Klausos mūziku, kas parasti ir skumja.. (meiteņu loģika :D )
Krāsoju mandalas, palasu grāmatu, samīļoju suni un kaķi, pērļoju, ar vienu vārdu sakot - mēģinu atrast ko darāmu, lai būtu iemesls nedomāt par to, kas mani ir padarījis skumju..
Pilnībā ļaujos skumjām, vairs pat necenšos kkā uzmundrināt sevi. Tieši otrādi, izbimbājos cik lien, žēloju sevi, domāju cik skumji man ir utt..
Tā ātrāk apnīk un nākamajā dienā parasti viss atkal labi :D
Atkarīgs no skumju iemesla. Tādām ikdienišķām skumjām palīdz, ka vīrs samīļo un kaķis pačuč klēpī, apēst un idzert ko gardu, vislabāk ar vaniļu, paskatīties kādu Agatas Kristi detektīvu, iedegt sveces, izrunāties. Vispār esmu racionāla un tādām bēdām bez reāla iemesla neļaujos.
Ja skumjām ir iemesls, kuru nevar novērst, tad atliek vien izbēdāt un izraudāt.
Es ļauju sev skumt, raudu reti, priecīgus video neskatos. :D Palasu kaut ko iedvesmojošu, un domāju, cik viss cits un es pati esmu nožēlojama, bet man skumjš noskaņojums ir itin bieži, esmu pieradusi.
Skumjās patīk pabūt vienai, pašai ar sevi.
Mēdzu doties pie jūras vai dabas, pastaigā, izskriet, vai kārtīgi nodoties sportam.
Vai arī skumjas kārtīgi izsāpu klausoties mūziku, klāt kāda vīna glāze neskādē :D :) patīk arī iedegt sveces vai kādu ēterisko eļļu pēc noskaņojuma. Mēdzu skatīties arī konkrētas filmas, jau vairākkārt redzētas :D
Vai vienkārši uzrakstu mammai, vai pagatavoju kādu latvisku maltīti
Atkarībā cik sakāpināta ir tā sajūta. I reizes, kad pietiek ar ķermeņa izvingrināšanu vai ko tml., ir reizes, kad vajag izraudāties. No asarām nevajag kaunēties. Taču arī jebkurā vietā nevajag ļauties emocijām pilnībā. Tā man šķiet.
Man palīdz fiziskas aktivitātes, izdejošanās - kad tiek ieslēgta kāda pozitīva dziesma un var tā kārtīgi, nedomājot, mazliet "patrakot," kaut vai - dziedot līdzi - tā teikt baudīt mirkli. Vēl ļoti palīdz komēdiju skatīšanās vai vienkārša pastaiga svaigā gaisā un mierīga apdomāšanās.
Man palīdz izsportošanās, ieiešana dušā, tad uzlieku kaut kādu neitrālu, bet patīkamu mūziku, , ielienu draugam azotē un aizmiegu. No rīta viss normāli (parasti).
Ja ir kāds nopietnāks iemesls skumjām un tas nepalīdz, tad kārtīgi sportoju visas nākamās dienas un atrodu, ar ko parunāties, man vienmēr lietas vajag izrunāt.