Pat ja mājās ēd tikai tvaicētas kotletes, tas nebūs nāvējoši, figūru bojājoši vai emocionāli traumatiski vienreiz ciemos vai ārpus mājas apēst eļļā slīkstošu kotleti ar maz dārzeņiem.
Klau, padzeries no eļļas pudeles un pamēģini neapvemties. Ir cilvēki, kas to spēj, bet lielais vairums nespēs gan. Runa nav par to, ka eļļai nebūtu jābūt vispār, bet gan to, ka no kotletes eļļa tek tā, ka varētu gandrīz ar karoti pasmelt nost un tas pats notiek ar teju neesošiem dārzeņiem. Zini, negribēt ēst dzīvu eļļu ar kotletes piegaršu, tā nav nekāda bērnišķība.
Personīgi man nesagādā problēmas ņemt vērā citu cilvēku ēšanas paradumus. Drīzāk bērnišķīgi ir uzskatīt, ka visiem ir jād tas pats, ko ēd Tu. Lielākais pārbaudījums manai iztēlei ēst gatavošanā bija, kad pie mums ciemojās vegāns. Bija jāpagatavo vakariņas tā, lai paēduši un apmierināti būtu gan tie, kas ēd visu, gan dāma, kas dzīvnieku izcelsmes produktus nelieto vispār (Līdz tai dienai nezināju, ka želantīnu arī šie neēd), bet es tiku galā. Protams, ērtāk ir barot visus ar vienu un to pašu, taču nav tik grūti pagatavot salātus, kuros nav gaļas un majonēzes un mērci, ko tāds cilvēks varētu ēst, bet gaļu pagatavot un pasniegt atsevišķi, lai to uz šķīvja liek tie, kas to ēd. Pie kam, nepeldināt to visu eļļā, ne visi eļļu pudelēm dzer. Ir vairāk darba, lai ēdiens uz galda būtu visām gaumēm, bet tas nav neiespējami.
Kad Tu aicini ciemiņus, Tu nekad neņem vērā viņu vēlmes?
Es ciemos nekad neēdu to, kas man negaršo, bet vēl nekad nav bijis tā, ka uz galda nevar atrast neko, ko es ēstu. Neviens nekad nav apvainojies, ka neēdu eļļā peldošas kotletes. Domāju, ka ja es mēģinātu tās ēst un pēc tam skrietu vemt, tā būtu lielāka necieņa pret namamāti, nekā kotlešu vietā izvēlēti salāti un maizes šķēle.