Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kurš finanšu modelis?

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Kāds naudas modelis jums ir?

Un kuru modeli jūs gribētu?

1. Attiecībās par naudu daudz netiek nekas runāts. Nezināt viens otra ienākumus. Katrs pelna un maksā savas vajadzības. Vīrietis jums izmaksā, kā jau vīrietis. Bet jūs tur īpaši neiedziļināties viņa finansēs, kas un ko.

2. Ir tā saucamais kopīgais budžets. Zināt viens otra ienākumus, kopā plānojat, rēķināt, tērējat. Rēķināties viens ar otra ienākumiem un izdevumiem. Kontrolējat to ģimenes maka būšanu.

Es esmu bijusi abos attiecību modeļos. Gan tādā, kur ir kopīgs maks un viss tiek kopīgi plānots un rēķināts. Un arī tādās attiecībās esmu bijusi, kur pat nezinu vīrieša ienākums, un par to visu pat neuztraucos. Lai arī pareizāk liekas kopīgais ģimenes maks, tad tik un tā esmu nonākusi pie atziņas... ka es nogurstu no tā. Man labāk patīk, ka naudas jautājums vispār netiek taisīts par runājamu lietu.
05.08.2015 14:25 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Otra finanshu parzinasana neparedz, ka buzets ir obligati kopigs. Var but lietas kursa par otra finansem, bet teret var katrs pec saviem ieskatiem nekonsultejoties ar otru. Tie modeli ir krietni vairak kaa divu veidu.

Draugaljas var darit kaa grib, bet gimene vajadzetu zinat par otra finansem un terejot vajadzetu rekinaties ar parejiem gimenes locekliem. Tas gan nenozime skaitit otra maka katru kapeiku vai visu pelniatju algas salikt vienaa katlaa, labi smaisit un vienadi sadalit pa galvinam.
05.08.2015 14:37 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man vienmēr svarīgi ir bijis būt neatkarīgai, līdz ar to kopīgā maka būšanu nesaprotu un neatbalstu, kamēr nav reālas ģimenes ar bērniem, suņiem, kopīgiem kredītiem utt.

nevajag, lai man izmaksā, vajag, lai katrs ir spējīgs nosegt ikdienas tēriņus un katram ir sava nauda brīvai un kopīgai tērēšanai. nepiespiestai tērēšanai, nevis konkrēti sadalītai. vispār neinteresē, kurš kad un par ko maksā - kuram maks tuvāk, tas ari maksā - vīrietim nav pienākums būt par bankomātu :D
05.08.2015 14:37 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
man vienmēr svarīgi ir bijis būt neatkarīgai, līdz ar to kopīgā maka būšanu nesaprotu un neatbalstu, kamēr nav reālas ģimenes ar bērniem, suņiem, kopīgiem kredītiem utt.

nevajag, lai man izmaksā, vajag, lai katrs ir spējīgs nosegt ikdienas tēriņus un katram ir sava nauda brīvai un kopīgai tērēšanai. nepiespiestai tērēšanai, nevis konkrēti sadalītai. vispār neinteresē, kurš kad un par ko maksā - kuram maks tuvāk, tas ari maksā - vīrietim nav pienākums būt par bankomātu

Identiski. :D
05.08.2015 14:39 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Mums ir kopīgs maks, zinām partnera konta atlikumu un ienākumus. Tā kā es vienīgā izmantoju internetbanku, tad visus rēķinus un maksājumus maksāju no sava konta. Vīrs to atlīdzina, pērkot pārtiku un lejot degvielu. Apģērbu pārsvarā pērku par savu naudu, bet citreiz vīrs samaksā. Lielās lietas pērkam, saliekot naudiņas kopā un iekrājot. Vīrs zina, cik daudz tērēju apģērbam un kosmētikai, es zinu, cik daudz viņš iztērē automašīnai vai savām vajadzībām. Mums finansiālā ziņā nav noslēpumu, tā dzīvot ir ērtāk.
05.08.2015 14:56 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man nepatīk ne viens, ne otrs variants. Mums ir trešais, manuprāt, zelta vidusceļš. Viens otra ienākumus pārzinām, lielos maksājumus un rēķinus plānojam kopīgi katru mēnesi, bet katram paliek sava daļa, par ko nav jāatskaitās. Nekādu kopīgu kontu mums nav un nekādas norunas, kurš ko maksā, arī nē. Citreiz samaksā viens, citreiz otrs.

Man ir svarīgi, lai ir savi ienākumi un tēriņi, par ko man nav neviens jāinformē, bet tajā pašā laikā kā ģimene visus lielākos maksājumus un rēķinus plānojam kopīgi un zinu, ar kādiem maksājumiem man plus mīnus jārēķinās. Ir svarīgi, lai vīrietis plānojot savus izdevumus rēķinās ar mani. Kaut gan esmu neatkarīga naudas lietās, tomēr kaut vai tīri instinktīvi patīk sajust to drošu plecu.
05.08.2015 15:08 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Viens otra ienākumus pārzinām, lielos maksājumus un rēķinus plānojam kopīgi katru mēnesi, bet katram paliek sava daļa, par ko nav jāatskaitās. Nekādu kopīgu kontu mums nav un nekādas norunas, kurš ko maksā, arī nē. Citreiz samaksā viens, citreiz otrs.

+ Jā, mums arī līdzīgi šim vairāk ir.
05.08.2015 15:23 |

Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Iepriekšējās attiecībās nebija ne mazākās nojausmas par vīrieša ienākumiem, visus lielos izdevumus sedza viņš, strādājām abi kopīgi izveidotā uzņēmumā, savu citos darbiņos nopelnīto tērēju tikai savām vajadzībām. Nebija ne vainas, tik dažreiz bija grūti saprast, cik vērts ir manis padarītais, radās iespaids, ka vīrietis mani uztur un esmu finansiāli atkarīga... Kad izjuka attiecības, sāku saņemt pilnu algu un sapratu, ka neesmu gan bijusi atkarīga nevienā brīdī :)

Tagad pelnu vairāk, kā vīrietis, to redzu, bet nezinu, cik liela ir atšķirība, jo neesmu jautājusi par viņa ienākumiem. Kopā nedzīvojam, katrs maksā sava dzīvokļa rēķinus. Kad kaut kur dodamies, ja man ir vēlme pēc dārgākām izklaidēm, tad - es aicinu, es izmaksāju, jo nezinu, vai viņš tādus tēriņus var atļauties, bet tā pārsvarā uz maiņām... Brauksim uz Slovākiju, dalīsim izmaksas uz pusēm matemātiski...
05.08.2015 15:28 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
man visu laiku ir bijis, laikam, pirmais modelis. katram sava nauda. viirietis, protams, maksaa par dzivokli, visus rekjinus utt. bet taa mees viens otra makaa nelienam
05.08.2015 15:40 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Man patīk pirmais variants.zinām ,cik viens otrs pelna, bet katram ir sava nauda, saviem tēriņiem. Ja viss būtu kopā,tad viss tiktu notērēts. Esmu taupīgāka un man patīk,kad ir kāda rezervīte,nedzīvoju vienai dienai,bet viņam tā nauda aizplūst ātri. Jo vairāk nauda,jo vairāk uzrodas ieceres,izdevumi viņam. Vīrieši arī nesaprot sieviešu vēlmes pēc septītās kleitas utt.
05.08.2015 15:46 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Viens otra ienākumus pārzinām, lielos maksājumus un rēķinus plānojam kopīgi katru mēnesi, bet katram paliek sava daļa, par ko nav jāatskaitās. Nekādu kopīgu kontu mums nav un nekādas norunas, kurš ko maksā, arī nē. Citreiz samaksā viens, citreiz otrs.
Man ir svarīgi, lai ir savi ienākumi un tēriņi, par ko man nav neviens jāinformē, bet tajā pašā laikā kā ģimene visus lielākos maksājumus un rēķinus plānojam kopīgi un zinu, ar kādiem maksājumiem man plus mīnus jārēķinās. Ir svarīgi, lai vīrietis plānojot savus izdevumus rēķinās ar mani.

+1
05.08.2015 15:46 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Kopīga konta vai naudas maka kā tāda nav. Rēķinus maksā tas, kurš atceras, nav nekas sadalīts. Budžetu plānojam kopīgi, jo ir mērķis, kam veidot naudas uzkrājumus. Neatskaitos par saviem ikdienas pirkumiem un tēriņiem, viņš tieši tāpat. Tā kā pašlaik esmu BKA, tad pārtiku un citas ikdienas lietas pērku es. Lielākus pirkumus vienmēr pārrunājam, mums tā ir iegājies. Abi pēc dabas esam taupīgi un līdz ar to nerodas problēmas dzīvot ar šādu kopīgi nekopīgo finanšu modeli :)
05.08.2015 17:42 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015

nevajag, lai man izmaksā, vajag, lai katrs ir spējīgs nosegt ikdienas tēriņus un katram ir sava nauda brīvai un kopīgai tērēšanai. nepiespiestai tērēšanai, nevis konkrēti sadalītai. vispār neinteresē, kurš kad un par ko maksā - kuram maks tuvāk, tas ari maksā - vīrietim nav pienākums būt par bankomātu

+1
Domāju tieši tāpat!
05.08.2015 17:44 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums ir katram savs maks, kopā nemetam, jo pārsvarā par visu maksā draugs. Katrs zinām otra ienākumus.
05.08.2015 17:57 |

Reitings 1265
Reģ: 10.03.2015
Viennozīmīgi pirmais variants. Sievietei nepiestāv mamuta nešana.
05.08.2015 18:32 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Otra finanshu parzinasana neparedz, ka buzets ir obligati kopigs. Var but lietas kursa par otra finansem, bet teret var katrs pec saviem ieskatiem nekonsultejoties ar otru. Tie modeli ir krietni vairak kaa divu veidu.

++
05.08.2015 18:38 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Mūsu attiecībās dominē otrs variants. Manus ienākumus draugs zina pilnībā, es drauga ienākumus zinu aptuveni. Ēdienus/dzērienus pērkam abi, nesalīdzinot un nevienojoties par izmaksām, bet, ja veikalā esam reizē, par visu pārsvarā maksā draugs, es visbiežāk atlasu kādus savus īpašos produktus - higiēnas preces, kādu kārumu, kas paredzēts tieši man. Dodoties izklaidēties, visbiežāk maksā draugs, bet reizēm es uzstāju, ka maksāšu pati.
Tāpat abi esam gatavi viens otru finansiāli atbalstīt, ja tas būs nepieciešams. Abi esam no tiem, kas visu iegulda ģimenē, tādēļ kopīgais maks ir izveidojies pats no sevis, un citādāk es negribētu.
05.08.2015 19:02 |

Reitings 262
Reģ: 27.03.2012
Man jau šķiet, ka šeit nav no kā izvēlēties - abi varianti pakārtojas konkrētiem apstākļiem. Ja vīrietis pelna 10x vairāk, diez vai būtu nepieciešamības pēc 2.modeļa un drizak strādātu pirmais. Ja abu ienākumi ir vairāk vai mazāk salīdzināmi, tad drīzāk abu interesēs ir plānot kopīgo budžetu, kaut vai, piemēram, novirzot ienākumus mājokļa īrei.

Bet vispār modeļi jau var būt simtiem. Es neesmu kontrolētājas tips, pat ja nestrādātu un pilnībā mani uzturētu vīrietis, otra makā nelienu, tāpat to sagaidu no otras puses. Pat ja tas ir kredīts, par kura saistībām jāuzņemas atbildība - katrs nosaka, cik var atļauties un ieguldīt.
05.08.2015 22:11 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits