūs visi tik zinoši par uzturu un uzturvielām, man tā ir visnotaļ tumša bilde. Visu mūžu manā ģimenē neviens ar veselīgu uzturu nav aizrāvies, mamma bija caurbira ar pamazinātu svaru, tāpēc ēda visu, kas pagadās. Tētis bija liels un resns un mīlēja labi paēst. Omamma, pie kuras nodzīvojām 10 manas bērnības gadus, visu gatavoja eļļā. Lielā cieņā bija kartupeļi un makaroni, jo tie bija lēti un visam pāri trekna miltu mērce. Tā kā es lielāko daļu dārzeņus neēdu, kopš sevi atceros, tad neviens mani uz to arī nemudināja. Pusaudža gados biju tieva un visi mēģināja man "uzbarot miesu uz kauliem". Kad jau pati aizgāju dzīvot atsevišķi 23 gados, tad darbā tikai kaut ko pa rokai iegrauzu, bet mājās vairs nebija spēka gatavot - saldētās picas un pelmeņi gāja uz urrā. 25.dzimšanas dienā man bija +10kg un slikta pašsajūta pēc konkrētu produktu apēšanas. Vēl joprojām neko nezinot (un īpaši neinteresējoties) par sabalansētu uzturu, no ēdienkartes izslēdzu miltu izstrādājumus, makaronus, kartupeļus un cukuru. Nometu 10kg 4 mēnešu laikā pati nemanot. Satiku vīru, vīrs grib ēst, vīram garšo makaroni un miltu mērces. Vēl turējos rāmjos līdz grūtniecībai. Pēc grūtniecības svars strauji krita, tāpēc bija jāēd. Un te nu es esmu gadu vēlāk ar +20 kg. Rēķinu, ka tie ir uzauguši pusgada laikā. Fui! Esmu liela resna govs. Tā nevar. Ir jāmaina dzīvesveidu. Bet negribās vairs uz dullo šaut tumsā. Tāpēc sāku skaitīt apēstās kalorijas, pieradinu ķermeni, ka pastaigas laikā tas dabūs Piena spēku tukšajā kuņģī nevis čipsu paku. Sāku ēst normālas brokastis. Bija grūti pirmās 3 dienas, pēc tam no rīta jau prasījās apēst kaut ko. Biju dzirdējusi pa ausu galam, ka griķi un rīsi ir diētiski, bet te - ogļhidrāti lēnāk pārstrādājas, nevar tik bieži tos ēst. Skaidrs, jāvāc informāciju. Vakar vīrs pieprasīja kotletes ar kartupeļu biezputru. Gribi - darīts! Apēdu 2x mazāku porciju kā parasti un uzreiz jau nožēloju. Biezputra kuņģī sēdēja kā akmens. Izdzēru glāzi ūdens un gāju gulēt. Šorīt puskilograms klāt. Damn! Stulbi šaut tumsā. Laikam arī man jāmeklē dietologu.
09.09.2015 08:44 |

10 gadi
Reitings 1754
Reģ: 24.08.2011
cik daudz ābolus ieteicams apēst?
es nerunāju par kilogramiem :D jo ābolos jau arī ir cukurs..
09.09.2015 08:46 |

Reitings 12990
Elizabete, droši, augļus ēd, bet olbaltumvielas arī katrā ēdienreizē vajag uzņemt, ja gribi uzkačāt dupsi, ja vingrosi, bet obv nebūs pietiekami, tad ārdīs nost muskuļus, beigās nekādas jēgas nav.
09.09.2015 09:11 |

Reitings 3903
Kā ir ar zivīm un seafood? Vīrs atstiepa mājās paciņu ar krabju gaļu (zinu, ka krabis tur klāt nav stāvējis), varētu ielikt salātos garneļu vietā. Cik "kaitīgi" tas ir?
09.09.2015 09:31 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Lollipop, tajos krabjos ir diezgan daudz cietes pielikts un ogļhidrātu arī nav maz.
09.09.2015 09:38 |

Reitings 12990
Toties obv ir 10g uz 100g, bet labāk, protams, citas zivis un jūtas veltes izvēlēties.
09.09.2015 09:39 |

Reitings 3903
Skaidrs, krabju salātu nebūs. Lai vīrs pats tos savus krabjus ēd.
09.09.2015 09:43 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Lollipop♡ labāk izvēlies zivis un īstas jūras veltes.
Tajos ir daudz visādas paipildvielas, daudz OGH. Nav tas labākais produkts.
09.09.2015 09:43 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Izlasīju tavu stāstu.
Labi, ka nāci pie apskaidrības :)
Bet kāda izmēra porcijas ir jāēd, lai pus gada laikā uzņemtu 20 kg?! (t)(s)
Nepārmetu un nenosodu. Tīrākā ziņkāre.

Internetā ir daudz informācija par veselīgu uzturu. Vari arī iekš cosmo palasīt iepriekšējās tievētēju diskusijas. Pajautāt meitenēm, daudzas ir visai zinošas :)

Es esmu atradusi metodi, kas man palīdz un kas ir vienīgā, kas patiesībā arī strādā.
Sen zināmā formula.
Sadedzini vairāk kcal kā uzņem. Simple as that.
Protams, cenšos ievērot veselīgu, sabalensētu uzturu. Šobrīd uz laiku cenšos izslēgt balto miltu izstrādājumus, saldumus. Nedaudz samazinu OGH (vēlos čut čut nomest kg, lai gan varētu to mierīgi nedarīt)
Bet mana metode ir - ikdienas garās pastaigas, pa laikam kādi vingrojumi, stiepšanās, kardio.
Ikdienā ēst ļoti mazas porcijas.
Mēdzu apēst arī kādu kūkas gabalu brokastīs vai pēcpusdienā izdzert kādu trako kafijas dzērienu, ja tik ļoti gribas.
Uzēst picu vai lazanju etc
Kad izslēdzu visu junk food, saldumus utt...ar laiku nevaru izturēt un sāku norauties.
Kad sev atļauju, bet tiešām minimālos daudzumos, nemaz vairs neprasās. Tāpat galvenokārt ir veselīgās maltītes un pa retam kaut kas dvēseles mieram ;D

Par tiem griķiem, rīsiem. Veselīgi ir. Rīsi - brūnie, basmati, savvaļas.
Tomēr to daudzumu vajadzētu ierobežot, ja vēlies nomest svaru.
Labāk izvēlies brokastīs uzņemt OGH
(auzu putra ar kādu augli, augļi ar bezpiedevu jogurtu, pilngraudu maize + lasis, avakado, maztauku siers, vistas filejas šķēle, utt)
Pusdienās - dārzeņi (tvaicēti, vārīti, cepeškrāsnī cepti), salāti + vista//tuncis/lasis/kāda cita zivs/jūras veltes/mozzarela/, pākšaugiutt
vakariņas - olbaltumvielas laba lieta. Vājpiena biezpiens ar bezpiedevu jogurtu.
Var salātus (bez krejuma, majonēzes, protams)
Tas pats piena spēks/kefīrs/paniņas

uttttt
09.09.2015 10:04 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Lollipop♡, sākumā vari brīvajā laikā palasīt rakstiņus no šī bloga:
http://www.edunsporto.lv/

Vai esi parēķinājusi, cik kaloriju tev nepieciešams tievēšanai? Tomēr svara samazināšanai kaloriju deficīts ir pamatu pamats, tāpēc lai nav jāšauj tumsā, iesaku paskaitīt un kaut pāris dienas pasekot līdzi tam, cik kalorijas pa dienu reāli savācas.
Nepieciešamais kaloriju daudzums - aprēķins

Kaloriju skaitīšanai ērtas esot MyFitness Pal un Lifesum aplikācijas. Varbūt ir kādas vēl labākas, šīs ir tās, par kurām esmu dzirdējusi labas atsauksmes.
09.09.2015 10:17 |

Reitings 3903
Bet kāda izmēra porcijas ir jāēd, lai pus gada laikā uzņemtu 20 kg?!
Nepārmetu un nenosodu. Tīrākā ziņkāre.

Nemaz ne tik lielas. Brokastīs 600ml kafijas krūze ar 3 cukura karotēm un 2.5%pienu. Ap 15-16tiem sagribas ēst un tad uzkož kaut ko, kas ir ledusskapī, bieži tās ir ceptās tostermaizes no baltmaizes, siera, desas, majonēzes un kečupa. Vakariņās mājās ar vīru tad ir vidēja izmēra šķīvis ar gaļu un piedevām - makaroniem, kartupeļiem, rīsiem vai griķiem, pāri miltu/krējuma baltā mērce (jo vīram garšo un tad nu es arī). Vakariņas pēdējā laikā sanāca ap 22:00. Abiem mums ļoti garšo lazanja, kaneloni un kartupeļu sacepums, kur ir daudz siera un baltā bešamela mērce. Viss, kilogrami aug griezdamies. Spogulī skatoties neliekas, ka ir tik traki, jo svars vienmērīgi izdalās uz visu ķermeni. Bet cipari rāda patiesību. Jūs šausmās noskurināsieties, bet tā es esmu augusi un pieradusi. Jaunībā ātrā vielmaiņa darīja savu un varēju mierīgi tā ēst. Tagad vairs tā nevar.
Jau iepriekš minēju, ka dienā nostaigāju kā minimums 7km, vidēji 10km. Neskaitu mājas darbus, lai gan pa māju arī pāris km salektos. Ar vingrojumiem man būs sarežgīti. Mugura ir diezgan deformēta un sāp, tāpēc par vēderpresēm varu aizmirst. Labāk iešu uz aerobiku.
Putras bez augļiem nevar ēst?:-D Man auzu putra garšo tāpat, bez piena, cukura un citām piedevām.
09.09.2015 10:31 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Elizabete,paldies par padomiem!

Lollipop,sit pieci!Ļoti labi zinu,par ko tu runā...eh...Man ļoti palīdz Lifesum aplikācija,tajā viss ir ērti,atrodami arī Latvijā pieejami un ražoti produkti kaloriju skaitīšanai
09.09.2015 10:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits