Natalijas V. māsa invalīde

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vakar ziņu kanālus pāršalca zinaja par Natalijas Vodianovas māsu, kura dēļ garīgās un fiziskās atpalicības redzamām pazīmēm ir izdzīta no kafejnīcas un pēc tam pusi dienas pavadījusi policijas iecirknī. Tā kā meitenes invalīdes māsa ir pasaulslavena modele par kuru ļoti labrāt raksta mediji, lieta ir tik tālu nonākusi, ka runā pat par tās kafejnīcas slēgšanu.
Ko jūs domājat?
14.08.2015 14:03 |

Reitings 3925
ne policija to nesaprata,

Policija nebiji klat kafejnica, policiju izsauca kafejnias ipasnieks, kurs nav zinams ko pateica. Meiteni, aukliti un mammu aiztureja, kad vinas jau bija kafejnicu pametusas. Policija nevareja izsaukumu atstat bez ieveribas tapec, ka ieraudzija atpalikusu meiteni; tas jau nenozime, ka aukle vai mamma nav izdarijusi kadu likumparkapumu.
14.08.2015 14:51 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Cik no jums reāli ir piedzīvojušas šādas situācijas? Jā, nav ētiski, viņiem arī ir tiesības. Bet vai jums ir gadījies atrasties ar šādiem cilvēkiem ilgāku brīdi vienā slēgtā telpā? Man ir gadījies vairākas reizes (sabiedriskajā transportā) un jāatzīst, ja sajūtas ir šausmīgas. Var būt man kaut kas nav kārtībā ar galvu, bet mani biedē cilvēki, kas izdala neartikulētas skaņas, nekontrolē balss skaļumu, kustas un uzvedas mulsinoši. Fiziskā invaliditāte man neizraisa nekādas emocijas, bet garīgi slimu cilvēku klātbūtnē jūtos apdraudēta-kā es varu zināt, ka tas cilvēks man neuzbruks?!
Izraidīt, protams, ir neētiski, bet es nezinu risinājumu. Gan viņiem ir tiesības būt sabiedrībā, gan sabiedrībai ir tiesības nejusties apdraudētai. Risinājumu nezinu.
14.08.2015 14:53 |

Reitings 3925
beigu beigas nejau vieniga vieta kur apsesties, dzert var nopirkt ari lidzi.

Ieprieks kafejncas nav bijusas problemas, bet meitene dzer tikai teju (ne udeni vai sulu). Baac, ja auklite staiga vairakas stundas ar meiteni ar attistibas traucejumiem, vinai smagu termosu vel katru dienu jaastiepj liidzi?
14.08.2015 14:54 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Var būt man kaut kas nav kārtībā ar galvu, bet mani biedē cilvēki, kas izdala neartikulētas skaņas, nekontrolē balss skaļumu, kustas un uzvedas mulsinoši

Es pilnībā piekrītu. Man arī ir tāpat. :-|
14.08.2015 14:59 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
vinai smagu termosu vel katru dienu jaastiepj liidzi?

Pielauju, ka vinai par to maksa, tatad ja tas ietilpst vinas pienakumos, ir jadoma uz prieksu...
14.08.2015 15:01 |

Reitings 11162
Var būt man kaut kas nav kārtībā ar galvu, bet mani biedē cilvēki, kas izdala neartikulētas skaņas, nekontrolē balss skaļumu, kustas un uzvedas mulsinoši

Mani gluzi nebiede, bet nu nav patikami.
14.08.2015 15:02 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
LOLLIPOP ++++++
14.08.2015 15:03 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es nedaudz vairāk kā pusgadu padzīvoju Īrijā, kur dauņi/BCT ir pilns. Katru dienu vairāki desmiti tev būs ceļā - veikalā/kafejnīcā. Pie tām skaņām, ko viņi mēdz izdvest ar laiku pierod.
Tagad vispār easy uz to skatos - galīgi netraucē. Pat nepamanu uz ielas.

Par šo situāciju. Patiesību, protams, nezinām, bet ja balstās uz to, ka tur rakstīta taisnība, tad liels FUI kafejnīcas īpašniekam.
Es, ja gribētu, lai no manas kafejnīcas ietu prom šāds bērns, tad droši vien, vnk iedotu (uz sava rēķina) bērnam kaut ko līdzi un laipni aicinātu ārā. Nu es domāju - šoko, vai saldējuma kokčiku līdzņemšanai, to pašu tēju. Nu vismaz kaut kā mēģinātu rast kompromisu, ja nu nudien man netīkami būtu, ka šāds bērns ir manā kafejnīcā.
Bet pazīstot sevi - es ne tikai nedzītu ārā, bet visticamāk to dārgo tēju uzsauktu un viss. Man labprātāk patiktu, ja mana kafejnīca būtu populāra ar savu draudzīgo vidi pret indivīdiem - ar autismu slimiem, invalīdiem vai jebkādiem citiem.
14.08.2015 15:06 |

Reitings 11162
Amazing, tava cela sirds atri bankrotetu, gribetos taču visiem uzsaukt.
14.08.2015 15:11 |

Reitings 3925
Man ir gadījies vairākas reizes (sabiedriskajā transportā) un jāatzīst, ja sajūtas ir šausmīgas. Var būt man kaut kas nav kārtībā ar galvu, bet mani biedē cilvēki, kas izdala neartikulētas skaņas, nekontrolē balss skaļumu, kustas un uzvedas mulsinoši.

Taas ir nezinaashanas izpausmes. Nevajag jaukt fiziskaas attiistiibas atpaliciibas kustiibu trauceejumus ar agresivitaati. Maksimums ko taads cilveeks var izdariit ir iesist aiz nejaushiibas, aiz nespeejas kontroleet savas kustiibas.
14.08.2015 15:15 |

10 gadi
Reitings 3714
Reģ: 29.01.2009
Te galvenais ir tas, ka slavenības māsa. Šausmas, kā tā varēja izdarīt ar slavenības māsu...
Tas nekas, ka cilvēkiem ar invaliditāti un bez slaveniem radiem noteikti ne tādas vien nepatīkamās situācijas nācies piedzīvot, bet par viņiem visiem ir bijis vienalga - jo nav slaveno radu.

Ok, jā slavenības māsa. Bet šajā gadījumā (paskaties interviju), tiek uzsvērts tas, ka situācija nebūtu atrisinājusies kā tas notika, ja meitenei nebūtu pasaulslavena māsa. Un ka Krievijā ir šādas problēmas. Un ka "parastiem cilvēkiem" ar to nākas sastapties ļoti bieži. Tāpēc nepieciešams pievērst uzmanību problēmai.

Cik no jums reāli ir piedzīvojušas šādas situācijas? Jā, nav ētiski, viņiem arī ir tiesības. Bet vai jums ir gadījies atrasties ar šādiem cilvēkiem ilgāku brīdi vienā slēgtā telpā? Man ir gadījies vairākas reizes (sabiedriskajā transportā)

Ak tu nabadzīte!! Vairākas reizes sabiedriskajā transportā, redz! Man, piemēram, besī bērni, kas nemāk uzvesties (kurus vecāki pat nemāk savākt), bet tāpēc viņus ārā no iestādēm nedzen..
Un atbildot uz jautājumu- jā, ir nācies saskarties. Diemžēl, man arī viens radinieks cieš no šīm slimībām. Jā, atzīstu, brīžiem pati mazliet satrūkstos no tā, kā viņš izrāda emocijas utt, bet..pieņemu to un pusstundiņu kafejnīcā mani tas noteikti netraucētu. Pie tam, ja kafejnīca ir pustukša.
14.08.2015 15:20 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Kad stradaju par viesmili , pie mums naca slims virietis, vinam bij savs galdins , kur vins sedeja ( pie akvarija Ketiks tas zivis), uzzvedas vins jocigi, cilveki skatijas, bet saprata. Daudzi liek vienadibas zimi starp atpalicibu un agresivitati.
Dzit ara nevajadzeja, vareja kadu attalaku galdinu iedot. Cilveki ir loti biezi necilvecigi un kaa tadi mesli izturas ( pasmejas par tadiem,citi vel uzbrauc auguma ). Vismaz citiem biznesmeniem bus maciba.
14.08.2015 15:29 |

10 gadi
Reitings 2746
Esmu bijusi ar sadiem cilvekiem viena telpa, sakuma bij tada jociga sajuta, man vinu loti zel bij, ne pretigi vai bail.
14.08.2015 15:31 |

10 gadi
Reitings 2746
Pie akvarija petija tas zivis.
14.08.2015 15:32 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ak tu nabadzīte!! Vairākas reizes sabiedriskajā transportā, redz! Man, piemēram, besī bērni, kas nemāk uzvesties (kurus vecāki pat nemāk savākt), bet tāpēc viņus ārā no iestādēm nedzen..

+++

Tiešām.. labāk priecājies, ka pati esi pilnībā vesela.

Manai paziņai māsa ir ar līdzīgu diagnozi. Jā, nākot ciemos, viņa izdod dīvainas skaņas, var skaļi iebļauties utt., bet es kā VESELS cilvēks saprotu, ka viņa to nedara speciāli, lai redz, manas jutīgas dvēseles stīgas satracoinātu. Viņa ir SLIMA un nekontrolē sevi.

Runājot par to, ka tā ir sļavenības māsa.. A varbūt labi, ka tāds hajs uzcelts. Varbūt tieši šī slavenības māsa mudinās sabiedrību izturēties iecietīgāk pret invalīdiem un īpašiem cilvēkiem
14.08.2015 15:58 |

Reitings 11162
Vispar so diagnozi var konstatet ar skriningiem nu tapat ka dauna sindromu?
14.08.2015 16:04 |

Reitings 3925
Viņa ir SLIMA un nekontrolē sevi.

Es mazliet palaboshu. Nevis slimiiba, bet gan attistibas traucejumi vai kaveta attistiba. Sifilis ir slimba, bet, piemeram, cerebrala paralize vai autuisms nav slimiba.
14.08.2015 16:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
+ meksikanka

Turklāt ne reizi neesmu dzīvē sastapusies ar to, ka cilvēks ar īpašām vajadzībām būtu kādam nodarījis pāri fiziski, jo viņi kopā ar pieskatošiem līdzcilvēkiem parasti kaunīgi stāv vai sēž kaut kur nostāk, lai tikai nabaga veselos cilvēkus kaut kā morāli netraumētu (taču esmu redzējusi pilnīgi veselus, izlaistus bērneļus, kuri vandoties sabiedriskajā, nejauši vai jauši iesper apkārtējiem, plēš matus utt., kas savukārt lepnās māmiņas galīgi neuztrauc). Tas, protams, var nebūt jūsu komforta zonā - skaļāka balss, neartikulētas skaņas, bet nu jums tas jāpiedzīvo pāris minūtes dienā. Cilvēkiem ar šiem veselības traucējumiem un viņu līdzcilvēkiem visa dzīve, visi ikdienas sīkumi ir nemitīga kāpšana ārā no komforta zonas.
14.08.2015 16:12 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Noteikti atbalstu Natalijas viedokli.
Krievija ir nezelliga valsts, it ipasi tas atspogulojas attiecigajas socialajas grupas, ka, piem., taja, no kurienes nak pati Natalija un vinas gimene.
Mani invalidi nekad nav traucejosi ( ari rados ir viens jauns virietis, kurs ir ratinkresla un kura mentala attistiba ir 4 gadus veca berna limeni). Ir japrot atskirt sadus cilvekus, no tiesam smagi slimiem un potenciali agresiviem cilvekiem, kuri trauce apkartejos. Natalijas masa noteikti nav tas gadijums, it ipasi ne auklitei klatesot. Loti labi, ka Natalijas atpazistamiba ir palidzejusi sacelt aziotazu, jo parasti cilvekiem par sadam lietam runat ir kauns, kaut ari kauneties tur pilnigi nav no ka.
14.08.2015 16:43 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Lielakoties cilveki un uznemeji ir pretimnakosi, izpalidzigi un saprotosi pet cilvekiem ar ipasam vajadzibam. Ir ar pasai pieredze darba. Kaut ik pa laikam uzpeld kads gadijums, bet tadi gadijumi vienmer tiek publiceti vai iesudzets kads tiesa, un prese iztirzati. Vacija bij gadijums, kad mamminu kas baroja bernu ar kruti bernu paldz atstat kafejnicu, tads skandals tika sacelts.

Bet slavenibas var vairak darit ko lietas laba, ne tikai tad jau kad kas ir atgadijies. Labs piemer ir ka Eva Longorija no bistaajam majsaimniecem, kura piedalas daudzos labdaribas pasaukumos, ar vinas masu, kurai ari ir ipasas vajadzibas.
14.08.2015 16:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits