Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Iztika

 
Reitings 27
Reģ: 07.08.2015
Sveikas meitenes,vēlējos pajautāt ,ko jūs gatavojāt un ēdāt kojās? Kas sanāk izdevīgi un cik daudz naudiņas vidēji nedēļā jums aizgāja uz pārtiku?
26.08.2015 13:55 |
 
Reitings 89
Reģ: 15.02.2011
Es kojās parasti centos gatavot ēst tā, lai pietiktu uz nedēļu apmēram. Visbiežāk pusdienās tie bija griķi un dažādas vistas filejas variācijas - karbonādes, mērce, vienkārši vārīta vista utt., kā nu kuru reizi. Kad nebija jau gatavas pusdienas, tad ātri izvārīju makaronus, sarīvēju sieru pa virsu. Vakariņās vienmēr bija dārzeņu salāti. Brokastīs auzu pārslu putra. Diezgan vienveidīgi sanāca, bet man it nemaz negribējās katru vakaru stāvēt pie plīts un taisīt ko jaunu. Nedēļā vidēji aizgāja 20 eiro, ja stingri savilku jostu, 30 eiro, kad izlēmu tomēr paēst kādus riekstus, saldumus, augļus.
26.08.2015 14:05 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Kojās ēdu apmēram to pašu, ko mājās. Brokastis man pārsvarā ir nemainīgas - auzu pārslas ar jogurtu un mandelēm + kāds auglis.
Pusdienas variēju dažādi, gandrīz vienmēr salāti, kaut vai gurķi un tomāti sagriezti. Griķi, lēcas, pupas, zirņi, melnie un brūnie rīsi, dažkārt kartupeļi, retu reizi makaroni - tas ir pamats pusdienām, klāt vai nu kāda gaļa, vai kkas cits. Pēc pusdienām man ir vēl 2 ēdienreizes, tad ēdu omleti vai biezpienu, maizītes, augļus, nu tā. Arī zivi šad tad ēdu - žāvētu vai ceptu attiecīgi!
Aiziet diezgan daudz, vairāk tad, ja zinu, ka nauda ir, varu tērēt, bet cik precīzi - nepateikšu, jo samērā daudz aiziet arī alkoholam, diemžēl :D, bet to šogad domāju labot :D . Attiecīgi, kad naudas mazāk, tad varbūt riekstus tik daudz neēdu, melno rīsu vietā ēdu brūnos utt.
26.08.2015 14:14 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Sākumā ēdu kā kārtīgs students - ceptus kartupeļus, makaronus ar cīsiņiem, roltonu :D Pēdējos kursos sāku normālāk gatavot. Bet tur bija tas, ka man īpaši nepatika gatavot tajā kopējā virtuvē.
Man bija 40 lati uz 2 nedēļām. Bet tas bija ne tikai pārtikai.
26.08.2015 14:22 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es daudz vedu no mājām. Katru nedēļu braucu uz mājām, kojās nekad brīvdienās nepaliku. Nu piemēram, jau vārītus kartupeļus, karbonādes, salātiņus. Tas uz divām dienām apmēram, pārējās dienās kaut ko piepirku klāt. Regulāri ēdu kaut kādus salātus, maizītes, augļus. Baigi naskā uz ēdiena gatavošanu nebiju.
Cik man tas izmaksāja, neatceros. Šķiet, ka bija 35 eiro uz tām četrām dienām, bet tas nebija tikai ēšanai - ceļa nauda un viss pārējais. Man pietika pilnīgi, palika pāri pat vēl brīvdienām. Kojās man nekad neprasījās ne saldumus, ne kaut ko tādu, tāpēc vēl varēju ietaupīt uz to.
26.08.2015 14:28 |
 
Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
1. Cepti kartupeļi ar majonēzi vai kečupu
2. Rolton zupiņas
3. Vārīti makaroni ar kečupu vai majonēzi
4. Tagad lēti dārzeņi, vari piegriezt tos
5. Salātus vari gatavot no sarīvētas kāpostgalvas ar eļļu un nedaudz etiķa, vai sarīvētiem burkāniem ar majonēzi un ķiploku.
6. Vārīti apcepti kartupeļi, ja apnīk parasti cepti :-D
26.08.2015 14:33 |
 
Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Ak jā, brokastīs
1. Auzu pārslu putru ar ievārījumu
2. Mannā putru ar ievārījumu
3. Maizi ar lētajiem dārzeņiem (tomāti, gurķi), garšo super
4. Ja gribas gaļu, tad vista ir lētākā gaļa, tirgū maksā 1,60 eiro kilogramā, novāri vistu šķiņķīšus un apcep uz pannas garšvielās ar ūdeni, garšos kā cepta cepeškrāsnī
26.08.2015 14:35 |
 
Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Katreiz, kad vajadzēja ietaupit, gatavoju auksto zupu. Leti, vienkārši, garšigi :)
26.08.2015 14:39 |
 
Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Ja gribas zivis, tad
1. Tirgū lētākās zivis ir reņģes 0,80 eiro kilogramā, izķidā, nogriez galvu, apviļā olā ar garšvielā un miltos un eļļā uz pannas
2. Bietes arī ir lētas, vārītu biešu iepakojums maksā 0,60 eiro, sarīvē uz rīves ar majonēzi un ķiploki, ļoti garšīgi salāti
26.08.2015 14:40 |
 
Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Aukstā zupa nav lēts prieks
1. Burka biešu 0,72 eiro
2. 1 litra paka kefīra 0,70 eiro (akcijas)
3. gurķi 0,70 eiro kg (rimi pag nedēļu bija akcija)
4. zaļumi (loki un dilles) rimčikā ap 1 eiro par 2 buntītēm
5. olas 6 gb iepakojums 0,70 eiro (rimi olas)
6. garšvielas, sāls paka 40 centi un pipari 22 centi
7. etiķa pudele 0,34 eiro
8. ja garšo ar desu, tad lētākā desa ap 2 eiro kg, pietiks 300 gr 70 cento
Kopā 5,48 eiro
Zupa sanāk uz 2 dienām
26.08.2015 14:44 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Nu nepiekrītu par auksto zupu - kā taisa. Sāls ir jānopērk 1x, pietiek uz gadiem. Ar pipariem, etiķi tāpat (lai gan nezinu, ka aukstai zupai kāds liek etiķi klāt).
Paliek desa, olas, gurķis, bietes, kefīrs. Nav tik traki - pie tam apjoms jau sanāk diezgan liels :)
26.08.2015 14:53 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
+ ja liekas, ka mazliet par dārgu, tad nu tas jāuzskata par "piemaksa par vienkāršību" :) tā es dažkārt sev skaidroju, kad negribas gatavot un nopērku kko galīgi neizdevīgu, tikai uzsildāmu :D
26.08.2015 14:55 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
lai gan nezinu, ka aukstai zupai kāds liek etiķi klāt

Es savukārt nesaprotu, kā var nebūt klāt etiķis. Vai nu pērk jau gatavo "auksto zupu", kur klāt jau ir etiķis vai pieliek pats. Es gan parasti praktizēju 1.variantu ar gatavo burciņu no Kok. Pārējām firmām liekas neēdamas tās bietes. Auksto zupu bez etiķa man vispār var nepiedāvāt. :D
26.08.2015 15:00 |
 
Reitings 36447
Reģ: 11.02.2015
Manas "lētās" receptes:

1) Dārzeņu sautējums - jebkādi dārzeņi, kas pieejami, plus 200 g cūkgaļas uz akciju. Var klāt kaut vai mednieku desiņas piegriezt.
2) Makaroni ar dārzeņiem.
3) Risoto - rīsi ar dārzenīšiem un ķiplokiem. Var arī rīsos iecept olas, būs vēl sātīgāk.
4) Griķi ar šampinjonu mērci/ maltās gaļas mērci. Taisu griķu "sautējumu"- klāt pievieno melnās plūmes un gabaliņos sagrieztu cūkgaļu (gulaša tipa gaļiņu).
5) Holandiešu sacepums - cepamajā traukā apakšā sarīvē kartupeļus, tad svaigu kāpostu, izklāj 300-500 g maltās gaļas (cik "gaļīgu" to ēdienu gribās), liek konservēta ananāsa gabaliņus, pārsmērē kečupu. Liek cepties ~30 min, pārrīvē sieru un vēl mazliet pacep.
6) Pannā apcep vistas filejas gabaliņus kopā ar aprikozēm (sagriež uz pusītēm). Katliņā ar vārošu ūdeni aplej kuskusu, maisa, kamēr uzbriest. Sajauc visu kopā. Ļoti sātīgs un gards paēdiens, sanāk arī diezgan lēti.
26.08.2015 15:03 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Man ne pārāk tas etiķa asums - man pietiek ar marinēto biešu etiķainumu, droši vien tāpēc.
26.08.2015 15:04 |
 
Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Ja atņemam etiķi, piparus un sāli, tad sanāk tie paši 5 eiro, es uzrakstīju lētāko akcijas preci, var būt tā, ka veikalā nebūs akcija desai un būs jāpērk vien par 3 - 4 eiro kilogramā, tas pats var notikt ar kefīru, gurķiem, kuru sezona drīz beigsies un cena būs atkal 1 u nvairāk eiro kilogramā.
Etiķis ir gaumes jautājums un cits vispār taisa auksto zupu ar krējumu un ūdeni, cenu izmaiņas tāpat ir niecīgas, jo krējuma paka maksā 0,70 - 0,80 eiro ;-)
26.08.2015 15:12 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Es nesen kā uztaisīju auksto zupu tikai no 1 litra kefīra, desas, gurķiem un bietēm un ēdu kādas 4 reizes. Tas viss atkarīgs no tā, cik daudz grib tur iekšā likt un cik dadz apēd vienā reiz.e
26.08.2015 15:17 |
 
Reitings 263
Reģ: 05.07.2013
Kā jau vairumam- nepatika man kojās gatavot ēst- kopējās virtuves šarms un tā.
Bet nu parasti mēs taisījām vairāki cilvēki kopā- viens iedod makaronus, cits gurķus, cits vēl kaut ko, un tā tās izmaksas arī palika mazākas, jo citiem no mājas deva līdz tik daudz, ka viens neapēdīs un būs jāmet ārā (lietas, kuras paliek vecas, nerunāju par makaroniem utt).

Tā nu griķi/ rīsi ar ar mērci (šampinjoni-saldais krējums, labākajā variantā vēl vistas fileja)
Risoto- rīsi ar saldētajiem dārzeņiem, olu, sieru...
Makaroni ar kečupu/majonēzi, klāt cīsiņi, nageti vai citi gaļas izstrādājumi.
Protams salāti.
Neaizmirsīsim pelmeņus, protams.
Cepti kartupeļI
Vārīti kartupeļi ar biezpienu un siļķi


Vakariņās mums 'topā' bija putras ar ievārījumu.
Bet nenoliegšu, ka bija reizes, kad tika ceptas vafeles, kūkas un meistaroti citādi labumi.

No roltoniem nekad neesmu pārtikusi, negribu bojāt kuņģi. Un brokastis parasti neēdu, bet ja sanāk tad jogurts, vai kāds auglis.


Kojās jau nedzīvoju labu laiku, tomēr ēdu jau principā to pašu ko tur. Vienīgi tagad mājās sanāk gatavot mazāk, jo izdevīgāk, vismaz mūsu div'personu ģimenē ir paēst ārpus mājas. :)
26.08.2015 15:37 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Pati kojās dzīvojot iemācījos cept banānu pankūkas.
Baklažāna sautējums ar sieru.
Brokastīs apliet auzu pārslas ar karstu ūdeni + sēkliņas un karotīte medus.
Visa veida salāti.
26.08.2015 15:48 |
 
Reitings 277
Reģ: 27.07.2014
Vēl kādās var padalīties ar savu pieredzi? Pavisam drīz man arī jādodas uz kojām. :-/
26.08.2015 19:50 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Manuprāt, te tās ēdienkartes nu ir tik nabadzīgas, uzturvielu ziņā domāju :-O
26.08.2015 19:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits