Iphone telefons

10 gadi
Reitings 1297
Reģ: 20.05.2013
Sveikas!
Esmu nolemusi iegadaties sev iphonu, tikai es neesmu lietas kursa kuru nemt, nav lielas sajegas kas katram modelim atskirigs .. :-D Isuma sakot labprat uzklausisu jusu ieteikumus no pieredzes, kuru ieteiktu.
18.08.2015 20:12 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Man šķiet, ka jāņem jau jaunākais modelis, nav jēgas mūsdienās pirkt 2 gadus vecu modeli

Tas man atgādināja video, kur muļķoja cilvēkus uz ielas, sakot, ka viņiem ir vienreizēja iespēja izmēģināt jaunāko iPhone, taču tas bija kaut kāds vecu vecais modelis. Cilvēki tāpat bija sajūsmā, uzskaitīja, cik daudz labāks par iepriekšējo, kādi ir uzlabojumi... :D Viela pārdomām, vai neesam to pašu muļķīšu vidū reizēm :D
30.09.2015 08:00 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Citi uzskata ka vecāki par iphone 5s jātstāj vēsturē, kamēr citi priecājas ka vispār iegūst kādu podziņ telefonu/lētu un vecu tačinieku kam arī kāda spēlīte pat ir virsū (t)
30.09.2015 08:07 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Citi uzskata ka vecāki par iphone 5s jātstāj vēsturē, kamēr citi priecājas ka vispār iegūst kādu podziņ telefonu/lētu un vecu tačinieku kam arī kāda spēlīte pat ir virsū

Katrs izvēlas pēc savām iespējām. Ja cilvēks ir nolēmis iegādāties iPhone, tātad finansējums šādam pirkumam ir pietiekams. Tādā gadījumā labāk pirkt jaunāku modeli, ko ilgāk nevajadzēs mainīt, nekā ņemt vecu un būt spiestam mainīt pēc pus gada, jo kādām aplikācijām pēkšņi iznāk jaunas versijas, kas ar veco OS vairs nestrādā.
Protams, vienmēr būs kāds, kas priecāsies par jebkādu telefonu, taču, manuprāt, šeit tāds aizrādījums ir nevietā.

Mans pirmais smarts bija Sony Ericsson Xperia X2. Tiem laikiem tas bija WOW telefons par milzīgu naudu. Ticu, ka šodien kāds priecātos arī par tādu, taču tas nenozīmē, ka šodien tas ir tā vērts un spēs pildīt tās pašas funkcijas, ko spēj kaut vai lētā gala android telefoni.
30.09.2015 08:25 |

Reitings 17203
Alexxa Es jau to visu loģiski saprotu, vienkārši uz pus sekundi tā doma iešāvās prātā it īpaši ka tiek pieminēts ka vecais jātstāj vēsturē (t), cilvēkiem dažādas vērtību skalas.
Man jau liekas mazliet muļķīgi gan tik ļoti būt atkarīgam no aplikācijām utt ka tiklīdz kaut kas neiet uz pašreizējā telefona tā jāskrien un jāpērk jauns.
Nu es jau gadiem sēžu un neesmu pat izmēģinājusi visas tās jauno telefonu krutās fīčas, jo man ne finanses atļauj telefonu pirkt pa tik lielām naudām, ne arī tā vēlēšanās vispār ir tērēt tādu naudu lai pēc tam paliktu par vel vienu zombiju kurš ieracies telefonā sēž un pat nepaceļ galvu lai sasveicinātos ar čomiem (jā, ir arī tādi redzēti :D). .

Bet nu protams, ja finanses ļauj, tad lai jau pērk.
30.09.2015 08:40 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Kā var būt 16gb par maz??
Tak bildes un video var saglabāt Dropboxā (iphoniem laikam,ka ir Icloud vai kkas tāds). Man telefonam ir 1gb un pat puse nav pilna.
30.09.2015 09:00 |

Reitings 7408
vienkārši uz pus sekundi tā doma iešāvās prātā it īpaši ka tiek pieminēts ka vecais jātstāj vēsturē

Daļa taisnības jau Tavā domā ir. Taču nav jau runa par to, ka ar katru jaunu aplikāciju jāmaina telefons. Šīs tēmas autore jau sen mēģina izlemt, kādu telefonu iegādāties - bieži redzu viņu un viņas jautājumus dažādās diskusijās par telefoniem. Tātad viņa grib par savu naudiņu nopirkt mantu, kas kalpos ilgi. Diemžēl, telefoni ar vecām OS versijām, nav ilgtermiņa ieguldījums. Viena aplikācija būtu štrunts, bet marketos telefoniem ir tikai jaunākās aplikācijas, jaunākajām OS versijām, kas nozīmē, ka nopērkot telefonu ar OS, kas bija aktuāla pirms diviem gadiem, marketā ne viena vien aplikācija parādīs mēli - tās vienkārši nevarēs uzlikt un, pat ja varēs, tās būs lēnas un beigs kopā nervus.
To nenosaka cilvēks un viņa domāšana, bet gan telefonu ražotāji un OS ražotāji. Viņiem gribas nopelnīt, tāpec vieni atbalsta otrus - aplikācijas tiek taisītas arvien jaudīgākām iekārtām, lai cilvēks, kas grib lietot kaut vai to pašu waze navigatoru, gadījumā, kad vecais telefons, uz kura bija vecā versija, izbeidz savu eksistenci, cilvēks būtu spiests pirkt jaunāku un jaudīgāku. Turklāt, laiki, kad telefonus taisīja tādus, ka varēja runāt, piekaut kaimiņu ar to pašu telefonu, un runāt tālāk, ir beigušies. Mūsdienās telefonam nav paredēts kalpot vairāk, kā garantijas divus gadus. Tikai izcili saudzīgi lietoti telefoni spēj bez problēmām kalpot vairāk, kā šos divus gadus.
Lielā mērā to labi parāda neizņemamo bateriju bums. No vienas puses atbalstāmi - ražotājiem uz garantiju vairs nenes telefonus, kas cietuši no ķīniešu bateriju sprādzieniem. No otras puses - bateriju nomainīt servisā tagad maksā tik daudz, ka ir vērts apdomāt jauna telefona iegādi. Lielai daļai viedtālruņu lietotāju tā ir problēma, jo telefoni tiek lādēti kā pagadās, attiecīgi baterijas mirst kā mušas. Nu, tas ir tirgus, patērētājs, diemžēl, šajā tirgū nosaka maz ko.
30.09.2015 09:21 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Alexxa- taisnība jau ir. Bet manuprāt arī tevis noniecinātais iphone 4 ir labs variants mūsdienās piemēram studentiem vai cilvēkiem,kas negrib pārmaksāt par telefonu,kā tas vienmēr ir,pērko jaunākos modelus.
30.09.2015 09:32 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Lietoju 5s un esmu pilnībā apmierināta. Sestais manai plaukstai bija krietni par lielu un neērtu, tādēļ to nepirku.
30.09.2015 09:36 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man ir 6. Ļoti patīk, neskatoties uz to, ka viņš man mēdz niķoties.. :D Gribētu dzīvē redzēt iphone 6s rose gold. Pašai ir gold. Smuks bez gala :)
30.09.2015 09:40 |

Reitings 7408
Bet manuprāt arī tevis noniecinātais iphone 4 ir labs variants mūsdienās piemēram studentiem vai cilvēkiem,kas negrib pārmaksāt par telefonu,kā tas vienmēr ir,pērko jaunākos modelus.

Ja mūsdienu students nebūtu apsēsts ar jaunākajām aplikācijām, bet prastu iztikt ar tām, kas šim telefonam ir standartā, tad jā. Zvanīt, pasēdēt netā un fočēt ar viņu var.
Man pašai savā laikā ļoti patika gan 4, gan 4s.
Taču cilvēkam, kas grib lietot jaunākās aplikācijas, tajā pašā summā (Lētākais iPhone 4 šobrīd interneta veikalos maksā 170€), izdevīgāk ir nopirkt gana jaudīgu Android ierīci, kas spēs darbināt visas tās aplikācijas, ko nespēs iPhone 4.
30.09.2015 09:40 |

Reitings 31
Reģ: 16.09.2015
Tā kā mans telefons saplīsa, šobrīd lietoju iPhone 4, ko iepriekš aptuveni gadus 2 ir lietojis kāds cits cilvēks. Nekādu problēmu ar telefonu vēl nav, par atmiņas gb neesmu informēta, bet pietiek visam, arī tehnisku problēmu praktiski nav.

Alexxa, šoreiz nepiekritīšu par aplikācijām. Nekad neesmu sastapusies ar to, ka neietu vai gļukotu kāda aplikācija manam "vecajam" modelim. Viss iet kā smērēts.

Neesmu pro un nezinu cik šim teikumam ir patiesība, bet operētājsistēmai taču ik pa laikam nāk updeiti un tagad nesen bija iOS 9. Aplikācijas parasti pieprasa jaunāko operētājsistēmu, lai tās ietu kā nākas, nevis jaunāko telefona modeli.
30.09.2015 09:44 |

Reitings 452
Reģ: 25.09.2015
Man ir 6, viss patīk. Agrāk likās, ka viņš ir drausmīgi liels.. Bet pēč dažu dienu lietošanas pieradu un apvēru domu, ka pati gribētu 6+ :-D Te jau atkarīgs vai Tev tiešām nepieciešams liels ekrāns.
Darba telefons man ir 4S un tas man arī patīk, protams turot to rokā pec liela telefona - liekas kā tamagoči :-D

Par 16 gb telefoniem - kādēļ jādzēš bildes? Dažās minūtēs tos var eksportēt no telefona uz datoru :-)
30.09.2015 09:50 |

Reitings 17203
Alexxa Es to visu LOĢISKI saprotu un tev piekrītu, bet tu tak saproti to ka tu man centies iestāstīt par super krutajās vai bieži izmantotajām aplikācijām kuras man 100 gadus nav bijušas un arī tā kā es par viņām neko īpaši nezinu, man viņas arī nav vajadzīgas :D Es mierīgi ja gribu atrast kādu konkrētu adresi tad ieeju vecajā labajā google map, visu atrodu, piefiksēju kā man jābrauc un tā arī daru, ja vajag, var arī izdrukāt karti ar maršrutu :D Es plānoju savu laiku tā lai negaidīti pārsteigumi un neparedzemas maršruta maiņas par kurām es nezinātu nenotiek un ja arī notiktu tad prasītu lai otrs cilvēks pasaka kā un kur.
Tas ka lielākā daļa sabiedrības neprot saudzēt savu mantu tā ir viņu problēma, es savus telefonus lietoju līdz viņi sāk smagi gļukot vai arī kamēr burtiski neslēdzas iekšā, man visi tā ģimenē telefonus izmanto un visiem mums telefoni turās stabili ilgāk kā divus gadus, man pašreizējais ir starp 3-4 gadiem un jau tad tas nebija krutais modelis, bet es labi ar viņu dzīvoju, ņēmu viņu jo man ļoti patika qwerty klaviatūra un par to vel tagad priecājos, bet lūk jaunajiem modeļiem tādas qwerty nav vai ir tikai pieliekamās par atsevišķu samaksu un tās pašas esmu tik ārzemju lapās redzējusi. Man ne gribētos papildus maksāt lai iegādātos to klaviatūru ne neko, tāpēc vel sēžu ar savējo līdz iekrāšu nadiņu tādam telefonam kuru man jau ilgi kārojas un man nav svarīgi ka tas telefons ir divus gadus vecs modelis, jo man tas tā pat būs kaut kas jauns.

Par baterījām es pat nezinu, visi vienmēr sūdzas ka ātri izlādējas baterījas utt. Nu man personīgi viņa lēni izlādējas, arī ar visu izmantošanu, es protams pirmais ko izdaru kā iegādājos telefonu ir noņemu nost ekrāna spilgtumu jo tas vien pēc pieredzes redzot ir baterījas ilgumu padarījis ilgāku. Ja man meitene aizdeva telefonu un teica ka dienas laikā izlādējas, es pirmais nogriezu ekrānu nost un zemāko gaismas padevi un OPĀ telefons nedēļu turās :D Ok es pieņemu ka es varbūt tik intensīvi nelietoju kā viņa tajā dienā, bet nu tā pat turās daudz ilgāk uzreiz.
Par lādēšanu es lādēju normāli, kad iet uz beigām tad ar uzlādēju, pa vidu ļoti reti kad pārtraucu lādēšanu tāpēc parasti telefons paspēj pilnībā uzlādēties.
Es vispār tik reti lādēju telefonu ka brīnums ka es vel lādētāju varu atrast :D Bet nu pašlaik arī telefonu ļoti maz izmantoju, tā kā savs plus tam ka nav daudz visādas fīčas un applikācijas arī ir, jo gan vairāk komunicējies ar cilvēkiem apkārt, gan arī attiecīgi vari būt saudzīgāks pret telefonu.

Es arī pieņemu to ka tad kad iegādāšos savu jauno telefonu (2 gadus veco modeli :D) es pirmajā nedēļā papriecāšos par aplikācijām un fīcām un pēc tam aiziešu tādā pašā rutīnā kā ar visiem telefoniem - izmantošu tikai nepieciešamāko, izklaides atstājot ļoti garlaicīgiem momentiem. :D
30.09.2015 09:50 |

Reitings 7408
Nekad neesmu sastapusies ar to, ka neietu vai gļukotu kāda aplikācija manam "vecajam" modelim. Viss iet kā smērēts.

Ja Tev ir jau lietots telefons, tad visas "briesmīgākās" aplikācijas viņam kāds jau ir salicis un Tu strādā ar vecajām - tam telefonam piemērotajām aplikācijām. Pamēģini nopirkt jaunu iPhone4 un tam uzlikt no veikala jaunu versiju. Tur sākas tie brīnumi. Veco versiju veikalos nav.
30.09.2015 09:51 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Man nu nemaz nepatīk 6 iphone. Viņš ir tiiik milzīgs. Es telefonā filmas neskatos. Priekš visādām ekstrām man ir ipads. Priekš filmām tv. Tāpēc neizprotu, kam vajkadzīgs tāds gigantiks telefons. ļoti gaidu iznākam ko mazāku. Mans mīļākais modelis bija iphone 4s. 5 iphone man savukārt nolobījās krāsa. Un baterija ne vella netur.
30.09.2015 09:53 |

Reitings 31
Reģ: 16.09.2015
Alexxa, nu nezinu, kad saņēmu telefonu, šeit viss bija izdzēsts un es pati pirms mēneša visas aplikācijas lejupielādēju no jauna un problēmu nebija,
nu, pieņemsim, ka tas atšķiras no jauna iPhone 4 tikko pirkta veikalā.

Vispār par telefoniem runājot man ļooti nepatīk lieli ekrāni. Ne viņš kabatā lien, ne ar vienu roku var ērti rakstīt vai turēt. Nezinu par jauno iPhone, bet jaunais Samsungs jau man šķiet par daudz liels. Man patīk, ka telefons ir telefona lielumā, un ja gribas datorveidīgu ierīci ar ekrānu, var iegādāties iPad.
30.09.2015 09:58 |

Reitings 17203
Bruno...vai tas esi tu Bruno? :D
30.09.2015 10:13 |

Reitings 7408
es pirmajā nedēļā papriecāšos par aplikācijām un fīcām un pēc tam aiziešu tādā pašā rutīnā kā ar visiem telefoniem - izmantošu tikai nepieciešamāko, izklaides atstājot ļoti garlaicīgiem momentiem.

Ja visi šādi mācētu, man te nebūtu daudz jāskaidro, kas ir kas, bet mūsdienu zombiju apokalipse ir iestājusies jau sen un cilvēki pa ielām staigā ar deguniem telefonos, attiecīgi prasības ir citas.
30.09.2015 10:24 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Labi es ar savu veco ceturto nelielīšos :-D
Kamēr telefons strādā man jaunu nevajag.
30.09.2015 10:33 |

Reitings 17203
Ja visi šādi mācētu, man te nebūtu daudz jāskaidro, kas ir kas, bet mūsdienu zombiju apokalipse ir iestājusies jau sen un cilvēki pa ielām staigā ar deguniem telefonos, attiecīgi prasības ir citas.

Man vispār tas liekas drausmīgi kā cilvēki ir ielīduši telefons... vienīgais kad paceļ galvu lai ar čomaku parunāt ir tad kad kaut ko grib parādīt telefonā ko ieraudzīja, kaut vai to pašu bildi no 9gag untad uzjautrinās. Rodas sajūta ka cilvēki vairs nemāk sarunāties.
30.09.2015 10:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits