Par vecāku jaunajām otrajām pusītēm

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Mani jau ilgu laiku nomoka jautājums par to vai iepazīties ar tēta tagadējo dzīvesbiedreni vai tomēr man to nevajag...viņš vairākas reizes ir aicinājis kopā pavakariņot vai aizbraukt kaut kur, bet es vienmēr izdomāju atrunas, spītējos un ne par ko nevēlos piekāpties (t) Bet pamazām tomēr ieskaidroju sev, ka vismaz iepazīties vajag, vienreiz satikšos tēta dēļ, jo gan jau viņam tas ir svarīgi, tālāk redzēs, cik ļoti man tas patiks vai nepatiks... Draugs arī saka, lai beidzu ākstīties un saņemos un es apsveru domu viņu paklausīt.

Kādi ir jūsu uzskati - pieaugušam (pilngadīgam) bērnam ir pienākums iepazīties ar vecāku jaunajām otrajām pusītēm vai tomēr nē un tā ir katra paša brīva izvēle? Vai varat padalīties ar savu pieredzi un attieksmi pret šo situāciju?

Paldies! :-)
19.08.2015 15:53 |

Reitings 5632
Pēc tavas teorijas sanāk, ja tu nomaini draugu, tad tavs tētis arī var spītēties un ar viņu neiepazīties.

Zinu, ka tā var gadīties un pat iztēlojoties tādu situāciju, es nesaredzu tur neko briesmīgu...nu ja negribētu iepazīties, tad negribētu, ne jau viņam ar viņu jādzīvo, bet man. Iepriekšējais draugs viņam ļoti nepatika un viņš konkrēti izvairījās viņu satikt un vispār neko labu par viņu nebija pateicis.

Bet paldies arī pārējām par komentāriem :-) un arī andie otrajā komentārā pateica to pašu, ko es jau iepriekš pieminēju.
20.08.2015 08:56 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
ko darīt, ja tēta/ mammas jauno otro pusīti neciešat ne acu galā un nevarat samierināties ar to, ka tavs mīļais cilvēks ir nolēmis dalīt dzīvi ar tādu cilvēku, kuram ikdienā pat piespiedu kārtā klāt negribas iet, kur nu vēl laist savās mājās?
20.08.2015 09:08 |

Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
ko darīt, ja tēta/ mammas jauno otro pusīti neciešat ne acu galā un nevarat samierināties ar to, ka tavs mīļais cilvēks ir nolēmis dalīt dzīvi ar tādu cilvēku, kuram ikdienā pat piespiedu kārtā klāt negribas iet, kur nu vēl laist savās mājās?

Pieaugt.
20.08.2015 09:16 |

Reitings 5632
Bet vispār jā, laikam Sany ir taisnība par to, ka tur ir greizsirdība no manas puses, jo esmu vienīgais bērns ģimenē, izlutināta un baigā tēta meitiņa laikam jau...tāpēc man tā otra sieviete liekas kā kaut kāds bieds.
Jāpārkāpj sev pāri un jāpamaina skatījums (t)
20.08.2015 09:18 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Vilhelmīne, jā, noteikti. Jo tikai bērniem mēdz būt ienaidnieki/ nepatīkami cilvēki...
20.08.2015 09:24 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es iepazītos. Jā, man arī noteikti nebūtu īpaši patīkami, bet tēta dēļ es to darītu. Iepazītos un mēģinātu pati sadraudzēties.
Zinu, ka tā var gadīties un pat iztēlojoties tādu situāciju, es nesaredzu tur neko briesmīgu...nu ja negribētu iepazīties, tad negribētu, ne jau viņam ar viņu jādzīvo, bet man.

Šo es nesaprotu. Manuprāt, normālā ģimenē šādai situācijai nevajadzētu būt. Man sāpētu, ja kāds ietiepīgi ignorētu manu otro pusīti. Man sāpētu, ja neviens no maniem mīļajiem pat necenstos iepazīt viņu.
20.08.2015 09:25 |

Reitings 5632
nannerle - nu tur diži neko darīt nevar, jo ja jau cilvēks ir izvēlējies tādu otru pusi un uzskata, ka viss ir kārtībā, tad Tu tur neko nevari ietekmēt vai regulēt...jo izšķirt cilvēkus, tikai tāpēc, ka Tev pret vienu no viņiem ir antipātijas (ja tas ir tikai tādā līmenī, ne nopietnāks iemesls) nav variants ;) manuprāt...
20.08.2015 09:28 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es nepiekrītu iepriekš paustajiem viedokļiem, ka tā taču nevar-atteikties iepazīties.
Tev ir tiesības justies tā, jā tu jūties! Un tev ir tiesības nevēlēties ar to otru iepazīties! To nevar salīdzināt ar tēva iepazīšanos ar meitas draugu.
Tomēr es ieteiktu pašai priekš sevis tikt skaidrībā par patiesajiem iemesliem, kāpēc negribi iepazīties.
Kāds bija tavu vecāku šķiršanās iemesls? Neuzticība? Vai tavai mammai ir tagad citas attiecības? Vai tava mamma uztur kontaktu ar tēva draudzeni? Kādas ir tava tēva un mātes pašreizējās attiecības?
Domāju, ja tava māte būtu pametusi tavu tēvu cita vīrieša dēļ, tev nebūtu pretenziju iepazīties ar tēva jauno draudzeni.
20.08.2015 09:33 |

Reitings 5632
Kāds bija tavu vecāku šķiršanās iemesls? Neuzticība? Vai tavai mammai ir tagad citas attiecības? Vai tava mamma uztur kontaktu ar tēva draudzeni? Kādas ir tava tēva un mātes pašreizējās attiecības?

Precīzu iemeslu nezinu, jo neesmu nevienu vecāku nopratinājusi un cilājusi tādas tēmas, bet cik zinu, tad mammas vaina.
Mammai nav bijušas un arī šobrīd nav citas attiecības.
Cik man zināms, tad mammai nav attiecību ar tēta draudzeni.
Viņiem abiem ir labs/draudzīgs/mazliet lietišķs kontakts vēl joprojām.
20.08.2015 09:39 |

Reitings 3934
Es gan nevaru spriest, bet man izskatās, ka tava nevēlēšanās iepazīties ir vairāk saistīta ar solidaritāti pret mammu nevis bernišķīgu greizsirdību. Tā ir?
Otrs variants- iespējams vecāki sagrāva tavu priekšstatu (ticību) par laimīgām ilgtermiņa attiecībām un tāpēc tev ir grūti pieņemt tēva partneri.
Bet tie ir tikai minējumi-jo par maz informācijas. Un es saprotu, ka tu visdrīzāk negribi publiski pārāk daudz detaļas stāstīt-tas tomēr ir dziļi personiski.
20.08.2015 09:46 |

Reitings 5632
teika_spolite - godīgi sakot, varētu būt abi varianti, nemāku konkrēti pateikt, kurš vairāk... Katrā ziņā kāzas kā dzīves mērķis vispār priekš manis ir mistisks jautājums (ja saproti, ko domāju)
20.08.2015 09:52 |

Reitings 3934
Tad es tev ieteiktu nevis "pārvarēt sevi" un iepazīties, bet aiziet pie mammas un izrunāties no sirds. Pastāstīt, ka tevi ir sāpinājusi viņu šķiršanās, ka nespēj pieņemt tēva jauno draudzeni, nevēlies ar viņu iepazīties un šobrīd saproti, ka vecāku attiecības ietekmē tavu pašreizējo pieauguša cilvēka dzīvi, jo esi zaudējusi ticību laulībai mūža garumā. Pasaki, ka tev būtu vieglāk sevi saprast un tikt galā ar emocijām, ja viņa pastāstītu kaut ko vairāk par savām un tava tēva attiecībām, par šķiršanos, pašreizējām sajūtām un kāpēc viņai nav jauna partnera.
Iespējams pēc sarunas ar mammu tik un tā negribēsi iepazīties ar tēva jauno draudzeni, bet vismaz pati priekš sevis zināsi patieso nevēlēšanās iemeslu. Un varbūt tiksi skaidrībā par to, vai vēlies pati kādreiz precēties vai nē. Tādus jautājumus dzīvē nekad nevajag atstāt nesakārtotus, jo tie tev visu dzīvi nākotnē var bojāt.
20.08.2015 10:01 |

Reitings 5632
teika_spolite - brīnišķīgs ieteikums, bet nedomāju, ka man ar mammu ir tāda līmeņa attiecības, lai es tā vienkārši aizietu pie viņas un sāktu cilāt tādas tēmas... diez vai.
Bet par tām kāzām...brīžiem liekas, ka gribu, brīžiem liekas, ka ne. Skolas laikos 100% apgalvoju, ka ne, tagad jau ir savādāk, jo tomēr ir draugs un visādas domas ir bijušas manā galvā.
Paldies Tev par viedokli! :-)
20.08.2015 10:07 |

Reitings 3934
Vispār jau daudz meiteņu bērnībā vai skolas vecumā ir izteikušas maģiskos vārdus-es nekad ne precēšos vai man nekad nebūs bērnu. Tagad kopā ar vīriem audzina bērnus :D
20.08.2015 10:16 |

Reitings 5632
teika_spolite - jā un otra daļa, kuras sapņo par princi baltā zirgā un līdz pilngadībai jau ir izplānojušas savas sapņu kāzas :D
20.08.2015 11:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits