kā?

Reitings 47
Reģ: 19.10.2014
Īsti neizprotu cik tas ir normāli.... vai tas nebojā attiecības.... vai tās vispār ir normālas attiecības ....

Piedzima mazais .. un viss mainījās .... man ar sievu vairs tikpatkā nav kopīga laika.. vispār pat tā aci pret aci tiekamies ļoti maz...

katru darbadienas rītu ceļos 6.30 lai pagatavotu sev un sievai brokastis ap 7.00 gatavas un ēdu bet sieva nereti tad baro mazo un pie galda nemaz nav ..... 8.00 braucu uz darbu - darbā esu 9.00-18.00 .... mājās pārodos tik ap 19.00 - kamēr pagatavoju vakariņas jau teju 20.00.... un atkal nereti sieva baro mazo vai nēsā pa rokām un pie galda nemaz nav .... tākā man ir caurs miegs kamēr mazais pa naktīm vairākārt jābaro guļam atsevišķi .... guēt eju īsi pirms 22.00 jo ilgi kamēr aizmiegu....
Brīvdienās braucu iepirkt pārtiku un visko mājai..... plauju pagalmā zāli (ikned''elas pasākums ja nav ziema) utt....
Tad nu beigās sanāk dienās un maktis nereti ar sievu aci pret aci vispār tikpatkā nēesam....

Tas tākā normāli? darbadienās tik buča kad eju uz darbu un atnāku mājās ... brīvdienās labi ja sakrīt ka varam kaut 1 ēdienreizi paēst mājās kopā.... ārpus mājas kopīgi vis[ār nesanāk izbraukt..... pat neguļam kopā
13.08.2015 19:07 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
es neesmu atkal redzējusi, ka viņš kaut ko traku te dara, izņemot diskusiju par viņu, protams, es neesmu šeit kā mēbele, iespējams tāpēc nezinu, ir darbs un ģimene (vīrs ar visiem bērniem), tāpēc vien aizstāvu vīrieti, jo zinu, ka tas nemaz nav tik viegli, arī man ir gribējies gulēt, bet bērns nemieg ciet, raud, tikai uz rokām aijājot aizmieg, kājas sāp, knapi paiet vari, bet jāiet, jo citādāk būs asaras un visa māja pamodīsies. dusmas, neapmierinātība, bet tas pāriet. :)
13.08.2015 23:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Suck it up! Beernam tava sieviete patreiz ir daudz vairaak nepiecieshama nekaa tev. Atskjiriibaa no tevis, ziidainis nevar pagaidiit. Labaa zinja ir taa, ka ziidainji izaug. Domaa ka tavai sievai ir viegli ar beernu kuru nevar izlaist no rokaam un kursh naktii celjaas ntaas reizes? Pabalstiet viens otru, pieritinies vinjai klaat kad vinja baro mazo un centies apslaapeet uz briidi savu ieksheejo beernu kursh ir apvainojies par uzmaniibas truukumu. Varu dereet, ka mazajam ir 6 vai mazaak meeneshi. Peec tam buus vieglaak, gan tev gan vinjai.
13.08.2015 23:10 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Vienkārši pacieties, lai mazais paaugas :) cik saprotams no ēdienreižu skaita (bēbim), bērniņš ir vēl galīgi maziņš.
Kad beigsies ik pēc 2 stundu barošana, sievai būs laiks arī priekš tevis.
14.08.2015 07:43 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Neiznu,vai probleema ir iista vai nav.Un nav starpiibas,kas vinju raksta.Bet man liekas par traku,ka sieviete pat uz eedienreizeem neparaadaas virtuvee,var tachu ar mazuli vismaz paseedeet blakus viiram.Tur man liekas,ka ir daudz nopietnaaka probleema un sieviete vnk neveelas pavadiit savu laiku ar sho viirieti.
14.08.2015 08:00 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Man kaitina šitie izteikumi - kas tad uzturēs sievieti un sīko, kas sēž mājās. Sieviete, ja ir strādājusi, saņem BK pabalstu. Man šis pabalsts kopā sanāk tikpat, cik pirms tam saņēmu algā. Neuzskatu, ka es tagad sēžu mājās un parazitēju uz sava nabaga vīrieša rēķina.
Bet par šo situāciju varu teikt, ka tur vairāk ir pie vainas laika organizācija. Varbūt, ka ir bērniņš, kuram vajag izteikti daudz uzmanības, nezinu, bet mums tāds nekāds bija tikai pirmais mēnesis. Pēc tam jau sāku dienu plānot un sanāca laika izdarīt to, ko nevarēju iepriekš. Vairāk izskatās, ka sieviete pašlaik izmanto bērnu, lai būtu pamatojums izvairīties no komunikācijas.
Te jau meitenes teica, ka aizej pie sievas, kad viņa baro mazuli, parunājieties. Tas pats, kad viņa aijā mazuli pa rokām - kas jums traucē sarunāties? Ja sieva atšuj, tad laikam jūsu attiecības tuvojas loģiskajam iznākumam.
14.08.2015 08:28 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Neziu, cik tas palīdzētu, jo pašam prakses man nav, bet es esmu dzirdējis un lasījis info par "piena atslaukšanu" un sagatavošanu nākamajām ēdienreizēm .. aktuāli, kad sievietei piena ir vairāk nekā bērnam nepieciešams, un, ja to nedarot, tad var dažādas nepatīkamas lietas veidoties un diskomforta sajūta arī .. ja tādas tiek sagatavotas, tad var arī vīrs pa nakti celties un barot mazo .. tur gan krietni sarežģītāka tā procedūra, nekā vienkārši pupu iestumt mutē .. bet tas tā .. mazums palīdz ..

Kas attiecas uz pārējo - protams, vajag sievieti atbalstīt, par to nav runa, bet vīru aizmirst arī nevajag, jo pretējā gadījumā pēc tam jānāk cosmo un jāraksta, ka vīrs redzieties laižot pa kreisi ..
14.08.2015 08:31 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ja sieva sēž mājās, nestrādā un neko citu arī nedara, tad tik daudz kā par sīko parūpēties tomēr būtu viņas atbildība.

+++++

Dažreiz lasu un šķiet, ka daļa domā, ka tikai tāpēc, ka sieviete ir piedzemdējusi, vīrietim tagad ir jādara pilnīgi viss-jāstrādā, jāgatavo, jāiepērkas, jāapdara mājas darbi, jālutina sieva un vēl par bērnu jārūpējas. Jo sieva taču nogurusi, piedzemdējusi tak un nu ar bērnu kopā, nogurusi. It kā vīrietis darbā it nemaz nenogurtu.
14.08.2015 08:34 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Varbūt tai sievietei ir kaut kāds pēcdzemdību depresijas paveids, citām tas izpaužas uz bērnu, citām uz vīru. Izklausās ka viņa pārāk ieciklējusies uz to zīdaini, vai tad nav kāds radagabals vai draudzene, kas pa dienu var atnākt un pieskatīt mazuli, lai viņa ieskrien nomazgāties un vakarā var to bērnu pusstundu ar vīru kopā apčubināt...
Ja arī tēma ir fake, tā ir tāda lieta, kas notiek diezgan bieži ģimenēs...
14.08.2015 08:39 |

Reitings 45
Reģ: 11.04.2015
Nu ja sitaa turpinaasies, viiram buus driizumaa miilaakaa vai cita sieviete vispaar. Jaunaas maaminas nereti aizmirst, ka peec beerna piedzimsanas arii laiku jaavelta viirietim. Un tad saakaas, lauliibas gultaa beerns gul liidz 5 gadu vecumam, par seksu kaa taadu nerunaasim.
Viirieti, aprunaajies ar sievu par laika sadaliijmu. Jums ir jaabuut laikam tikai prieks abiem, kaa paarim. Aukle, vecmamma jaanem talkaa! Un sievai visas dienas gaitaa jau nu vajadzeetu prasties sagatavot eest...Ir multivaares katli, vkas visu lieliski sagatavo, veseliigi un aatri.
14.08.2015 08:41 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Ak nabadziņi, jāvelta nez kāds laiks. Visi taču ir ģimene, varētu padomāt, ka sieva ar sīko sēž kaut kur istabā aiz dzeloņdrātīm un nevienu klāt nelaiž. Nu ej, runā, jēziņ, tas taču ir abu bērns. Ja ar uzmanības nepievēršanu domāts sekss, tad nu ok, varu saprast, ka nav viegli, bet šis laiks nevilksies mūžīgi, nu krāns nenokritīs, nekas nenotiks! Grūti ir visiem. Bet ar to jārēķinās, paies laiks un viss nostāsies vecās vietās.
14.08.2015 09:17 |

Reitings 5709
Starp citu, kad mans vīrietis palika mājās ar bērnu (ne zīdaini uz ilgstošāku laika posmu), atzinās, ka strādāt ir daudz, daudz vieglāk. ;) Tas tām, kas domā, ka būt mājās ar bērnu ir nu tik vienkārši.
14.08.2015 09:24 |

