Bērna tēvs nevēlas satikt bērnu

Reitings 3
Reģ: 21.08.2015
Sveikas, meitenes! Vēlos pastāstīt savu dzīves situāciju un uzklausīt jūsu redzējumu par to. Pirms pāris gadiem biju kopā ar kādu vīrieti, satikāmies aptuveni gadu. Es jau no paša sākuma zināju, ka viņš nevēlas bērnus, pats man to skaidri pateica un jautāja, vai man tas ir pieņemams. Tajā laikā man tas nebija īpaši svarīgi, jo biju pārliecināta, ka pati arī negribu bērnus. Ar visu izsargāšanos tomēr paliku stāvoklī. Viņš pret to attiecās mierīgi, nespieda mani uz abortu, teica, ka respektēšot jebkuru manu izvēli. Visu savu dzīvi biju droša, ka negribu bērnus, bet tikko kā uzzināju, ka esmu stāvoklī, sapratu, ka mīlu šo bērnu un izvēlējos grūtniecību saglabāt. Viņš tad man pateica, ka līdz pilngadībai finansiāli atbalstīšot bērnu, bet tēvs nebūs.

Neilgi pēc tam viņš pārcēlās uz ārzemēm strādāt un dzīvot. Par mani neaizmirsa, pateicoties viņam grūtniecības laikā varēju apmeklēt labus speciālistus, iziet visas nepieciešamās pārbaudes, izvēlēties labu vietu dzemdībām, būtībā visu, kas man vajadzīgs. Tagad jau esmu atgriezusies darbā, bet no viņa katru mēnesi saņemu noteiktu naudas summu bērna vajadzībām. Par to nekādi nevaru sūdzēties, materiālajā ziņā bērnam patiešām nekā netrūkst. Man nekad nav vajadzējis dīkt no viņa naudu, viņš to uzskata par pašsaprotamu.

Pēdējā laikā es daudz par viņu domāju, par viņa attiecībām ar dēlu. Esmu viņam sūtījusi bērna foto, bet nekādu īpašu interesi viņš nav izrādījis. Visu laiku es nez kāpēc ceru, ka viņš varbūt mainīs savas domas, ka apciemos mūs. Uz Latviju viņš atbrauc pāris reizes gadā. Esmu piedāvājusi viņam atbraukt uz dēla dzimšanas dienām vai vienkārši ciemos, viņš tā arī saka – nē, nevēlos. Puikam tagad ir 4 gadi, bieži man jautā, kāpēc visiem bērniem ir tētis un viņam nav. Un es nezinu, ko viņam atbildēt.

Es vairs neceru, ka starp mums varētu atjaunoties kādas attiecības, zinu, ka viņam jūtu pret mani vairs nav, domāju vienkārši no cilvēcīgā viedokļa – cilvēks nekad nav saticis savu bērnu. Protams, ka nevaru piespiest viņu uz kaut ko, bet man tas šķiet pavisam dīvaini – zināt, ka kaut kur pasaulē ir tavs bērns un nevēlēties viņu pat redzēt.
21.08.2015 22:07 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Fūrijas? Protams, labāk jau bērnu grūst virsū vīrietim, lai pēcāk rastos jautājums par to, kāpēc viņa tēvs viņu nemīl. Labāk tad lai ir ārpus viņa dzīves vispār. Un nevajag muldēt, ka neviena, kas aizstāv to vīrieti, nejēdz neko no bērniem. Pati esmu šo situāciju noskatījusies dzīvē. Jēga, ka tas bērns rakstīs un zvanīs papucim, kas labākajā gadījumā pacels un pateiks, ka nav laika?
21.08.2015 23:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pati augu bez tēva blakus vai kāda cita vīrieša parauga, tāpēc ar uzskatu ka labāk ja tēvs negrib, lai arī viņu neiesaista, drīzāk cenšas izveidot jaunas attiecības lai bērnam tad ar būtu tas tēva paraugs.

Ja tēvs kādreiz pats gribēs bērnu satikt tad arī to varēs mēģināt, tas ka bērns to varbūt negribēs tā jau būs viņa paša vaina.

Tas ka bērns satiks savu tēvu neko neatvieglos bērnam, tik vel smagāk būs jo gribēs satikt vel, bet tas nebūs iespējams.
21.08.2015 23:30 |

Reitings 501
Reģ: 28.07.2015
Gan jau saprot, ka tas nav viņa bērns. jo saprata, ka topika autore ir kārtējā padauza, kas pisās apkārt ar visiem pēc kārtas.
21.08.2015 23:36 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
L.. Redzēt no malas ir kaut kas cits! Tu nekad nesapratīsi,kā Jūtās bērns un māte,māte kurai jātbild uz šiem jautājumiem.
Ja vīrietis ir tik kategoriski PRET bērniem tad nevajaga nodarboties ar seksu,jo nekas nav 100% drošs, bet jebkurā gadījumā sieviete ir tā kura cieš.
Es te nemeklēju kādu vainīgo vai atbildīgo, to darat Jūs.Jūs klūpat virsū sievietei kura nesaprot kā rīkoties.Jebkuram dzīvē var gadīties situācija,ka nezin, kā rīkoties.
Dievs dod Jums jūsu attiecībās ar vīrieti būt ar tik vēsu prātu un taisnīgu skatījumu!
21.08.2015 23:38 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Ja vīrietis ir tik kategoriski PRET bērniem tad nevajaga nodarboties ar seksu,jo nekas nav 100% drošs, bet jebkurā gadījumā sieviete ir tā kura cieš.
Es te nemeklēju kādu vainīgo vai atbildīgo, to darat Jūs.Jūs klūpat virsū sievietei kura nesaprot kā rīkoties.Jebkuram dzīvē var gadīties situācija,ka nezin, kā rīkoties.
Dievs dod Jums jūsu attiecībās ar vīrieti būt ar tik vēsu prātu un taisnīgu skatījumu!

Cik saprotu no autores sacītā, vīrietis ir noskaidrojis sievietes attieksmi pret bērniem pirms dzimumattiecību uzsākšanas, noskaidrojot vai sievietei viņa pozīcija ir pieņemama. Ja tā ir mainījusies pie divām svītriņām testā, vīrietim no tā nav jācieš, lai cik skarbi tas neizklausītos. Vīrietis atbildību ir uzņēmies. Tāpat sievietei nav liegts uzsākt attiecības ar citu vīrieti, tādējādi arī nodrošinot bērnam tēti, nevis terorizēt bērna bioloģisko tēvu, klusībā cerot, ka viņš mainīsies un atskries pie viņas, kļūstot par paraugvīru un tēvu. Vienīgais cilvēks, kurš moka sievieti un bērnu, ir autore pati.
21.08.2015 23:44 |

Reitings 17203
Jūs klūpat virsū sievietei kura nesaprot kā rīkoties.Jebkuram dzīvē var gadīties situācija,ka nezin, kā rīkoties.

Lai dzīvo sav dzīvi un rūpējasp ar savu bērnu nodrošinot bērnam tik cik iespējams, lūk kā jārīkojas. Ja vīrietis 4 gadus + grūtniecības laiku neko par bērnu īpaši zināt negribēja, tad to tik viegli neizmainīsi, pie tā vīrietim pašam jānonāk.
21.08.2015 23:46 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Bess iesaka bernu iebazt koferi un nosutit tevam pa pastu. Pofig kada veidā grib to vai ne, bet uztieps viņam to bernu pa visu varu . :-D
21.08.2015 23:53 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Bess, čo ti kuriš? :D Kur ir klupšana virsū? Tas, ka komentāros nemetās nosodīt veci?
Starp citu, tēmas autorei nesaskatīju nevienu uzbraucošu vai pārmetošu komentāru, tikai un vienīgi mēs "fūrijas" izteicām savu viedokli, kas vairākkārt arī bija padoma veidā.

Kādā utopijā Alondra dzīvo, vispār neiebraucu :D Mums pārējiem ir tāda pasaule, kur vecāki pat likumiski var atteikties no saviem bērniem. Šis ir viens tāds gadījums, starp citu, ne ļaunākais. Abortu neuzspieda, nepateica, ka nav viņa bērns un lai cīnās pati, nelika nodot bērnunamā... Vienkārši nepiedalās viņa audzināšanā.
21.08.2015 23:59 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man arī šāda attieksme šķiet briesmīga no vīrieša puses.

Bet varu saprast to saiknes nejušanu.. Sieviete bērnu iznēsā, dzemdē, (parasti) baro ar krūti.. viņai ir instinktīva vecāku loma.. Vīriešiem, manuprāt, šīs sajūtas attīstās vairāk esot bērnam tuvumā..

Varbūt kļūdos, bet.. ja tēvs bērnu tikpat kā neredz, arī tās sajūtas visticamāk nebūs tik spēcīgas, kā vīrietim, kas ar bērnu ir kopā no mazotnes, ieraudzījis pirmos soļus utt.
22.08.2015 01:03 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Šeit komentē padsmit gadīgas meitenes, vai meitenes kas vēl dzīvo vecāku paspārnē un nav ne mazākās sajēgas par ģimenes dzīvi (t) ieliec savu problēmu cālis.lv, tur pieaugušas saprātīgas sievietes ir vairāk.
Tavā situācijā nezinu kā rīkotos, jo nesatiekos ar vīrieti tāpat kontakta pēc, vientuļai mātei ir grūti :-(
22.08.2015 08:49 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Miss Joker nevar uztvert nopietni, jauna meitenīte kurai džeks vēl praksē iet un kurus abus uztur ģimene un te spriež par vīrieti kas pametis bērnu, beztēmā tik pa naudu sūdzējās tāpēc liek augstāk par visu NAUDU, laj tik priecājas ka dod, nu super, tava mamma tev ar tā mācija? (e)
22.08.2015 08:54 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Domāju, ka tur tu neko nevari darīt. Vienīgi es tavā vietā pajautātu bērna tēvam kā man atbildēt uz dēla jautājumiem par viņu. Teikt, ka ir miris vai kā viņam labāk patiktu!? A, ko tu vispār saki dēlam kad viņš jautā par to kur viņa tētis? Domāju, ka kaut kāda skaidrība ir jāievieš un gan jau tiešām atradīsies vīrietis kurš kādreiz būs viņam tēva vietā.

Bet vispār situācija ļoti dīvaina, jo parasti tādi nenobrieduši tipiņi aizlaižas lai nebūtu lieku problēmu un galvenokārt jau finansiālu. A, te visu maksā, viss ir, bet bērnu redzēt negrib. Nu, dīvaini, bet es domāju, ka nekas nemainīsies, ja viņa sirds nav paspējusi atmaigt 4 gadu laikā.
22.08.2015 09:03 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Es nesaprotu, ko Tu tagad čīksti, ja viņš jau no paša sākuma Tev skaidri pateica, ka tēvs nebūs?
Viņš savu pienākumu pilda - naudu maksā.
Tēlo kaut kādu cietēju.
Bērnam JAU 4 gadi, sen varēji citu vīrieti atrast, ja Tev tik ļoti vajag, lai bērnam ir tētis.
Un tas, ka sīkais prasa par tēvu, nav nekas traģisks, saki kā ir un punkts!
22.08.2015 09:18 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Bet vispār situācija ļoti dīvaina, jo parasti tādi nenobrieduši tipiņi aizlaižas lai nebūtu lieku problēmu un galvenokārt jau finansiālu.

Tas, ka cilvēks nevēlas bērnus nenozīmē, ka viņš ir nenobriedis.

Tām, kas sevi uzskata par ārkārtīgi pieaugušajām, ka tās, kas saka, lai priecājas, maksā, jūs pašas loģiski spriest spējat?
1. lielākā daļa vīriešu vispār viņu ignorētu un nedotu naudu, līdz tiesa nepiespiestu.
2. Un kā viņai tagad vajadzētu rīkoties - piespiest, lai tiekas? Un ja viņš šim četrgadīgajam pateiktu, ka viņam ir vienaldzīgs, ka par tēvu lai nesauc, utt. Tā nebūtu bērnam trauma?

Bērnam JAU 4 gadi, sen varēji citu vīrieti atrast, ja Tev tik ļoti vajag, lai bērnam ir tētis.

Šo es arī nesaprotu, četri gadi pagājuši kopš bērns piedzima un viņa vēl nav gatava? Kaut bērna dēļ var sākt kārtot sev dzīvi. Varbūt lai no sākuma aiziet pie psihologa, izrunā, tiek vaļā no pagātnes, lai varētu dzīvot nākotnē un atrast sev tuvu cilvēku un dēlam tēvu.
Domāju, ka zēnam ir svarīga vīrieša klātbūtne augot, tāpēc autore, manuprāt, ir pati nenobriedusi un nedomā par bērna labklājību.
22.08.2015 09:34 |

Reitings 17203
Miss Joker nevar uztvert nopietni, jauna meitenīte kurai džeks vēl praksē iet un kurus abus uztur ģimene un te spriež par vīrieti kas pametis bērnu, beztēmā tik pa naudu sūdzējās tāpēc liek augstāk par visu NAUDU, laj tik priecājas ka dod, nu super, tava mamma tev ar tā mācija?

Ja kas es tērēju visu savu naudu, tāpec jau ar sūdzos jo stress ka nauda aptrūksies. Džeks pie mums dzīvo jo praksi vajag nokārtot lai būtu tas papīrs un labākas iespējas, kā ar priekš kam tērēt daudz vairāk naudas lai īrētu rīgā ja var dzīvot pie mums, pietam viņš savu dzīvošanu atmaksā pie mums, tā kā uz kakla nedzīvo. Kam var viņš atmaksā tagad, kam nevar tam jau viss ir sarunāts ka atdos naudu tiklīdz būt. Tā kā pirms izvērtē to kā cilvēki dzīvo, vispār noskaidro kā ir jo uz kakla neviens nedzīvo + arī daudz pa mājām palīdz utt. kas arī mums sieviešu mājā ir ļoti noderīgi.

Mana mamma mācija ka no tādiem vīriešiem vispār labāk naudu neņemt savādāk vecumdienās varēsi viņus uzturēt, tas jau pofig ka pilnīgi svešs cilvēks. Labākajā ja man būtu tāda situācija, es ja varētu atļauties vispār pārtrauktu jebkādus sakarus ar to vīrieti ieskaitot arī naudas došanu. Kamēr būs jebkāds kontakts tikmēr arī būs cerība.
22.08.2015 09:45 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Tas, ka cilvēks nevēlas bērnus nenozīmē, ka viņš ir nenobriedis.

Nu, ja viņš ir ļoti nobriedis un nevēlas bērnus, tad jāveic vazektomija, lai nākotnē tādas pašas kļūdas nepieļaujas. :)
22.08.2015 09:45 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Nu, ja viņš ir ļoti nobriedis un nevēlas bērnus, tad jāveic vazektomija, lai nākotnē tādas pašas kļūdas nepieļaujas.

Autore sākumā apgalvojusi to pašu, ko vīrietis, varbūt viņu pazāģējam, ka olvadus laikus nenosēja? :D
22.08.2015 09:53 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Pievienojos tai daļai, kas nesaprot, par ko tu tagad žēlojies. Vai viņš tevi mānīja un teica, ka nenormāli grib sīkos un tagad, kad ir - vairs negrib? Nē. Viņš jau uzreiz pateica, ka sīkos negrib un vēl jautāja vai tev tas ir pieņemami. Viņš uzlika kārtis atklāti galdā jau sākumā. Ko tu tagad pīksti? Alimentus viņš maksā(priecājies, lielai daļai to nedara un vispār sīko par savu neatzīst bez desmit testiem), bet attiecībā uz tikšanos - viņam ir tiesības pašam izvēlēties un ja viņš negrib tikties, tad negrib. Viss. Nemēģini cilvēkam to uzspiest ar savām dzimšanas dienām, bildēm un pārējo. Ko tu no viņa gribi? Ļauj cilvēkam dzīvot un dzīvo pati savu dzīvi.
Kas tu gribētu, lai viņš piespiedu kārtā atvelkas uz tikšanos ar to sīko un viņam acīs pasaka, ka atnācis piespiedu kārtā, ka netaisās ar viņu spēlēt tēvos un dēlos, vai vēl kaut ko tādu? Tas tevi darītu laimīgu(viņš taču būtu saticies - tev taču to vajag)? Sīkajam no tā būtu labāk?
Pajautā vīrietim, ko labāk atbildēt uz tiem jautājumiem, kas tiek uzdoti un pārstāj viņam bāzties virsū ar savām vēlmēm tikties.
22.08.2015 09:58 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Visus sev adresētos komentārus nelasīju, bet precizēšu, ka utopijā nedzīvoju un apzinos dzīves skarbo realitāti, bet te lielākā daļa gan dzīvo sapņos un ir gatavas samierinaties ar jebkuru situāciju, kurās gan nav iesaistītas pašas. Protams, ar varu tēvam bērnu neuzspiedīsi, bet to respektēt un cienīt viņa izvēli? NEKAD! Visdrīzāk es šādu cilvēku ignorētu, bet nekad neaizmirstu tādu rīcību un nekad to neuztvertu par pašsaprotamu. Mēs paši veidojam savu pasauli un, manuprāt, šādi gadījumi ir tie, par kuriem nebūtu samiernieciski un saprotoši jāmāj ar galvu (un vēļ jānosoda sievieti, kas to emociju līmenī nevar izprast), bet jāparāda, ka tas nav ne pieņemami, ne respektējami, ne normāli.
22.08.2015 10:00 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Pirms gadiem 100 sievietes bija galvas tiesu pārākas par tām kuras mūsdienās sevi par sievietēm sauc jo tad ievēroja zelta principu - nekādas jāšanās bez gredzena pirkstā. Šeit ir uzskatāmi redzama starpība un sekas - tagad tavs sīcis izaugs vai nu par sievišķigu memļaku vai par izlaistu arogantu egoistu jo sievietes 99,99% gadījumos nav spējīgas vienas pašas izaudzināt normālus vīriešus.
22.08.2015 10:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)