Baigais garastāvokļa suns, man liekas, ka daudz ko arī attieksmē, rīcībā iemācās no cilvēkiem. Mums bieži vien ir "nerunāšu ar Tevi", kad sagrauzta kāda kurpe, piemēram..un tad kāds (viņš) pēc tam pats pielien, apmētājot ar savām mantiņām un visādi citādi lienot klāt. Bieži nākas lasīt, ka baigi spītīgi un grūti dresēt, spītīgs viņš ir, tas tiesa, bet viņš ir sapratis, ka esmu tikpat spītīga un nav vērts ar mani tajā sacensties, tāpēc vismaz tad, kad mācāmies jaunu komandu, nav nekāda niķošanās. Un viņš zina tiešām salīdzinoši daudz visādus trikus. Es parasti, vienā reizē visu atprasot, kaut ko pat piemirstu. Ir arī tāda lietas, par kurām cilvēki ir prasījuši, kā to vispār var iemācīt..nez, mums laikam laba saskaņa, un viņš man gudrs pēc vella patrāpījies. :-D Bet viņam ir tāds baigais ego, nav no tiem suņiem, kas paši visu laiku lien klāt mīļoties. Nu, ir tādi, kuri uzreiz guļās blakus, ja Tu, piem, nogulies uz grīdas. Viņš visticamāk atnāks paskatīties, kādā sakarā Tu guli uz grīdas, bet blakus reti kad nogulsies..izņēmums mūsu gadījumā ir, ja esi iegūlies pufā vai kādā mīkstā sedziņā. Hmm, kas vēl..ļoti, ļoti ziņkārīgs. Ja darīsi k ko, kas nav ierasts, viņš būs klāt kā likts, lai varētu pavērot un iespējams piedalīties. Liels pluss, manuprāt, ir tāds, ka nekad nenodarīs pāri nevienam cilvēkam. Kaķi, putni ļoti nepatīk (ja no bērnības ir kopā ar kaķi, tad gan jau nav tik traki), bet cilvēki viņam ir mīļāki par mīļu, var bužināt, bērni ir "paijājuši" savā stilā utt., ja viņš nevar izturēt, tad vienk aiziet prom, nekādas zobu atņirgšanas nav bijušas nekad, viņu pat tā, speciāli kaitinot, ir neiespējami sadusmot. Un mums ir baigā metode, ja viņš par daudz satrakojas, lec virsū utt. vai ja viņu kaitina, ka es viņu bakstu, tad mēs sarokojamies/saķepojamies, kas apzīmē mieru. Un viss, gan viņš saprot, gan es. Izklausās nereāli, bet tā tas tiešām ir, es kaut kā baigi sen sāku tā darīt, un viņš kaut kā saprata, kas tas ir..neesmu tikai ievērojusi, man šķiet, ka attiecībā pret citiem tā sistēma nestrādā. :-D
Tā, ko es te vēl varētu papļurkstēt..ā, par to riešanu - mūsējam ir komanda, pēc kuras viņš rej. Pats no sevis ierejas tad, kad kāds pie durvīm zvana vai klauvē, bet tas tāpēc, ka iepriekš viņam paši teicām tādā pamudinošā balsī "kas tur ir, kas tur ir?", vēl viņš mēdz ierieties, kad viņš ir kādā viņam neierastā situācijā, piem, kāds dzērājs bāžas virsū ar uķi puķi, un viņam liekas, ka tiek pārkāpta viņa komforta zona. :-D:-D Bet visos citos gadījumos viņš daudz labprātāk izvēlas runāties nekā riet..un runā viņš diiiiiezgan daudz, I love you gan man nav izdevies tik precīzi iemācīt, hahaha. Un man arī agrāk likās, ka nekāds sargs nesanāks, mums ir arī diezgan daudz draugu, līdz ar to viņš gan jau neiedomātos, ka ciemiņš varētu būt zaglis nevis mūsu ciemiņš. Bet vienu nakti kaut kā bija tā gadījies, ka mums naktī bija vaļā durvis..tā, ka pavisam vaļā, un kāds laikam bija k kur salīdzinoši tuvu tām durvīm..pamodos no tā, ka viņš dusmīgi rūca, nebiju nekad tādu viņa balsi dzirdējusi. Tā kā nav arī nekāds mīkstais. :-D:-P
Ēd viņš pamatā sauso barību, dažādus dārzeņus, šad tad kādu piena produktu (bet ne lielā daudzumā), šad tad putras, šad tad pie barības k ko iemaisu - kādu gaļu vai buljonu, un vēl es mēdzu izcept pati suņu gardumus. Bet vispār mums ir mazēdājs, neatkarīgi no tā, vai ir pasīvā vasara vai aktīvais rudens/ziema/pavasaris..(t)