10 gadi
Reitings 984
Meitenes,nu nav vienkaarshi seedeet ar beernu,bet nav nekas sarezhgjiits arii sadarboties ar savu otro pusiiti. Visam ir jaabuut liidzsvaraa.Galu galaa,arii sieviete grib justies kaa sieviete,nevis tikai mamma savam bebim. Ir savaa starpaa jaarunaa,jaatbalsta vienam otru un tad viss buus kaartiibaa.
14.08.2015 09:27 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Neviens jau nesaka, ka ar bērnu palikt ir ļoti vienkārši, bet nu nav arī nekāds varoņdarbs. Un strādāt un rūpēties par visu pārējo arī nav nekāda pastaiga parkā.
14.08.2015 09:29 |

Reitings 5709
marissa, tas ir ļoti atkarīgs no bērna un no mātes, es nudien neņemtos apgalvot, ka tas nav nekāds varoņdarbs. Citām vieglāk, citām grūtāk, taču vīrietim pagatavot ēst, aiziet uz darbu un nopļaut zāli reizi nedēļā kaut kā nepielīdzinās 24/7 būšanai kopā ar zīdaini, kurš vēl pa nakti ēd ik pēc 2h...
14.08.2015 09:36 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Tieši tā, sieviete saņem BKP, ja ir strādājusi, tad summa ir tikpat liela cik alga + maternitātes un piedzimšanas pabalsts ir tiks liels lai atļautos bērnam nopirkt visu kas nepieciešams sākumam (rati, mēbelītes, drēbītes utt.), protams, viss atkarīgs no algas apmēra, pat ja sieviete nestrādā, BKP var būt uz vīrieti, un jo vīrietim lielāka alga, jo pabalsts ir lielāks, vienīgi maternitātes pabalsts būs apaļa nulle, bet jebkurā gadijumā teikt, ka vīrietis ir tikai apgādnieks šajā periodā nav pareizi, jo papildus naudu saņem jebkurā gadījumā.

Problēma visdrīzāk ir abos, jo nav viens vainīgs attiecībās, man šķiet, ka vīrietis pārāk maz velta laiku mazulītim, kur ir kopīgas pastaigas pēc darba, var tajās reizēs aiziet vakariņās ārpus mājas, mani vienmēr priecē skats, kad vīrietis ar sievieti kopīgi dodas pastaigā, gandrīz katru dienu gar savām mājām redzu šādus pārus, tā ir iespēja abiem pabūt kopā, jeb visiem trim. Vairāk jāiesaistās bērniņa audzināšanā.
Lai izdodās!
14.08.2015 09:38 |

10 gadi
Reitings 13809
Būtu laikam forši, ja, sēdēšana ar bērnu mājās, nozīmētu sasliet kājas uz dīvāna un neko nedarīt.

Nē, tā nav. Tā ir kustība visas dienas garumā, sevišķi, ja bērns diendusu guļ maksimums stundu dienā. Ja vairāk, tad tikai pastaigas laikā ratos. Nez, kad tad lai sieviete ir vēl arī idēāla mājsaimniece un dieviete gultā?

Un par radiem - tās, kurām vecāki vai citi tuvinieki dzīvo tuvu, nekad nesapratīs tos pārus, kuru vecāki dzīvo 200 km attālumā. Kas nozīmē, ka nav vecmammas, kura nāks un pieskatīs mazbērnu, lai kaut nedaudz atvieglotu ikdienu jaunajai māmiņai.

Bet tēmas autors gan izklausās tāds dikti nenobriedis.
14.08.2015 09:52 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Un ja šo tekstu būtu rakstījusi sieviete?

Īsti neizprotu cik tas ir normāli.... vai tas nebojā attiecības.... vai tās vispār ir normālas attiecības ....

Piedzima mazais .. un viss mainījās .... man ar vīru vairs tikpatkā nav kopīga laika.. vispār pat tā aci pret aci tiekamies ļoti maz...

katru darbadienas rītu vīra ceļas 6.30 lai pagatavotu sev un man brokastis ap 7.00 gatavas un vīrs ēd, bet es nereti tad baroju mazo un pie galda nemaz nevaru pieiet..... 8.00 vīrs brauc uz darbu - darbā ir ni 9.00-18.00 .... mājās pārrodas tik ap 19.00 - kamēr pagatavo vakariņas jau teju 20.00.... un atkal nereti es baroju mazo vai nēsāju pa rokām un pie galda nemaz nevaru piesēst .... tākā vīram ir caurs miegs kamēr mazais pa naktīm vairākārt jābaro guļam atsevišķi .... guēt vīrs iet īsi pirms 22.00 jo ilgi kamēr aizmieg....
Brīvdienās vīrs brrauc ari iepirkt pārtiku un visko mājai..... plauj pagalmā zāli (ikned''elas pasākums ja nav ziema) utt....
Tad nu beigās sanāk dienās un maktis nereti ar vīru aci pret aci vispār tikpatkā nēesam....

Tas tākā normāli? darbadienās tik buča kad iet uz darbu un atnākot mājās ... brīvdienās labi ja sakrīt ka varam kaut 1 ēdienreizi paēst mājās kopā.... ārpus mājas kopīgi vis[ār nesanāk izbraukt..... pat neguļam kopā.

Un domājams, ka sieva vēl varētu pateikt, ka bija ļoti smagas dzemdības, vai ķeizars pēc kura ir vēl jo projām grūti atkopties. Un mazajam puncis sāp, ka ir jānēsā uz rokam. Un ticu, ka sieva noteikti novērtē vīra darbu. Bet vēlas noteikti, lai vīrs viņai velta arī uzmanību vairāk vai mazajam. Varbūt viss nav tik melns kā te dažas mālē.

Un varbūt vīrs nav gatavs mazajam un nesaprot, ka pēc dzemdībām viss mainās. Es nesaku 100% ka tā ir, bet nu mēs jau zinam tikai viena stāsta pusi.
14.08.2015 10:04 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Brīvdienas ir divas dienas. Lai iepirktu pārtiku un nopļautu zāli, manuprāt, nevajag divas dienas.
14.08.2015 10:17 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Un strādāt un rūpēties par visu pārējo arī nav nekāda pastaiga parkā.

Marissa, arī tas nav nekāds varoņdarbs. ;)

Dzemdības sievai bija vieglas? Pats biji klāt? Kā ar atkopšanos pēc dzemdībām? Daudzām sievietēm pēc smagām dzemdībām ir nevis pēcdzemdību depresija, bet trauma. Ja viss process ir radījis fiziskas ciešānas, sievietei izstrādājas dusmas vai at bailes no vīrieša, kurš it kā ir izraisījis šos pārdzīvojumus. Viņa nespēj dusmoties uz bērnu, taču vīram nevēlas tuvoties, citas nespēj piedot, citas baidās no atkārtotas grūtniecības iestāšanās. Bet nesaku, ka šis ir tas gadījums...

Man bija grūti aprast ar jauno kārtību - sēdēt mājās ar mazuli. Negulētas naktis gan es nepiedzīvoju, bet spēkus tāpat tas izsūca visus pēdējos. Bet mūsmājās kārtība bija sekojoša - vīrs pēc darba atgriežoties mājās pārņēma auklēšanas stafeti - es devos atpūtā - gatavot vakariņas, pagludināt drēbes, vannā ieiet, kaut grīdas izmazgāt - jo mani vairāk nospieda tieši monotonās darbības ar bērnu. Man bija ļoti svarīgi darīt... Kaut ko citu. Un vīrs bija priecīgs, ka varēja pēc garās darba dienas padzīvoties ar mazo pa dīvānu, paklājiņu - vai vienalga.

Es sliecos domāt, ka Jums ir jāizrunājas. Un galvenais - jāiemācās ORGANIZĒT LAIKU. Jo tā nav īsti normāla situācija, ja tikai sieviete veido attiecības ar bērnu, kamēr vīrs norobežojas no ģimenes. Un, jā - būšana ar bērnu kopā 24/7 ir ļooooti nogurdinoša, tad es labāk strādāju par krāvēju - bet, ja tāš ir pāris stundas vakara cēlienā, tad tā ir savdabīga atpūta, jo laiks tiek izmantots savādāk, kvalitatīvāk. Piedāvā sievai mainīt dienas režīmu!
14.08.2015 10:54 |

Reitings 47
Reģ: 19.10.2014
Redzu ka te daudzas nav izlasījušas manus komentārus - es darbadienās un brīvdienās arī paņemu unm učinu mazo.. darbadienās tās ir maz - ap 20-30min bet man vienkārši fiziski vairs nav vairāk laika tam. Brīvdienās biški vairāk 1-2h jo vairāk vienkārši nav laika.....

Zāles pļaušana ar maliņu apgriešanu gar sētas un dobju malām kopsummā prasa 4-4,5h. Tas ir tīrais laiks - bet parastiu pa vidam vēl eju gatavot pusdienas un paēst un tad tas viss process aizņem 5.5-6h ... būtībā pusi dienu.... iepirkšanās lielveikalā prasa ilgu laiku - nedzīvojam gluži pilsētā bet gan tās tuvumā un līdz veikalam jāmero arī ceļš ap 15-20min vienā virzienā.... pati iepirkšanās 2-3h
14.08.2015 11:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits